Mina Bloggsidor

lördag 23 november 2013

En man som heter Ove...

En man som heter Ove av Fredrik Backman är en omtalad och omskriven bok. Alla tyckte jag skulle läsa den, nåja, inte riktigt alla, men många. Så jag läste den.

Boken fick mig att bli arg, irriterad och må dåligt. Det berättade jag på Facebook och Twitter och alla sa: "Den blir bättre, fortsätt läs!" Någon sa: "Visst den är sorglig och bitter, men den blir bättre, och sorgligare..."

Jag fortsatte läsa, men vet du, till slut gav jag upp. Jag blev bara irriterad och kände att jag slösade bort min tid. Så En man som heter Ove tycker jag definitivt inte om. Det är ingen bok som får mig att må bra och bli glad, tvärtom. Det är ingen bok jag rekommenderar!

Så här skriver förlaget om boken:
En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.


Som sagt, bra marknadsföring, ingen bok jag rekommenderar, men om du ändå vill läsa den finns den definitivt i din bokhandel, men också att köpa på nätbutikerna, bland annat Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 22 november 2013

Lördag 23 november träffar du Kimselius hos...

Nu är det dags för signering igen. Förra signeringen var på Akademibokhandeln Gleerups i Lund, varifrån den här fina bilden är hämtad. Klicka på länken för att se foton från den signeringen.

23 november 11.00-13.00
signerar jag mina böcker hos
Lundins Bokhandel i Karlshamn

Kom gärna och hälsa på mig. Har du böcker du ännu inte har fått signerade är du välkommen att ta med dem!

Något de här personerna gjorde förra gången jag signerade:

Hoppas att den här signeringen blir lika magisk som förra. Har redan hört av fans som kommer för att hälsa på. Kanske är du en av dem?

Min skrivbok Att skriva med glädje har fått jättefina recensioner.
"Av de skatter jag tog med mig hem från årets Bokmässa är nog Kim M. Kimselius Att skriva med glädje den jag känner varmast för. Inte bara för att jag fick boken signerad, och dessutom en trevlig pratstund med författaren, utan också för att den verkligen väcker glädjen att skriva." Susanne Pelger på bloggen Naturvetarspråk.


 





Årets nyheter är:

Persiens Pärla
”Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona.” Christoffer van Woensel






Månstenen
"Spänningen växer för varje kapitel - Beskrivnigar, dialoger och skildringar av miljöer och omgivningar är lika levande som vanligt!" Ingela Svensson










 Spöket på Stora Mossen

"Gud vad bra den var! Det var så jag blev spökrädd och det har jag inte varit på väldigt många år." Christoffer van Woensel
Back to Pompeii (Debutboken Tillbaka till Pompeji som nu utkommit på engelska)
"I just finished Back to Pompeii. Wow! What an exciting (and fairly terrifying) story! I would really love to know more about the adventures of Theo, Pluto and Ramona." Dr. Sarah Russell




 
Nästan alla böckerna finns hos Lundins bokhandel i Karlshamn på lördag/imorgon. Hoppas vi ses!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 21 november 2013

Skrivtävling: Skriv under temat Jul och delta i SkrivarSidans skrivtävling

Då var det dags för en skrivtävling igen. Den här gången är det SkrivarSidan som har en tävling under temat jul. Läs nedan vad som gäller.

Jultävling

För 14:e året i rad utlyser vi en jultävling. Nytt för i år är att du inte måste vara medlem för att delta. Temat är ”Jul”och du kan antingen delta med en novell, ett kåseri, en krönika, saga eller en dikt.

Texten får vara högst 2 sidor i Word lång  eller 4 000 tecken inklusive mellanslag och typsnittet storlek 12. Blankrad istället för indrag. Du får bara delta med ett bidrag och texten ska inte ha varit publicerad tidigare.


Två priser delas ut, ett till bästa prosatext och ett till bästa dikt. Bidragen publiceras på SkrivarSidan den 20 december.

Bidragen ska vara hos oss senast den 13 december 2013. Är du medlem skickar du in texten via sajten, väljer kategorin Jultävling när du klickar på Skicka in/redigera texter och Ny text. Är du inte medlem mailar du den till info@skrivarsidan.nu.

Priser:
Vinnaren i klassen Prosa får boken Revansch 2012  och ett års betalt medlemskap.
Vinnaren i klassen Dikter får vinnaren boken Ordvindar och ett års betalt medlemskap.


Nå, lät det som en rolig tävling? Sätt då igång och skriv! Lycka till!

För fler tävlingar se Skrivtävlingar.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 20 november 2013

Under skinnet på Kim M Kimselius...

Här är en intervju om mig gjord på Youhannah Leidefors blogg.


Möt Kim Kimselius
Foto: Bertil Knoester
Skulle du kunna berätta vem du är och varför du började skriva?
Jag är född med ord inom mig och har alltid älskat orden. Jag är sprudlande glad och det bästa jag vet, är att skriva. När jag var åtta år bestämde jag mig för att bli författare. Då skrev jag också min allra första bok ”Röda slottets hemlighet”. 

Kan du berätta vad du skrivit för dem som inte vet?
Min debutbok, Tillbaka till Pompeji, var en historisk äventyrsbok, baserad på riktig historisk fakta och riktiga personer. Eftersom den boken gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 ex första veckan ville förlaget ha flera historiska böcker. Nu har det blivit totalt 18 historiska äventyrsböcker, den sist publicerade är Persiens Pärla som släpptes i augusti. Dessutom har jag skrivit en skrivbok, Att skriva med glädje och flera fristående böcker: Den där dagen, Spöket på Stora Mossen och Mysrys. Jag har även skrivit en äventyrsserie som utspelar sig på Nya Zeeland och kallas för Kimberlie. Alldeles nyss släpptes första delen i en ny serie som kallas för Theo- och Ramonaäventyr och är en fantasyserie. Totalt har det blivit 26 böcker, sedan debuten 1997. Kika här för att läsa mer om mina böcker: www.kimselius.se

Om du tänker tillbaka på det första du skrev, vad fick dig att vilja skriva det?
Det första jag skrev var ”Röda slottets Hemlighet”. Den är mycket inspirerad av Femböckerna. Sedan har bara orden runnit till och jag har fortsatt att skriva. Har mängder av fullbordade berättelser liggande i mina lådor, och minst lika många påbörjade i datorn.

Var det något som fick dig att tveka till att skriva det? I så fall vad och varför?
Har aldrig tvekat över något jag har skrivit, orden har bara kommit. Däremot låg min bok, Den där dagen, i byrålådan i över 30 år innan jag publicerade den boken. Det är ett oerhört känsligt ämne, som inte passade riktigt in i min andra utgivning. En dag kände jag bara att det var dags, och förra året kom boken ut. Den där dagen fick ett jättefint mottagande och har bara fått fina recensioner. Den har också gjort att många som har varit i samma situation har skrivit till mig och tackat mig, eftersom de har blivit hjälpta av att läsa boken.

När du väl bestämt dig, vad var ditt första steg?
Jag blev mer eller mindre tvingad till att skicka in en berättelse till förlag, efter att ha skrivit i hemlighet i många år. Min man avslöjade min hemlighet på en stor fest för våra vänner, efter det slutade de aldrig att tjata om mina böcker. Det fick mig att skicka in Tillbaka till Pompeji till förlag. Boken blev antagen och fler har följt på den.

Så här i efterhand, tycker du att det var ett bra första steg att ta?
Nej, jag önskar att jag hade skickat in mitt manus många år tidigare. Att jag hade trott på mig själv och litat på att det jag skrev dög även för andras ögon. Då kanske jag hade haft möjlighet att skriva 100 böcker innan jag dör, något som är mitt mål.

Brukar du planera mycket när du ska börja skriva något nytt? T ex att du gör upp en plan på hur mycket och när du ska skriva?
Det beror helt och hållet på vad jag skriver om. Mina historiska äventyrsböcker ligger ett enormt arbete bakom. Jag läser mängder av faktaböcker inför varje bok och bygger upp berättelsen med hjälp av gula lappar, så att jag har hela historien klar för mig, från början till slut. Det innebär inte att jag skriver allt i den ordningen, utan jag skriver lite här och där och i slutet sammanfogar jag kapitlen till en bok.

När jag skriver fantasyböcker sätter jag mig bara ned vid datorn, då kommer orden och jag behöver inte tänka speciellt mycket, orden bara flödar fram. Om det skulle bli ett litet stopp i flödet tar jag en promenad, sedan är jag laddad igen.

Om du någon gång har stött på ett hinder, när dök det upp och vad bestod det av?
Det var när mitt tredje manus, Den gömda Inkastaden, var godkänt och påskrivet och jag veckan efter fick en ny redaktör som gjorde om min historiska äventyrsbok till en banal kärlekshistoria. Då bröt jag med mitt förlag. Du kan läsa hela historien här: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2012/02/den-gomda-inkastaden.html

Hur lyckades du ta dig förbi det?
Det tog 1,5 år innan jag kunde börja skriva ordentligt igen. DET är lång tid, eftersom jag måste skriva varje dag för att må bra. Till slut skrev jag Faraos förbannelse och den sålde slut i 3.000 ex på två månader, utgiven på eget förlag.

Har du vid något tillfälle i ditt skrivande känt att det har flutit på extra bra? Gjorde du då något speciellt eller befann dig på något speciellt ställe?
Efter att jag har motionerat brukar jag skriva extra bra. Eller när jag sitter i min skrivarlya hemma. Extra bra skriver jag i min Skrivarstuga i Skåne. Lugn och ro och inget annat att göra än att bara skriva! Det händer även att jag har fått rejält flow när jag varit ute och rest. En gång satt jag på hotell i Kuopio i Finland och skrev sex timmar i sträck på en hård hotellstol, vid ett litet skrivbord. Allt skrev jag för hand. Jag åt inte, bara drack te och skrev. Sedan fortsatte varje dag på liknande sätt, efter att jag hade varit och föreläst på dagen. Jag skrev varje kväll. Ja, jag var så inne i skrivflödet att jag satt på flygplatsen och skrev färdigt boken. Hörde inte människorna runt omkring mig. Det kallar jag skrivflöde!

Vad har du gjort för att nå ut med det du har skrivit?
När jag gavs ut på stort förlag skötte de all marknadsföring, bokningar av föreläsningar och signeringar. Nuförtiden sköter jag bokningar av signeringar själv, tar tacksamt emot föreläsningar, bloggar, twittrar och är aktiv på facebook. På något sätt säljer böckerna sig själv, ju fler böcker jag skriver, desto lättare säljs samtliga utgivna böcker.

Vad har du för tips till dem som skriver på sin första bok?
Tro på dig själv! Skriv med glädje och skriv till dig själv! Skriv något unikt och hitta din egen berättarröst. Ta till dig kritik, istället för att bli arg. Lyssna på andra, men framförallt, lyssna på din inre röst. Lycka till!

Har du något du vill tillägga?
Det ska vara roligt att skriva. Tycker man inte det kanske man ska fundera på över om författaryrket verkligen är något man ska satsa på. Skriv med glädje, det märker läsarna! För fler tips kan du kika i min bok Att skriva med glädje, den finns både som pappersbok och ebok

Det var hela intervjun. Lärde du dig något nytt om mig?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 19 november 2013

"Jättespännande!" Svarta Döden av Kim M Kimselius

Här kommer en recension av min bok Svarta Döden som handlar om Digerdöden i Florens under 1300-talet. Recensionen är skriven av Tuva på bokbloggen Litteratuva.


Svarta Döden av Kim M Kimselius
Den här boken handlar om två ungdomar som heter Theo och Ramona. De har förmågan att kunna resa i tiden. Den här gången är de i Italien när de plötsligt förflyttas i tiden till 1300-talet. De hamnar i staden Florens, där pesten härjar för fullt. Där träffar Theo och Ramona en flicka som heter Minette. Hon tar med Theo och Ramona hem till sig. Senare träffar de tre Minettes bror Lorenzo. Han tar med Theo, Ramona och Minette hem till sin borg. Där hittar han sin dotter, som dött av pesten. Han begraver henne och när han gjort det faller hans fru död till marken. Lorenzo begraver henne också och när han gjort det upptäcker Lorenzo att även han är smittad av pesten…

Jag tycker att den här boken är jättespännande. Men VARNING!!!!!!!!!!!!!!!! Om du lätt blir rädd så ta det lite försiktigt med den här boken. Den kan nämligen vara ganska läskig på vissa ställen…

Ja, det var Tuvas recension. Jag tyckte om hennes varning. Tack Tuva!

Har du läst någon av mina böcker och skrivit en recension, då får du gärna mejla Kim M Kimselius och berätta vad du tyckte om boken. 

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

måndag 18 november 2013

Ljuvlig höstdag i Blekinge tillsammans med mina Berner Sennenhundar

Tudor 5 månader, Pluto 9 år.
Söndagen den 17 november 2013 var något av de ljuvligaste höstdagar jag har upplevt. +11 grader, strålande sol, vindstilla och inte ett moln på himlen. Solen värmde så mycket att hundarna sökte sig till skuggan. Här kommer ett litet bildreportage från dagen. Mest är det foto på mina Berner Sennenhundar Tudor och Pluto, som hela tiden höll mig sällskap under trädgårdsarbetet.

Trollhasseln har fått fröhängen, färdiga att slå ut.

Första gången jag såg Trollhassel var nere i Skåne, när jag för första gången träffade mina svärföräldrar, det är nu 34 år sedan. Tänk vad tiden går... Jag har planterat trollhassel i trädgården till minne av den dagen.

Pluto följer mig som en skugga i trädgården, själv söker han skugga i den värmande höstsolen. Plutos fullständiga namn är Jamakis Pompeii Pluto. Han är döpt efter min bok Tillbaka till Pompeji, uppfödd av mig och har bott hela livet hos oss. En riktigt, riktigt underbar hund, som har tagit valpen Tudor till sitt hjärta och hjälper mig att fostra honom till en lika go hund som Pluto är.


Berner Sennenvalpen Tudor har spring i benen och passar på att ge sig ut på upptäcktsfärd medan Pluto sitter och tar det lugnt.

Vid Agilitydäcket hittade han något intressant.

Hej! Vill ni inte komma hit till mig, säger Tudor och försöker locka oss till sig.

 Jaha, då får väl jag komma till er då...

Full fart mot Pluto och matte har Tudor. Vill inte missa något spännande, kanske får man till och med godis...

Tickie kommer och hälsar på Pluto och mig. Annars går hon mest för sig själv och försöker hitta något ätbart på vår 2 tunnland stora tomt. Det finns fortfarande äpplen att äta.

Tudor och Pluto följer med mig in vår skog för att hämta grankvistar att täcka rosorna med.

 Pluto slår sig till ro medan jag fyller skottkärran med grenar.

 Tudor har fortfarande energi och försöker få igång Pluto att leka.

 "Om jag biter dig i foten då?"

Ingenting hjälper och till slut ger Tudor upp och lämnar Pluto för att istället gå på upptäcktsfärd bland granarna.

 Det finns många spännande dofter i skogen. Tudor går på jakt...

 Oj, vad var det där! Tudor stannar upp, lyssnar och tittar.

 Pluto håller hela tiden ett vakande öga över Tudor.

 In bland granarna bär det av. Allt ska undersökas.

 Lite läskigt var det allt där inne bland granarna.

Ska vi inte gå hem snart? Tudor ser längtansfullt bort mot boningshuset. Nu börjar han bli trött.

Okej, jag kommer väl tillbaka då, eftersom du ropar, säger Tudorvalpen och sätter full fart mot mig.

"Lägger du ut det här fotot på nätet, då biter jag dig i tårna", tänker Tudorvalpen, när han springer i full fart mot mig.

Kärran är lastad med grankvistar och det är dags att gå tillbaka in i trädgården för att täcka rosenrabatterna.

Äntligen! säger Tudorvalpen med sömnig blick. När jag skriver detta inlägg hörs ljudliga snarkningar från tre trötta hundar. Den som sover djupast är Tudor som har varit ute på äventyr idag!

Hoppas du också hade en underbar söndag! Ha det så gott!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

söndag 17 november 2013

Boktips: Läskigt spännande Dold identitet av Lee Child

Dold identitet av Lee Child var läskigt spännande. Jag har blivit en fan av Lee Child efter att ha lyssnat på många av hans böcker. Härligt med samma person som läst in böckerna, han har liksom blivit Jack Reacher för mig. Har inte alls lyssnat på böckerna i ordning, vilket inte gör så mycket, för trots 17 böcker gör Lee Child som många andra författare gör, däribland jag, han hoppar i tiden och går ibland tillbaka i tiden igen. Sådant är spännande och mycket intressant.

I Dold identitet är Jack Reacher fortfarande militärpolis. Han får i uppdrag att under dold identitet leta rätt på en mördare som har dödat flera kvinnor i en stad nära en armébas. Jack får hjälp av stadens sheriff Elizabeth Deveraux som är en före detta marinofficer. Intrigen tätnar allteftersom fler dör. Sheriffen och stadens invånare är helt övertygade om att det är en officer som har utfört döden, men de spår Jack Reacher hittar leder i en helt annan riktning, eller gör de det...

Det här var en bok som höll mig fängslad hela tiden. Jag hade sympatier för än den ena, än den andra, allteftersom bevisen byggdes upp. En mycket bra bok. Läs den!

Självklart hittar du boken i din bokhandeln. Den finns också på Adlibris och Bokus och i övriga nätbutiker.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här