Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 31 maj 2021

Flödesskrivning och huller om buller

Flödesskrivning och huller om buller

För varje bok jag skriver utmanar jag mig själv att skriva på ett nytt sätt, överraska läsarna och göra helomvändningar i berättelsen.

Den här gången överraskar jag även mig själv.

Just nu skriver jag på min 62a bok, Hotet mot Venedig. 

Orden flödar på i en jämn ström, nja... Egentligen är det många små flöden, lite huller om buller. Som ett delta. I slutändan mynnar allt ut i samma hav.

Lite så är det med den här boken. 

När jag började skriva hade jag en klar bild av hur den skulle byggas upp. Gula lappar var skrivna och jag hade börjat på berättelsen.

Med ens kommer en ny idé och jag börjar skriva på en helt ny inledning, samtidigt som jag fortsätter skriva precis där jag var. Två olika händelser i olika skeden. Som om inte det var nog har jag hoppat fram i berättelsen och skrivit en hel del rätt läskiga saker och var mitt upp i den händelsen när nya saker dök upp. Då lämnade jag de stackars huvudpersonerna mitt i allt elände och skrev på något helt annat.

Jisses vad jag tycker om den här boken. Den lever verkligen sitt eget liv och berättar en annan historia än vad jag hade planerat från början. Då gäller det att hänga på och bara skriva, något jag gör just nu. Skriver och njuter av våren.

Nej, nu måste jag börja skriva, så många lösa trådar som pockar på att  plockas upp och fortsätta skrivas på. 

Ha en fin dag vänner!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!