Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 18 mars 2019

Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater

Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater

Kotten växer, utforskar världen, får nya vänner och lär sig många nya saker. Världen är spännande för en liten Kooikervalp. Han lockar oss till många skratt och vi ångrar inte att han flyttade hem till oss. Även om jag ibland får gnugga geniknölarna får att hitta på nya saker att lära honom, men det är bara roligt.

Här lägger sig Kotten på kvällen, då har han full kontroll över hela huset, ingen kan passera honom utan att se honom. Det här var tidigare Kiaras plats. Nu ligger hon bredvid biabädden och låter sin "valp" ta bästa platsen i huset.

Vi har en runda i tomten, en liten skogsrunda där vi har en "agilitybana" med naturliga hinder och några balansbrädor. En runda alla hundar älskar. Här står Kotten på den största stenen, förr fick han bara upp tassarna på den. Nu är han så glad att han kan stå högst upp på den. Kiara sitter nedanför och tittar på när jag förevigar Kottens lycka.


Här försöker Kiara stjäla min näsduk ur fickan, medan Kotten nyfiket tittar på. Det är inte bara bra saker en vuxen hund kan lära en liten valp.

Ibland blir Kiara lite trött på Kotten. Aldrig sover han, tycks hon tänka när hon lagt sig till ro i hundsoffan efter morgonpromenaden. Kotten har inte gått lika långt och har fortfarande energi kvar att busa med henne och leksakerna.

Stenmurarna är spännande att utforska.
Här är ännu ett träningstillfälle. Först Kiara som står och väntar på Kotten, som snart kommer rusande, för att hoppa upp och sedan snabbt iväg igen. Det finns så mycket spännande att uppleva i en stor trädgård där det finns katter.

När Kotten kommer in är han trött. Här ligger han i biabädden i köket. Tofflorna fick jag i julklapp av min goda vän Lena Westerlund, med tanke på att Kotten nog skulle tycka om dem. Han älskar dem och har dem som sina valpkompisar. Konstigt nog har han inte bitit sönder dem alls. Han bara gosar med dem.

Husses knä är det bästa som finns tycker Kotten. Så fort husse sätter sig i hundsoffan hoppar Kotten upp och lägger sig tätt intill honom och somnar. Trygg hos husse.

Kiara sitter på trappan och tittar på Kotten som far omkring i hundgården. Det finns alltid något att hitta på för en liten valp.

Här är det full fart på Kotten. Han älskar när jag kallar på honom. Hit = Godis för Kotten.

När han är riktigt trött lägger han sig så att huvudet hänger ner, oavsett var på soffan Kotten ligger.

Det regnade en hel del i helgen och det blev en stor sjö i vår lilla skog. Först tyckte Kotten inte alls det var kul, men när Kiara hade plaskat omkring ett tag gick han fram för att testa. Men nej, bada var ingenting för honom.

Ju äldre Kotten blir, desto modigare blir han. Kiara är en bra följeslagare när matte inte vill gå in bland träden utan bara följer stigen.

Helena Månsson kom på besök med Matti 11 år och Timmi sju år. Här med Kiara i mitten.

Kotten blev genast förälskad i Timmi och följde honom överallt.
.
De vuxna hundarna hade stort tålamod med den lilla Kooikervalpen.


Matti och Kotten leker så fint tillsammans.

Glasgången är ett nytt område för Kotten att utforska. Rätt som det var hade han hoppat upp till Kiara i soffan, som såg ut att tänka "Ånej, nu får jag inte vara ifred någonstans." Men hon lät honom vara kvar. Kotten var mest intresserad av att kunna titta ut genom fönstret från soffan. Det här var Tudors favoritplats, här hade han full uppsikt över tomten åt båda håll.

Ja, ännu en vecka har gått med Kotten och än så länge har vi inte ångrat vårt val av ras. Nu ligger en ny vecka framför oss. Kiara och jag packar väskan och reser till Skåne där jag ska föreläsa och vi ska ha lite "tjejmys" medans husse och Kotten är hemma och har "killmys".

Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!