Mina Bloggsidor

lördag 17 december 2022

Dödsboet av Peter May

 Dödsboet av Peter May

Fjärde boken om kriminalteknikern Enzo Macleod.

Den åldrade professorn Adam Killian hittas mördad i sitt arbetsrum, september 1990, brutalt avrättad med tre skott i bröstet. Nästan tjugo år senare anländer Enzo Macleod till ön Île de Groiz utanför Betagnes kust, fast besluten att ta reda på vem som är den skyldige.

När han stiger in i den mördade mannens arbetsrum, en brottsplats som inte har rörts sedan den dag mannen dog, märker han snart hur den ena frågan leder till den andra. Det är professor Adam Killian som själv har lagt ut ledtrådar till mördaren. Snart anar Enzo Macleod att mordet hör samman med en ännu äldre hemlighet som legat gömd i decennier. En hemlighet någon är beredd att bevara till varje pris.

Ännu ett nagelbitande äventyr av Peter May, en bok som definitivt inte går att lägga ifrån sig förrän sista ordet är läst.

Älskar att författaren tar med mig till olika platser och beskriver de som väl att det känns som om jag har varit där. Perfekt!

Läs boken!

PETER MAY [ f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fem miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

»Lysande! Denna nya, spännande del i Enzoserien är oumbärlig läsning.« Publishers Weekly  

»Peter May är en av mina favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Intrigen är genialisk! Det här är en lysande deckare att sträckläsa!« Soli läser

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!