Mina Bloggsidor

fredag 23 december 2022

En ljusets lek av Louise Penny

 En ljusets lek av Louise Penny

Louise Penny upptäckte jag för många år sedan och älskade hennes böcker, sedan föll hon i glömska. Därför blev jag glad över att hitta så många av hennes böcker som jag inte hade läst. Nu är jag igång med böckerna om kriminalkommissarie Gamache.

Clara Morrows har haft sin första soloutställning i Montreal och det firas med en fest i den lilla byn Three Pines. Dagen efter hittar Clara en död person i sin trädgård. Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québecpolisen kallas till byn. En plats dit han gärna åker. 

När han börjar utreda mordet inser han att ingenting är vad det först ser ut att vara. 

En riktigt bra berättelse som sätter igång hjärnan för att försöka lista ut vem som är mördaren.

Rekommenderar dig varmt att läsa boken!


LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fått henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger.

»Att läsa Louise Penny är som att titta på ett avsnitt av Morden i Midsommer, läsa Agatha Christie eller någon annan av de där underbara engelska deckarna som vaggar in oss i en skön känsla av trygghet och välbehag samtidigt som bestialiska brott begås.« | Bokmalen

»För alla som saknar Agatha Christie och kanske vill ha något ännu bättre.« | Jenny Rydqvist, Sydsvenskan 

 »Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | Västerviks-Tidningen

»Det var länge sedan jag läste en så här bra deckare.« | Anna-Karin Ferm, Go' kväll

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!