Mina Bloggsidor

lördag 20 oktober 2012

Boktips: Sommar på Berättargränd av Erika Olofsson Liljedahl, "En magisk underbar bok!"

Boktips: Sommar på Berättargränd av Erika Olofsson Liljedahl, "En magisk underbar bok!"

Ända sedan jag läste Erika Olofsson Liljedahls debutbok, Vinter på Berättargränd har jag väntat på en fortsättning. Jag var så uppslukad av debutboken, att när jag reste runt och föreläste/signerade på Island, pratade så mycket om boken att den isländska förläggaren ville ha boken. Jättekul!

 Läs mer om Vinter på Berättargränd här.

Nu till Sommar på Berättargränd. Det är en magisk, helt underbar bok. Erika har ett ljuvligt språk och har förmågan att hålla spänningen vid liv hela boken igenom. En bok jag önskar att många, många, många ska läsa. Det är en bok att älska. Jag längtar redan till nästa bok. Kan jag anta att den kommer att heta "Höst på Berättargränd"?

Sommaren har kommit till Berättargränd och solen gassar på de märkliga husen mitt inne i skogen. William och Bella är lediga från skolan men något är inte som det ska.

Bella blir sjuk och ingen kan säga vad det är som är fel. I staden råkar flera andra personer också ut för mystiska sjukdomar och en dag försvinner barnens nye vän Vejde spårlöst. Magiska krafter är i rörelse och William och Bella är de enda som kan ställa allt till rätta!

Följ med på ett fantastiskt äventyr där sommarens heta solstrålar smälter samman sagans värld med verkligheten.


Om du läser/har läst boken får du gärna skriva och berätta vad DU tyckte om den!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

fredag 19 oktober 2012

Publicera din novell, tips och länkar

Får många frågor om var man kan publicera sin novell, sina berättelser. Därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av Berättarskolans tips. Varsågod:

Emellanåt får jag mejl från hoppfulla författare till Berättarskolan och till VIPstory som undrar vart de ska vända sig med sina noveller för att få dem publicerade.
Svaret är att idag är det inte speciellt lätt att få en novell publicerad. De som köper in allra mest noveller är veckotidningarna (Allers, Hemmets Veckotidning, Allas, Året Runt, Hemmets Journal). Tillsammans köper de sannolikt in 300-400 noveller per år, vilket är en hel del.
Men samtidigt är det inte speciellt mycket om man tänker på den konkurrens som finns. Nu vill jag inte sänka dina drömmar men det finns tusentals hoppfulla författare som skriver noveller. Många av dem hoppas förstås bli publicerade.

Men man ska vara medveten om att noveller och följetonger i veckotidningarna följer en viss mall. Vilken? Ja, det är bara att läsa några av de senaste numren av valfri tidning så får du snabbt en känsla för vad som gäller. Det finns till och med kurser i att skriva följetong för veckotidningar. Jenny Bäfving (som håller i kursen och dessutom skrivit mycket till veckotidningar) säger i intervjun:

Veckotidningsskrivandet innebär också att man är lite i ”feelgoodbranschen”. Om man når ut till sina läsare och kan ge dem en stunds trevlig underhållning har man lyckats. Det handlar inte om något självinvolverat, navelskådande skrivande utan om att kunna berätta en historia och bemästra ett hantverk.
Även andra tidningar köper in noveller. Dock inte alls i samma omfattning, framför allt eftersom de inte utkommer lika ofta. Dessutom är det få månadstidningar som publicerar noveller regelbundet.
Det vanligaste är då att det sker genom att de arrangerar en novelltävling. Därmed blir den tuffa konkurrensen ännu tuffare eftersom novelltävlingar dessutom stimulerar och uppmuntrar andra att börja skriva en novell. Och till en tävling är det oftast bäst att skriva en ny novell som är speciellt anpassad efter tidningen och tävlingens tema.
Vad ska jag då göra med mina noveller i byrålådan? Jag tycker du ska publicera dem själv. Om du inte redan har en blogg så skaffa en. En blogg behöver inte betyda att man dagligen ska skriva om vad man har för kläder eller vad man tycker om saker och ting. Man kan även använda en bloggplattform för att publicera sina skönlitterära alster.
Men om jag har publicerat min text på nätet – då blir den ju automatiskt diskvalificerad från att delta i novelltävlingar eller bli publicerad i novellsamlingar?
- Ja, det stämmer. Men det är en risk jag tycker det är värt att ta, alternativet är ju att novellen ligger kvar i byrålådan – eller mer troligt på hårddisken. Oläst. Som nämndes ovan så krävs det nästan alltid en nyskriven novell till olika tävlingar ändå. Och detsamma gäller ofta novellsamlingar. Det är faktiskt sällan man kan gräva i sitt arkiv och leta fram en novell som ska passa in på en tävling, det är bättre att skriva nytt.

En viktig fråga: vad var viktigast för dig – att novellen blir läst eller att du får betalt? Jag vågar påstå att de allra flesta vill bli lästa. Självklart vill man gärna ha betalt, men om ingen har läst det du skrivit så lär du inte få det heller.
När du väl bestämt dig för att ta steget att publicera dina noveller så finns det två vägar:
1) Lägga ut novellen på någon skrivarsajt som poeter.se, veckansnovell.se eller sockerdricka.nu (det finns säkert fler som jag glömt, tipsa gärna i kommentarerna).
2) Skaffa en egen blogg och lägg ut dem där.

OBS! Om du har skrivit en novell som du tror kan passa till veckotidningarna eller någon annan som publicerar noveller, kontakta dem och skicka in den. Då kan du vänta tills den blivit refuserad (eller kanske antagen?) innan du publicerar den själv på nätet. Om en veckotidning köper in novellen så kräver de sannolikt ensamrätt under en viss tid (1-2 år) innan den får publiceras på nytt. Det inkluderar ofta även din egen webbsajt.
Även om skrivarsajterna har fördelen att de samlar många som är intresserade av att skriva så skulle jag ändå rekommendera alternativ 2. Du får då full kontroll över dina texter och en bättre möjlighet att ”bygga en egen författarplattform på nätet”, ifall du i framtiden vill satsa på skrivandet som ett yrke. Så har jag valt att göra med en sajt som samlar Berättelser av Sölve Dahlgren.
Innan du lägger ut din text på nätet så bör du göra en ordentlig korrekturläsning av novellen. Läs dels igenom den själv och leta stavfel, meningsbyggnadsfel eller konstigheter som luckor i berättelsen. Om du känner någon som är duktig på svenska språket och rättstavning så låt gärna honom/henne läsa den också. Det är bara så att en berättelse fylld av stavfel gör att färre orkar läsa hela din novell.
Nästa tips är att skriva – tänk på att det går snabbt att skriva en novell. Skriv fler noveller. Publicera dem. Tipsa familj och vänner om att du skrivit och skicka dem länken. Du kommer säkerligen att få kommentarer av några. Med hjälp av Facebook eller andra sociala nätverk kan du sprida dem till en ännu bredare massa. Träning ger färdighet och du är bättre förberedd när du hittar en novelltävling att delta i.
Och läs andra författarbloggar och deras noveller. Lämna en kommentar med konstruktiv feedback och en länk tillbaks till din egen sajt så kommer du att hitta nya läsare och få ny input.
Har du några tips på tidningar som köper in noveller? Tipsa andra i kommentarerna nedan.

Så här skriver Berättarskolans grundare:
Berättarskolan började som en del av VIPstory redan 2004. Sedan blev det en egen webbplats 2007. Nu, i januari 2010, har jag precis flyttat hela sajten till ett nytt webbhotell och därför är alla inlägg just nu daterade i januari 2010, även om vissa av dem har flera år på nacken.
Det här är heller ingen traditionell blogg, eller har inte varit. Det är snarare en samling lektioner, eller tips till den som gillar att skriva. Vi får se om den blir flitigare uppdaterad nu när den rullar på ett modernare publiceringsverktyg – WordPress.
Jag som skriver Berättarskolan heter Sölve Dahlgren och är författare till boken InnebandyPiraterna. Jag ligger även bakom projektet VIPstory, en novelltidskrift som ska förvandlas till en bokserie med noveller. Den ges ut på mitt förlag, Dahlgrens Förlag.

Hoppas du genom detta inlägg hittar en sajt där du kan lägga ut din novell. Lycka till!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här

torsdag 18 oktober 2012

Skrivarkurs i London 25-28 mars 2013, något för dig?

Vet att det är många som vill gå, och går, skrivarkurser runt om i vårt land. Har du någon gång funderat över att åka utomlands på skrivarkurs, att kombinera skrivandet med nya miljöer och nya människor? Här kommer tips om en Skrivarkurs i London 25-28 mars 2013. Något för dig?

Välkommen till en inspirerande skrivarkurs i London 25 – 28 mars 2013!
Vi håller till på mysiga puben The Victoria, mellan Paddington och Hyde Park. På förmiddagarna blir det skrivstund och samtal om skrivandets hantverk.  Efter publunch gemensamma utflykter ute på stan, bl a Afternoon tea på anrika Brown’s Hotel.

Det här är skrivarkursen för dig som vill förena nytta med nöje och som söker inspiration och finner den! På förmiddagarna ses vi på ovanvåningen på The Victoria. I denna urviktorianska miljö  har Charles Dickens – och han är inte den ende! – suttit och skrivit.


Vi startar dagarna med ett skrivpass inlett av en skrivmeditation, allt för att du ska kunna fokusera och koncentrera dig (meditationsmusiken får du sedan med dig hem). Därefter samtalar vi om skrivandets hantverk och gör korta skrivövningar – här riktar vi in oss på några få men viktiga punkter.
 
Vi kör fram till lunchen, som vi kallar för ”frågelunch”, då vi äter Victorias goda pubmat. Under lunchen kan du passa på att ställa frågor om allt som har med skrivande att göra. Lunch ingår i kurskostnaden måndag-torsdag.
På eftermiddagarna blir det gemensamma utflykter i London, kombinerat  med skrivövningar relevanta för miljöerna vi befinner oss i. Förutom Afternoon tea blir det ett besök vid The Globe: Shakespeares gamla teaterscen, National Gallery och bokhandlarna på Piccadilly och Charing Cross Road.

Kvällen avgör du själv om du vill sitta och skriva eller roa dig på stan eller kanske äta en god middag tillsammans med andra kursdeltagare. Vi bidrar gärna med turisttips.

Obs! Detta är framför allt en inspirationsresa, och textrespons från kursledarna ingår inte. Däremot kommer det att finnas möjlighet att delta i en sluten facebookgrupp där du kan lägga upp texter och få respons av varandra under sex veckors tid efter hemkomsten.  För er som vill ha enskild respons finns möjlighet att få det av Elisabet till specialpris, men först senare under våren.

Kursledare
Elisabet Norin & Johanna Wistrand. Vi är verksamma som skrivarkursledare och coacher sedan många år och samarbetar då och då.

Max antal deltagare: 11
Minst antal deltagare: 6
Kurstid: 25-28/3 2013
Kurskostnad: 4900 kr inkl moms. I kurspriset ingår material, och lunch må – to.
Sista anmälningsdag: 15/1 2013. Men obs - begränsat antal platser! Först till kvarn ... Kursen betalas mot faktura. Vid ev. inställd kurs återbetalas kurskostnaden i sin helhet.  Vid kursdeltagarens återbud krävs läkarintyg.
Anmälan till: elisabet @ elisabetnorin.se eller info @ multimanus.se
Resa och boende: tillkommer – detta ordnar du själv, men du får länkar av oss till hotell i närheten.
Obs! För att kunna få ut maximalt av kursen vill vi att du själv köper och tar med Elisabets bok om skrivande, ”Tre enkla regler finns inte – en romanskola”, då hon inte kan ta med alla böckerna till London. Du kan beställa den på Adlibris, Bokus eller i din bokhandel.

Detta får du med dig hem från kursen:
  • Ökad kunskap om skrivandets  hantverk
  • Tips och råd från erfarna skrivcoacher
  • Du har kommit igång med skrivandet
  • Skrivarvänner
  • Inspirationsmaterial
  • Johannas e-bok ”Skriv boken!”
  • Hjälpmedel för att automatiskt komma in i din personliga skrivzon/hitta inspiration i form av bl a en inspelad skrivmeditation
  • Ett härligt minne – skriva i härliga storstaden London i inspirerande miljö!
Program
Dag 1 – måndag 25 mars
10.00 – 11.00 Samling på The Victoria. Vi presenterar oss för varann (skrivstunden uteblir denna första dag).
11.00 – 12.00 Föreläsning om hantverket med korta skrivövningar.
12.00-13.00 Frågelunch på The Victoria.
15.00 – 17.00 Besök på National Gallery. Skrivövning på plats. 
Kvällen är fri.

Dag 2 – tisdag 26 mars
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Föreläsning med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00  Besök hos bokhandlarna på Piccadilly (bl a Waterstones och ev Foyles på Charing Cross Road.
Kvällen är fri. Om du är kvar i området rekommenderar vi ett besök i trendiga Soho och varför inte lyssna på musikalartistwannabees som sjunger karaoke på Molly Moggs bar?

Dag 3 – onsdag 27
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Föreläsning med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00 Afternoon Tea på Brown's hotel.
Kvällen är fri.
Dag 4 – torsdag 28 mars
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Samtal med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00 Shakespeares The Globe. Vi samlas på norrsidan av gångbron Millennium Bridge (strax nedom Saint Paul’s Cathedral) och tar en gemensam promenad över Themsen till teaterbyggnaden. Kvällen är fri, men vi föreslår en gemensam middag för gänget som är kvar inklusive Elisabet och Johanna.
Viktigt! För att vi ska kunna boka plats åt dig på Afternoon Tea (besöket ingår i kursavgiften)  behöver vi veta om du har några önskemål runt kost, ex. allergier, diabetes, vegetarian, etc.

Tips:  Om du väljer ett hotell nära The Victoria har du nära till Hyde Park. Från puben bara några minuters promenad. Där kan du ta en härlig morgonpromenad eller gör som många i stan: ta en löprunda!

Det finns flera väldigt bra restauranter i området:  indiskt, italienskt, iranskt, för att nämna några exempel. Och flera hotellgator runtomkring. Vi ger dig länkar till hotellsajter när du har anmält dig.

Det här tycker jag låter som en mycket rolig och annorlunda skrivarkurs. Vad tycker du?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här

onsdag 17 oktober 2012

"Denna var väldigt bra!" Bokugglan om Den där dagen av Kim M Kimselius

Bokugglan recenserar Den där dagen och tycker att den var väldigt bra!





Förlag: Roslagstext (Tack för boken!)
Sidor: 134 sidor
Ålder: 13+

Handling: Angelica upplever något förfärligt, hon kan inte sluta tänka på det och hennes liv blir upp-och-ner. Man får inte veta vad som hände den förrän i mitten av boken, det kallas bara "det som hände den där dagen" i början.

Omdöme: Jag var lite skeptiskt till Kim M. Kimselius men denna var väldigt bra! Spännande och jag blev nyfiken vad det var som hade hänt den där dagen. Och slutet var väldigt förvånade!

Jag läste att Kim hade skrivit den för 30 år sen och bara låtit den ligga i byrålådan och sen gett ut den nu. Det är nog väldigt ovanligt, tror jag!

Betyg: 





Härligt att Bokugglan Tova tyckte om min tonårsbok. Vill du också läsa den kan du vara med och tävla i tävlingen nedan.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här

tisdag 16 oktober 2012

Skrivprocess: Gör det viktigaste först! Låt inte sociala medier ta över ditt liv!

Visst låter det enkelt: Gör det viktigaste först! Det låter så självklart att man många gånger glömmer av att göra det viktigaste först. För vi TROR att vi prioriterar och gör det viktigaste först, men så är det inte alltid.

När vi startar datorn på morgonen är det oftast de sociala medierna vi går in på först. Ja, redan innan vi startar datorn har vi varit inne och uppdaterat statusen på Facebook, Twitter och kanske några andra ställen med hjälp av våra smarta telefoner.

När väl datorn är igång väller alla mejlen in, folk som har kommenterat dina inlägg på de sociala medierna. De måste besvaras, eller hur. Dessutom kommer det "vanliga" mejl, som också måste besvaras, intressanta blogginlägg läses och vips har tiden runnit iväg, utan att du har hunnit skriva en enda rad. Kanske hela din förmiddag har försvunnit, de timmar du hade satt av till att skriva.

Jag är precis likadan. Jag börjar besvara alla mejl, uppdatera mina statusrader, läser mina bloggvänners bloggar, går igenom mejl och timmarna rinner iväg.

Men nu har jag bestämt mig för att jag verkligen ska prioritera mitt skrivande först! För hur det nu än är, om man som jag är morgonmänniska finns de flesta orden i huvudet på morgonen. Det är då inspirationen flödar, det är då man mår som bäst och skriver med en outsinlig energi!

Nu har inte alla möjlighet att starta dagen med att skriva, inte heller jag många gånger, eftersom jag reser runt och signerar och föreläser. Men tänk då på att prioritera DET VIKTIGASTE FÖRST när du får möjlighet. Antingen det gäller skrivandet, eller något annat i ditt liv. Men eftersom vi talar om skrivprocessen och jag är författare, prioriterar vi skrivandet först, eller hur?

Det innebär inte att man måste sluta vara aktiv på de sociala medierna, det gäller bara att inte sätta dem i första hand.

Visst är det roligt att få direkt respons på det man har skrivit på nätet! När man skriver en bok tar det flera månader innan någon berättar vad de tycker om boken, eller flera år, eftersom det ibland kan ta upp till fem år innan jag avslutar ett bokprojekt.

Jag såg en rolig bild på Facebook. En man står utanför en dörr, med en stor pärm i sin famn, en kvinna har just öppnat dörren och mannen säger: "Hej, vi känner inte varandra, men vi har tre gemensamma bekanta och jag tänkte att du skulle vara intresserad av att vara min vän. För att du ska lära känna mig lite bättre har jag tagit med mig några foton på vad jag har ätit till frukost och middag de senaste dagarna!"...

Får det dig att tänka lite?

Jag har slutat göra mappar med "Att läsa" i min inkorg. För jag vet att jag aldrig kommer att hinna läsa alla diskussioner på LinkedIn där jag är med, eller på Google+, eller alla mina bloggvänners intressanta inlägg.

Jag prioriterar det viktigaste först, och det är för mig att leva, vara i harmoni med naturen och att må bra! I andra hand kommer skrivandet, men skrivandet går också hand i hand med min viktigaste prioritering, eftersom jag mår bra när jag skriver!

Fundera över vilket du tycker är viktigast att göra först, vad vill du prioritera. Vad vill du uppnå med ditt liv och hur når du ditt mål? Gör det viktigaste först!

Det tänker jag göra hädanefter!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om skrivboken Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.


måndag 15 oktober 2012

"De är otroligt bra!" Elis läser och skriver om Kim M Kimselius På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa

En bra start på veckan är att läsa de här fantastiska omdömen: "De är otroligt bra" Eli läser och skriver om mina, Kim M. Kimselius, böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa! Läs och bedöm själv:

Tidigare berättade jag om Kim M. Kimselius böcker om Theo och Ramona och deras tidsresor. Nu har jag läst de två senaste och slår ihop den sista med nästan lika stor skräckblandad förtjusning som jag gjorde när jag för första gången läst Tillbaka till Pompeji för fjorton år sedan.

De två nyaste böckerna är – vad jag kan komma ihåg med tanke på att det var nästan tio år sedan jag läste en Kimselius- bok senast – de mörkaste i serien, åtminstone av de böcker jag läst. Ett tag blir det nästan för hemskt för att vara en ungdomsbok, men böckerna är på Adlibris placerade i 12-15 års klassen så jag antar att det inte är tanken att de ska läsas av yngre, även om jag tror de gör det.
På liv och död i andra världskrigets skugga utspelar sig i Tyskland i krigsslutet, Theo och Ramona reser i tiden och dyker upp mitt i ett krigshärjat Dresden. Med sig har de råkat få Ulrika, Ramonas vän, och de blir åtskilda när de stöter på en trupp tyska SS-soldater, Ulrika tas till koncentrationslägret Auschwitz och Theo och Ramona blir förda till SS-översten Dietermann som har en hemlighet – han gömmer judar med fara för sitt eget liv.

Kimselius språk kanske inte är det allra mest nyanserade men det är spännande och fängslande och mycket informativt utan att för den skull bli tråkigt. Hon lyckas väva in fakta otroligt bra i berättelsen utan att det känns konstlat, och dessutom finns en gedigen faktadel längst bak i boken med datum, namn och händelser från andra världskriget. Riktigt bra! Dessutom lyckas hon skriva om andra världskriget från flera olika vinklar utan att tappa tråden: koncentrationsläger, från en tysk familjs synvinkel, från en Hitlerjugend-pojke som blint tror på Hitler och från en SS-officer som hatar honom.


Ännu bättre är faktiskt På flykt under andra världskrigets fasa, den är verkligen full av fasor och även om På liv och död… var riktigt spännande är På flykt… absolut snäppet vassare. Jag sträckläste den under en kväll, det var stört omöjligt att lägga den ifrån sig. Kimselius har hittat ännu en vinkel från kriget att berätta utifrån: Theo och Ramona landar med fallskärmar i det ockuperade Frankrike, de tas för engelska spioner hos den franska motståndsrörelsen och får hjälpa dem att smuggla judar och engelska krigsflygare ut ur landet och in i England. Det är halsbrytande, och också riktigt hemskt på sina ställen.
Jag skulle inte sätta de här böckerna i händerna på någon som är yngre än tolv år, de tidigare böckerna kan nog läsas av tio- och elvaåringar om de tycker om att läsa men här är det lite för hemskt. Samtidigt är de otroligt bra, och för äldre ungdomar och vuxna rekommenderar jag dem verkligen.
Köp dem här och här, samt här och här.
Roslagstext, 2011.

Nå, vad tyckte du? Kanske har du också läst de här två böckerna, om du skriver och berättar vad du tyckte om dem, har du chans att vinna en signerad bok av mig. (Välj fritt bland mina utkomna böcker.)

Kramisar Kim

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här:

söndag 14 oktober 2012

"Dagens författartips" Eli läser och skriver rekommenderar Kim M Kimselius böcker

Blir alltid mycket glad när läsarna rekommenderar andra att läsa mina böcker. Här är det Eli läser och skriver som har talat om böckerna i Dagens författartips:

Dagens författartips – Om Kim M. Kimselius böcker

När vi var på Bokmässan fick flera av oss recensionsexemplar av Kim M. Kimselius nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Det var flera bloggkollegor som inte hade läst några böcker av Kimselius och jag tipsade hejvilt men tänkte göra det här också.

Jag läste min första Kimselius- bok när jag var elva år, det var 1997 och Tillbaka till Pompeji utgavs för första gången. Min syster fick den då gröna boken genom Läslusen som vi båda var med i under många år (finns det något liknande för ungdomar idag?) och jag slukade den bara några dagar efter henne.

I Tillbaka till Pompeji är Ramona på skolresa i Pompeji när hon förflyttas tillbaka i tiden, till strax före vulkanutbrottet. Hon försöker varna folket i Pompeji men ingen tror på henne, och då möter hon Theo som sedan blir hennes kamrat genom många tidsresor – och femton böcker.
Jag tycker mycket om Theo och Ramona- serien och de är verkligen läsvärda för ungdomar mellan ungefär elva och sexton, eller äldre för den delen!

Senare under dagen kommer en recension på På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Tills dess, gå gärna in på Kimselius hemsida eller hennes blogg för att läsa mer om böckerna!

Imorgon får du läsa vad Eli läser och skriver tycker om På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om På liv och död i andra världskrigets skugga.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här