Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 juni 2016

Boktips The infinite sea av Rick Yancey Andra boken i The 5th Wave

The infinite sea av Rick Yancey Andra boken i The 5th Wave

Ofta blir man besviken på efterföljaren till en succé, men andra boken i serien The 5th Wave gjorde mig inte besviken. Jag tog mig snabbt igenom boken och längtar redan efter nästa. Det här är en bok som jag har lyssnat på engelska, eftersom jag inte hade tålamod att vänta på den svenska översättningen.

Även denna bok handlar om Cassie Sullivan som plötsligt befinner sig i en ny värld, efter att jorden har blivit invaderad av utomjordingar som har utplånat större delen av jordens befolkning. Tillsammans med flera personer, bland annat Ben och Ringer och Cassies lillebror, kämpar de mot utomjordingarna.

Om utomjordingarna trodde att det skulle bli en lätt match att inta jorden, ja då hade de inte räknat med Cassie och hennes vänner. Med en envishet som inte känner gränser kämpar vännerna mot övermakten.

Den här boken för handlingen framåt och jag anar en ljusning i nästa del. Väntar med spänning på fortsättningen. Tycker du om fantasy ska du absolut läsa den här boken och den första boken i serien The 5th Wave. I helgen ska jag se filmen, något jag verkligen ser fram emot.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 10 juni 2016

Boktips Halta hönans hotell av Viveca LärnHalta hönans hotell av Viveca Lärn
Ännu en charmig bok av Viveca Lärn. Nu får jag vänta ännu ett år till nästa bok, tror jag. Jag kommer definitivt att hålla utkik efter fler böcker om människorna på Saltön och Öster om Heden. Viveca Lärn har gjort en bra blandning av personerna från de två serierna, något som förhöjer de nya böckerna.

Det är välbekant miljö, personerna känns som vänner och det är spännande att få veta hur det går för alla inblandade. En varm, härlig bok, som är lika mysig som bokomslaget utlovar. Rekommenderar den varmt!Baksidestext:
Göteborgs rikaste man Roger Holkfjell lever numera ett enkelt liv på Saltön tillsammans med katten Clinton och hönorna Audrey Hepburn, Julia Roberts, Greta Garbo och tuppen Gregory Peck. Och så har han ju sin käresta, den kärva tävlingssimmerskan Judit. Men det enkla livet är inte helt lätt för en gammal entreprenör. Varje dag passerar Roger ett förfallet strandhotell med potential, och till slut slår han till. Det ska bli århundradets hotell med ett spa som knäcker konkurrenten baddräktsdesignen Philip som driver Saltöns Sköna Spa!

Tobakshandlare Holger från Göteborg har råkat i onåd både hos Blomgren och hos sin särbo tatueringsborttagaren Dolly. Krögaren Kabben sörjer djupt sin hustru Gertrud som gått bort i en olycka. Philip är bekymrad för sin kommande ruin och åker till Göteborg och stampar på Armanikostymerna. Och Emily tycker för hundrade gången att Blomgren är trist och spanar efter en ny kärlekskandidat. Baskermannen är inte förvånad. Blomgren har i alla fall sin klarinett och Johanna är aldrig långt bort.

Prostänkan Karin Hurtig försöker hitta meningen i livet efter att ha blivit sol- och vårad av en italienare. Kanske borde hon och väninnan Inez hitta på något spektakulärt när ett kryssningsfartyg fullt av dollarstinna amerikaner anlöper Lysekil? Därifrån är det bara några hästlängder över bron till Saltön som egentligen inte finns. Men det gör denna bok: Halta Hönans Hotell, som är den avslutande delen i Viveca Lärns älskade serie om de bångstyriga invånarna på Saltön och deras vänner och antagonister från GöteborgDen får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och Cdon.se.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 9 juni 2016

Skrivarkurs med inriktning på skrivglädje

 Skrivarkurs med inriktning på skrivglädje

Sedan några år tillbaka håller jag skrivarkurser i en 1700-talsgård i Eringsboda. Gårdens namn är Färgargården. Här flödar inspirationen och skrivglädjen, här skrattas det mycket och leendena är många.


Eftersom vi umgås i nästan tre hela dagar blir gemenskapen stor och de flesta håller kontakten med varandra även efter kursen.2016 års skrivarkurser på Färgargården i Eringsboda
 

Nu är det dags igen. 2016 års skrivarkurser på Färgargården i Eringsboda. Ännu finns ett par platser kvar. Första veckan, vecka 27 är helt fullbokad, men både vecka 28 och 29 har några fåtal platser kvar. Är du intresserad bör du kontakta mig, Kim M Kimselius, snarast.Som du ser håller vi till i natursköna omgivningar och vi har haft tur med vädret under alla år sommarkurserna har hållits, sol och värme varje gång.

Huset ligger på en höjd, som sluttar ned mot en sjö. Där finns det möjlighet att bada och ta en roddtur. Alltid en som får kämpa medan någon annan sitter och njuter. Alla har lika kul oavsett vilken roll de spelar i roddbåten.


Resultatet av skrivarkursen, en gemensam novellsamling

Som en extra bonus efter skrivarkursen ger vi ut en gemensam novellsamling. Här är 2015 års kursdeltagares bok som utkommer i september 2016, lagom till Bokmässan i Göteborg, där boken kommer att finnas i min monter B09:20.I boken deltar de kursdeltagare som vill vara med i novellsamlingen. Boken avslutas med en kortare presentation av varje författare, samt ett foto.

Förra årets bok hade temat Andar, därav titeln Färgargårdens andar. Boken kommer att finnas till försäljning hos nätbokhandlarna. Om bokhandlarna vill ta in boken går det också bra. Novellsamlingen ligger också på min, Kim M Kimselius hemsida.

I år, 2016, tänker vi ha tema Deckare och Thriller. Det ska bli spännande att läsa de berättelserna.

Det här är en skrivarkurs som är helt inriktad på glädje, både i själva skrivprocessen och i gemenskapen. Vi har kul, hela tiden.

Blev du sugen på att bli en del av gemenskapen? Kontakta då mig, Kim M Kimselius, och anmäl dig till skrivarkursen.  I mejlets ämnesrad skriver du: Skrivarkurs 2016. Skynda att anmäla dig, deltagarantalet är begränsat till 10 elever. Inte många platser kvar.

Vill du läsa mer om Skrivarkurserna på Färgargården gör du det här.

Vill du veta en hemlighet?
Flera av kursdeltagarna kommer tillbaka år efter år. Supernöjda med skrivarkurserna. Det ger mig möjlighet att inspirera dem med mer skrivglädje och dela med mig av alla de kunskaper jag tagit till mig under mina snart 20 år som författare.

På bilderna ovan ser du 2015 års skrivkursdeltagare, men även några från år 2014. De flesta kommer tillbaka även i år, 2016.


Hjärtligt välkommen!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

onsdag 8 juni 2016

Älskade böcker hos Bokhyllarna

Älskade böcker hos Bokhyllarna
Älskar du böcker? Då kommer du att älska den här nystartade bokgruppen på Facebook. På 24 timmar hade gruppen gått från 0 till över 200 personer.

Här är det fritt för alla att tipsa om sina favoritböcker, sina egna böcker, eller hämta boktips.

Det är en offentlig grupp, öppen för alla. Blev du nyfiken på gruppen kan du kika in på Älskade böcker hos Bokhyllarna och ansöka om att få gå med i gruppen.

Det är jag som har startat gruppen, efter att jag skulle gå in och lämna ett boktips i en bokgrupp jag var med i på Facebook. Döm om min förvåning när Administratören hade skrivit i ett fäst inlägg högst upp, att Författare och Förläggare inte var välkomna i gruppen. Jag är båda delarna. Istället för att bi utslängd valde jag att självmant lämna gruppen och skriv om det på min Facebooksida.

Det var många som tyckte att jag skulle starta en ny bokgrupp och när jag såg hur stort intresset var, gjorde jag helt enkelt det. Du hittar många författare i gruppen Älskade böcker hos Bokhyllarna. För det var många, som i likhet med mig, valde att lämna den bokgrupp vi tidigare hade varit med i. Tråkigt, men så blev det.

Vem är bättre på att lämna boktips än författare och förläggare? Det skulle väl vara bibliotekarier då, de har vi också en hel del av i den nystartade gruppen.

Älskar du böcker och vill lämna boktips, eller få tips om spännande böcker att läsa, är du hjärtligt välkommen i vår bokgrupp på Facebook.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

tisdag 7 juni 2016

Min Stora Dag

Min Stora Dag
De där orden kan man tolka på många sätt, jag ska berätta vad orden innebär för min del.

I höstas blev jag uppringd från Min Stora Dag.

Vad Min Stora Dag innebär
Min Stora Dag är en svensk insamlingsstiftelse som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Organisationen som grundades år 2000 är religiöst och politiskt oberoende. Under 2015 var 3000 barn och tonåringar med om en aktivitet med Min Stora Dag.

Vår vision är enkel. Vi vill att alla barn i Sverige med svåra sjukdomar och diagnoser ska få vara med om något utöver det vanliga, något positivt som ger kraft och självkänsla.

Verksamheten får inga statliga bidrag utan är helt avhängig av gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser. 2015 var Min Stora Dags omsättning 24,6 miljoner kronor. Endast 7 % av Min Stora Dags kostnader är administration.

Svensk Insamlingskontroll
Min Stora Dag är kontrollerade av Svensk insamlingskontroll och vi har ett eget 90-konto som borgar för extra stor öppenhet kring verksamhetens ekonomi och att pengarna verkligen går till det som utlovas. Min Stora Dag engagerar omkring 300 volontärer årligen och har 14 anställda som koordinerar, marknadsför och säkerställer att verksamheten håller hög kvalitet.
Min Stora Dag är medlem i FRII – frivilligorganisationernas insamlingsråd och har en kunglig beskyddare; H.K.H Prinsessan Madeleine. Generalsekreteraren för Min Stora Dag heter Hélène Benno.

Min Stora Dags aktiviteter

Stora dagar
Att förverkliga drömmar och sätta guldkant på tillvaron för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser är det enda vi gör. Varje dag. Att som barn och sjuk, vara med om något extra spännande utöver vardagen, skapar kraft och energi och positiva barndomsminnen.

Stora dagar är barns personliga och individuella önskedagar. Det kan vara allt ifrån att träffa en idol till att åka tåg, laga sushi, bjuda på ett stort kalas för alla vänner eller en dator för att kunna krypa ned i en fåtölj och ta del av en värld utan sjukdom, oro och stress. Läs mer >

Läger
Läger arrangeras året runt med olika teman och på olika platser i Sverige. Här träffar tonåringar andra i samma situation – utan att mamma och pappa är med. Här blir det möjligt att prova något nytt, kanske något man inte tror att man klarar. Våra läger skapar gemenskap och många, starka vänskapsband. Läs mer >

Gruppaktiviteter
Gruppaktiviteter handlar om att barn och unga tillsammans med en vuxen besöker ett officiella arrangemang eller en för Min Stora Dag speciellt framtagen aktivitet någonstans i landet. Gruppaktiviteterna görs, precis som det låter, i grupp, tillsammans med flera barn och unga. Det kan handla om konserter, musikaler, fotbollsmatcher eller andra evenemang. Läs mer >

Aktivitetsutskick
Aktivitetsutskick handlar om upplevelsepaket som vi på Min Stora Dag erbjuder sjukhus runt om i landet att dela ut till barn i vår målgrupp. Det kan handla om allt från biobiljetter, till entrébiljetter till djurparker, vattenland, äventyrsparker eller lekland.

Vilka barn vänder vi oss till?
Vi vänder oss till barn och unga mellan 4-18 år i Sverige med en svår sjukdom eller diagnos.

Hur får ett barn en Stor dag eller annan aktivitet?
• De med störst kunskap om barnens situation och behov bedömer vilka som ska få en Stor dag eller delta på ett läger. Med andra ord: personal på landets alla barnavdelningar och barnkliniker. Det går därför inte att ansöka om en Stor dag.
• Till Min Stora Dags gruppaktiviteter är det möjligt att ansöka! Gör det här >
• Vilka barn som får en mindre upplevelse genom våra aktivitetsutskick, bedömer personal på landets sjukhus. Det är också där dessa delas ut.

Då är vi tillbaka till MIN stora dag
Som sagt, i höstas blev jag uppringd av Min Stora Dag. Det var ett sjukt barn, vars högsta önskan var att få träffa mig, Kim M Kimselius, och få skrivtips. Självklart svarade jag ja.

I denna stund, när du läser texten, om du råkar läsa inlägget den 7 juni 2016, då befinner jag mig antingen på väg upp till Stockholm, eller sitter på ett hotell och träffar det sjuka barnet, där jag under en dag ska hålla skrivarkurs. Vi kommer att umgås och äta lunch, middag och frukost ihop. Vi kommer att ha mycket att tala om och jag tror att barnet även kommer att inspirera mig.

Jag förstår att barnet tycker att det är en stor dag, men det är även en stor dag för mig. Tänk att ha blivit utvald att medverka i Min Stora Dag, att få vara någons högsta dröm. DET känns stort.

Jag ska göra allt som står i min makt för att barnet får ett minne för livet, något att tänka tillbaka på när det är tufft. Jag ska inspirera barnet att skriva ned allt som händer just nu, tankar, känslor, smärta. Det kan hjälpa andra som hamnar i samma situation.

Känner du någon som är sjuk och skulle behöva en uppmuntran? Tipsa då barnet och föräldrarna om Min Stora Dag.

Ja, nu vet du vad jag gör idag. Vad tycker du om det?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

måndag 6 juni 2016

Vill du åka till Spa och skriva tillsammans med likasinnade?

Anna Hellqvist anordnar Författarspa i augusti, något som skulle passa dig? Det låter väldigt mysigt. Läs nedan så förstår du vad jag menar.


Skrivarspa den 26 till 28 augusti 2016
Det är inte en skrivkurs utan en helg då du helt kan ägna dig åt ditt eget skrivande, i sällskap med andra som också skriver. För det finns inget så inspirerande som att umgås med andra kreativt skrivande personer. Att dessutom få göra det i en inspirerande och vacker miljö borta från alla krav är väl ännu bättre.

Ska vi bara skriva?

Nej, inte helt. Kvällsmåltiderna intar vi tillsammans och för den som vill prata om skrivande och skrivandeprocessen är det fritt fram.
Varje morgon, efter frukost, kickar vi igång dagen och skrivandet med en ”skrivövning”. Sen väljer var och en själv sin plats för sitt skrivande.

Det här är ett Skrivspa, inte ett hälsospa

Även om den här miljön kommer att få dig att må bra. Du ska ha tid för ditt skrivande och inte lägga tid på annat som distraherar och tar den tiden ifrån dig. Vill du göra yoga, chi gong eller annat själv på stranden är det naturligtvis okej.

Alla kan delta!

Det spelar ingen roll om du är ny i ditt skrivande eller om du skriver sen långt tillbaka. Du är lika välkommen att delta. Det enda kravet är att du vill ägna dig åt din egen text/texter under den här helgen. Även den som själv håller skrivkurser eller på annat sätt jobbar med andras texter kan behöva ett Skrivspa och ”bara få vara” sig själv.
Loftet 2 korsa

Loftet korsa


Anmäl och boka plats
Anmäl ditt intresse på boka@annahellqvist.com eller här . Uppge namn, adress och mejladress. Max 10 deltagare så det är först till kvarn som gäller. När du har anmält dig och om det finns platser kvar får du uppgifter om inbetalning. Din plats är säkrad först efter betalning och introduktionspriset är som du ser här nedan 2875kr inkl. moms (ordinarie 3.500kr).
Anmälan senast den 15 juli.

Det här ingår i din skrivarhelg: 
  • En lättare måltid på fredag kväll
  • Frukost lördag + söndag
  • Kickstart på dagen med en skrivövning
  • Lunchbuffé lördag + söndag (du väljer själv tiden mellan 12 – 15:30)
  • Eftermiddagsfika: Kaffe(/te + kaka (tillgängligt fram till 16:00)
  • Middag lördag består av huvudrätt + efterrätt. Vid bra väder blir det från grillen nere vid stranden och den vedeldade bastun.
  • Sängplats i delat rum på loftet (OBS! det finns något enstaka singelrum)
  • Samkväm (eller skrivtid) på kvällarna uppe på loftet för den som vill
  • Dusch och elvärmd bastu finns på stallplan (ca 25 m från Herrgården)Skärmavbild 2016-05-26 kl. 11.12.15
korsa strandenKorsa solnedgång

Varför arrangera ett Skrivspa?

Jag tror att det finns fler som känner det där behovet av att få åka bort och skriva, utan familj, utan besvär med att laga mat eller andra sysslor, helt enkelt utan några krav. Att bara få ge sig själv tid för att skriva.
Skrivkurser är alltid bra och utvecklande men det är inte alltid man vill gå på kurs för att få inspiration. Det egna skrivande är också utvecklande och att få sitta tillsammans med andra som skriver är något väldigt speciellt. Även om man sitter där tyst och nedsjunken i sin egen text.
lektörsläsning ingår i priset

Så här kommer du till Korså herrgård

Bil: Det finns två grusvägar in till Korså bruk, en från Storvik och en från Hofors. Där dessa möts ligger destinationen. Kommer du med bil skickar jag vägbeskrivning till dig med din bekräftelse.
Tåg/buss:
Ta tåget till Hofors station (Tågkompaniets har ett billigt sommarkortserbjudande) eller buss till Hofors centrum så kommer antingen jag eller någon från Herrgården och hämtar dig.
Det tar ca 15 min från Hofors till Korså bruk.
Samåkning i bil: Meddela mig om du kan tänka dig att plocka upp någon på vägen så förmedlar jag kontakten.


För mer information kontakta Anna Hellqvist.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

söndag 5 juni 2016

Bästa boktips Tjurnatten av Caroline Hurtig

 Bästa boktips
Tjurnatten av Caroline Hurtig

Ända sedan jag läste den första boken av Caroline Hurtig, Ödesgudinnans val, är jag fast. Carolines böcker är beroendeframkallande. Jag har slitits mellan den här boken och att arbeta på min egen bok, Döden på Island. Jag fick verkligen stålsätta mig för att inte försvinna bort i Tjurnatten istället och jag har önskat att dygnet hade 48 timmar istället för futtiga 24.

Författaren har ett sätt att berätta som tar mig till platserna, jag känner doften, smaken och ser omgivningarna. Att berättelserna är spännande och svåra att lägga ifrån sig är ännu ett plus. Det är ett Bästa Boktips för dig som vill uppslukas av en spännande berättelse och försvinna bort i fantasin. Läs den här boken och se till att lägga beslag på alla andra böcker författaren har skrivit!

Baksidestext:
När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn.

Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra. Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg.

Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma att påverka varje val han gör. I ett liv kantat av mörker är hon ljuset. Han kommer göra allt för att inte förlora henne.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.