Mina Bloggsidor

lördag 10 september 2016

Boktips Det svarta vattnet av Margit Sandemo

Det svarta vattnet av Margit Sandemo
 
Så fruktansvärt fula bokomslag... Med oerhört spännande innehåll som många aldrig får läsa eftersom de skräms bort av bokomslagen.

Det här är bok nummer 46 i sagan om Isfolket. Näst sista boken i serien och otroligt spännande.

Tengel den onde var klar att erövra världen. Sakta men säkert närmade han sig nu det svarta vattnet som skulle ge honom obegränsad makt. Isfolkets utvalda, som med Nataniel i spetsen var utsända för att stoppa Tengel den onde, satt fast i Det Stora Svalget - platsen som ännu ingen hade lyckats ta sig ut ifrån...

En intensiv kamp mellan det goda och onda. En bokserie jag varmt rekommenderar.



Den får fyra stjärnor av fem möjliga.



Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 9 september 2016

Boktips Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva Swedenmark

Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva Swedenmark

Eva Swedenmark gör mig aldrig besviken. Än en gång har hon fångat mig och fått mig att sträckläsa en bok, samt fått mig att längta efter fortsättningen. För det kommer en fortsättning. Det här är första boken i serien De fyras gäng. Jag blir mycket glad när jag upptäcker det. För boken är så... Jag hittar inte rätt ord, den är omtumlande, rolig, spännande, oförutsägbar, helt enkelt jättebra!

Berättelsen börjar med att vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill träffas. De är alla över 60 år. De pratar som vanligt om sjukdomar och allt de är besvikna över, speciellt sina män som har lämnat dem för yngre kvinnor. Garbo får nog, hon utmanar sina vänner att skriva en lista över saker de skulle vilja göra. Sedan sätter de igång.

Det känns lite som Arto Paasilinnas böcker, allt som kan gå fel gör det. Lite som lagen om alltings jävlighet. Men precis som i Paasilinnas böcker förs handlingen framåt i rasande fart och det är svårt att lägga boken ifrån sig. Jag vill veta hur det går. Hur ska de klara sig ur den knipa de satt sig i? Går det överhuvudtaget?

Texten känns skriven med glimten i ögat och mängder av livserfarenhet. Jag älskade den här boken. Hoppas du också gör det. Läs den!


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM. (När jag hämtade länkarna till boken såg jag att alla som läst boken hade gett den full poäng.)

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Fångas av orden

Fångas av orden
 
Att fångas av orden kan innebära många olika saker, iallafall när man som jag är författare. Jag kan uppslukas av en bok någon annan har skrivit, men jag kan lika gärna uppslukas av mina egna ord.

Inatt vaknade jag, ja egentligen var det morgon för mig, men för de flesta är 4.30 natt. Iallafall vaknade jag och hade en berättelse i huvudet. Det var bara en mening, men den var bra och jag ville spinna vidare på den. Jag låg kvar i sängen och lät orden bygga på meningen. Till slut hade jag en färdig berättelse. Det är en av fördelarna med att gå upp tidigt, jag kan tillåta mig att ligga kvar och jobba färdigt med berättelsen i huvudet.

Nu gäller det bara att hitta tid att skriva ned texten också, inte det lättaste med ett fullspäckat schema, men en liten stund här och en liten stund där, sedan är berättelsen klar.

Vissa meningar sitter som etsade i huvudet. Jag hör rösten uttala orden, huvudpersonens röst, som redan är en fullständig person för mig.


Fånga läsarna med dina ord
Det är varje författares dröm att lyckas fånga läsarna med orden. Att få dem börja läsa boken, att hålla dem kvar genom första kapitlet, och nästa kapitel och nästa och nästa, ända fram till sista meningen.

Hur gör man då det?
För det första ska du ha något att berätta. Helst något ingen annan redan har skrivit om, något som är intressant för läsarna, men även något som du tycker om att läsa. För det är när du skriver till dig själv orden blir som bäst. Du måste ha ditt författarspråk och inte härma någon annan.

Börja med att något spännande händer, eller ha ett så fängslande språk att läsaren helt enkelt inte kan sluta läsa, utan suger i sig orden och njuter av dem som en läcker pralin.

Gestalta = Berätta istället för att skriva
Berätta istället för att skriva hur personerna känner sig. Iaktta människor! Hur ser de ut när de är stressade, rädda, nervösa, ledsna, glada? Lägg på minnet för att berätta de här sakerna om din huvudperson.

Ta för vana att tala som om du berättar. Då tränar du upp dig. Efter ett tag kommer det automatiskt.

Jag har en gång hållit en föreläsning under en middag. Det skulle inte märkas att jag föreläste, utan jag skulle samtala och berätta, samtidigt som jag och de andra åt. Tror aldrig jag har varit så utmattad efter en föreläsning som jag var den gången. Men det fungerade.

Samla på dig ord och meningar
Ovan berättade jag att vissa av nattens meningar satt inetsade i mitt huvud. Om du inte är van att samla på dig ord och meningar är det lätt att tappa bort dem. Ta därför till vana att skriva ned dina välformulerade meningar när de dyker upp, eller ord som du tycker speciellt mycket om. Ha en bra skrivbok där du skriver in orden och meningarna.

Om du någon gång får skrivkramp kan du öppna din skrivbok och plocka fram en bra mening och med hjälp av den komma igång att skriva igen.

Läs!
Läs så mycket du bara kan och låt dig uppslukas av orden. Läs olika genrer och lär dig skriva på många olika sätt.

Fundera över varför just den där boken fick dig att fångas av orden, var det meningsuppbyggnaderna, personskildringarna, miljöskildringarna, eller spänningen? Ta till dig det och lär dig utifrån läsandet. Då lär du dig att fånga läsarna med orden.

Lycka till!

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 8 september 2016

Veckans tidsplanering spräcktes

Veckans tidsplanering spräcktes

Den här veckan blev inte alls som planerad. Ja, jag vet, veckan är inte slut ännu, men planeringsmässigt är alla tidsramar spräckta.

Många av de timmar jag hade planerat att arbeta med min nästa bok gick åt till att korrekturläsa material inför bokmässan, ta fram adresser, jaga mobilnummer, göra annonser och se till att allt är klart inför bokmässan.

Dessutom kom Färgargårdens andar till vårt lagerhotell Selo i Nättraby. Det berättade jag om igår på Författarbloggen Kim M Kimselius. Det innebär en resa på 10 mil tur och retur för att hämta böcker, packa dem i kartonger, lyfta in dem i bilen, köra hem, lyfta ut kartongerna och köra in dem i huset. Något jag inte gjort på länge, eftersom böckerna nuförtiden ligger hos Förlagssystem och kommer dit direkt från tryckeriet. Visst är det underbart att hämta nya böcker och den här boken var något alldeles extra. Det är en bok jag har gjort tillsammans med sexton skrivkursdeltagare, så det är många personer som går i spänd förväntan på boken. Idag skickas den iväg till medförfattarna.

I måndags fick jag reda på att det redan nu på fredag, alltså imorgon, är begravning av en kär vän. Självklart ska jag vara med på begravningen, inget tal om annat. Ett sista farväl, även om jag minns sista mötet lika klart som om det var idag. En puss på kinden, en kram, som jag inte visste skulle bli den sista.

Igår upptäckte jag att Tudor fått våteksem, så nu blir det till att jaga veterinär på morgonen och försöka få tag i en tid idag. Med andra ord är den här veckans arbetsdagar fullspäckade innan veckan ens är slut. Helgen kommer att gå åt till att ta fram kläder till bokmässan, stryka och hänga fram. Ja, jag vet, bokmässan är inte riktigt ännu, men jag ska vara på kurs hela nästa vecka och är borta ända fram till den dag jag reser till Bokmässan i Göteborg. Det är kurs inför projekt Hållbar Personlig Utveckling som jag berättade om tidigare i veckan.

Den där mejlhögen minskar inte alls, istället växer den stadigt, hur jag än bär mig åt. Undrar om jag någonsin kommer att se en tom inkorg... Fast jag är glad för mejlen, för jag har fått en hel del fina mejl den här veckan, men det berättar jag om en annan dag.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

onsdag 7 september 2016

Allt du behöver veta och tänka på inför Bokmässan i Göteborg

 Vad du ska tänka på inför Bokmässan i Göteborg
22-25 september 2016

Yttrandefrihet är temat på Bokmässan 2016 – året då den svenska tryckfrihetsförordningen firar 250 år. Vilka utmaningar och hot står det fria ordet inför i Sverige och världen idag? Vem får delta i det offentliga samtalet? Vad kan vi lära av historien?
Här ser du mig på Bokmässan i Göteborg 2015, tillsammans med Lill-Kim, döpt efter mig, eftersom hans föräldrar är stora fan till mina böcker. Han har skrivit sin första bok som han gav mig, det är den gula boken jag håller i handen. Han sa "Jag samlar på dina böcker och har många i min hylla. Nu kan du samla på mina böcker, här är första!"


Tips inför Bokmässan i Göteborg
Om du inte vill trängas bland folk KOM TIDIGT! Häng på låset och njut av att kunna vandra runt bland nästan folktomma gångar. På fredag eftermiddag är det packat med folk, på lördag är det mest folk, söndag eftermiddag är det lite mindre. Torsdag/fredag är främst för branschfolk, men det står inget om att allmänheten är portförbjuden.

Vill du lyssna på det seminarium jag håller tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson är det lördag som gäller. Vi föreläser på andra våningen i sal F3, lördag 11.00-11.20. Kom inte för sent! Det gäller alla föreläsningar. Det är knappt med tid. Dörren stängs och öppnas inte förrän föreläsningen är klar.


Favoritförfattare?
Ta reda på var din favoritförfattare finns, vilka tider han/hon signerar, innan du börjar strosa runt bland utställarna. De är  många, det är lätt att fastna vid något intressant och sedan har du missat signeringstiden. Här hittar du alla som medverkar på Bokmässan i Göteborg, genom seminarium eller monterprogram.

Här hittar du samtliga programpunkter på Bokmässan i Göteborg 2016


Utställarkartan
Titta igenom utställarkartan och gör dig en bild över Bokmässans lokaler. Utställningen är inte så stor som du tror, det är människohavet som förvirrar. Mässkarta.

Skor
Ha bra skor och var inte klädd för varmt, det blir hett och trångt efter ett tag.

Shoppingväska
Ta med en shoppingväska på hjul/kabinväska på hjul. Det kanske känns löjligt när du kommer in på mässan, men du kommer att vara överlycklig när du börjar köpa på dig böcker.

Kontanter
Se till att ha kontanter med dig. Alla montrar tar inte emot kort, även om allt fler numera har möjlighet till det. Vi tar numera kort i min monter B09:20.

Andra våningen
Om du tycker det är trångt, varmt och outhärdligt, ta rulltrappan upp till andra våningen. Där uppe händer det mycket roligt, men är inte lika mycket folk.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Jag har varit med på Bok och Biblioteksmässan sedan min första bokmässa 1998. Då släpptes min andra bok, Jag är ingen häxa, tillsammans med min debutbok Tillbaka till Pompeji, som jag debuterat med julen 1997. På bilden ovan ser du mig på Bokmässan 2015. Är superglad eftersom vi har sålt slut många av de titlar vi haft med oss. Det årets nya böcker ser du bakom mig på väggen: Staden på andra sidan Kompassen, Att hitta glädje i skrivandet, TudorRosen Kampen om makten och Sveriges Pompeji Sandby borgs öde.

Minns hur stor jag tyckte bokmässan var 1998, hur jag gick vilse, hur jag kräktes innan min föreläsning eftersom jag var så nervös.

Nu har jag en egen monter, B09:20, där känns det bra, det är min lilla oas på bokmässan, även om det är  mycket folk även där. Ibland kommer jag inte upp från signeringsstolen på 3-4 timmar. Ett år fick jag så ont i signeringshanden att jag på söndagen inte kunde lyfta böckerna som jag signerat. Då förstår du säkert att jag hade fått skriva många autografer.



Allt du behöver veta inför Bokmässan i Göteborg
Här kan du läsa om allt du behöver veta inför Bokmässan: öppettider, priser, bokmässetips, besökande författare etc.

Öppettider och priser

Främst för branschbesökare
Torsdag 22 september 09.00–18.00
Fredag 23 september 09.00–14.00
Branschbesökare är alla som arbetar inom områdena utbildning/kunskap, biblioteksverksamhet, dokumentation, information och kultur. Du som har seminariekort är också välkommen under branschdagarna.

För alla
Fredag 23 september 14.00–19.00
Lördag 24 september 09.00–18.00
Söndag 25 september 09.00–17.00

Entrébiljetter

Alla priser inkl moms
Branschdagar (torsdag till fredag kl 14.00)
Vuxen: 240 SEK/dag
Barn/unga 7–19 år: 90 SEK/dag
Fri entré för barn under 7 år
Allmänhet (från fredag kl 14.00)
Vuxen: 180 SEK/per dag
Barn/unga 7–19 år: 60 SEK/dag
Fri entré för barn under 7 år
På söndagen erbjuder vi fritt inträde till alla seminarier – allt ingår i entrébiljetten!
Happy Hour! 
Söndag 09.00-10.00 och 15.00-17.00
Obs! Köps på plats vid gällande tider.

Vuxen: 130 SEK
7–19 år: 50 SEK

Vill du köpa entrébiljetter eller lösa in en bjudkod klickar du här.
Biljetterna skickas via mail i pdf-format. Endast kortbetalning.
Du kan också välja att få dina biljetter skickade till dig per post – då klickar du här.
Notera att dessa biljetter endast säljs till branschpris, 240 kr/st. Betalning via kort eller faktura.

Gratis entrébiljett och seminariebiljett
Jag lottar ut gratis entrébiljetter och seminariebiljetter. Vill du vara med på utlottningen, klicka då här.
Ha det så kul på bokmässan. Kanske vi ses i min monter B09:20.

Mina nya böcker 2016
Tänk att jag i år har sex nya böcker med på bokmässan i Göteborg. Det känns mäktigt. Här har du titlarna:

Döden på Island, 21:e fristående historiska äventyrsromanen om Theo och Ramona
"En resa genom tid och rum i den isländska historien som bjuder på många oväntade vändningar. Både folk och miljöer får liv och färg genom Kims berättelse och det dramatiska isländska landskapet kommer till sin fulla rätt. Det är med skräckblandad förtjusning man vänder blad och läser vidare." Ingela Svensson
Det osynliga folket på Island, 4:e boken i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr
I Dimmuborgirs lavafält på Island döljs många väsen bland grottor och klippformationer. Dit kommer Theo och Ramona och blir genast indragna i Det osynliga folkets värld. Yulepojkarna är i fara och då även den isländska julen. Trollpackan Grýlas hunger är så stor att hon äter precis vem som helst, alvbarn, människobarn, Theo och Ramona. Magi samt isländska traditioner och mytologier vävs samman till ett rafflande äventyr.
Mördande foto, Thriller
"Det här är inte bara bra, det är sjukt bra! Och jag får verkligen en helt annan förståelse för hur mycket "makt" som ligger på sociala medier och Internet som jag inte alls tänkt på innan. Betyg fem av fem. Så otroligt spännande!" Christofer van Woensel
Staden på andra sidan Fjäderpennan, 2:a boken i serien om Markus och Matilda.
Mitt i en rytande storm börjar den magiska kompassen vibrera och varnar för fara i landet Hamingja. Markus och Matilda tar sig igenom den skimrande bubblan, till staden på andra sidan. Där inser de att Fjäderpennan, som styr över liv och död, används av HAN, en person som regerar genom ondska. Över dem svävar HANS allseende ögon. Hur ska de lyckas ta Fjäderpennan och rädda stadens invånare från ondskan, när HAN ser allt de gör?

10 misstag författare gör, 1:a boken i Tre Hattar. Handbok i skrivandet av Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson
Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.Här delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.
Färgargårdens andar, 1:a boken i serien om Färgargården
Det är något magiskt med Färgargården. Direkt någon sätter foten innanför dörren börjar det hända saker. Människor passerar revy, livsöden flyter ihop och orden flödar. Vad hände egentligen här för länge sedan? Vad är det för speciellt med den gamla gården som gör att ingen lämnas oberörd?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 


Blev du nyfiken på böckerna? Samtliga böcker finns att köpa på bokmässan, till rejält rabatterade priser. Dessutom får du dem signerade. Har du inte möjlighet att komma till bokmässan kan du fråga efter dem hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 
Här ser du mina handböcker om skrivandet:
Att hitta glädje i skrivandet finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

tisdag 6 september 2016

Att skriva med glädje andra tryckningen

Att skriva med glädje andra tryckningen
Att skriva med glädje, min första handbok i skrivandets konst, har varit slut ett bra tag. Jag har fått massor av mejl och brev om boken. Förfrågningar om hur personerna kan få tag i boken. Idag kom den från tryckeriet. Jag är rufsig i håret, omålad, men otrolig glad över att hålla Att skriva med glädje i handen igen. Den här boken betyder mycket för mig. Den har fått jättefina recensioner och när den släpptes första gången på Bokmässan i Göteborg 2012 var det strykande åtgång på boken. Folk bara slet till sig boken och vi sålde slut på den.

Nuförtiden åker alla böcker direkt till Förlagssystem i Falun, varifrån böckerna skickas ut till bokhandlare och nätbutiker. Men nu är det snart bokmässa, dit fraktar vi böckerna själva och får därför lämning av bokpaket hem till oss. Tre sådana här stora kartonger med Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet kom hem till oss idag.

Jag kunde knappt bärga mig innan jag fick slita upp kartongen och hålla boken i handen. Lika njutbart som om det var första gången jag såg den.

Nu väntar jag på fler titlar den här veckan: Färgargårdens andar (som jag trodde skulle komma idag), 10 misstag författare gör, Döden på Island och Det osynliga folket på Island. Sedan är årets böcker kompletta, tillsammans med vårens två böcker: Staden på andra sidan Fjäderpennan och Mördande foto.

Inget är som väntans tider, fast just nu känns det olidligt, eftersom jag är nervös att böckerna inte kommer den här veckan.

Har du sett att jag lottar ut biljetter till Bokmässan, både entrébiljetter och seminaribiljetter?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Pressfoton är viktiga att ha som författare

Pressfoton är viktiga att ha som författare

Som författare är det viktigt att ha bra pressfoton. Förutom en bra och tydlig hemsida som du uppdaterar ofta.

När du lägger in pressfoton på din hemsida gäller det att fotona är proffsiga och högupplösta. Jag väljer att ta nya pressfoton lite då och då för variationens skull. Annars skulle samma foto dyka upp i alla sammanhang. Den här gången tänkte jag berätta om fotograf Lars Jansson.

Pressfotografering med fotograf Lars Jansson
Lars Jansson dök upp hos mig i min skrivarstuga som pressfotograf för tidningen Hemmets journal, eller om det är Hemmets Veckotidning... Han tog superfina foton och hade många bra idéer. Det var i juni, 28 grader varmt och soligt. Jag tog på mig sommarkläder och gjorde mig fin. Sedan kom Lars. Han tittade på mig och sa att jag borde vara höstklädd, eftersom tidningen inte kom ut förrän i november. Det var bara att hitta något annat att ta på. Eftersom jag var i skrivarstugan hade jag inte så många fler kläder än just de jag hade tagit med till fotograferingen. Därför drog jag på mig en gammal tröja och fotografen blev nöjd. Just det fotot blev det absolut bästa av alla. Tyvärr kan jag inte visa dig fotot, du får vänta tills det publiceras i tidningen.

Iallafall frågade jag Lars om han kunde tänka sig att även ta pressfoton och det kunde han. Då kom sommarkläderna på.

Tänk att det behövs så många prylar för att ta ett foto... Jag som bara lyfter upp mobilen och knäpper foton medan fotografen ställer in sina kameror.

Det gick åt en hel del vatten den här dagen, inte minst när allt material hade burits uppför backen och in i bilen.
Att både få bra foton och ha en trevlig fotograf att prata med under tiden jag blev fotograferad, det tycker jag är toppen. Funderar på om jag inte ska ta några pressfoton på vintern också. Vad tycker du?

Om du vill anlita Lars Jansson kan det vara bra att veta att han kör runt hela södra Sverige. Här hittar du fotograf Lars Janssons kontaktuppgifter. Blev glad när jag såg Lars portfolio och upptäckte ett foto på mig där.

Tycker mycket om fotot när jag sitter på trappan och lutar mig mot böckerna.

Nå, vad tyckte du om fotona? Tror du att jag behöver ta vinterporträtt också?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

måndag 5 september 2016

Kimselius medverkar på Litteraturrundan i Växjö

Kimselius medverkar på Litteraturrundan i Växjö
I år är det första gången som Litteraturrundan når ända upp till Växjö. Jag har tidigare medverkat nere i Skåne. Nu har du chans att träffa mig i Växjö. Alla de nya böckerna kommer att följa med mig dit, vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att köpa dem till bra pris.

Den som har gjort allt jobb med Litteraturrundan i Växjö är författaren Sofi Poulsen.

Programmet för första småländska Litteraturrundan

Här kommer programmet och utställarna till Växjös första Litteraturrunda.
10.00 Sofi Poulsen Öppnar Litteraturrundan, världshistoriens första i Småland och hälsar alla välkomna på Fantasyavdelningen

10.00-16.00 öppnar författarna, illustratörerna m m upp sina bord där man kan samtala och köpa deras saker på Fantasyavdelningen

10.00-16.00 Legends kommer ha fantasyspel för test på fantasyavdelningen

10.00-16.00 Bildspel på storbildsskärm av illustratörerna Per von Schantz och Johan Ragnarsson på fantasyavdelningen

10.30-11.30 Kim M Kimselius, författare föreläser om sitt författande och berättar om sina fantasyböcker i Galaxen

11.40-12.10 Frida Jönsson museipedagog och etnolog på Kulturparken Småland, kommer och berättar om väsen i Galaxen eller Stjärnrummet

12.20-12.50 Sagoakademien föreläser om iscensatt fotografi och delar med sig av sina hemligheter för att skapa magiska bilder i Galaxen

13.00-13.30 Sagostund för stora och små med (Sagan om prinsen & prinsessan och den vilda frukosten) Sofi Poulsen i Stjärnrummet

13.40-14.10 Aengeln Englund föreläser om hur man bygger upp olika världar inom fantasy i Galaxen

14.20-15.20 Workshop där du gör din egen bok med farbror Yudas (Jakob Alfredsson) och morbror Oa (Johan Ragnarsson) från Krystplatt Kacsnutt på Fantasyavdelningen

15.30-16.00 Avslutar The Dark North Litteraturrundan i Växjö med att berätta om projektet the Dark North i Galaxen.

Övriga medverkande under dagen som finns bland utställarna och har s k ”bokbord” är följande:
Kim M Kimselius
Andra Världar
Sofi Poulsen
Lisa Rodebrand
Thomas Årnfeldt
Anna Blixt (oklart)
Lupina Ojala
Caroline Hurtig
Serif förlag
Ylva Lee Lindell
Sarah Ödman
The Dark North
Svenska Serietecknare
Gabriella Kjeilen
Johan Ragnarsson
Jerker Hultén
Per von Schantz
Astrid Wiking Ahlberg
Legend
 
Reservationer för att vissa saker som just nu ligger ”på fantasyavdelningen” kommer få mer specifika platser någonstans mellan informationsdisken i entrén och fantasyavdelningen.

Hoppas du har möjlighet att komma!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester