Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 1 april 2017

Boktips Legenden om Ljusets rike av Margit Sandemo

Boktips Legenden om Ljusets rike av Margit Sandemo

Efter att ha läst samtliga 47 böcker i Sagan om Isfolket, fortsatte jag med Häxmästarna. Nu är jag inne på Legenden om Ljusets rike. För att verkligen uppskatta den här serien bör man ha läst de tidigare serierna.

Jag tycker verkligen om de här böckerna, som är annorlunda mot de tidigare. Mycket på grund av att allt utspelar sig i en fiktiv värld, där tiden är annorlunda än jordetiden. För de som tycker om fantasy är det här en perfekt berättelse, men även för de som har läst de tidigare böckerna i serien.

Av någon anledning har jag svårt att lyssna på någon annan bok mellan de här böckerna, något jag inte hade problem med när jag lyssnade på de tidigare serierna. Det märks att Margit Sandemo har utvecklats i sitt författarskap, hon håller läsaren i ett hårt grepp. Man måste helt enkelt läsa vidare.

Det här är sista serien om Sagan om Isfolket. Det kommer att kännas tomt när sista boken är klar. Precis som det alltid gör när man lämnar karaktärer man har lärt känna under en tid. Att ha läst Margit Sandemos böcker under ett par år, gör att det blir ännu svårare att släppa greppet om dem. Men de går ju alltid att läsa om.

Har du ännu inte läst något av Margit Sandemo, rekommenderar jag dig varmt alla hennes böcker. De knyter ihop fantasy med historia, precis som jag gör i mina böcker. Kanske är det just därför jag älskar att läsa de här böckerna?

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 31 mars 2017

Att skriva en bok tillsammans med någon annan

Att skriva en bok tillsammans med någon annan
För ett år sedan spelade jag in ett videoklipp på Youtube, med tanke på att det skulle bli många fler. Jag kallade det Kimselius skrivarskola Del 1. Men jag hittade det inte någonstans på datorn efter att jag gjort inlägget. Därför spelade jag av det med mobilen och lade upp på youtube.

Häromdagen råkade jag av en händelse hitta gamla filmklipp. Därför bestämde jag mig hux flux för att spela in ett avsnitt idag. Det var inte planerat, vilket du kommer att märka, men orden kommer från hjärtat och jag menar varje ord.

Att skriva en bok tillsammans med någon annan kan vara svårt, men också oerhört roligt. Det gäller att hitta rätt person att samarbeta med. En styrka är om ni har olika bakgrunder och erfarenheter, på så sätt tillför ni berättelsen mer.

Ett bra exempel är det samarbete jag har inlett med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Vi älskar att skriva, vi har alla tre skrivit handböcker i skrivandets konst, men även andra böcker. Vi har olika livserfarenhet och möjlighet att dela med oss ur tre perspektiv i våra böcker. Det ger en styrka och större kvalité åt böckerna.

Nu när jag vet hur jag ska hitta filmklippen kommer jag definitivt att spela in fler och dela med mig av min livserfarenhet. Är det något du undrar över är du välkommen att fråga. Kanske dyker svaret upp i nästa avsnitt av Kimselius Skrivarskola på Youtube.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 30 mars 2017

En vanlig arbetsdag i en författares liv

En vanlig arbetsdag i en författares liv

Även om jag ofta får frågan hur en vanlig arbetsdag ser ut, är ingen dag den andra lik i en författares liv. Jag ska ta dig med på en av mina arbetsdagar. Den här gången gick resan till Bräkne Hoby, utanför Ronneby i Blekinge. Där träffade jag det här härliga gänget.

De har lyckan att få prova på olika kulturformer under 12 veckor, i Kulturprogrammet Hållbar Personlig Utveckling. Jag hade förmånen att få träffa dem deras första vecka. Åh, vad roligt det var. Självklart arbetade vi med skrivandet. Jag har träffat dem två gånger den här veckan. Båda har varit lika intensiva och givande.

Igår skrev vi en berättelse tillsammans. Då gör vi som så att vi skriver en liten bit var och lämnar vår del av berättelsen oavslutad, för den andra att fortsätta på. Det kan bli rätt roliga berättelser. Här kan du läsa den vi skrev igår:

Maj-Britt höll vinstlotten i handen. 1 miljon! Det fanns så mycket hon kunde göra med de pengarna. Hon skulle börja med att lämna den där värdelösa maken hon har. Annars går det aldrig att njuta av vinsten. Dessutom skulle han ju bara slösa allt på trasiga bildelar. Han ska bygga sin drömbil nämligen. Men det blir ingen drömbil, inte ens en skrotbil. Det blir högar i garaget.

Men strunt i den struttgubbben. Nu ska jag köpa en ponny till Lottie och en get till mig själv. Deras lada ska vara som ett slott och det ska heta "Vete du hö mycket jag älskar dig" - Klöfven och Mulebule.  Geten ska heta prinsessan Kanelsnäcka. De skulle öppna ett spa där de kunde ta emot alla möjliga gäster som ville bada i lera eller bli masserade av geten. I poolen skulle de ha vin istället för vatten, så att gästerna blev fulla och spenderade ännu mera pengar. Men det kanske skulle bli alldeles för mycket kaos? Tänk om någon dricker för mycket och springer naken på gräsmattan och skriker skjut mig!!!

Jag hade velat skjuta mig om det var jag som gjorde så, men nu är det inte jag. Jag skulle också spenderat pengarna på att bygga en stor nyckelpiga av ren koskit på bakgården. Så alla djuren har något att se upp till.

Verkligheten slog bort mina tankar och drömmar. Bakom stenmuren sitter det en utvecklingsstörd man. Han har tuggat i sig min vinstlott, för rikedom är inte bra, har hans mamma sagt.

Slut!

Ja, så där roligt kan man ha en helt vanlig arbetsdag.

Jag vill gärna visa er den här fina rockstjärnan också, iklädd sin fina Batmandräkt. Jag var allt lite avundsjuk på henne. Visst är hon fin?

Längtar efter att träffa dem igen, men nu dröjer det drygt en månad innan vi ses igen. Innan dess drar jag ut på nya äventyr/skrivarkurser/föreläsningar/researchresor runt om i vårt land. Med andra ord finns det inga vanliga arbetsdagar för författare. Alla dagar bjuder på överraskningar, både i form av ord och upplevelser.

Jag älskar att vara författare.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


onsdag 29 mars 2017

Den sista finputsningen

Den sista finputsningen

När man ger ut en handbok i skrivandets konst, är det ännu viktigare att allt blir rätt. Därför har det putsats in i det sista på 10 tips för att leva på din kreativitet.

Igår blev jag klar med det allra, allra sista. Nu har vi kontrollerat och kontrollerat, lämnat ut för korrekturläsning, Lennart har flyttat om och vi har gjort nya rubriker och och jag har tittat på allt, eftersom det är jag som bryter om texten till färdig bok. Jag har varit manisk med horungar (hoppas verkligen att du inte hittar någon i boken).

Vi vill att allt ska bli så perfekt som möjligt med 10 tips för att leva på din kreativitet. För den här boken är något av det bästa vi har skrivit. Ja, jag vet, det har jag sagt förr. Men den här boken är verkligen, verkligen bra.

Vår ambition har varit att dela med oss av alla de tips vi kunde komma på för att du ska kunna leva på din kreativitet och må bra, både under vägen dit och när du väl nått ditt mål.

Älskar omslagsbilden på mig, Lennart och Kristina i våra hattar. Vi har kul tillsammans. Det kommer du att märka när du läser boken.

Nyfiken på boken? Här är baksidestexten:
Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?

Sagt om Kim: "Kim är en fantastisk förebild för alla blivande och varande författare."
Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”
Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”

Nu släpper jag den här boken och lämnar över ansvaret för den på tryckeriet.

Boken 10 tips för att leva på din kreativitet var tänkt att släppas på Bokmässan i Göteborg, men vi har lyckats få boken klar för tryck betydligt tidigare än planerat. Därför har vi boksläpp på den under  litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona, 12-14 maj. Meddelar exakt dag, tid och plats när det närmar sig.

Ska strax iväg och hålla skrivarkurs i projekt Hållbar Personlig Utveckling. Älskar att inspirera andra att skriva. Något du också kommer att märka i den här boken.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 28 mars 2017

Att tänka på när man korrekturläser

Att tänka på när man korrekturläser

Har just avslutat genomläsningen av Morden på Färgargården och är imponerad av samtliga berättelser. Det är den senaste novellsamling jag ger ut med mina skrivkursdeltagare. Vi kommer att ha boksläpp på Bok och Hav i Karlskrona 12-14 maj.


De som var med i förra årets novellsamling, Färgargårdens andar, har fått rutin på korrekturläsning och småord. Men ibland dyker det upp vissa berättelser där författaren har fastnat för ett ord, det händer även mig, det är inget ovanligt. Det gäller bara att läsa igenom texten noga och ta bort det ord man upprepar ofta. Det fick mig att skriva det här blogginlägget.

Ett ord som ofta är onödigt, men ibland behövs är ordet som: Kläderna som jag hade på mig igår. Där behövs inte ordet som.

Sig är ett ord som stoppas in alltför ofta: Hon tog på sig kläderna.

Sedan är det de övertydliga meningarna. Där författaren fortsätter skriva ord, trots att allt redan är sagt. (Försöker komma på ett bra exempel på det, men hjärnan är inte igång riktigt. Den protesterar fortfarande mot tidsomställningen.) Eller stoppar in förklarande text i meningen, för att läsaren verkligen ska förstå vad författaren menar. Låt läsaren tänka själv!

Att använda personens namn vid varje tillfälle, istället för att skriva han eller hon, har också dykt upp. Något man bör tänka på. Det gäller att variera sig vid rätt tillfälle i texten.

Så, ju, sedan, att, och är ord som ofta används som utfyllnad. Ibland behövs de, men oftast inte.

Och är ett ord som ofta kan bytas ut mot för att, punkt, eller kommatecken.

Klassikerna sin, sitt, min, mitt är något många gör fel på. Hon kammade sitt hår, med sin kam, framför sin spegel. Håll med om att det låter betydligt bättre med Hon kammade håret framför spegeln.

Igen, ett ord många avslutar meningarna med. Det gör jag också, när jag skriver, men plockar bort ordet när jag läser korrektur. Hon gick ut igen. Hon reste sig upp igen.

Vet du med dig om att du fastnar för vissa ord, sök igenom texten när den är klar. Du kommer att bli förvånad över hur ofta vissa ord dyker upp.

Här hittar du fler blogginlägg om korrekturläsning. Glöm inte klicka vidare på Nästa inlägg eller Äldre inlägg när du kommer längst ned på sidan, för jag har skrivit en hel del om korrekturläsning. Framförallt för att det tål att upprepas hur viktigt det är att läsa texten ordentligt innan man skickar iväg sitt manus till förlag.

Får du nej tack från förlaget kanske det beror på att du inte har korrekturläst ordentligt.

Alla de korrekturfel jag påpekat här har inte dykt upp hos skrivkursdeltagarna, de har gått kurs hos mig, de vet bättre.  Vill gärna berätta hur stolt jag är över den kvalité berättelserna i Morden på Färgargården har. Det är med stort nöje jag har korrekturläst. Det har varit svårt att slita sig från arbetet, eftersom jag har velat läsa vidare.

Att ha sexton författare, innebär sexton olika stilar, med det gemensamt att berättelserna handlar om död och utspelar sig runt Färgargården där jag håller skrivarkurserna. En annan sak berättelserna har gemensamt är att jag, Kim, skrivkursläraren, ofta dyker upp på något sätt. Någon gång som mördaren, en annan gång som offret, eller hjälten. Varje gång har minnen från gånga skrivkurshelger dykt upp. Jag längtar ivrigt efter sommarens skrivkurser, efter att få återse förra årets skrivkursdeltagare, att få träffa nya skrivsugna och inspirera dem alla. Jag älskar mitt yrke.

Nu ska jag lägga in de sista ändringarna på 10 tips för att leva på din kreativitet. Supernöjd med den boken också. Därefter ska båda böcker jag nämn i blogginlägget, samt Mysteriet med Guldgubbarna gå iväg för tryck.Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


10 tips för att leva på din kreativitet Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Här får du mängder av tips för att lyckas försörja dig på din kreativitet. Boken utkommer september 2017.


Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


måndag 27 mars 2017

"Imponerande och mycket genomarbetad" På liv och död i andra världskrigets skugga

"Imponerande och mycket genomarbetad"
På liv och död i andra världskrigets skugga

Börjar veckan med några fina ord om min bok På liv och död i andra världskriget skugga. En bok som skolorna använder mycket som temabok. Den här gången är det Bengt Larsson på Villa California som har läst och tyckt till om boken.

På liv och död i andra världskrigets skugga är en bok av författarinnan Kim M Kimselius.
Jag har ju känt Kimselius länge på Twitter och innan bokmässan i höstas fick jag reda på att hon skrivit böcker om andra världskriget. Så jag åkte ner till bokmässan och träffade författarinnan själv och naturligtvis köpte jag de två böcker i ämnet.


Tyvärr har jag så otroligt svårt med koncentrationen så jag har mycket svårt att läsa böcker på det sätt som är avsett och den fanns inte på Storytel så den blev liggandes. 


Men så fick jag reda på att det finns en annan tjänst som gjorde det möjligt att lyssna på boken. Så för mig blev det att ladda ner den på telefonen, på med hörlurarna och sedan lyssna på den. Perfekt! Som så många gånger när jag hittar bra böcker att lyssna på, så vill jag ut och promenera för att lyssna på fortsättningen. Så även denna gång.

Boken handlar om Theo och Ramona som kan resa i tiden och denna gång hamnade i krigets Tyskland. Jag som har mycket vittnesbörd om kriget och läst (lyssnat) mycket om det, kände igen mig i oroligt mycket, i den. Trots mycket elände, så kändes dock boken mycket intressant och gav hopp, även om det var mer fiction än jag hade förväntat mig. Tror den är avsedd för en lite yngre publik. Boken hoppar snart in i en spännande berättelse om Theo och Ramona och det var mycket som fångade mig redan från början. Jag fick aldrig den känslan att jag var med i händelsernas centrum, men jag kunde följa händelserna lite på tryggt avstånd. Det kändes som ett skönt avkopplande avbrott i min relation till kriget.

Även faktadelen i slutet av boken var imponerande och mycket genomarbetad så det gav mig otroligt stor behållning och även en del fakta som jag inte visste. Så en stor eloge till Kimselius. Så vill du lära dig mer om kriget och dess fasor men kanske inte vill läsa just ögonvittnesberättelser och liknande, så är det en underbar bok för att information om vad som verkligen hände under andra världskriget.

Så boken rekommenderas varmt…

Tack för den fina recensionen Bengt!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Bookoutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
söndag 26 mars 2017

Klara för boksläpp på litteraturfestivalen Bok och Hav i Karlskrona

Klara för boksläpp på litteraturfestivalen 
Bok och Hav i Karlskrona

Det är första året som litteraturfestivalen Bok och Hav anordnas i Karlskrona. Jag är övertygad om att det inte blir sista gången, för många stora författare har tackat ja och ser fram emot att komma till festivalen.

Eftersom jag har många böcker på gång ut vid den tiden, piskade jag på mig lite extra och kan nu släppa två böcker på Bok och Hav.

Morden på Färgargården

En av böckerna är Morden på Färgargården, där samtliga noveller utspelar sig i Blekinge, Eringsboda, i och runt 1700-talsgården Färgargården. Det är mycket vatten i berättelsen, därför passar boken alldeles utmärkt att lanseras på den här festivalen.

Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit tyst vittne till alla händelser. Bara skarpa ögon, flexibla hjärnor och flitiga pennor hos dessa utvalda skribenter, lyckades gräva fram berättelserna. Varje händelse i sig en juvel. Nu är de litterära dyrbarheterna samlade i skattkistan med namnet Morden på Färgargården.

Sexton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.


10 tips för att leva på din kreativitet


Boken 10 tips för att leva på din kreativitet var tänkt att släppas på Bokmässan i Göteborg, men med lite piskande även där, har vi lyckats få boken klar för tryck betydligt tidigare än planerat. Därför släpper vi även den på litteraturfestivalen i Karlskrona, till glädje för alla de som längtat efter boken.

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Är du redo att förverkliga din dröm?

Sagt om Kim: "Kim är en fantastisk förebild för alla blivande och varande författare."
Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”
Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”


Välkommen på boksläpp
Nu hoppas jag att ni är många som sluter upp, medförfattarna till Morden på Färgargården, författarkollegor, fans och alla andra litteraturintresserade, för jag är övertygade om att 12-14 maj kommer att bli en oförglömlig upplevelse. Ni kommer även att möta medförfattarna till 10 tips för att leva på din kreativitet, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, på boksläppet.

Hjärtligt välkomna! Exakt datum, tid och plats meddelas senare. Till dess får du nöja dig med att det kommer med största sannolikhet att bli den 13 maj, någonstans i Karlskrona.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här