Mina Bloggsidor

lördag 14 november 2015

Boktips De underkända av Hjort Rosenfeldt

De underkända av Hjort Rosenfeldt

Det här är Hjort Rosenfeldts femte bok i kriminalserien om Sebastian Bergman och hans kollegor ifrån Riksmord. Det här är i mitt tycke den bästa boken i serien.

Mördaren får namnet "Dokusåpamördaren" efter att en känd dokusåpadeltagare hittas mördad, skjuten med en bultpistol. Han sitter i ett hörn, bunden på en stol, i ett klassrum och har en dumstrut på huvudet. Med häftpistol sitter ett frågeformulär som klart och tydligt visar att mannen fått underkänt på frågorna mördaren har ställt. Det här är bara början, snart följer många fler underkända personer.

Vanja och Sebastian har ett ansträngt förhållande till varandra efter att Sebastian i förra boken avslöjade att han var hennes far. Den nygifta polisen Billy har problem, något som Sebastian är medveten om och gör allt för att hjälpa honom ur.

Jag är van vid att hata Sebastian, eftersom han ser sig som en stor charmör och hoppar i säng med alla han ser, dessutom har han en attityd som gör att man retar sig på honom. Men i den här boken är han mer lågmäld och försöker hålla tillbaka sina känslor. Självklart retar han ändå upp de andra i mordkommissionens arbetsgrupp och riskerar på så sätt sitt arbete.

Cliffhangern i slutet på den här boken får mig nästan att skrika av frustration. Jag vill läsa nästa bok NU!

Språkmässigt är det ett rent nöje att läsa de här böckerna, välgjorda, bra personporträtt och härliga miljöskildringar. Rekommenderar varmt både den här boken och samtliga tidigare böcker i serien.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!