Mina Bloggsidor

söndag 28 november 2021

Vera Malms vidunderliga äventyr av Tomas Tivemark

Vera Malms vidunderliga äventyr av Tomas Tivemark

En sanslöst rolig bok som hela tiden har oväntade vändningar. 

Den börjar väldigt sorgligt med att Vera Malm på sin artonårsdag hittar sin döda morfar. Hon vuxit upp på hans gård, han och gården är hennes hela värld. Banken beslagtar gården och Vera står utan boende. Djuren körs till slakt, men Vera räddar sin älskade ko Ella och får med henne till Stockholm.

Vera Malm är en person som gör stort intryck på alla hon möter. Hon har galna idéer, men lyckas oftast genomföra dem, men kanske inte alltid på det sätt hon förväntat sig.

Älskade verkligen den här tokroliga boken. Läs den! Köp den och ge bort i julklapp och present! Njut och skratta tillsammans med Vera och hennes ko Ella.

"Livet från den ljusa sidan" möter "Forrest Gump" i en varm och gripande feelgoodberättelse. När Vera Malm fyller arton år dör hennes morfar. Det är hos honom hon har växt upp, det är han och hans gård som varit hela hennes värld. Nu kastas hon ut i ett Sverige hon vet alldeles för lite om. Tillsammans med sin ko Ella hamnar Vera i Stockholm där hon lär känna en vresig reklamman, en politiker som bara vill göra gott, en före detta värsting och en tjej som kan allt om influencers. Det blir en resa som kommer att förändra inte bara Vera och de människor som hon träffar, utan hela Sveriges framtid. Ingenting är sig likt efter att man har fått möta Vera Malm.  

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!