Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 24 april 2019

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig...

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig...

Igår var jag hos Sven-Gunnar Petersson i hans inspelningsstudio i Karlskrona. Jag spelade in fler ljudfiler för Blekingetrafikens skärgårdstrafik, barntexter som jag hade skrivit.

Det är alltid lika roligt, och lite nervöst, att läsa in. Jag stakade mig på helt vanliga ord, bara för att jag i tankarna var vidare i texten. Ett ord fastnade jag för hela tiden och fick göra många omtagningar. Jag lovade mig själv att aldrig mer skriva det ordet i en text jag skulle läsa in.

Full av energi lämnade jag inspelningsstudion och kom ut i ett sommarvarmt och mycket blåsigt Karlskrona. Huvudvärken började komma.

När man som jag bor 5 mil från Karlskrona gäller det att hinna med så mycket som möjligt när man ändå är iväg, det var min plan. Jag stoppade i mig huvudvärkstabletter och började utföra ärenden, men värken blev bara värre och värre. Till slut körde jag hem. Fick med mig de varor som skulle in i kyl och frys, sedan däckade jag i sängen efter ytterligare några värktabletter. Fyra timmar senare väckte maken mig. Då var det dags att äta kvällsmat.

Mina planer på att jobba med boken och få en stund i trädgården också rann bort. Jag var fortfarande omtöcknad av huvudvärken, men den värsta sprängande var borta. Jan skojade med mig och sa att eftersom mitt huvud är tomt tar sig blåsten in genom öronen och viner omkring där. Jag skrattade inte... Även om jag gör det nu när jag skriver det, för det var hans sätt att försöka pigga upp mig. Men då mådde jag så dåligt.

Jag tål inte blåst, även om jag egentligen älskar det. Det bästa jag visste var att gå ut och ställa mig på en klippa när stormen yrde, vågskummet flög runt mig och vinden ryckte tag i kläderna. Det var då det, innan migränen började. Numera är omslag i vädret oftast detsamma som huvudvärk, och migrän.

Idag är dagen efter. Då är jag inte heller helt på topp, kroppen känns lite främmande och huvudet känns tungt och det blåser fortfarande. Fastän inte lika mycket som igår. Men idag ska jag skriva så mycket jag bara hinner. Ikväll är det hundträning och den vill jag absolut inte missa.

Håll tummarna för att den hemska migränen håller sig borta.

Ha en underbart dag!

Kramisar Kim

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


2 kommentarer:

  1. Migrän är inget skönt att ha. Lider själv av det.
    Önskar dig en fin dag Kim <3
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej Sjubarnsmamma
    Ja, då vet du hur det är. Inte kul. Tack detsamma, och tack för din kommentar.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!