Mina Bloggsidor

tisdag 21 mars 2017

Just nu är det mord som gäller

Just nu är det mord som gäller
Varvar researchläsning och skrivandet av Äventyr i Uddevalla med att läsa korrektur på Morden på Färgargården.


Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit tyst vittne till alla händelser. Bara skarpa ögon, flexibel hjärna och flitiga pennor hos dessa utvalda skribenter, lyckades gräva fram berättelserna. Varje händelse i sig en juvel. Nu är de litterära dyrbarheterna samlade i skattkistan med namnet Morden på Färgargården.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

Den här boken ger jag ut i samarbete med mina skrivkursdeltagare från 2016.  Alla deltagarna har korrekturläst berättelserna, efter att jag har lagt in texterna som en färdig bok. Nu när jag har åtgärdat korrekturfelen som deltagarna upptäckt, är det min tur att läsa boken från pärm till pärm, ett rent nöje.

Baksidestexten har skrivits av Elena Persson, en av skrivkursdeltagarna 2016. När vi arbetade med baksidestexter blev ovanstående text till. Alla blev lika förvånade. Det var nämligen bara Elena som hade skrivit till vår kommande novellsamling, de andra hade skrivit fiktiva baksidestexter.

Jag sitter och ler medan jag läser. Minnen från sommaren som gick, saker vi pratade om och själva Eringaboda och Färgargården dyker upp inom mig. Författarna har verkligen lyckats ge en målande beskrivning av Eringsboda med omnejd, speciellt Färgargården där alla hemskheter utspelar sig.

Medan jag arbetar med texten, jobbar Jan på själva bokomslaget. Så här långt har han kommit med det:
Det återstår fortfarande text som ska in på baksidan, avstavningen på deltagarnas namn ska åtgärdas och lite annat pyssel innan omslaget är helt klart.

Den som har gjort illustrationen det här året är Maria Attestål, en av kursdeltagarna. Hon har verkligen lyckats fånga stämningen i bokens berättelser. Eller vad tycker du? Ja, nu har du ju inte läst berättelserna, men visst ser boken spännande ut, lite lagom läskig.

Förra årets bok hette Färgargårdens andar. Du kanske kan ana vad den boken handlade om? Det här omslaget har konstnären Raisa Uotila gjort.
Som du förstår var 2016 års tema, deckare och mord. Något kursdeltagarna har tagit fasta på. En del berättelser är riktigt bloddrypande, andra är lite mer åt det skämtsamma hållet. Det tycker jag är bra, för då finns det något för alla läsare.

Nu ska jag fortsätta läsa om mord, eller så skriver jag på Äventyr i Uddevalla istället, inte lika blodigt, men nog så spännande och intressant.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren




Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.



10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.






Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!