Mina Bloggsidor

lördag 25 maj 2019

David Baldacci Landsförrädaren

David Baldacci Landsförrädaren

Ibland hittar man en författare vars böcker man vill aldrig ska ta slut. Så är det med David Baldacci för min del. Jag älskar sättet han skriver på. Alltsedan jag första gången läste Kamelklubben har jag varit fast. Den gången hade jag turen att ha många olästa böcker av författaren och kunde sluka dem alla en efter en. Numera får jag otåligt vänta på varje ny bok.

Styrkan i Baldaccis böcker är att han har många olika serier, lika spännande allihop, olika karaktärer och huvudpersoner. Serierna utspelar sig på olika platser runt om i världen och det är lika roligt att läsa alla.

I John Pullerserien blir böckerna väldigt personliga, eftersom det ofta är någon som står John Puller nära som råkar illa ut. Den här gången är det hans bror, Robert. Han har suttit i ett rymningssäkert fängelse i två år, dömd för landsförräderi. En dag är han borta efter ett fånguppror på fängelset. Det gör honom till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Han tvingas samarbeta med en ny partner som han inte vet om han kan lita på.

Han gräver allt djupare i det som fick Robert dömd för landsförräderi och upptäcker att det finns någon som är villig att göra precis allt för att inte sanningen ska komma fram. Nu är det inte bara broderns liv som är i fara, utan även John Pullers eget.

Så spännande bok! Sträcklyssnade på boken. När jag hittar riktigt bra böcker blir det mycket städat och jobbat i trädgården. Det är bra med ljudböcker. Rekommenderas varmt, både boken och att lyssna på den.

Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om FBI:s utredare John Puller. 


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

fredag 24 maj 2019

Vår bästa tid är nu

Vår bästa tid är nu

Varje vår är det samma sak. Jag lovar att till nästa år ska jag ha skrivit klart alla mina böcker så jag kan vara ledig och njuta av våren, få gräva ner fingrarna i jorden och rycka ogräs medan det fortfarande inte har vuxit sig alltför stort.

Varje år är det samma sak. Jag inser att jag har skrivit alltför många "andra" böcker under vintern, böcker som inte har legat i tidsplaneringen, utan bara poppat upp i huvudet. Därför ligger de inplanerade böckerna efter i schemat och jag sitter inne och längtar ut till mina blommor och rabatter. 
Kanske är det något jag gör medvetet? För om jag inte hade skrivit de där böckerna när de poppade upp, kanske jag hade nöjt mig med att bara skriva de inplanerade böckerna?

Resultatet av vinterns skrivande är att jag just har haft boksläpp på två nya böcker: Staden på andra sidan Pyramiden och Historiens vingslag runt Färgargården, samt att jag i augusti, under Öppet Hus här hemma hos mig, kommer att släppa 3 nya böcker som poppade upp under vintern, samt den inplanerade Pirater och vulkanutbrott på Island. Den andra inplanerade boken får jag skriva under sommarmånaderna Silverskatten vid Johannishus slott, den får komma någon gång under hösten. Nu har jag inte längre bokmässan som deadline, eftersom förra året var sista gången jag medverkade där. I år har jag Öppet Hus istället.

Jag får sitta här och sukta efter att gå ut och jobba i trädgården, medan jag försvinner bort i fantasin och upptäcker nya världar. De har ändå lovat regn i eftermiddag, och åska. Men... Då borde jag ju gå ut en stund nu på förmiddagen, eller...

Nej, jag måste skriva! Det är genom disciplin jag har lyckats skriva över 50 böcker under mina 22 år som författare. Jag skriver på!

Ha en underbar fredag och en fin helg. I morgon kommer boktips här på bloggen och på söndag. Missa inte det!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


torsdag 23 maj 2019

Fantastiknovelltävlingen 2019

Fantastiknovelltävlingen 2019
Då var det dags igen, för Fantastiknovelltävlingen. Tycker du om att skriva fiction, fantasy och skräck, då är denna tävling något för dig. Läs mer nedan och lycka till!
 


FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2019

För 20:e gången utlyses här Fantastiknovelltävlingen - rimligen Sveriges därmed äldsta pågående författartävling! Som namnet antyder är den till för fiction, fantasy, skräck - det som kallas fantastik. Tävlingen stödjs av tidningen Skriva och förlagen Exilium, Wela Förlag, författaren Bertil Falk, samt Niki Loong Studio och Förlag - samt föreningen Novellmästarna därtill, ett sällskap ägnat att främja just novellkonsten. Se: http://www.novellmastarna.se/ Stöd våras stödjare!
  Och sitt inte och pimpla! Greppa den nya flugan! Nappa på detta och var inte bakom flötet! Fiska noveller med nätet! Det är drag och full rulle, så följ vågen! Meta berättelser med alfabete på kroken! Spinn historier! Var en glad lax!
  Tävlingsregler:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 1 september till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com. Använd rubriken "Tävlingsbidrag".

2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något "fantastiskt" element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

4. Förstapris 999 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erbjuds Novellmästarnas höstantologi och erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva! Därutöver kan juryn dela  ut hedersomnämnanden.

Tävlingen är djupt tacksam för stöd av tidningen Skriva http://tidningenskriva.se/, Wela Förlag http://www.welaforlag.se/ , författaren Bertil Falk http://zenzat.wordpress.com/ , Exilium Förlag http://exiliumforlag.se/ samt Niki Loong Studio och Förlag http://www.nikiloong.com.

SKRIVA som är huvudarrangör har drivit tävlingen sedan år 2000.


Det här tror jag är en perfekt tävling för sommarens skrivkursdeltagare på Färgargården, eftersom vi har skräck som tema. Enstaka platser kvar på Grundkursen om du är intresserad. Skriv på!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

  


tisdag 21 maj 2019

Staden på andra sidan Pyramiden och Historiens vingslag runt Färgargården

Staden på andra sidan Pyramiden
och 
Historiens vingslag runt Färgargården 

Nya böcker från Roslagstext finns nu ute hos nätbokhandlarna.

Staden på andra sidan Pyramiden
Vinterns skrivande börjar nu dyka upp som böcker ute i handeln. En av dem är Staden på andra sidan Pyramiden.

Det är den tredje delen i fantasyserien Staden på andra sidan. Det här är den avslutande delen, eller är det verkligen det? När jag skrev sista kapitlet kände jag mig inte mogen för att ta farväl av Markus och Matilda, därför lämnade jag en öppning till att fortsätta skriva om dem. Vill du läsa mer om huvudpersonerna i Staden på andra sidan? Hör då av dig, så kanske jag skriver fler böcker om dem.

Den här fantasyserien har jag kopplat av med mellan mina böcker om Theo och Ramona. På omslaget av två av böckerna finns Tudor med. Det är han som är Markus i boken. Men Tudor finns även med på böckernas baksida. Något jag nu är glad över efter att hastigt ha mist Tudor i januari.

Historiens vingslag runt Färgargården

Historiens vingslag runt Färgargården är fjärde boken i Färgargårdsserien. Det kanske inte syns på de här bilderna. Men omslaget är något av det vackraste jag har sett. Att innehållet sedan är något utöver det vanliga gör inte boken sämre. De flesta av medförfattarna i den här boken har gått skrivarkurs Eget Skrivande för mig i flera år. Det märks. De har utvecklats något enormt. Jag njöt när jag läste deras berättelse.

Har du läst någon av böckerna som utspelar sig runt Färgargården? Hör av dig och berätta vad du tyckte om dem!

Vill du också gå skrivarkurs för mig i sommar? Jag har några platser kvar på Grundkursen. Klicka på länkarna och läs mer om kurserna om du är intresserad.

Böckerna finns på nätet sedan i måndags. 
Staden på andra sidan Pyramiden finns bland annat på Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln. Fråga gärna efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, så tar dem hem boken.

Historiens vingslag runt Färgargården finns bland annat på Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln. Fråga gärna efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, så tar dem hem boken.

Min bokhylla
Innehållet i min bokhylla växer. Här står alla utgivna böcker, både svenska och utländska och alla utgåvor av dem. Samma mäktiga känsla varje gång jag ställer in en ny bok i hyllan. Som du ser får jag inte plats med så många fler böcker. Jag måste tillverka fler hyllor och jag tror inte det räcker med en hylla till, eller vad tror du?

Här ser du närbild av de senaste utgivna/tryckta böckerna. De nya böckerna står längst till höger. Som du ser har vi tryckt om flera av de äldre böckerna också. Tre nya isländska böcker finns även med bland de nyaste böckerna. Härlig känsla. Du anar inte hur det bubblar i mig av glädje när jag ser min bokhylla.

Jag har haft många projekt på gång under det senaste året. Ett är att jag har gjort en bok tillsammans med eleverna på Korpadalsskolan i Asarum. Jan gjorde hela boken när han hade fått materialet och vi har hjälpt till med tryckningen. När vi fick alla 500 böckerna, totalt 250 kilo, sa Jan: "Vi borde ha skickat böckerna direkt till skolan!" Jag höll med honom. Det är många böcker som står i vårt hus och många böcker att transportera till skolan. Det är trångt att gå mellan de båda staplarna av böcker.

Även en hög med kartonger för Staden på andra sidan Pyramiden och Historiens vingslag runt Färgargården står och tar plats i köket. Böcker som ska levereras till Läsgruppen och till de medverkande i Färgargårdsserien.

Öppet hus 3 och 4 augusti 2019 hos Kim
När jag inte skriver, tar hand om ankommande böcker, tränar hundar och pysslar i trädgården, förbereder jag sommarens Öppet Hus här hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda, Blekinge den 3 och 4 augusti. Du tycker kanske att det är gott om tiden, men det tycker inte jag. Tiden springer ifrån mig, snart är vi där och det är fortfarande mycket som ska vara klart.

Den helgen kommer jag att ha boksläpp på FYRA nya böcker. Nu har du något att se fram emot när du kommer. Dessutom finns ju de nyss släppa böckerna även till försäljning hemma hos mig under den helgen. Hoppas vi ses!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!



måndag 20 maj 2019

Kooikervalpen Kotten sex månader

Kooikervalpen Kotten sex månader

Veckan som gått har Kiara och jag tillbringat i Skåne där jag har föreläst på flera skolor. Under tiden har Kotten legat på verandan och väntat på oss. Han har samlat ihop leksaker och pinnar för att vara sysselsatt i sin väntan.

Kiara och jag har tagit långa promenader i ett soligt, men mycket blåsigt Skåne. Vi har utforskat nya vägar och det har varje dag slutat med att Kiara somnat trött och belåten.

Under hela tiden i Skåne har Kiara gått omkring och pipit och inte velat äta. Jag blev orolig och undrade om hon var sjuk. Men problemet löste sig när vi kom hem och hon mötte Kotten. De pussade på varandra och var överlyckliga över att vara tillsammans igen. Efter bus hoppade Kiara upp i sin soffa, som Kotten numera ser som sin, men han lät henne ligga där och hon somnade gott.

Guldbollsbusken är överdådig just nu. Den växer och växer och växer. Förr förde den en tynande tillvaro tills jag flyttade den i ett soligt och vindskyddat läge. Nu växer den alltmer för varje år.

Efter att inte ha fått någon träning på en vecka var Kotten jättesugen på att träna och hoppade glatt upp på alla våra träningsstenar på vår runda i skogsdelen av vår tomt. Kiara hade fullt upp med att undersöka var Kotten hade varit under veckan och gick sina egna rundor.

Hundgården är stor, men för det mesta är grinden in till den öppen så att hundarna kan röra sig över hela vår 2 tunnland stora tomt. De ska ju vakta. Men när jag var utanför hundgården och plockade bajs, iakttog hundarna mig från insidan, trots att de kunde springa ut om de ville.

Igår fyllde husse 70 år. Jag tillbringade förmiddagen med matlagning och städning och Kotten kom inte till ro. När vi väl satte oss efter lunch kom det gäster. Då kunde Kotten inte heller sova. Men till slut föll han ihop av utmattning och somnade på sin favoritplats där han hade full kontroll över tomten och alla gästerna.

När alla hade gått kröp hundarna ihop i samma biabädd.

Efter en stund blev det varmt och de lade sig i korridoren en bit ifrån varandra.

I morse gick vi skogspromenad. Kotten var helt förvildad efter att inte ha blivit tränad på en vecka och hade spring i benen. Han hade inte ro att sitta stilla på stenen tills jag hade fotograferat.

Nu ligger de här hos mig. Kiara bakom min stol och Kotten i soffan. Han är blöt eftersom det regnat under natten och gräset var blött. Han är ju inte lika hög som Kiara.
Igår var jag stolt hundägare, när Kotten frimodigt gick runt och hälsade på alla gästerna. Han har lärt sig att hälsa från det han var liten valp. Genom att jag gav honom kommandot hälsa och hade förberett gästerna med godis i handen. Igår gick han runt och nosade på allas händer och pussade på dem, till gästernas förtjusning. Men i någon annans knä än mitt ville han inte sitta. Det kändes rätt bra...

Ha en fin dag. Nu ska jag fortsätta skriva på min 30:e bok om Theo och Ramona: Pirater och vulkanutbrott på Island.


Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.



Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

söndag 19 maj 2019

Stor manustävling med första pris 100.000 kr

Stor manustävling med första pris 100.000 kr
Bonnier Carlsen har utlyst en skrivtävling och söker nya författare. Kanske är du en av dem? Du kan läsa mer nedan vad som gäller.

Är du nästa stora berättare?

Bonnier Carlsen inbjuder till en skrivtävling som gäller manus till kapitelböcker för läsare mellan 7 och 12 år. Prissumman till vinnaren är 100.000 kr. Vi söker nästa Ulf Stark, Astrid Lindgren eller Maria Gripe. Är det du?

Berättelser kan ge kraft och hopp

Det krävs styrka, mod och livsglädje för att vara barn idag, och berättelser kan ge kraft och hopp. Idag möter unga personer berättelser i alla möjliga format, ofta som korta filmklipp eller som långa tv-spel. Men bra berättelser i bokform som engagerar, griper tag, ruskar om, öppnar dörrar och ger unga läsare nya perspektiv behövs mer än någonsin. Berättelser man kan läsa själv eller tillsammans, i lugn och ro.

”Jag minns mycket väl hur det kändes att läsa Ulf Starks manus till Dårfinkar och dönickar under arbetet med Bonniers manustävling 1984. Den berättelsen vann tävlingen och blev en klassiker, och Ulf Stark blev en av våra främsta författare för barn och unga. Jag ser med stor spänning fram emot att följa arbetet med att utse nästa vinnare och framtida stora berättare!”

Eva Bonnier, bokförläggare Albert Bonniers Förlag och tävlingens beskyddare

Öppen för alla

Tävlingen är öppen för alla, och gäller manus till kapitelböcker för läsare mellan 7 och 12 år.

Omfånget på manusuet ska vara ca 150.000 tecken, men kan vara både kortare och längre, 150.000 tecken är ett riktmärke. Bidragen får inte ha publicerats tidigare i bokform. Vi hoppas på många fantasifulla, roliga, spännande, normbrytande, starka och svindlande bidrag som kan se det fantastiska i såväl vardag som fantasivärld.

Vinnaren belönas med 100.000 kr samt utgivning enligt sedvanligt avtal med Bonnier Carlsen. Andra- och tredjepristagaren tilldelas 25.000 kr vardera.

Vinnaren belönas med 100.000 kr samt utgivning enligt sedvanligt avtal med Bonnier Carlsen. Andra- och tredjepristagaren tilldelas 25.000 kr vardera.

Juryn består av:

  • Al Gore Contreiras, 11 år, skolelev
  • Farnaz Arbabi, regissör, dramatiker och konstnärlig ledare för Unga Klara
  • Fredrik Olsson, innehållsutvecklare och ljudboksredaktör Bonnier Audio
  • Gunilla Lind, barnbokhandlare
  • Ingrid Danielsson Walldén, 12 år, skolelev
  • Johanna Lundin, recensent och kulturskribent
  • Magnus Öhrn, lektor samt föreståndare vid Centrum för barnkulturforskning
  • Maja Engström, 12 år, skolelev
  • Ulrika Caperius, juryns ordförande och ansvarig förläggare Bonnier Carlsen

Tävlingens beskyddare är:

  • Eva Bonnier, bokförläggare Albert Bonniers förlag
  • Martin Widmark, författare
  • Åsa Larsson, författare

Så här gör du
Skicka in ditt manus senast den 3  januari 2020 (poststämpel) till adressen:
Bonnier Carlsen, Box 3159, 103 63 Stockholm

Märk försändelsen ”Manustävling”.

Tävlingsbidragen ska vara anonyma. Skriv din signatur på manusets alla sidor och bifoga ett förseglat kuvert innehållande ditt namn och kontaktuppgifter, samt manusets titel. Skriv din signatur på kuvertet. Manuskripten kommer inte att returneras.

Förlaget förbehåller sig rätten att inte dela ut ett eller båda priserna om juryn inte hittar något bidrag som motsvarar dess kvalitetsanspråk. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan ej överklagas.

För ytterligare information

Kontakta info@bonniercarlsen.se

Lycka till!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!