Mina Bloggsidor

lördag 3 november 2012

Boktips: Brobyggarna, Jan Guillous bästa bok

Brobyggarna är den absolut bästa bok jag har läst av Jan Guillou! På bokmässan i Göteborg träffade jag Jan Guillou och hade en trevlig pratstund med honom, fick en puss och en kram. Gick hem med hans bok Dandy. När jag berättade för folk att jag skulle börja läsa den boken kommenterade alla att jag var tvungen att läsa Brobyggarna först, vilket jag gjorde och det ångrar jag inte en sekund!


För mig som älskar historia är Brobyggarna en helt underbar bok, som tar mig med på en resa i förfluten tid, i Europa och Afrika. Boken ger massor av kunskap, samtidigt som det är en spännande läsupplevelse. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Tycker även att språket är väldigt bra i den här boken.

När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare.

De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen.

Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga

århundrade någonsin.

Brobyggarna är den första delen i Jan Guillous nya romansvit om Det stora århundradet.


En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Det glömda kriget 1808-1809.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

fredag 2 november 2012

Hitta inspiration att skriva med hjälp av Tidningskungen

Det finns många sätt att hitta inspiration för ditt skrivande. Ett bra sätt är att läsa en tidning som har intressanta och stimulerande artiklar.

Hos Tidningskungen hittar du massor av olika tidningar som ger inspiration och läsupplevelser.

Eftersom jag skriver om riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer ger tidningen Allt om Historia många uppslag och tips om vad jag kan skriva om i framtiden. Dessutom håller den mig uppdaterad på alla nyheter inom historien, nya arkeologiska fynd etc.

Men du hittar inte bara historiska tidningar hos Tidningskungen, här finns ALLA tidningar. Här kan du beställa en prenumeration till dig själv, eller ge bort en tidning i julklapp, om du nu inte tänker ge bort en av mina böcker i julklapp...

Det här är också en sida där du kan leta upp tidningar som du kan annonsera din bok i!

Jag blev jätteglad när jag blev tipsad om Tidningskungens sida. Hoppas du gillar mitt tips!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

torsdag 1 november 2012

Skriv och vinn en signerad bok av Kim M Kimselius

Med anledning av att  mitt förlag, Roslagstext, i år firar tio framgångsrika år, vill jag fira det med att varje månad skänka en bok. Samtidigt firar jag att jag i år kommer ut med min TJUGONDE bok: Mayafolkets Hemlighet. Dessutom kommer jag ut med en Skrivbok - Att skriva med glädje, en Tonårsbok - Den där dagen och en Novellsamling - Mysrys. Med andra ord blir det totalt TJUGOTRE utgivna böcker! Det tycker jag är värt att firas!

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva en recension/berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Den sista varje månad meddelas vem som vunnit månadens bok. Du får lov att delta hur många gånger som helst och väljer själv om du vill skicka in flera recensioner en månad, eller sprida ut dem över hela året.

Här ser du maj månads vinnare.
Här ser du juni månads vinnare.
Här ser du juli månads vinnare.
Här ser du augusti månads vinnare.
Här ser du september månads vinnare.
Här ser du oktober månads vinnare.

Tävlingen pågår fram till 31 december då årets sista vinnare meddelas.För att vara med i varje månadsutlottningen ska recensionen ha kommit till oss FÖRE den sista i månaden. Vi drar vinnaren endast från de recensioner som är inskickade den månad utlottningen gäller.

Du väljer om du vill lägga ut recensionen här i kommentarer på bloggen, skicka den i ett brev, eller maila. Märk ditt bidrag med "Recension tävling". Skriv namn, adress och eventuellt mailadress om du snabbt vill få reda på om du har vunnit.

Skicka ditt bidrag till:
Roslagstext
Trullebo, Kolshult 28
370 17 Eringsboda
Mejla Roslagstext förlag genom att klicka på denna länk.
 
Du får fritt välja vilken bok du vill ha, även av årets fyra nya böcker: Mayafolkets hemlighet Att skriva med glädje,  Den där dagen och Mysrys.

NÅGON AV NEDANSTÅENDE BÖCKER KAN DU RECENSERA OCH VÄLJA
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.
Du kan även välja en bok ur Kimberlieserien som utspelar sig på Nya Zeeland.
Eller någon av 2012 års nya böcker: Mayafolkets Hemlighet, Att skriva med glädje, Den där dagen eller Mysrys - novellsamling. Läs mer om samtliga böcker på www.kimselius.se.


Här hittar du fristående böcker, alla nya för 2012:



Att skriva med glädje, en Skrivbok.

Med en dunderdebut: 11.000 sålda böcker på en vecka, 23 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M. Kimselius hur man skriver en bok. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok.

Läs mer här.








Den där dagen, en tonårsbok.

Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva...

Läs mer här.






Mysrys - Novellsamling. 30 års samlade noveller. Här möter du både glädje, sorg och död.

Många läsare har fascinerats av Kim M Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker. "Känner du mig?" börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna författaren och hennes flödande berättarglädje!

Läs mer här.




 
Tillbaka till Pompeji är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här.







 Jag är ingen häxa är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

F
Faraos förbannelse är tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden  är fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.



Vikingaträl är femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR





Svarta Döden är den sjätte boken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR




Snapphanar! är sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 




Giljotinen är åttonde boken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR


Riddarsvärdet är nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR




Det glömda kriget 1808-1809 är tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?



Snapphaneresan är 11 boken i serien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 

Kinesiska draken är den tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


 Theos Pompeji är trettonde fristående boken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄR

Boudicas strid mot Romarna är fjortonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄR







På liv och död i andra världskrigets skugga är femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!





På flykt från andra världskrigets fasa är sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄR







Mayafolkets hemlighet är sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalender upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?



LÄS MER HÄR.

Utkommen









En helt ny serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlie-serien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR






Kimberlie - Ett nytt liv, andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 




Kimberlie - Främlingar, tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄR



Vill du veta mer om böckerna, läsa recensioner eller läsa Smakprov ur böckerna, bläddra igenom flera kapitel och mycket mer. Då ska du fortsätta vidare till min hemsida www.kimselius.se där hittar du allt du behöver veta om böckerna och lite till. Du kan även titta in på Roslagstext förlags hemsida för fler upplysningar. Du kan även följa arbetet med de nya Theo- och Ramona-böckerna på deras alldeles egna hemsida.

Lycka till!

Kramisar Kim

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.  


onsdag 31 oktober 2012

Youtubefilm av Vem tror du att du är med Siw Malmkvist och Kim M Kimselius om Snapphanar

Nu kan du se ett urklipp ur programmet "Vem tror du att du är" med Siw Malmkvist, där jag berättar för henne om hennes förfader, snapphanen, som även medverkar i min bok Snapphanar.


Jag tog noga reda på om jag fick lov att lägga ut en bit av programmet på min blogg och fick tillåtelse om man även såg min tv, så att tittaren tydligt kan se att jag har filmat av programmet.

Här är urklippet ur programmet.



När programmet sändes i sin helhet i veckan före Bokmässan i Göteborg, fick jag väldigt många positiva kommentarer som gjorde mig mycket glad. Dessutom var det många som kom fram till mig på bokmässan och berättade att de hade sett programmet.

Du ska veta att jag var så nervös när jag satt och tittade på programmet att när mannen sa "historikern Kim" var jag på väg att resa mig upp ur stolen och lämna rummet. Men jag satt kvar och det är jag glad för, eftersom jag faktiskt är nöjd med min insats i programmet.

Vad tycker du?

Här kan du se foton från tv-inspelningen av Vem tror du att du är med Siw Malmkvist.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Snapphaneresan.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

Vinnare av Kim M Kimselius böcker i månadstävlingen Oktober månad

Ännu en månad har sprungit ifrån oss i rasande fart och nu är det återigen dags att dra vinnare av Kim M Kimselius böcker i månadstävlingen. Om du ännu inte har deltagit tycker jag det är dags att ta chansen att vinna någon av de nyutgivna böckerna. En ny tävling börjar imorgon.

Så här skriver månadsvinnaren om Svarta Döden:
 "Den första boken som jag läste av dig var Svarta Döden, det var också den första riktiga boken som jag läste. Jag tyckte att det var väldigt bra beskrivningar i den, för jag kommer ihåg hur jag kunde se vad som hände i boken framför mig. 

Efter att jag hade läst den så ville jag läsa fler av dina böcker. Nu har jag läst: Tillbaka till Pompeji, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse, Den gömda inkastaden, Svarta döden, Halva Kinesiska Draken (mycket intressant), Den där Dagen och sist Att skriva med glädje. Jag har också fler som jag inte har hunnit läsa. 
  
Jag fick din bok "Att skriva med glädje" i födelsedagspresent. Jag ville genast börja läsa den, och det gjorde jag. Redan dagen efteråt hade jag kommit till sidan 90. Jag läste den snabbt för att den var väldigt välskriven och den inspirerade mig. Jag kommer nu att börja skriva något själv, och nu vet jag hur jag ska förbereda mig och göra när jag är färdig."

Tack Ethan Ericson för alla dina fina ord om mina böcker. En signerad bok kommer på posten som tack för dina omdömen.

Här kan du läsa mer om Svarta Döden, Tillbaka till Pompeji, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse, Den gömda Inkastaden, Kinesiska Draken, Den där dagen och Att skriva med glädje, som Ethan talar om.

Imorgon startar nästa månadstävlingen som gäller hela november månad. Det enda du behöver göra är att skriva och berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Ser fram emot din recension. Lycka till!

Kramisar Kim     
 




Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här

tisdag 30 oktober 2012

Snudd på rekord vid signeringen hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund oktober 2012

I lördags var det dags för signering hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund och det blev snudd på rekordförsäljning.

Blir alltid lika glad när jag kommer till en butik för att signera och de har skyltat upp böckerna väl synliga i skyltfönstret. Det gör att fler vill köpa böckerna, eftersom de fångas av bokomslaget, kommer in, läser baksidestexten, pratar med mig, sedan går de iväg med en, eller flera böcker. Förhoppningsvis har jag då fått nya fans som återkommer nästa gång jag är och signerar i Lund.

Det var en jämn ström med besökare hela tiden. Tre timmar gick fort och jag kände inte alls för att gå hem när tiden var slut, eftersom jag hade haft mycket trevligt.

Ett tag var det så mycket folk att jag längtade till mina hjälpredare på bokmässan, eftersom jag kände att jag inte riktigt hann med. Men alla väntade tålmodigt på sin tur, tack och lov!

Eftersom jag inte hade någon som hjälpte till blev det inte heller så många foton tagna. Jag är tacksam för de här korten.

Det kom en man, såg på mina böcker, bläddrade i dem och sade sedan: "De här skulle jag kunna köpa till mig själv, varenda en!" Nu gjorde han inte det, men han gick därifrån med en rejäl hög.

Det kom även några facebookvänner på besök, alltid lika roligt att träffa dem på riktigt!

Som tack för signeringen fick jag ännu en julkalender till min samling. Du vet väl att Gleerups är störst på julkalendrar och dessutom har fantastiskt vackra motiv. Jag öppnar aldrig mina kalendrar utan låter de som inte är allra "juligast" hänga framme hela året. De med julmotiv plockar jag fram varje jul. Livsfarligt när barn kommer på besök för de vill gärna "hjälpa till" genom att öppna alla luckorna. Men se det vill inte jag!

Jag kommer tillbaka till Akademibokhandeln Gleerups igen före jul. Kanske slår jag rekordet då, jag var bra nära den här gången!

Här ser du några fler signeringar där du har möjlighet att träffa mig och få böckerna signerade.

24 november 12.00-14.00 signerar jag mina böcker hos Lundins Bokhandel i Karlshamn

1 december 12.00-14.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Halmstad.

2 december 15.00-18.00 signerar jag mina böcker hos Billingska bokhandeln i Höör under Julskyltningssöndagen. Ett mycket trevligt arrangemang.

8 december 12.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia/Killbergs i Helsingborg

13 december signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

14 december signerar jag mina böcker hos Killbergs/Bokia i Jägersro/Malmö

15 december 11.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Killbergs/Bokia i Burlöv Center, Arlöv/Malmö

16 december 12.00-14.30 signerar jag mina böcker hos Killbergs/Bokia i Center Syd Löddeköpinge

21 december 13.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Karlskrona. OBS! Detta är sista signeringen för i år, missa inte chansen!

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Snapphaneresan.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

måndag 29 oktober 2012

"Det här är den absolut bästa av Kimselius böcker" Livet på Citronodlingen recenserar Giljotinen av Kim M Kimselius

Det här var en väldigt fin kommentar av Helena på bloggen Livet på Citronodlingen om min, Kim M. Kimselius bok Giljotinen.


Giljotinen av Kim M Kimselius
Baksidestext:
År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken.
Omdöme:
Det här är den absolut bästa av Kimselius böcker som jag hittills har läst. Boken är fulladdad av spänning, starka känslor och historiska fakta. Jag vet att Kim skrev den här boken under speciella, väldigt sorgliga omständigheter, och kanske är det därför som känslobeskrivningarna i den här boken är så oerhört starka.
Under resans gång får man uppleva en spänning som får en att hålla andan, en sorg så stark att man vill gråta men också ett och annat fniss.

Tack snälla Helena för de fina orden! Blir jätteglad!

Vill du också läsa boken har du chans att vinna Giljotinen i månadstävlingen här på min blogg.

Tycker du att boken Giljotinen och mina andra böcker låter intressanta finns de att köpa här.

Här kan du se bilder från när jag var med om att sätta ihop en riktig Giljotin:
Giljotinen ett löpande-band-mordredskap

Kramar från Kim

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se

I love your blog award

Min blogg har fått en ny utmärkelse/award. Blir jätteglad för varje award min blogg får.

Det är Emma på bloggen Livskrafter som tycker att min blogg förtjänar denna award. Tack så mycket för dina fina ord om min blogg.

Så här skriver Emma som motivering för att ge min blogg utmärkelsen "I love your blog":

"En mycket välgjord författarblogg som låter oss läsare följa med på de mest härliga och intressanta "resor". Kim delar med sig på ett generöst sätt hur det är att arbeta som den produktiva och skickliga författare hon är." 

Tack snälla Emma för de fina orden, de värmer.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

söndag 28 oktober 2012

Vem bestämmer vem som ska få Augustpriset?

Ja, då har de nominerade till Augustpriset offentliggjort. Nu undrar du kanske vem det är som bestämmer vem som ska vinna? Nedan kan du läsa lite mer om det. Jag för ingen statistik över vinnarna till Augustpriset, men jag har en känsla av att det är de stora förlagens författare som tar hem nästan samtliga pris varje år. Är du av en annan uppfattning?

Här kan du läsa om samtliga Augustnominerade böcker och motiveringen till varför just dessa böcker är nominerade.

Nedanstående blogginlägg har jag lånat av Annika Koldenius som har en mycket intressant och tänkvärd blogg.


Augustprisvinnare 2011: En uppvisning i "Traditionell romankonst"

Korparna vann Augustpriset.
Jag är inte förvånad, för det är en bra roman.
Det tyckte också Lena Kvist, kulturchef på Borås Tidning och skrev så här i tidningen om vilken bok hon trodde skulle vinna Augustpriset 2011:
… Korparna är en typisk skönlitterär Augustvinnare. Den är gediget välskriven och solid, en imponerande uppvisning i traditionell romankonst.
Jo, hon fick ju rätt.
Men om det är den bästa svenska boken som kommit ut i år?
Nej, det är det ju inte.
Augustpriset är Svenska förläggareföreningens pris. Att “traditionell romankonst” därför får pris är ju knappast upprörande. Augustpriset är ett pris där “marknaden” får bestämma pristagaren, säger Per I Gedin, som var den som hittade på priset en gång i tiden. Det vill säga, förläggarna tog fram ett pris för att kunna sälja fler böcker på “marknaden”. Hur många är det som vet det? Läs gärna den här intervjun med Per I Gedin i Svenska Dagbladet.
Det är förlagen själva som anmäler dina böcker att delta i Augustpriset. Förlagen får betala 700 kronor till Förläggareföreningen för varje anmäld bok. Priset är alltså inte slutsatsen av en total genomgång av de utgivna böckerna i Sverige, utan förlagen bestämmer själva vilka böcker som ska delta. Och de väljer förmodligen de böcker som de tror har störst chans på “marknaden”. Reglerna för deltagande står här.
“Marknaden” är lurig. När det gäller böcker så är ju marknaden vi läsare. Alltså vi som köper och läser böcker som tidsfördriv. För att bli underhållna, för att lära oss något om oss själva eller andra, för att få ett bättre språk så att vi ska kunna kommunicera med andra och göra oss förstådda, för att människan inte kan leva utan berättelser. Något sånt. Men när marknaden blir en plats där flertalet bestämmer, så marginalerna så tunna:
“Årets bästa bok”, blir “Årets bok som flest kommer att gilla”.
Nu är ju böcker något som jag verkligen vill att det ska säljas fler av. Eller, rättare sagt, jag vill nog att de som köper böckerna hellre läser dem än att de köper dem. Jag vill att fler läser böcker, kort sagt. Och egentligen bryr jag mig inte så mycket om ifall de läser fin litteratur eller ful. Läs Läsarmanifestet, jag står för det fortfarande.
Så. Att Bannerheds Korparna vinner för att det är traditionell romankonst är sant. Att det är den bok som kommer att sälja bäst av de nominerade är också sant. Att det är den bok som kommer att tyckas bäst om av flertalet människor är också sant.
Men det kanske är just därför som Augustpriset blivit så stort? För att böckerna som vunnit faktiskt gillats av flertalet? För att flertalet gillar traditionell romankonst – mustiga berättelser om liv och död, kärlek och hat, barndom och vuxenliv, skillnader mellan generationer… Som Korparna. Som Populärmusik från Vittula. Som Svinalängorna. Som Underdog. Som Skraplotter. Som Aprilhäxan.
Det finns så många fantastiska böcker, så många fantastiska berättelser. Och det är ju tur att det finns fler litterära priser.  Som Tidningen Vi:s till exempel, som i år gav priset till boråsaren Ulf Lindström. Och tur att flertalet tidningar snart kommer att låta sina kritiker välja “Årets bok”.  Jag är ju en av dem som kommer att göra just det för Borås Tidnings räkning och jag kan med säkerhet säga att det är den berättelse som stannat kvar starkast hos mig, gjort störst avtryck, fått mig att fundera på viktiga saker och med ett språk som fått mig att vila med ett leende i texten. 
Det är ett högst personligt val. Helt utan tanke på “marknad” eller “sälja fler böcker”. Jag ska nog kalla det Annika Koldenius litteraturpris, helt enkelt. Som en antites till Svenska Förläggareföreningens.

Har du kikat på länken till de nominerade. Hur många mindre förlags författare hittade du?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

 Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.