Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 14 april 2018

Nevermoor Morrigan Crows förbannelse

 Nevermoor Morrigan Crows förbannelse

Vad ska jag egentligen säga om den här boken? Den gick inte att sluta lyssna på, även om jag ibland ville det. Det märks att författaren har läst Harry Potter, även om handlingen inte helt följer böckerna finns det många liknelser.

Det jag verkligen tyckte om med den här boken var hemligheterna som Morrigan aldrig fick svar på, inte heller jag som läsare. Det gjorde att jag läste vidare, jag ville helt enkelt veta hur det förhöll sig.

Fantasin flödar genom hela boken och ingenting är omöjligt, praktiska lösningar existerar inte, utan allt är magi. När jag avslutar lyssningen av ljudboken kommer jag på mig själv med att leta efter fortsättningen. Det är ett bra betyg! Därför måste jag medge att jag faktiskt tyckte om Nevermoor  Morrigan Crows förbannelse. Rekommenderar boken om du vill försvinna bort i fantasin på ett sanslöst magiskt äventyr! En eloge till inläsaren som verkligen förhöjda boken


Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor. Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag. Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor - och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde ...Ett förtrollat äventyr! En helt egen värld av magiskt silverstoft, svävande paraplyer, levande skuggor, drakar och en gigantisk katt. En bok som har det där extra - en upplevelse att minnas! Härlig, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bok för slukaråldern (och alla andra också). Nevermoor - Morrigan Crows magiska förbannelse är första boken i serien Nevermoor. Den har gjort internationell supersuccé och är såld till nästan 30 länder.
 

Den får fyrastjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 13 april 2018

Flytten till Cornwall av Lis Fenwick

Flytten till Cornwall av Lis Fenwick

Den här boken ville jag läsa för att omslaget lockade mig. Jag läste inte vad boken handlade om, utan utgick helt och hållet från omslaget.


Flytten till Cornwall läste jag som e-bok och det blev en besvikelse. Jag tror inte att pappersboken är uppbyggd på samma sätt. Men i e-boken gick personerna in i varandra. Inga blankrader när det var en ny persons tankar, eller när det hade förflutit en viss tid. Inte ens en ny rad, utan när Maddie tänkte på en sak, kom Hannas tankar i nästa mening, fast det var först ett par rader ner som man förstod att det var en ny persons tankar. Urdåligt gjort av ett så stort förlag som Norstedts. Det förtog läsglädjen eftersom jag var tvungen att hela tiden gå tillbaka för att få sammanhang i berättelsen.

För det här var en bra bok, annars hade jag gett upp efter första kapitlet. Den hade fått full pott om det inte hade varit för att e-boken var så dåligt gjord. Jag rekommenderar dig att läsa boken, men då i pappersformat!

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?Den får tre stjärnor av fem möjliga (på grund av att e-boken var så dåligt uppbyggd.)


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


torsdag 12 april 2018

Tvivlar du på dig själv?

Tvivlar du på dig själv?

Vem har inte varit med om att läsa en bok och få känslan "varför skriver inte jag så här bra?".

Då kommer tvivlet och eftertanken. När du sedan får reda på att någon har läst din bok och haft samma tanke, då känns det direkt mycket bättre.

Vad ska du göra åt de här känslorna?
Det bästa sättet är att läsa mycket, många olika typer av böcker, olika genrer. Då kommer du att upptäcka hur bra dina egna böcker är.

Du kan sätta betyg på varje bok du läser 1-5, eller 1-10. När du har läst ett visst antal böcker ska du sätta betyg på din egen bok, utifrån de du har läst. Har du tagit dig igenom tillräckligt många böcker, av många olika författare i olika genrer, bör du få ett rätt bra betyg på din egen bok. Om inte, då sitter det bara i ditt huvud och du behöver tänka mer positivt.

Vad gör du när du ändå inte känner dig nöjd med din berättelse?
Det finns många olika saker att göra:
Åk på författarretreat!
Gå en skrivarkurs!
Googla din bok och läs de positiva recensionerna!
Gå samman med andra författare och bara var!
Skriv av dig dina känslor!
Tänk positivt!
Vänd dina negativa tankar till positiva (något jag lär ut på mina skrivarkurser och det ger förträffliga resultat!)!
Tro på dig själv och ditt skrivande!
Skicka in till förlag och få bekräftelse på att din berättelse duger!

Känns det bättre?

Du kan läsa mer skrivtips här.

Skriv på!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

onsdag 11 april 2018

Förälskat mig i Råå Helsingborg

Förälskat mig i Råå Helsingborg

I måndags höll jag skrivarkurs på Kulturprogrammet i Karlskrona, därefter satte jag mig i bilen och körde ner till Råå utanför Helsingborg. Det var 21 grader varmt ute, ingen luftkonditionering i bilen så det blev rätt hett, men jag njöt av solen och värmen. Precis när jag skulle svänga av från motorvägen stod en bil i brand. Stora eldslågor slog upp mot himlen. En brandbil hade redan anlänt, vägen var avspärrad och flera brandbilar kom bakom mig. Det kändes rätt skönt att köra av motorvägen och komma in i Råå.

Min GPS tog mig direkt till hotellet, Trivas i Råå. Förutom att gatan var enkelriktad. Hotellet låg endast 50 meter bort, men jag fick köra en rejäl omväg för att komma från rätt håll. Ovan ser du utsikten från mitt hotellrum. Det var så varmt och skönt att jag hakade upp dörren. Jag var den enda hotellgästen, solen stod på mot rummet och jag hade god lust att sätta mig ned på en av de två stolarna som stod utanför rummet. Men efter att ha suttit hela dagen och hållit skrivarkurs, för att därefter sitta flera timmar i bilen, hade jag spring i benen och gav mig av till stranden, som låg endast 100 meter från hotellet.


Det var fortfarande varmt och skönt. Många joggare och hundägare ute på strandpromenaden.

Skolan låg med havsutsikt, på gångavstånd från hotellet.

Stenar slipade av vatten är underbara att titta på, och att hålla i.

Jag tog en tur till hamnen...

...om jag hade haft förväntningar på att någonsin flytta till Råå slogs de tankarna om intet när jag såg båtarna som låg i hamnen...

...husen med havsutsikt och de här båtarna, skulle jag aldrig ha råd med, never ever.

När jag vandrade tillbaka till hotellet höll solen på att gå ner över havet och minnet om promenaderna på stranden i Caparica utanför Lissabon kom till mig. Så jag längtar dit. Nu har jag en ny plats att längta till, Råå!

 Husen låg tätt, gatorna var smala och hela staden var urcharmig.


 Här är hotellet, Trivas i Råå. Det är även ett Spa.

Här bodde jag och jag bor där gärna igen.

På tisdagen var det dags för föreläsning i Råå skola. Tänk dig vilken vila för själen att titta ut genom fönstren och se havet utanför. Något både elever och lärare gör varje dag i Råå skola. Jag är riktigt avundsjuk på dem.
Ja, jag förälskade mig verkligen i platsen, även om jag har mitt paradis är jag övertygad om att jag kommer att besöka Råå igen.

Tänk vilket äventyr jag som författare får uppleva när jag är iväg och föreläser.

Det var inte bara staden jag förälskade mig i, eleverna var helt underbara, lärarna vänliga och vi hade mycket att prata om. Vilken lycka för barnen att få gå i en sådan skola! Och vilken lycka för mig att bli inbjuden att föreläsa där. Hoppas de vill att jag kommer tillbaka...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
tisdag 10 april 2018

Nu finns Jag är ingen häxa som ljudbok

Nu finns Jag är ingen häxa som ljudbok


Äntligen har Jag är ingen häxa blivit inläst. Trots att det var andra boken blev den inläst sist, eller i alla fall utgiven sist som ljudbok bland de tio historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona som hittills kommit ut.

Jag försöker lyssna på böckerna i ordning, fast jag började med Den gömda Inkastaden på bokmässan i höstas när jag såg den i Storytels monter. Mycket bra inläsning som förhöjde boken. Nu är jag spänd på att lyssna på Jag är ingen häxa. Det är många år sedan jag skrev den och enligt de som följt mig under alla år blir mina böcker bara bättre och bättre.

Ändå verkar läsarna vara nöjda med Jag är ingen häxa om jag får tro alla recensionerna av boken. Här kan du läsa några av dem:

"Detta är en av mina favoritböcker av Kim M. Kimselius. Boken är spänningsfylld och bra skriven." Lina Johansson

"Spännande och välskriven berättelse om Theo och Ramona som genom en tidsförflyttning befinner sig mitt i en häxjakt. När dom försöker hjälpa flickan som är anklagad för att vara häxa råkar dom själva illa ut...." Helena Eriksson

"Hej Kim, jag har börjat läsa din bok, jag är ingen häxa, och måste erkänna efter bara tre sidor kunde jag inte sluta läsa, så spännande. Och jag måste erkänna att skriva spännande berättelser av riktiga historiska händelser, var en riktigt bra ide. Ser fram emot att läsa fler av dina böcker." JennySparkle1/Wattpad

"Hej, njuter nu av bok #2 om Ramona och Theo. Jag älskar att du får in så mycket lärorikt på ett lekfullt sätt, och min 11-åriga dotter är mycket förtjust." Pelle Naucler

"Det här är en bok där man verkligen får inblick i den tidsperiod som boken utspelar sig i. Det är nästan som en faktabok eller som en skolbok men det är skrivet på ett sådan sätt att det aldrig blir tråkigt." Pockethexan

"Jag har precis läst färdigt "Jag är ingen häxa", och låt mig påminna dig att du är en förbaskat bra författare! Du överträffade dig själv verkligen i den här boken." Alexander Nilsson

"Jag sträckläste boken och än en gång har du lyckats fängsla mig som läsare med dina berättarkonster." Katarina Söderberg

"Spänning från sida till sida. En bladvändare värd att läsa. Nyttig också eftersom den tar oss tillbaka till häxornas tid. Superbra helt enkelt. Gillas Kims sätt att skriva!" Ciccigrip.blogg.se

"En spännande bok för slukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.

"Tempot är högt och händelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt." BJT, lektör Gunnar Åberg.

 Baksidestext:
"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt!

Theo vet precis vad som får henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?

I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan.

Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.


Nu väntar jag med spänning på att lyssna på boken. Har du lyssnat på den? Berätta gärna vad du tyckte om den.

Ha en underbar dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se. 
 

måndag 9 april 2018

Spännande dag!

Spännande dag!


Idag har jag en spännande dag framför mig, och en intensiv sådan. Först ska jag hålla skrivarkurs för projekt Hållbar personlig utveckling, Kulturprogrammet för Landstinget i Blekinge. När jag är klar för dagen där sätter jag mig i bilen och kör ner till Helsingborg, eller rättare sagt Råå, där jag ska föreläsa på tisdag.

Självklart har jag min minidator med mig. För om jag känner mig själv rätt blir jag skrivsugen när jag väl anlänt till hotellet, fast först har jag nog spring i benen efter att ha suttit stilla en hel dag.

Jag kommer att hålla hus alldeles vid havet, därför tyckte jag den här bilden passade utmärkt, den togs vid havet vid en annan föreläsning, nere vid Öresundsbron, en ljuvlig vårdag, precis som den här.

Du anar aldrig hur roligt jag tycker det är att inspirera andra att läsa och skriva, eller du kanske har förstått det, om du har följt min blogg ett tag.

Författarens liv är omväxlande, ena dagen här, andra dagen där, ibland på två olika ställen varje dag. Vet du... Jag älskar det livet! Därför ser jag verkligen fram emot den här dagen.

Hela veckan är fylld av spännande saker. Hoppas du har något roligt att se fram emot också.

Ha en underbar dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
 

söndag 8 april 2018

Mischling av Affinity Konar

Mischling av Affinity Konar


Det här var en riktigt obehaglig bok. Den handlar om tvillingarna Pearl och Stasha som hamnar i Mengele Zoo, den plats i Auschwitz där de experimenterar på tvillingar. De kallas för mischling som i nazisternas ögon var en blandning av jude och ickejude. Det är så flickorna förklarar det i boken.

Trots att det är otäckt att läsa om flickornas förändring känns det trots allt inte som om jag är i koncentrationslägret hela tiden. Jag har skrivit två böcker om Andra världskriget, båda utspelar sig i Auschwitz, som var en skrämmande plats. Ibland känns det som flickorna är hemma på sin egen gata och lekar, eftersom jag saknar miljöskildringarna. Visst är det hemskt när en av flickorna ser en vägg fullspikad med ögon, men allt annat runt omkring, jag får ingen riktigt bild av det.

Ändå är boken en obehaglig läsning, på grund av experimenten som beskrivs, och genom flickornas förändringar. Även om boken är omtalad får den inte full pott av mig.


År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden.

Affinity Konar (född 1978) växte upp i Kalifornien med polsk-judiska rötter. Hon har examen från San Francisco University och Columbia University i New York och debuterade 2009 med romanen The Illustrated Version of Things.


Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.