Expeditionen Min kärlekshistoria av Bea Uusma
Det här är en bok jag läste i Boktwittgruppen. Samma dag som vi bestämde, Expeditionen Min kärlekshistoria, som nästa bok att diskutera, laddade jag ned den och började lyssna. Nästa dag var boken slut. Det gick inte att sluta lyssna.
Kanske tycker jag så mycket om boken för att det är en faktabok om Andréexpeditionen, eller så är det författarens personliga, lättlästa stil, som gjorde att jag slukade boken.
Berättelsen förhöjs av att det är författaren själv som läst in boken.
Bea Uusma väver skickligt ihop en fängslande berättelse om vad som hände expeditionen. Det känns som en spännande deckargåta och jag försöker gissa mig till vad som hänt genom författarens ledtrådar.
Läsaren får följa författarens jakt efter sanningen, samtidigt som man får ta del av de dagboksanteckningar som expeditionens deltagare har skrivit.
När boken är slut känner jag saknad. Läs den!
Den får fem stjärnor av fem möjliga.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.
För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Mina Bloggsidor
▼
lördag 21 mars 2015
fredag 20 mars 2015
Vilja förlags skrivtävling Vinn 25.000
Vilja förlag söker lättlästa manus på 20 000-40 000 tecken.
Deadline 1 juni 2015.
Prissumma 25.000 kronor, därefter utgår sedvanlig royaltyersättning, enligt Författarförbundet.
Skicka manus och kontaktuppgifter till manustävling@viljaforlag.se
Vid frågor, kontakta lina@viljaforlag.se
Här kan du läsa mer om skrivtävlingen hos Vilja förlag.
Lycka till!
Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.
Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
torsdag 19 mars 2015
"Ingenting är omöjligt i en bok av Kim Kimselius" Staden på andra sidan - Kompassen
Spännande handling och ett bra äventyr resulterar i en bra bok
Christoffer van Woensel har recenserat Staden på andra sidan - Kompassen, första delen i min nya fantasyserie. Här kan du läsa hans omdöme om boken:
För sago- och fantasyfantaster så är det här helt rätt. Ond trollkarl, förtrollat land, häxor, magiska ting, stort mod, fina skildringar, spännande handling och ett bra äventyr resulterar i en bra bok. Ingenting är omöjligt i en bok av Kim Kimselius, och överraskningarna är alltid nära. Svårt att förutse vad som ska hända och ett mycket oväntat slut. Christoffer van Woensel
Tack för den fina recensionen Christoffer.
Baksidestext på Staden på andra sidan - Kompassen
I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.
Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.
I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.
"Utlandskontrakt!" är dagens rubrik på Kim M. Kimselius Författarblogg.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
onsdag 18 mars 2015
Mitt möte med Terry Pratchett
I många år hade jag varit fan till Terry Pratchett och älskat hans böcker om skivvärlden, när jag debuterade i december 1997. Vilket förde mig till bokmässan hösten 1998, för att signera och föreläsa om mina två böcker, Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen häxa.
Kan du föreställa dig min glädje när jag upptäckte att Terry Pratchett var i samma monter som mig? Det innebar att jag fick möjlighet att prata med honom, dessutom blev jag intervjuad i radio, eftersom de kom för att intervjua honom och han inte var där. Då intervjuade de mig istället.
Det jag minns mest är Terry Pratchetts generositet, att han verkade bry sig om varje fan som stod framför honom. Han hade en kö som ringlade sig oändligt lång, jag uppskattade den till 150 meter, kan ha varit längre, mycket folk var det i alla fall. En del hade bärkassar med böcker med sig, han signerade alla utan att protestera.
Terry Pratchett signerade en bok till mig och lyckan var fullkomlig.
När jag en stund senare skulle signera var jag livrädd att ingen skulle komma, det var min första bokmässa och min första signering. När jag kom till signeringsbordet stod sju personer och väntade. Jag blev mycket glad, även om det inte var i närheten av alla de personer som hade väntat på Terry Pratchett...
Jag fick även möjlighet att prata en hel del med Terry Pratchett, både på bokmässan och på lördagskvällen. B. Wahlströms hade ett långt förvaringsutrymme i anslutning till montern. Där fanns ett minimalt bord och två plaststolar. Varje ledig stund satt Terry Pratchett där och skrev. När jag frågade honom varför han inte vilade sig, svarade han att han var ständigt ute och reste, om han inte skrev på resorna skulle det inte bli några böcker.
De orden tog jag till mig och använder alltid resorna till att försvinna bort i fantasin och skriva. När jag föreläste i Finland satt jag på hotellet och skrev hela boken Kinesiska Draken.
På lördagskvällen var det middag. Författarna var uppdelade i två grupper, en som fick äta middag med ägarna till förlaget, herr och fru Wahlström, en annan middag där författarna åt med redaktörerna. Jag skulle äta på den sistnämnda. Iallafall var det tänkt så från början, men när mina böcker sålde slut redan på fredagen och folk trängdes i dörröppningen för att komma in på mina föreläsningar, då blev jag "uppgraderad" och fick äta middag med Bertil Wahlström och hans familj och jag hade Bertil som min bordskavaljer, mitt emot satt fru Wahlström tillsammans med Terry Pratchett.
Jag minns att jag hade en splitterny, svart, superdyr kappa. Den tog jag med in på restaurangen, eftersom man skulle hänga av sig kläderna på krokar alldeles innanför ytterdörren, där en stor skylt upplyste om att restaurangen inte tog ansvar för kläderna.
Självklart kom en servitör fram och bad mig gå ut och hänga kappan på krokarna. Jag vägrade med anledning av skylten. Servitören stod på sig och sa att man inte fick ha ytterkläder i restaurangen. Då hävde Terry Pratchett upp sin röst, för även om han inte förstod svenska förstod han vad vi diskuterade. Han satt där i sin skinnjacka, hans ytterplagg. Demonstrativt tog han av den och hängde den på stolsryggen och sa att så länge de inte ansvarade för kläderna tänkte inte heller han lämna ifrån sig sin jacka. Tack Terry! Både han och jag fick ha våra kläder kvar i restaurangen.
Ett av de allra största minnena från mitt möte med Terry Pratchett är dock att han och jag fick dela på en lång, svart limousin till och från restaurangen. Där fanns champagne, men ingen av oss drack, utan pratade bara. Det var mest Terry som pratade, jag var nästan stum av all uppmärksamhet jag fick från förlaget, att jag, en debutant, jämställdes med den stora författaren och fick åka limousin, när de andra åkte vanlig taxi.
Tillbaka på Park hotell skulle det minglas i foajén. Jag var helt slut efter dagen och kvällen och ville bara gå och lägga mig. Men jag hade inte en aning om ifall jag vågade lämna sällskapet. När Terry i samma stund tackade för sig och gick mot hissarna, såg jag min chans, sa godnatt och åkte upp till mitt rum.
Jag var helt slut. Men tror du jag kunde sova? Nej! Trots att det var efter midnatt var jag så uppfylld av allt som hade hänt, huvudet surrade av tankar. Jag ringde mina vänner på Nya Zeeland, där var det dag och ingen risk att jag väckte dem. Jag berättade allt och när jag väl hade hävt ur mig allt spännande som hänt kunde jag till slut somna.
När jag på söndagseftermiddagen skulle ta tåget hem, åkte Bertil Wahlström med mig i taxin till stationen. Innan jag klev av klappade han mig på axeln och sa "Flicka lilla, du kommer att bli mycket stor!"
Wow!
Ja, det var sannerligen en minnesvärd bokmässedebut. Det hände betydligt mycket mer än vad jag har berättat här, men det får vi ta en annan gång.
Det har hänt en hel del sedan den gången, nu har jag kommit ut med över 30 böcker, som är översatta till sex språk. Jag har fått känna på det Terry berättade om, att resa runt världen i arbetet med sina böcker. Resandet har fört mig till Mexiko, Kina, Egypten, Singapore, Finland, Island och många fler platser. Du kan läsa om resorna under rubriken Kimselius resor.
Terry Pratchett dog förra veckan, 12 mars 2015, endast 66 år och 70 publicerade böcker. Alldeles för ung. Själv fyller jag 61 i år och skriver för brinnande livet, eftersom mitt mål är 100 böcker innan jag dör. Hoppas jag får leva betydligt längre än Terry Pratchett.
Sir Terry Pratchett avslutade sin litterära bana med ett par dikterade tweets: "TILL SLUT, SIR TERRY, SKA VI SÅ GÅ TILLSAMMANS./ Terry tog Dödens arm och följde honom ut genom dörren till den svarta öknen, under den ändlösa natten./ Slut."
Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Kan du föreställa dig min glädje när jag upptäckte att Terry Pratchett var i samma monter som mig? Det innebar att jag fick möjlighet att prata med honom, dessutom blev jag intervjuad i radio, eftersom de kom för att intervjua honom och han inte var där. Då intervjuade de mig istället.
Det jag minns mest är Terry Pratchetts generositet, att han verkade bry sig om varje fan som stod framför honom. Han hade en kö som ringlade sig oändligt lång, jag uppskattade den till 150 meter, kan ha varit längre, mycket folk var det i alla fall. En del hade bärkassar med böcker med sig, han signerade alla utan att protestera.
Terry Pratchett signerade en bok till mig och lyckan var fullkomlig.
När jag en stund senare skulle signera var jag livrädd att ingen skulle komma, det var min första bokmässa och min första signering. När jag kom till signeringsbordet stod sju personer och väntade. Jag blev mycket glad, även om det inte var i närheten av alla de personer som hade väntat på Terry Pratchett...
Annonsblad för Terry Pratchetts signering. |
De orden tog jag till mig och använder alltid resorna till att försvinna bort i fantasin och skriva. När jag föreläste i Finland satt jag på hotellet och skrev hela boken Kinesiska Draken.
På lördagskvällen var det middag. Författarna var uppdelade i två grupper, en som fick äta middag med ägarna till förlaget, herr och fru Wahlström, en annan middag där författarna åt med redaktörerna. Jag skulle äta på den sistnämnda. Iallafall var det tänkt så från början, men när mina böcker sålde slut redan på fredagen och folk trängdes i dörröppningen för att komma in på mina föreläsningar, då blev jag "uppgraderad" och fick äta middag med Bertil Wahlström och hans familj och jag hade Bertil som min bordskavaljer, mitt emot satt fru Wahlström tillsammans med Terry Pratchett.
Jag minns att jag hade en splitterny, svart, superdyr kappa. Den tog jag med in på restaurangen, eftersom man skulle hänga av sig kläderna på krokar alldeles innanför ytterdörren, där en stor skylt upplyste om att restaurangen inte tog ansvar för kläderna.
Självklart kom en servitör fram och bad mig gå ut och hänga kappan på krokarna. Jag vägrade med anledning av skylten. Servitören stod på sig och sa att man inte fick ha ytterkläder i restaurangen. Då hävde Terry Pratchett upp sin röst, för även om han inte förstod svenska förstod han vad vi diskuterade. Han satt där i sin skinnjacka, hans ytterplagg. Demonstrativt tog han av den och hängde den på stolsryggen och sa att så länge de inte ansvarade för kläderna tänkte inte heller han lämna ifrån sig sin jacka. Tack Terry! Både han och jag fick ha våra kläder kvar i restaurangen.
Ett av de allra största minnena från mitt möte med Terry Pratchett är dock att han och jag fick dela på en lång, svart limousin till och från restaurangen. Där fanns champagne, men ingen av oss drack, utan pratade bara. Det var mest Terry som pratade, jag var nästan stum av all uppmärksamhet jag fick från förlaget, att jag, en debutant, jämställdes med den stora författaren och fick åka limousin, när de andra åkte vanlig taxi.
Tillbaka på Park hotell skulle det minglas i foajén. Jag var helt slut efter dagen och kvällen och ville bara gå och lägga mig. Men jag hade inte en aning om ifall jag vågade lämna sällskapet. När Terry i samma stund tackade för sig och gick mot hissarna, såg jag min chans, sa godnatt och åkte upp till mitt rum.
Jag var helt slut. Men tror du jag kunde sova? Nej! Trots att det var efter midnatt var jag så uppfylld av allt som hade hänt, huvudet surrade av tankar. Jag ringde mina vänner på Nya Zeeland, där var det dag och ingen risk att jag väckte dem. Jag berättade allt och när jag väl hade hävt ur mig allt spännande som hänt kunde jag till slut somna.
När jag på söndagseftermiddagen skulle ta tåget hem, åkte Bertil Wahlström med mig i taxin till stationen. Innan jag klev av klappade han mig på axeln och sa "Flicka lilla, du kommer att bli mycket stor!"
Wow!
Ja, det var sannerligen en minnesvärd bokmässedebut. Det hände betydligt mycket mer än vad jag har berättat här, men det får vi ta en annan gång.
Det har hänt en hel del sedan den gången, nu har jag kommit ut med över 30 böcker, som är översatta till sex språk. Jag har fått känna på det Terry berättade om, att resa runt världen i arbetet med sina böcker. Resandet har fört mig till Mexiko, Kina, Egypten, Singapore, Finland, Island och många fler platser. Du kan läsa om resorna under rubriken Kimselius resor.
Terry Pratchett dog förra veckan, 12 mars 2015, endast 66 år och 70 publicerade böcker. Alldeles för ung. Själv fyller jag 61 i år och skriver för brinnande livet, eftersom mitt mål är 100 böcker innan jag dör. Hoppas jag får leva betydligt längre än Terry Pratchett.
Sir Terry Pratchett avslutade sin litterära bana med ett par dikterade tweets: "TILL SLUT, SIR TERRY, SKA VI SÅ GÅ TILLSAMMANS./ Terry tog Dödens arm och följde honom ut genom dörren till den svarta öknen, under den ändlösa natten./ Slut."
Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
tisdag 17 mars 2015
"Kim M Kimselius leker med verkligheten" Staden på andra sidan - Kompassen
Före jul sökte jag läsare till min nya bok Staden på andra sidan - Kompassen.
Den här recensionen är
skriven av författaren Lisa Hågensen.
Staden på andra sidan - Kompassen
av Kim M Kimselius
"Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar?
I Staden på andra sidan tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla.
Markus är en helt vanlig pojke, inte speciellt modig, ganska ensam och hårt hållen av sin alkoholiserade styvfar. Dagen då allt förändras möter Markus en mycket speciell flicka, Matilda, och tillsammans hittar de vägen in till den där andra världen. Där möter de faror nästan med en gång, och med livet som insats försöker de följa de gåtfulla råd de får, för att försöka ställa allt tillrätta, utan att själva gå under.
Men klarar en ensam, rädd och slagen pojke att trycka undan sina demoner och stå upp för andra? Läs Staden på andra sidan och följ Markus och Matilda i deras fantastiska äventyr! Du kommer, precis som jag, hoppas att Kim sitter och skriver på uppföljaren just nu!" Författare Lisa Hågensen
Tack för den fina recensionen Lisa.
Vill du bli en av de tio läsarna till nästa bok Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde? Då ska du hålla utkik här på bloggen, för under våren kommer jag att söka läsare både till den och till TudorResan - Kampen om makten, samt Att hitta glädje i skrivandet.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.
Rubriken på Kim M Kimselius författarblogg är idag "Mmmm ljuvligt!"
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Staden på andra sidan - Kompassen
av Kim M Kimselius
"Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar?
I Staden på andra sidan tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla.
Markus är en helt vanlig pojke, inte speciellt modig, ganska ensam och hårt hållen av sin alkoholiserade styvfar. Dagen då allt förändras möter Markus en mycket speciell flicka, Matilda, och tillsammans hittar de vägen in till den där andra världen. Där möter de faror nästan med en gång, och med livet som insats försöker de följa de gåtfulla råd de får, för att försöka ställa allt tillrätta, utan att själva gå under.
Men klarar en ensam, rädd och slagen pojke att trycka undan sina demoner och stå upp för andra? Läs Staden på andra sidan och följ Markus och Matilda i deras fantastiska äventyr! Du kommer, precis som jag, hoppas att Kim sitter och skriver på uppföljaren just nu!" Författare Lisa Hågensen
Tack för den fina recensionen Lisa.
Vill du bli en av de tio läsarna till nästa bok Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde? Då ska du hålla utkik här på bloggen, för under våren kommer jag att söka läsare både till den och till TudorResan - Kampen om makten, samt Att hitta glädje i skrivandet.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.
Rubriken på Kim M Kimselius författarblogg är idag "Mmmm ljuvligt!"
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
måndag 16 mars 2015
Skrivkurs för dig som vill få din berättelse utgiven
Här kommer tips om en skrivarkurs i Stockholm. Kanske något för dig?
Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kramisar Kim
Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.
"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.
Läs mer om Att skriva med glädje.
I sommar, 2015, kommer min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet.
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Författaren,
förlagsmedarbetaren, skrivarpedagogen och manuscoachen Susanne Holmgren ger råd
till dig som siktar på att bli utgiven på bokförlag och tipsar om andra
publiceringsvägar. Vilka möjligheter finns och vilka fallgropar bör du undvika?
Under denna endagskurs gör vi också skrivövningar där du får insikter i hur du
kan utvecklar ditt skrivande. Susannes publiceringsguide ”Publicera dig!” finns
att köpa till förmånligt pris (kontant) under dagen. Kom laddad med frågor!
Kommun:
Stockholm
Datum lördag 18 april
2015
Tid 10:00 -
16:00
Lokal:
Medborgarskolans hus x
Gata: Hagagatan 23
A
Pris: 900 kr
Max deltagarantal
12 personer
Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kramisar Kim
Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.
"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.
Läs mer om Att skriva med glädje.
I sommar, 2015, kommer min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet.
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Tycker du om att skriva skräckberättelser ska du kika in här
Swedish Zombie söker nya skräckmanus. Detta är ingen direkt tävling, de söker helt enkelt nya författare och nya berättelser. Läs mer nedan.
Swedish Zombie tar nu emot novellmanus för utgivning i e-format (e-noveller). Vi söker texter som är något utöver det vanliga. Rysare, skräck eller mörk science fiction som står på egna ben och som kommer lämna läsaren med en känsla av att ha fått en kall kyss i mörkret eller ett överraskande slag i solar plexus.
Vi tar helst emot manus i formatet .pdf
Längd: Lagom
Intresserad? Mejla din novell/noveller till novell@swedishzombie.se
Ersättning utgår i form av royalty
Lycka till!
Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.
Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Swedish Zombie tar nu emot novellmanus för utgivning i e-format (e-noveller). Vi söker texter som är något utöver det vanliga. Rysare, skräck eller mörk science fiction som står på egna ben och som kommer lämna läsaren med en känsla av att ha fått en kall kyss i mörkret eller ett överraskande slag i solar plexus.
Vi tar helst emot manus i formatet .pdf
Längd: Lagom
Intresserad? Mejla din novell/noveller till novell@swedishzombie.se
Ersättning utgår i form av royalty
Lycka till!
Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.
Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
söndag 15 mars 2015
Boktips: Ödeckarna Saknad av Linda Åkerström
Ödeckarna Saknad av Linda Åkerström
Boken handlar om Engla och hennes vänner. Det är kärlek och mysterium, ändå fångar boken inte mig.
Kanske för att det är talspråk och engelska och slang blandat.
Jag känner ingen direkt förväntan när jag läser boken och det utlovade mysteriet känns inte spännande.
Slutet känns frustrerande och mysteriet får ingen lösning. Kan tänka mig att författaren har tänkt ge lösningen i nästa bok. I min andra bok gjorde jag på samma sätt, lät en försvunnen person förbli försvunnen, för jag tänkte att hon skulle dyka upp i nästa bok. Men det gick inte redaktören med på. Boken skulle avslutas med en rejäl upplösning för att läsarna inte skulle känna sig lurad, sa hon.
Jag känner mig lurad när jag lägger ifrån mig Ödeckarna Saknad...
Trots det tror jag att det här är en bok som barn och ungdomar kommer att sluka och älska.
Den får tre stjärnor av fem möjliga.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.
För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.
Boken handlar om Engla och hennes vänner. Det är kärlek och mysterium, ändå fångar boken inte mig.
Kanske för att det är talspråk och engelska och slang blandat.
Jag känner ingen direkt förväntan när jag läser boken och det utlovade mysteriet känns inte spännande.
Slutet känns frustrerande och mysteriet får ingen lösning. Kan tänka mig att författaren har tänkt ge lösningen i nästa bok. I min andra bok gjorde jag på samma sätt, lät en försvunnen person förbli försvunnen, för jag tänkte att hon skulle dyka upp i nästa bok. Men det gick inte redaktören med på. Boken skulle avslutas med en rejäl upplösning för att läsarna inte skulle känna sig lurad, sa hon.
Jag känner mig lurad när jag lägger ifrån mig Ödeckarna Saknad...
Trots det tror jag att det här är en bok som barn och ungdomar kommer att sluka och älska.
Den får tre stjärnor av fem möjliga.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.
För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.