Mina Bloggsidor

lördag 23 oktober 2021

Kvitter från mitt Italien av Marianne Bengtsson Agostino

Kvitter från mitt Italien av Marianne Bengtsson Agostino

När Italien stängdes ner av coronapandemin, Covid-19, började Marianne Bengtsson Agostino min distanskurs Hitta glädje i skrivandet. Hon bor sedan sin ungdom i Italien och skickade mig sina texter. Jag slukade dem.

Efter att kursen var slut fortsatte Marianne att gå fler digitala kurser för mig. Eftersom jag älskade allt hon skrev peppade jag henne till att göra en bok av texterna, något hon säkerligen redan hade tänkt på, eftersom materialet var väl bearbetat och sammanhållet.

I veckan fick jag resultatet, en underbar bok med alla samlade texter. Ett riktigt guldkorn och ren njutning att återigen få läsa alla texterna, nu i bokform.

Det här är ett tidsdokument, en berättelse om kärleken till Italien. En flödande berättelse som håller läsaren fängslad genom hela boken. Många leenden blir det eftersom författaren håller en lättsam ton och lyfter fram kontrasterna mellan Italien och Sverige på ett härligt sätt. Längtan till Italien blir starkare när jag lägger ifrån mig boken.

Boken passar bra att krypa upp i soffan med, tillsammans med en kopp te. Orden kommer att värma dig och ta dig med till Italiens dofter och miljöer. En bok jag innerligt rekommenderar dig att läsa!


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!