Ännu en bok avklarad
Aldrig tidigare, i hela mitt liv som författare, har jag varit med om att ha deadline på fem böcker samtidigt. Men nu är det så.
Jag försöker att inte känna stress, utan bockar av bok efter bok. 3 böcker klara, 2 till att hinna med.
Någon bok som jag verkligen är spänd över att få hålla i min hand, och höra kommentarerna om, är den gemensamma bok jag har skrivit med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Tio misstag författare gör.
Det har kommit några kommentarer på nätet, folk som är nyfikna och vill läsa.
Jag skulle vilja sätta mig ned och läsa den i lugn och ro, från pärm till pärm. Men det får gå ett par månader innan dess. Just nu kommer jag bara ihåg allt arbete med boken, även om det var kul, var det dock arbete. Jag vill nöjesläsa boken, precis som alla andra.
Det är första gången jag skrivit en bok tillsammans med någon annan författare. Jag är glad att det blev just Kristina och Lennart som blev mina kollegor på den här boken. De är kunniga, har mycket att dela med sig av och är lätta att ha att göra med.
Att den här boken blev till beror på att vi ska hålla seminarium ihop på bokmässan.
Igår lade jag in monterprogrammet för min monter B09:20 på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg i september. Det känns som mässan närmar sig med stormsteg. Alla böcker som ska vara klara, monterprogrammet inlagt... Snart har jag full kontroll.
Tur att jag tog den här bilden och lade upp här, för jag såg att jag hade lagt in samma program två gånger i slutet av monterprogrammet. Puh! Nu är det mycket...
Jag jobbar på, trots att det är lördag. Det här kommer att bli en lång helg.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna
gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius
delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina
erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och
att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som
fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på
skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är
en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till
datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att
ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än
att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Mina Bloggsidor
▼
lördag 30 juli 2016
fredag 29 juli 2016
Ord som måste skrivas ner...
Ord som måste skrivas ner
Inatt vaknade jag av ord som pockade på att få skrivas ner. Tyst, jag måste sova, tänkte jag och försökte somna om. Men det gick inte. Till slut kapitulerade jag och tände lampan, tog fram skrivboken och skrev ner alla orden. Det var många ord. Medan jag skrev gick det första gryningsljuset över till morgon. Jag försökte somna om, men det var ingen idé. Min vanliga inre väckarklocka hade ringt och det var dags att gå upp. Kände mig lite som en zombie när jag gick morgonpromenaden. Hunden var däremot pigg. Bara +13 grader.
Andra ord jag gärna vill spara och skriva ner är kursdeltagarnas kommentarer om sommarens skrivarkurs. Några av dem har bloggat, andra har skrivit på Facebook. Nedan kan du läsa deras kommentarer. Viktiga ord för mig. Kanske blir du inspirerad?
Kims kurs var fantastiskt bra.
Gunnel Antoniusson på bloggen IVARTLAND har skrivit ett fint inlägg efter skrivarkursen, här får du ta del av en bit av det. Resten får du läsa på IVARTLAND.
Ibland måste man bara ta det där klivet rakt ut och våga. Det kändes som jag gjorde det, när jag i maj anmälde mig till en skrivarkurs. Innan jag började blogga, har jag aldrig haft en tanke på att skriva. Det har inte varit ”min grej”. Men det visade sig att jag tycker att det är roligt.
Jag hittade en av Kims skrivarböcker, ”Att skriva med glädje”, när jag sökte på nätet. Boken köptes hem förra hösten. Jag gillade hennes sätt att berätta, så jag anmälde mig till en av hennes sommarkurser. För att jag inte skulle ångra mig, betalade jag snabbt in kursavgiften.
Kim har skrivit ett 40-tal böcker. Det är historiska äventyrsromaner som läses av alla åldrar och är otroligt uppskattade.
Kursen hölls i Eringsboda, fyra timmars körtid. Jag packade bilen, vinkade Hej till sambon och for iväg mot helgens äventyr.
Kims kurs var fantastiskt bra. Hon ger allt för att de som går hennes kurser ska få ut det de vill och behöver av kursen. Det spelar ingen roll vilken genre man skriver i, kursen passar alla. Vi var många som skrev upp oss för nästa års fortsättningskurs. Det är det många som gör, så två av hennes tre kurser nästa år är redan fullbokade. Det säger en hel del om hur bra de är.
Den klickade, berörde och den uppslukade mig
Idel Strålstjärna har också skrivit om kursen. Hon skriver bland annat så här:
Kim M Kimselius skrivarkurs i Eringsboda. Den klickade, berörde och den uppslukade mig. Att hitta glädje i skrivandet - det måste väl ändå vara kärnan, essensen av allt skrivande. Eller?
Vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius
Anni Svensson är flitig att blogga så fort hon åker från kursen. Här är en del av hennes inlägg från skrivarkursen.
Det är knappt jag tror det är sant, men den 22-25 september på bokmässan i Göteborg, kommer vår gemensamma antologi Färgargårdens andar att finnas med som ny bok i Kim M Kimselius och Roslagstexts monter B09:20 och även i Christina Johanssons och Joelsgården förlags monter. I boken är jag författare till tre noveller. Vår kursledare Kim och alla kurskamrater med ett stort antal fler noveller. Redan nästa vecka kan boken förhandsbokas på adlibris.com Så roligt! En dröm som går i uppfyllelse!
Helgen har varit helt fantastisk med ett grymt duktigt skrivargäng och vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius. (Vill även du skriva så rekommenderar jag Kims kurser och boken Att hitta glädje i skrivandet.)
Jag är på väg att verkligen uppfylla en av mina största drömmar och det är stort. Tror knappt det är sant.
Du gav mig energi, Kim M Kimselius
Jenny Holmström är duktig på att stötta sina vänner på skrivarkursen. Även hon bloggar. På sin nya författarblogg lämnar hon många bra tips och råd om skrivprocessen.
Efter helgens skrivarkurs, som leddes av Kim M. Kimselius, har jag fått massor av inspiration, energi och skrivglädje. Jag känner att det äntligen är dags att ta nästa steg.
Du gav mig energi, Kim M Kimselius. Hela kursen, men framför allt din energi, livsglädje och alla dina positiva kommentarer. Känns som om jag har höjt mitt språk flera nivåer, bara genom att tänka på det du påpekade. Tack!
Rekommenderas!
Rose Carlmark har ingen blogg, utan skrev istället om skrivarkursen på Facebook.
Att få vara med på en skrivarkurs med en bästsäljande författare som Kim M Kimselius är såååå inspirerande. Hon delar med sig av all sin erfarenhet och skrivarglädje på ett helt fantastiskt sätt! Rekommenderas!
Det gäller att vara ute i god tid
Åsa Persson gick skrivarkurs för mig 2014. Trots bokkontrakt vill hon komma tillbaka. Så här skrev hon på Facebook:
Har anmält mig till en fortsättningskurs för Kim M Kimselius imorse. Kursen är nästa sommar men det gäller att vara ute i god tid 😃 !
Som du ser är det viktiga ord för mig. Ord som lyfter och inspirerar. De får mig att längta till nästa sommar och nya skrivarkurser. Nu ska jag skriva, inspirerad av ovanstående ord.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Inatt vaknade jag av ord som pockade på att få skrivas ner. Tyst, jag måste sova, tänkte jag och försökte somna om. Men det gick inte. Till slut kapitulerade jag och tände lampan, tog fram skrivboken och skrev ner alla orden. Det var många ord. Medan jag skrev gick det första gryningsljuset över till morgon. Jag försökte somna om, men det var ingen idé. Min vanliga inre väckarklocka hade ringt och det var dags att gå upp. Kände mig lite som en zombie när jag gick morgonpromenaden. Hunden var däremot pigg. Bara +13 grader.
Andra ord jag gärna vill spara och skriva ner är kursdeltagarnas kommentarer om sommarens skrivarkurs. Några av dem har bloggat, andra har skrivit på Facebook. Nedan kan du läsa deras kommentarer. Viktiga ord för mig. Kanske blir du inspirerad?
Kims kurs var fantastiskt bra.
Gunnel Antoniusson på bloggen IVARTLAND har skrivit ett fint inlägg efter skrivarkursen, här får du ta del av en bit av det. Resten får du läsa på IVARTLAND.
Ibland måste man bara ta det där klivet rakt ut och våga. Det kändes som jag gjorde det, när jag i maj anmälde mig till en skrivarkurs. Innan jag började blogga, har jag aldrig haft en tanke på att skriva. Det har inte varit ”min grej”. Men det visade sig att jag tycker att det är roligt.
Jag hittade en av Kims skrivarböcker, ”Att skriva med glädje”, när jag sökte på nätet. Boken köptes hem förra hösten. Jag gillade hennes sätt att berätta, så jag anmälde mig till en av hennes sommarkurser. För att jag inte skulle ångra mig, betalade jag snabbt in kursavgiften.
Kim har skrivit ett 40-tal böcker. Det är historiska äventyrsromaner som läses av alla åldrar och är otroligt uppskattade.
Kursen hölls i Eringsboda, fyra timmars körtid. Jag packade bilen, vinkade Hej till sambon och for iväg mot helgens äventyr.
Kims kurs var fantastiskt bra. Hon ger allt för att de som går hennes kurser ska få ut det de vill och behöver av kursen. Det spelar ingen roll vilken genre man skriver i, kursen passar alla. Vi var många som skrev upp oss för nästa års fortsättningskurs. Det är det många som gör, så två av hennes tre kurser nästa år är redan fullbokade. Det säger en hel del om hur bra de är.
Den klickade, berörde och den uppslukade mig
Idel Strålstjärna har också skrivit om kursen. Hon skriver bland annat så här:
Kim M Kimselius skrivarkurs i Eringsboda. Den klickade, berörde och den uppslukade mig. Att hitta glädje i skrivandet - det måste väl ändå vara kärnan, essensen av allt skrivande. Eller?
Vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius
Anni Svensson är flitig att blogga så fort hon åker från kursen. Här är en del av hennes inlägg från skrivarkursen.
Det är knappt jag tror det är sant, men den 22-25 september på bokmässan i Göteborg, kommer vår gemensamma antologi Färgargårdens andar att finnas med som ny bok i Kim M Kimselius och Roslagstexts monter B09:20 och även i Christina Johanssons och Joelsgården förlags monter. I boken är jag författare till tre noveller. Vår kursledare Kim och alla kurskamrater med ett stort antal fler noveller. Redan nästa vecka kan boken förhandsbokas på adlibris.com Så roligt! En dröm som går i uppfyllelse!
Helgen har varit helt fantastisk med ett grymt duktigt skrivargäng och vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius. (Vill även du skriva så rekommenderar jag Kims kurser och boken Att hitta glädje i skrivandet.)
Jag är på väg att verkligen uppfylla en av mina största drömmar och det är stort. Tror knappt det är sant.
Du gav mig energi, Kim M Kimselius
Jenny Holmström är duktig på att stötta sina vänner på skrivarkursen. Även hon bloggar. På sin nya författarblogg lämnar hon många bra tips och råd om skrivprocessen.
Efter helgens skrivarkurs, som leddes av Kim M. Kimselius, har jag fått massor av inspiration, energi och skrivglädje. Jag känner att det äntligen är dags att ta nästa steg.
Du gav mig energi, Kim M Kimselius. Hela kursen, men framför allt din energi, livsglädje och alla dina positiva kommentarer. Känns som om jag har höjt mitt språk flera nivåer, bara genom att tänka på det du påpekade. Tack!
Rekommenderas!
Rose Carlmark har ingen blogg, utan skrev istället om skrivarkursen på Facebook.
Att få vara med på en skrivarkurs med en bästsäljande författare som Kim M Kimselius är såååå inspirerande. Hon delar med sig av all sin erfarenhet och skrivarglädje på ett helt fantastiskt sätt! Rekommenderas!
Det gäller att vara ute i god tid
Åsa Persson gick skrivarkurs för mig 2014. Trots bokkontrakt vill hon komma tillbaka. Så här skrev hon på Facebook:
Har anmält mig till en fortsättningskurs för Kim M Kimselius imorse. Kursen är nästa sommar men det gäller att vara ute i god tid 😃 !
Som du ser är det viktiga ord för mig. Ord som lyfter och inspirerar. De får mig att längta till nästa sommar och nya skrivarkurser. Nu ska jag skriva, inspirerad av ovanstående ord.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
torsdag 28 juli 2016
Bra start på dagen
Fylld av energi
Vaknade till en ljuvlig, rentvättad dag. Ett stort regn hade dragit över oss under natten och var på väg bort. Solen kikade fram mellan trädkronorna och dofterna var bedövande.
I flera dagar har jag varit helt slut, nej, i flera veckor. Men idag vaknade jag full av energi. Kanske beroende på att jag känner att målet inte är ouppnåeligt, att jag kommer att få iväg alla fem böckerna i tid till tryckeriet: Att skriva med glädje, Tio misstag författare gör, Döden på Island, Det osynliga folket på Island och Färgargårdens andar.
Eller så beror det på att jag har sovit länge och gott och drömt ljuvliga drömmar. Självklart var de inspirerande och gav mig uppslag till en ny bok. Det verkar som om huvudet spottar ur sig idéer fortare än vad jag hinner skriva berättelserna. Bara det gör mig glad. Tänk att ha en outsinlig källa av ord att ösa ur. Det är en underbar känsla som fyller mig med energi.
Bilden ovan är från Tudors och min morgonpromenad. Tyvärr ser du inte tranorna på bilden, men de är där, mitt bland alla höbalarna. Varje morgon står tranorna där. Idag skrek de inte åt oss. De börjar nog känna igen oss nu.
Nej, nu ska jag fortsätta göra de sista ändringarna i böckerna och få ännu en bok klar idag. Här går det undan och det gör mig otroligt lättad.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Vaknade till en ljuvlig, rentvättad dag. Ett stort regn hade dragit över oss under natten och var på väg bort. Solen kikade fram mellan trädkronorna och dofterna var bedövande.
I flera dagar har jag varit helt slut, nej, i flera veckor. Men idag vaknade jag full av energi. Kanske beroende på att jag känner att målet inte är ouppnåeligt, att jag kommer att få iväg alla fem böckerna i tid till tryckeriet: Att skriva med glädje, Tio misstag författare gör, Döden på Island, Det osynliga folket på Island och Färgargårdens andar.
Eller så beror det på att jag har sovit länge och gott och drömt ljuvliga drömmar. Självklart var de inspirerande och gav mig uppslag till en ny bok. Det verkar som om huvudet spottar ur sig idéer fortare än vad jag hinner skriva berättelserna. Bara det gör mig glad. Tänk att ha en outsinlig källa av ord att ösa ur. Det är en underbar känsla som fyller mig med energi.
Bilden ovan är från Tudors och min morgonpromenad. Tyvärr ser du inte tranorna på bilden, men de är där, mitt bland alla höbalarna. Varje morgon står tranorna där. Idag skrek de inte åt oss. De börjar nog känna igen oss nu.
Nej, nu ska jag fortsätta göra de sista ändringarna i böckerna och få ännu en bok klar idag. Här går det undan och det gör mig otroligt lättad.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
onsdag 27 juli 2016
Det var en gång...
Det var en gång...
Ord som inleder många sagor. När jag var barn visste jag att det skulle komma en riktigt bra berättelse när sagan började med de orden. Då brukade jag lägga mig på magen, och stödja huvudet i händerna, medan jag uppmärksamt lyssnade på orden mamma läste.
Vad är en saga egentligen?
Sagan blandar verklighet med fantasi. Den innehåller ofta tomtar, troll, prinsar och prinsessor, drakar och ibland även talande djur, eller talande växter och träd. Allt kan hända i en saga.
En saga kan också ha ett budskap. Du kanske vill protestera mot mobbing eller något annat du tycker är fel. Då kan du skriva om det i sagoform. Som i berättelsen om Askungen av bröderna Grimm. Den sagan börjar i ett vackert hus där det bodde en rik man, hans hustru och deras dotter. Där levde de alla lyckliga tills en dag olyckan var framme. Den unga flickans mamma blev allvarligt sjuk och dog. I slutet kallade hon till sig dottern och bad henne lova att alltid vara vänlig och ärlig.
Den unga flickan sörjer djupt tills den dag hennes pappa säger att han tänker gifta om sig.
Hon skulle få en styvmor och två styvsystrar. Något som gjorde flickan glad. Men flickans glädje varade inte länge, för det visade sig att de tre kvinnorna var ena riktiga ragator.
De var elaka, dumma, fåfänga och avundsjuka.
Det blev början på en hemsk tid för den unga flickan.
"Vi vill inte bo ihop med den där dumbommen. Det enda hon duger till är att städa och passa upp på oss. Så, iväg till köket med dig, disken väntar!"
Det var så de två styvsystrarna behandlade den stackars flickan. Hon fick inte längre sova i sin egen säng utan hon fick nöja sig med en madrass på vinden. Hennes kläder blev smutsigare för var dag som gick. De var alltid täckta med aska, så styvsystrarna kallade henne för Askungen.
Hur börjar sagorna?
En saga kan börja på många sätt: För många år sedan levde en kejsare, som var så oändligt förtjust i nya, vackra kläder, att han gav ut alla sina pengar för att bli riktigt fin och grann.
Det var början på Kejsarens nya kläder av H.C. Andersen.
Långt härifrån, där borta, dit svalorna flyger, när det blir vinter hos oss, bodde en kung som hade elva söner och en dotter, Elisa.
Det var början på De vilda svanarna av H.C. Andersen.
I den trånga, krokiga gränden bland andra torftiga hus stod ett hus, som var så smalt och så högt, uppfört av korsvirke, som hade spruckit i alla fogar och kanter. Fattigt folk bodde där och fattigast såg det ut i vindsvåningen.
Visst låter den här sagan spännande? Den heter Flaskhalsen.
På taket till det sista huset i en liten stad fanns ett storkbo. Den raden tycker jag mycket om. Det är första raden i sagan om Storkarna.
Det var en gång en fattig skogshuggare som bodde i skogen. Han och hans hustru hade sex söner. Båda två längtade efter en liten flicka. Här har du den klassiska inledningen på en saga. Det här är sagan om Tummeliten.
Idag var det fest i skogen! Ett nytt litet rådjur hade kommit till världen. Han hette Bambi och hans mamma var så stolt över honom. Du har säkert läst Bambi eller sett filmen på tv. Första raden till sagan tycker jag är oerhört fin.
Hur slutar en riktig saga?
En riktig saga ska ha ett lyckligt slut. Det förväntar sig läsaren.
Ja, detta var sagan om John Blund. I kväll kommer han nog och berättar flera vackra sagor för dig. Det var slutet på sagan om John Blund.
Och därför förblev herdinnan och sotaren tillsammans. De välsignade limmet i farfars nacke och fortsatte älska varandra, ända tills de gick i bitar. Det här är en av mina favoritsagor, Herdinnan och sotaren. I min bok Kimberlie Ett nytt liv, har jag med den porslinsfiguren.
Känner du igen slutet på den här sagan?
Men i hörnet mellan de båda husen satt i den kalla morgonstunden den lilla flickan med leende mun - död, ihjälfrusen den sista aftonen på det gamla året. Nyårsmorgonen gick upp över det lilla liket, som satt där med sina svavelstickor, varav en bunt var uppbränd. Hon har velat värma sig, sa man.
Ingen visste vad allt vackert hon hade sett, i vilken glans hon med gamla mormor gått in till nyårsglädjen.
Nu tänker du säkert på att jag sa att alla sagor skulle sluta lyckligt. Minns hur jag grät som barn när jag läste slutet, ända fram tills sista raden. Då blev jag glad. Där räddade författaren den lilla flickan. Slutet var hämtat från Den lilla flickan med svavelstickorna.
Många sagor har liknande slut
De var mycket lyckliga och hela familjen var lycklig.
Och så levde de hela livet, lyckliga tillsammans.
De var så lyckliga över att ha återfått sina pojkar.
De levde lyckliga och fick många barn.
Och som i alla sagor levde de ett långt och lyckligt liv.
Slutet gott, allting gott!
Varför skriver hon om sagor?
Den frågan kanske du ställer dig efter att ha läst texten. Det beror på att en av mina kursdeltagare i en av skrivarkurserna talade om att hon berättade en saga för sig själv varje kväll för att somna gott. Jag testade igår, men inte somnade jag. Däremot vaknade jag med orden Det var en gång... i huvudet.
Därför fick dagens inlägg handla om sagor.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Ord som inleder många sagor. När jag var barn visste jag att det skulle komma en riktigt bra berättelse när sagan började med de orden. Då brukade jag lägga mig på magen, och stödja huvudet i händerna, medan jag uppmärksamt lyssnade på orden mamma läste.
Läsa är som att drömma med öppna ögon. (Bilden från I Love Reading Books foto) |
Vad är en saga egentligen?
Sagan blandar verklighet med fantasi. Den innehåller ofta tomtar, troll, prinsar och prinsessor, drakar och ibland även talande djur, eller talande växter och träd. Allt kan hända i en saga.
En saga kan också ha ett budskap. Du kanske vill protestera mot mobbing eller något annat du tycker är fel. Då kan du skriva om det i sagoform. Som i berättelsen om Askungen av bröderna Grimm. Den sagan börjar i ett vackert hus där det bodde en rik man, hans hustru och deras dotter. Där levde de alla lyckliga tills en dag olyckan var framme. Den unga flickans mamma blev allvarligt sjuk och dog. I slutet kallade hon till sig dottern och bad henne lova att alltid vara vänlig och ärlig.
Den unga flickan sörjer djupt tills den dag hennes pappa säger att han tänker gifta om sig.
Hon skulle få en styvmor och två styvsystrar. Något som gjorde flickan glad. Men flickans glädje varade inte länge, för det visade sig att de tre kvinnorna var ena riktiga ragator.
De var elaka, dumma, fåfänga och avundsjuka.
Det blev början på en hemsk tid för den unga flickan.
"Vi vill inte bo ihop med den där dumbommen. Det enda hon duger till är att städa och passa upp på oss. Så, iväg till köket med dig, disken väntar!"
Det var så de två styvsystrarna behandlade den stackars flickan. Hon fick inte längre sova i sin egen säng utan hon fick nöja sig med en madrass på vinden. Hennes kläder blev smutsigare för var dag som gick. De var alltid täckta med aska, så styvsystrarna kallade henne för Askungen.
Hur börjar sagorna?
En saga kan börja på många sätt: För många år sedan levde en kejsare, som var så oändligt förtjust i nya, vackra kläder, att han gav ut alla sina pengar för att bli riktigt fin och grann.
Det var början på Kejsarens nya kläder av H.C. Andersen.
Långt härifrån, där borta, dit svalorna flyger, när det blir vinter hos oss, bodde en kung som hade elva söner och en dotter, Elisa.
Det var början på De vilda svanarna av H.C. Andersen.
I den trånga, krokiga gränden bland andra torftiga hus stod ett hus, som var så smalt och så högt, uppfört av korsvirke, som hade spruckit i alla fogar och kanter. Fattigt folk bodde där och fattigast såg det ut i vindsvåningen.
Visst låter den här sagan spännande? Den heter Flaskhalsen.
På taket till det sista huset i en liten stad fanns ett storkbo. Den raden tycker jag mycket om. Det är första raden i sagan om Storkarna.
Det var en gång en fattig skogshuggare som bodde i skogen. Han och hans hustru hade sex söner. Båda två längtade efter en liten flicka. Här har du den klassiska inledningen på en saga. Det här är sagan om Tummeliten.
Idag var det fest i skogen! Ett nytt litet rådjur hade kommit till världen. Han hette Bambi och hans mamma var så stolt över honom. Du har säkert läst Bambi eller sett filmen på tv. Första raden till sagan tycker jag är oerhört fin.
Hur slutar en riktig saga?
En riktig saga ska ha ett lyckligt slut. Det förväntar sig läsaren.
Ja, detta var sagan om John Blund. I kväll kommer han nog och berättar flera vackra sagor för dig. Det var slutet på sagan om John Blund.
Och därför förblev herdinnan och sotaren tillsammans. De välsignade limmet i farfars nacke och fortsatte älska varandra, ända tills de gick i bitar. Det här är en av mina favoritsagor, Herdinnan och sotaren. I min bok Kimberlie Ett nytt liv, har jag med den porslinsfiguren.
Känner du igen slutet på den här sagan?
Men i hörnet mellan de båda husen satt i den kalla morgonstunden den lilla flickan med leende mun - död, ihjälfrusen den sista aftonen på det gamla året. Nyårsmorgonen gick upp över det lilla liket, som satt där med sina svavelstickor, varav en bunt var uppbränd. Hon har velat värma sig, sa man.
Ingen visste vad allt vackert hon hade sett, i vilken glans hon med gamla mormor gått in till nyårsglädjen.
Nu tänker du säkert på att jag sa att alla sagor skulle sluta lyckligt. Minns hur jag grät som barn när jag läste slutet, ända fram tills sista raden. Då blev jag glad. Där räddade författaren den lilla flickan. Slutet var hämtat från Den lilla flickan med svavelstickorna.
Många sagor har liknande slut
De var mycket lyckliga och hela familjen var lycklig.
Och så levde de hela livet, lyckliga tillsammans.
De var så lyckliga över att ha återfått sina pojkar.
De levde lyckliga och fick många barn.
Och som i alla sagor levde de ett långt och lyckligt liv.
Slutet gott, allting gott!
Varför skriver hon om sagor?
Den frågan kanske du ställer dig efter att ha läst texten. Det beror på att en av mina kursdeltagare i en av skrivarkurserna talade om att hon berättade en saga för sig själv varje kväll för att somna gott. Jag testade igår, men inte somnade jag. Däremot vaknade jag med orden Det var en gång... i huvudet.
Därför fick dagens inlägg handla om sagor.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
tisdag 26 juli 2016
En sommar fylld av ord
En sommar fylld av ord
Efter förra sommarens tragiska händelser, när först min hund, Pluto, dog, sedan pappa, något som tog orden ur både munnen och huvudet på mig, känns det oändligt skönt att låta orden flöda för fullt den här sommaren.
Att hålla skrivarkurser är mycket stimulerande, det ger mig ord, nya vänner och en insikt om hur mycket jag egentligen kan. Kanske inte så konstigt, efter 20 år som författare. Ändå är det inte bara författarskapet som har format mitt liv.
Redan som 14-åring började jag på Göteborgs-Posten i Göteborg. För att sedan gå vidare till några reklambyråer, tryckerier, egen reklambyrå, där jag bland annat arbetade med de stora förlagen som Rabén och Sjögren, Bonnier, Opal med flera, där jag skrev in texter för dem. Där lärde jag mig mycket. Orden har varit en del av hela mitt liv. Speciellt som jag redan som åttaåring skrev min första bok.
Nu sitter jag här, i slutskedet av fyra böcker. Det har aldrig hänt förut. En märklig känsla att fyra nya böcker kommer ut nästan samtidigt: 10 misstag författare gör, Färgargårdens andar, Döden på Island och Det osynliga folket på Island.
När jag skrev ovanstående rader, insåg jag att det faktiskt är FEM böcker jag håller på med, eftersom min allra första skrivbok, Att skriva med glädje, också kommer ut i höst. Den läser jag och gör de små ändringar som behövs.
FEM böcker innan september månad. En underbar känsla. Okej, en av dem kan jag inte sätta i bokhyllan, eftersom det är omtryck, men jag kommer att njuta minst lika mycket av den som av de andra, eftersom Att skriva med glädje har varit slutsåld länge och det har varit stor efterfrågan på boken.
Drömmer du om att ge ut en bok? Satsa på drömmen, då kommer den att bli sann.
Lycka till!
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Att hålla skrivarkurser är mycket stimulerande, det ger mig ord, nya vänner och en insikt om hur mycket jag egentligen kan. Kanske inte så konstigt, efter 20 år som författare. Ändå är det inte bara författarskapet som har format mitt liv.
Redan som 14-åring började jag på Göteborgs-Posten i Göteborg. För att sedan gå vidare till några reklambyråer, tryckerier, egen reklambyrå, där jag bland annat arbetade med de stora förlagen som Rabén och Sjögren, Bonnier, Opal med flera, där jag skrev in texter för dem. Där lärde jag mig mycket. Orden har varit en del av hela mitt liv. Speciellt som jag redan som åttaåring skrev min första bok.
Nu sitter jag här, i slutskedet av fyra böcker. Det har aldrig hänt förut. En märklig känsla att fyra nya böcker kommer ut nästan samtidigt: 10 misstag författare gör, Färgargårdens andar, Döden på Island och Det osynliga folket på Island.
När jag skrev ovanstående rader, insåg jag att det faktiskt är FEM böcker jag håller på med, eftersom min allra första skrivbok, Att skriva med glädje, också kommer ut i höst. Den läser jag och gör de små ändringar som behövs.
FEM böcker innan september månad. En underbar känsla. Okej, en av dem kan jag inte sätta i bokhyllan, eftersom det är omtryck, men jag kommer att njuta minst lika mycket av den som av de andra, eftersom Att skriva med glädje har varit slutsåld länge och det har varit stor efterfrågan på boken.
Drömmer du om att ge ut en bok? Satsa på drömmen, då kommer den att bli sann.
Lycka till!
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
måndag 25 juli 2016
Magisk avslutning på skrivarkurserna 2016
Då var det dags för sista skrivarkursen för sommaren 2016. På grund av flera avhopp i sista stund var det bara fyra kursdeltagare, något som de tyckte var väldigt lyxigt och jag tyckte var rätt skönt. Här ser ni det glada gänget som går skrivarkursen vecka 29. Det här är en grupp ni kommer att få höra talas mer om. Mycket duktiga!
Direkt de kom på fredagseftermiddagen, och fick syn på den lilla sjön åkte baddräkterna på, och det blev ett dopp. Vattnet var varmt och det var 28 grader i luften. Det här blev en daglig rutin, det togs både ett, två och tre dopp varje dag.
Nerifrån bryggan är det vacker utsikt upp mot Färgargården. Mats som äger gården håller på att göra den ännu vackrare till nästa år.
Elena står i förgrunden till Färgargården.
Här är det Ulrika som just kommit från badet.
"Otroligt lyxigt att bara få vara fyra deltagare på kursen. Vi har fått mycket tid med Kim, vilket är ovärderligt. En kärleksfull och uppmuntrande atmosfär genomsyrade hela kursen." Ulrika Amador
Elena är från Ryssland och bjöd på rysk choklad. Pappren var så vackra att det var svårt att slänga dem.
Solen sken och det var helt underbart sommarväder, nästan för varmt, så vi fikade inne.
Frukt och choklad. En perfekt kombination under skrivarkursen.
Den här chokladen fick Jan och jag av Elena.
Hela gruppen samlad för kvällsfika på fredagskvällen, minuterna efteråt åker jag hem och lämnar dem ensamma.
Morgonen därpå mötte jag gruppen med gurkor i ansiktet. Kvällen innan hade de haft ansiktsbehandling.
"Det var en mycket inspirerande kurs. Mina drömmar blev sanna här. Jag var tillåten att vara mig själv. Ord och fantasin flödade ur mig. Kim har begåvningen att hitta nyckeln till det lås, som stängde in alla ord och fantasier som fanns inuti hennes elever. Hon frigör och ger vingar. Tack Kim!" Elena Persson
De startade med morgongymnastik.
Jag fick många glada skratt när jag stod och tittade på och fotograferade.
Fyllda av energi satte de igång arbetsdagen, Ulrika och Helen
Monika och Elena. Jag som är van vid att få tränga ihop mig och mina papper hade ett alldeles eget skrivbord. Det kändes mycket lyxigt.
På lördagskvällen läser jag alltid deltagarnas berättelse. Den här gången bestämde jag mig för att sätta mig ute och njuta av kvällssolen och värmen.
Baddräkter som hängde på tork var det sista jag såg när jag åkte hem för kvällen.
Elena hade satt sig i skulpturparken utanför Färgargården och skrev för fullt när jag körde in på parkeringen på söndagsmorgonen.
Ulrika, Helen och Monika hade tagit ett morgondopp och satt ute och åt frukost.
I ögonvrån såg jag en vacker fjäril och var tvungen att fotografera den när den väl landat.
Efter en genomgång på söndagsmorgonen var det två timmars skrivtid där skrivkursdeltagarna fritt fick välja skrivplats. Elena valde kyrkogården. Här sitter hon på trappan till kyrkan.
Här har hon valt att sätta sig vid graven till Färgarn, Anders Olsson. Mannen som byggde Färgargården där jag håller skrivarkurserna.
Blekinges landskapsblomma står praktfulla vid parkeringen till Färgargården.
Monika har uppsökt skuggan för sitt enskilda skrivande...
...medan Ulrika passar på att bättra på solbrännan medan hon skriver.
Helen valde att sitta inomhus mest på grund av att hon hade sina Gula lappar fastsatta på fönstret.
Jag gick för att ta en kopp te och tittade till skrivkursdeltagarna genom fönstren.
Vi avslutade söndagens skrivkurs nere på båtbryggan. Här är det Elena och Monika.
Har har vi Helen. Ulrika passade på att ta en joggingrunda innan hon skulle resa hem, därefter tog hon ett sista dopp i sjön.
Det var skönt för mig att kunna sitta på bryggan och avsluta kursen. Något som normalt inte är möjligt när det är 10 kursdeltagare. Bryggan är annars en plats där många väljer att sätta sig för en stunds avskildhet under kursen.
Vi tog med oss var sin kopp te. Här sitter jag på fören av båten med min tekopp på bryggan.
Här är Monika, Helen och jag, Kim M Kimselius
Elena hade alltid nära till skratt. När hon berättade en historia lät det som sanning. Men vi lärde oss snart på hennes minspel när det bara var fantasi.
"Kursen har varit över all förväntan. Den har gett handfasta förslag om hur man skriver en bok. Många intryck ska nu landa i min hjärna. En kurs att återgå till. Är bara i början av mitt skrivande. Inspirerande!!! Tack!" Monica Carlsson
"Ett hus som gjort för berättandet. Svalt och skönt inomhus när det är 30 grader ute. Det har varit mycket stimulerande dagar. Från att gå en skrivarkurs för skojs skull, har Kim sporrat mig till att faktiskt ta mitt skrivande på allvar. Fantastiskt att få ta del av all erfarenhet Kim har." Helen Carlgren
Det blev ett hastigt uppbrott från bryggan när det mullrade till och det här stora, hotfulla molnet dök upp. Det ser ut som knytnävar som stickar ut ur molnet. Trots att det var nära och mullrade för fullt kom det aldrig något regn. Det är som det brukar i Eringsboda på sommaren. Regnet liksom går runt den lilla byn.
Här är jag utanför Färgargården.
Skrivkursdeltagarna skickade mig bilder från sina kvällar med ansiktsbehandling. På den översta är det banan och något annat de har smörjt in sig med, på den undre är det gurka.
Här är det banan. De såg vackrare ut dagen efter än med banansmeten i ansiktet.
Monika lyckades också fånga ett av gårdens spöken på bild. Vi lämnade Färgargården åt dess andar, för att komma tillbaka nästa sommar för nya skrivarkurser.
Färgargårdens andar föll sig naturligt att döpa första novellsamlingen till. Den är resultatet av 2015 års skrivkursdeltagares arbeten. Boken kommer ut i september 2016 och släpps på Bokmässan i Göteborg. Nästa år blir det Döden på Färgargården. Jag lovar dig, båda böckerna är mycket spännande och lite rysliga.
Här kan du läsa om första helgens skrivarkurs, vecka 27. Det är en grupp som kommer tillbaka år efter år.
Här kan du läsa om andra helgens skrivarkurs, vecka 28.
Är du sugen på att komma till Färgargården och dela skrivglädjen med andra är det dags att anmäla sig redan nu. Två av helgerna är redan fullbokade, bara åtta platser kvar på hela sommaren. Hoppas vi ses! Jag längtar redan efter nästa sommar och nya härliga skrivkursdeltagare. Kim M Kimselius skrivarkurs.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester
Direkt de kom på fredagseftermiddagen, och fick syn på den lilla sjön åkte baddräkterna på, och det blev ett dopp. Vattnet var varmt och det var 28 grader i luften. Det här blev en daglig rutin, det togs både ett, två och tre dopp varje dag.
Nerifrån bryggan är det vacker utsikt upp mot Färgargården. Mats som äger gården håller på att göra den ännu vackrare till nästa år.
Elena står i förgrunden till Färgargården.
Här är det Ulrika som just kommit från badet.
"Otroligt lyxigt att bara få vara fyra deltagare på kursen. Vi har fått mycket tid med Kim, vilket är ovärderligt. En kärleksfull och uppmuntrande atmosfär genomsyrade hela kursen." Ulrika Amador
Elena är från Ryssland och bjöd på rysk choklad. Pappren var så vackra att det var svårt att slänga dem.
Solen sken och det var helt underbart sommarväder, nästan för varmt, så vi fikade inne.
Frukt och choklad. En perfekt kombination under skrivarkursen.
Den här chokladen fick Jan och jag av Elena.
Hela gruppen samlad för kvällsfika på fredagskvällen, minuterna efteråt åker jag hem och lämnar dem ensamma.
Morgonen därpå mötte jag gruppen med gurkor i ansiktet. Kvällen innan hade de haft ansiktsbehandling.
"Det var en mycket inspirerande kurs. Mina drömmar blev sanna här. Jag var tillåten att vara mig själv. Ord och fantasin flödade ur mig. Kim har begåvningen att hitta nyckeln till det lås, som stängde in alla ord och fantasier som fanns inuti hennes elever. Hon frigör och ger vingar. Tack Kim!" Elena Persson
De startade med morgongymnastik.
Jag fick många glada skratt när jag stod och tittade på och fotograferade.
Fyllda av energi satte de igång arbetsdagen, Ulrika och Helen
Monika och Elena. Jag som är van vid att få tränga ihop mig och mina papper hade ett alldeles eget skrivbord. Det kändes mycket lyxigt.
På lördagskvällen läser jag alltid deltagarnas berättelse. Den här gången bestämde jag mig för att sätta mig ute och njuta av kvällssolen och värmen.
Baddräkter som hängde på tork var det sista jag såg när jag åkte hem för kvällen.
Elena hade satt sig i skulpturparken utanför Färgargården och skrev för fullt när jag körde in på parkeringen på söndagsmorgonen.
Ulrika, Helen och Monika hade tagit ett morgondopp och satt ute och åt frukost.
I ögonvrån såg jag en vacker fjäril och var tvungen att fotografera den när den väl landat.
Efter en genomgång på söndagsmorgonen var det två timmars skrivtid där skrivkursdeltagarna fritt fick välja skrivplats. Elena valde kyrkogården. Här sitter hon på trappan till kyrkan.
Här har hon valt att sätta sig vid graven till Färgarn, Anders Olsson. Mannen som byggde Färgargården där jag håller skrivarkurserna.
Blekinges landskapsblomma står praktfulla vid parkeringen till Färgargården.
Monika har uppsökt skuggan för sitt enskilda skrivande...
...medan Ulrika passar på att bättra på solbrännan medan hon skriver.
Helen valde att sitta inomhus mest på grund av att hon hade sina Gula lappar fastsatta på fönstret.
Jag gick för att ta en kopp te och tittade till skrivkursdeltagarna genom fönstren.
Vi avslutade söndagens skrivkurs nere på båtbryggan. Här är det Elena och Monika.
Har har vi Helen. Ulrika passade på att ta en joggingrunda innan hon skulle resa hem, därefter tog hon ett sista dopp i sjön.
Det var skönt för mig att kunna sitta på bryggan och avsluta kursen. Något som normalt inte är möjligt när det är 10 kursdeltagare. Bryggan är annars en plats där många väljer att sätta sig för en stunds avskildhet under kursen.
Vi tog med oss var sin kopp te. Här sitter jag på fören av båten med min tekopp på bryggan.
Här är Monika, Helen och jag, Kim M Kimselius
Elena hade alltid nära till skratt. När hon berättade en historia lät det som sanning. Men vi lärde oss snart på hennes minspel när det bara var fantasi.
"Kursen har varit över all förväntan. Den har gett handfasta förslag om hur man skriver en bok. Många intryck ska nu landa i min hjärna. En kurs att återgå till. Är bara i början av mitt skrivande. Inspirerande!!! Tack!" Monica Carlsson
"Ett hus som gjort för berättandet. Svalt och skönt inomhus när det är 30 grader ute. Det har varit mycket stimulerande dagar. Från att gå en skrivarkurs för skojs skull, har Kim sporrat mig till att faktiskt ta mitt skrivande på allvar. Fantastiskt att få ta del av all erfarenhet Kim har." Helen Carlgren
Det blev ett hastigt uppbrott från bryggan när det mullrade till och det här stora, hotfulla molnet dök upp. Det ser ut som knytnävar som stickar ut ur molnet. Trots att det var nära och mullrade för fullt kom det aldrig något regn. Det är som det brukar i Eringsboda på sommaren. Regnet liksom går runt den lilla byn.
Här är jag utanför Färgargården.
Skrivkursdeltagarna skickade mig bilder från sina kvällar med ansiktsbehandling. På den översta är det banan och något annat de har smörjt in sig med, på den undre är det gurka.
Här är det banan. De såg vackrare ut dagen efter än med banansmeten i ansiktet.
Monika lyckades också fånga ett av gårdens spöken på bild. Vi lämnade Färgargården åt dess andar, för att komma tillbaka nästa sommar för nya skrivarkurser.
Färgargårdens andar föll sig naturligt att döpa första novellsamlingen till. Den är resultatet av 2015 års skrivkursdeltagares arbeten. Boken kommer ut i september 2016 och släpps på Bokmässan i Göteborg. Nästa år blir det Döden på Färgargården. Jag lovar dig, båda böckerna är mycket spännande och lite rysliga.
Här kan du läsa om första helgens skrivarkurs, vecka 27. Det är en grupp som kommer tillbaka år efter år.
Här kan du läsa om andra helgens skrivarkurs, vecka 28.
Är du sugen på att komma till Färgargården och dela skrivglädjen med andra är det dags att anmäla sig redan nu. Två av helgerna är redan fullbokade, bara åtta platser kvar på hela sommaren. Hoppas vi ses! Jag längtar redan efter nästa sommar och nya härliga skrivkursdeltagare. Kim M Kimselius skrivarkurs.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
Copyright Kim M. Kimselius
På Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.
Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?
Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester