Mina Bloggsidor

torsdag 7 maj 2015

Booqla ett Svenskt publiceringsverktyg för e-böcker

Jag blev intervjuad i Booqla för någon månad sedan, en mycket fin artikel. Det gjorde mig nyfiken på vad det var för företaget och nu ska jag dela med mig av det till dig. Så här skriver de på sin hemsida:




Om oss

Booqla är ett Svenskt publiceringsverktyg för e-böcker där författare och förlag kan skapa sina böcker på webben utan att behöva ladda hem ett program eller ha en licens.

Booqla är mycket enkelt att använda eftersom vi har anpassat funktionerna utifrån de som inte är erfarna av att använda internet och olika datorprogram. Det krävs bara ett fåtal steg för att registrera sig och börja lägga upp sin bok. De enda formulär som behövs fyllas i är personlig information, kortfattad info om författare och info om förlag.

Många av våra konkurrenter låter användarna importera PDF filer för att skapa sina böcker. Det är ett dåligt alternativ eftersom importen skapar mycket så kallad skräpkod som gör att man måste kontrollera sida för sida efter det att man importerat. Med Booqla kopierar man istället texten från sitt textdokument, till exempel word eller open office.

Detta sätt minimerar risken för fel och vi kan lämna garanti på att böckerna skapade på Booqla inte innehåller några felaktigheter i texten som beror på inmatandet av texten.

Själva redigeringsverktyget påminner mycket om Microsoft word vilket är meningen. De flesta av våra användare har någon gång använt programmet och därför har vi anpassat oss efter det.

Användaren klistrar in kapitel för kapitel in i verktyget och kan efter hand korrigera texten, lägga till bilder, lägga till fotnoter med mera. När användaren väl är färdig är det bara att klicka på spara och boken är färdig för distribution.

Verktyget är webbaserat vilket gör att användaren kan arbeta med sina böcker var han eller hon befinner sig i världen. En ändring som tar upp till två veckor hos våra konkurrenter går på ett ögonblick i Booqla. När ändringen väl är gjord är boken tillgänglig för kunderna igen genom återförsäljarna, utan att man riskerar att böcker som säljs innehåller felaktigheter eller att boken måste plockas ner från återförsäljaren tills dess att den är korrigerad.

En annan funktion i Booqlas redigeringsverktyg är omvänd läsriktning höger till vänster. Detta innebär att användare som publicerar böcker på arabiska, persiska eller hebreiska kan ge ut sina e-böcker genom Booqla. Det kräver inget extra arbete utan man väljer bara språk och kopierar in sin text som vanligt, Booqla sköter resten.




Så fungerar det

En e-bok på max 5 minuter, är det möjligt?

Med Booqla är det faktiskt det!

Har du ett färdigt manus i Word kan du när du registrerat dig importera det in i verktyget och omedelbart redigera eller ladda ner din bok. Det har aldrig varit enklare att skapa en e-bok som dessutom är i perfekt felfri kod!

Det här är stegen du måste ta för att publicera din bok

1. Registrera dig
2. Lägg till författare och förlag
3. Importera boken
4. Lägg till bok och meta-information
5. Spara och ladda hem boken

Har du bilder eller fotnoter i ditt dokument importeras dessa också automatiskt, du behöver med andra ord inte lägga till dem manuellt.

Vill du i framtiden ändra något i din bok kan du alltid komma tillbaka och göra vilka ändringar som helst, utan extra kostnad.

Vad är då fördelarna med Booqla?
– Snabbt
– Billigt. Det är upp till 8 gånger så billigt som våra Svenska konkurrenter
– Enkelt. Vem som helst med grundläggande datorvana kan lägga upp sin bok
– Flexibelt. Arbeta var som helst, när som helst. Det enda du behöver är en enhet uppkopplad mot internet
– Komplett. Du får både Epub och Mobi filer vilket möjliggör att sälja även på Amazon



Lät det intressant? Kika in på Booqlas hemsida.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!