Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 28 mars 2015

Boktips: Hälsa på recept av Anders Hansen och Carl Johan Sundberg

Hälsa på recept, träna smartare, må bättre, lev längre av Anders Hansen och Carl Johan Sundberg

En intressant bok, som trots många faktatermer är lätt att förstå, eftersom allt förklaras bra.

Den här boken berättar om hur du ska röra dig för att få mer energi, bättre sömn, bli mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Inget av detta var direkt nyheter för mig, men det är alltid bra med påminnelser, för vem vill inte leva länge.

Något som man också gör om man tränar rätt, enligt boken.

Klart läsvärd!Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 27 mars 2015

Första signeringen av Staden på andra sidan - Kompassen

 Första signeringen av Staden på andra sidan - Kompassen


Imorgon, lördag 28 mars 11.00-14.00
signerar jag 
Staden på andra sidan - Kompassen 
hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

Det är första signeringen av den nya fantasyserien. Jag kommer att berätta om boken och jag signerar även äldre böcker om du tar med dig dem. Hoppas vi ses. Nedan kan du läsa lite mer om den nya boken.

Baksidestext till Staden på andra sidan - Kompassen:
I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.

Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.

I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

Recensioner av Staden på andra sidan - Kompassen:
 "Det här är en bok med ett rappt språk och korta kapitel, vilket gör den lättläst. En riktig rysare med både skräck och vänskap och som slutar i en riktig cliffhanger. Kim M. Kimselius är en mycket produktiv barn- och ungdomsförfattare." BTJ-häftet nr 10, 2015. Lektör Karin Karlstrand

"För sago- och fantasyfantaster så är det här helt rätt. Ond trollkarl, förtrollat land, häxor, magiska ting, stort mod, fina skildringar, spännande handling och ett bra äventyr resulterar i en bra bok. Ingenting är omöjligt i en bok av Kim Kimselius, och överraskningarna är alltid nära. Svårt att förutse vad som ska hända och ett mycket oväntat slut." Christoffer van Woensel.

"Rekommenderas varmt till alla som älskar fantasi och äventyr." Alexander Nilsson

"Historien bjuder på mycket fantasi och massor av spänning. Min personliga favorit är när ”råttan” både kommunicerar med människor och djur – det är spännande att få följa med en bit in i djurens värld. En fantastisk tanke." Sanna Palmén

"Kim har skapat en så verkligt naturlig och trovärdig värld, äkta, spännande. Den har allt! Riktigt, riktigt bra skrivet!" Författaren Eva Ullerud

"Kim M Kimselius har gjort det igen. Från första sidan ville jag bara hålla fast i boken och fortsätta läsa." Jessica Bengtsson

"Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar? I Staden på andra sidan - Kompassen tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla." Författare Lisa Hågensen

"Boken är spännande och överraskande. Man får uppleva både glädje, spänning, nyfikenhet och en känsla av att allt är möjligt." Matilda Ahlberg

Utdrag ur Staden på andra sidan:
Markus vände sig om och såg på Matilda. Hon stod förstummad och tittade på den vackert skimrande bubblan. Utan att han tänkte sig för, sträckte Markus fram handen och fattades hennes. Hon protesterade inte.

"Vad är det där?" frågade hon och lät nästan andäktig i tonen.

Markus förstod henne, det var en mäktig och samtidigt skrämmande känsla, att stå framför den skimrande bubblan. Om han tog på den kanske den sprack? Det brukade såpbubblor göra. Kanske skulle det välla spindlar ur den? Kanske hade de hittat en ny djurart?

"Vi måste se efter!" sa Matilda och sträckte fram handen mot bubblan.

Markus drog henne bakåt och hejdade henne.

"Nej, vi vet inte vad som händer om vi rör den. Kanske den exploderar och miljontals spindlar krälar ut."

Markus var inte speciellt förtjust i spindlar, han var inte modig över huvud taget. Ändå fanns det en iver inom honom att upptäcka nya saker och ting.

Kompassen pirrade intensivt, som om den plötsligt blev mycket glad, vilket gjorde Markus rädd. Sedan fylldes han av ett oväntat mod. Det var en märklig känsla som han aldrig tidigare hade upplevt. Han kände sig oövervinnlig, odödlig, som om han var stor och stark och kunde korsa oceaner bara genom att gå på vattenytan.

Matilda märkte tydligen förändringen, för hon såg på honom och sa:

"Vad hände?"

Markus log brett och leendet var det härligaste han hade känt på länge. Det var äkta och ren glädje som fyllde hans bröst. Han var inte rädd för något längre.

Kompassen pirrade allt starkare i fickan. Han tog upp kompassen och höll den i sin hand. Nålen pekade stadigt mot den skimrande bubblan. Plötsligt började nålen vibrera. En flämtning från Matilda fick Markus att lyfta blicken och se på henne.

Hon stirrade med uppspärrade ögon mot bubblan, som växte sig allt större och närmade sig dem,, snart skulle den omsluta dem helt och hållet. Om de inte gav sig av ut ur grottan genast skulle det vara för sent, den stora bubblan skulle spärra vägen för dem.

"Vad gör vi?" ropade Matilda. Hon såg blek ut och inte lika självsäker som tidigare.

Då fattade Markus ett för honom mycket ovanligt beslut. Kanske skulle han ångra sig, kanske inte, men just nu var det som om det inte längre var han som bestämde, det var kompassen...

Blev du nyfiken på boken och inte kan komma till Gleerups i Lund? Fråga då efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Boktips: Hon som ser av Eva Wiklund


Hon som ser av Eva Wiklund

En bok som får kalla kårar att vandra genom kroppen, både av obehag och välbehag.

Det här är en sann berättelse om sierskan Anna-Lena Vikströms liv.

Författaren, Eva Wiklund, skildrar ömsint och öppenhjärtigt sierskans liv. Språket flyter lätt genom hela boken, som läsare känner man sig delaktig och närvarande i berättelsen.

Även om jag inte har lika starka gåvor som sierskan, "vet" jag ibland att saker ska hända och jag har även kontakt med andar.

Ett kapitel i boken berörde mig extra mycket, det är när sierskan ska gå upp på övervåningen i ett hemsökt hus. Hon möts då av en våldsamt motstånd från en ande. Exakt samma sak har hänt mig. Riktigt otäckt.

Man behöver inte tro på andar för att tycka om den här boken, för det är även en spännande skildring där läsaren får följa Anna-Lena Vikström från fyra års ålder fram till idag. Det är mycket som händer i hennes liv.

Den här boken ligger som en varm bubbla inom mig när jag lägger den ifrån mig och jag kommer att sprida boken coh dess budskap vidare.

En varm, kärleksfull och innerlig berättelse, om ett ämne som för många är svårt att förstå, men som här förklaras på ett bra sätt. Rekommenderar den varmt!

Beskrivning av boken:
Ett kallt sovrum och en skräckslagen fyraåring. Det var så det började. Varför byns original så ofta sa att hon "hade gåvan", skulle hon förstå först långt senare. Då hade hon gett upp karriären som diakon och bestämt sig för att gå sin egen väg. I den här boken får du följa Anna-Lena Vikström genom barndomen i fjällbyn Hacksjö, förbi den förtvivlade kampen för att passa in, genom tuffa strider fram till kärlek och livets vackraste gåva.

Följ med på en resa genom ett mycket annorlunda landskap.

Anna-Lena Vikström har sina rötter i Hacksjö utan­för Vilhelmina. Hon är ut­bildad diakon och även utbildad i psykoterapi. Hon har skrivit flera böcker om healingformen reiki. Idag arbetar hon heltid som sierska med medial vägledning, som kursarrangör och med att hitta försvunna saker.

Eva Wiklund är journalist och författare sedan många år. Idag jobbar hon med informationsfrågor i Värmland. Hon har tidigare skrivit böckerna "Det finns ingen gräns", om handikappsimmaren Anders Olsson, samt "Jag kommer sen", om diskoteksbranden i Göteborg.

 

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 26 mars 2015

"Historien bjuder på mycket fantasi och massor av spänning" Staden på andra sidan - Kompassen

Före jul sökte jag läsare till min nya bok Staden på andra sidan - Kompassen. Den här recensionen är skriven av Sanna Palmén.Staden på andra sidan - Kompassen av Kim M Kimselius
"Boken är en spännande fantasy som även handlar om längtan ur en jobbig livssituation. 
Marcus är en kille som är ett offer, men han blir en hjälte. Han längtar efter att bli räddad, men blir den som räddar. 
Matilda är tuffa tjejen som längtar efter äventyr, eftersom livet inte erbjuder det. Hon är tjejen som inte har några problem, men blir den som behöver skydd. 
De tu hamnar på andra sidan kompassen, och tillsammans tar dig sig igenom riskfyllda situationer och räddar livet på varandra. 
Historien bjuder på mycket fantasi och massor av spänning. 
Min personliga favorit är när ”råttan” både kommunicerar med människor och djur – det är spännande att få följa med en bit in i djurens värld. En fantastisk tanke."  Sanna Palmén

Tack för den fina recensionen Sanna.


Vill du bli en av de tio läsarna till nästa bok Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde? Då ska du hålla utkik här på bloggen, för under våren kommer jag att söka läsare både till den och till TudorResan - Kampen om makten, samt Att hitta glädje i skrivandet.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 25 mars 2015

Skrivtävling Elisabeth Bergstrand-Poulsen sällskapet

Här är en spännande, annorlunda skrivtävling, något för dig? Läs mer nedan.

Skrivtävling – Skrivinspiration – Skrivlust
Hej, är du en elev som tycker om att skriva berättelser? Är du en person som går runt med skrivarlust? Är du en pensionär som gärna skulle vilja dela med dig?

Du får här ett klipp ur en berättelse och vi är jättenyfikna på hur du skulle vilja att den fortsätter? Vad händer med Lisa, vad gör hennes pappa? Hur utvecklar sig berättelsen? Hur slutar den?

Låt dig inspireras att skriva klar berättelsen om Lisa eller pappan eller båda två.

Skicka in din text till ”Elisabeth Bergstrand-Poulsen sällskapet”, som brev eller mejl senast den 30 april 2015. Du kan också lämna den på biblioteket i Emmaboda, Långasjö eller Vissefjärda.

Vi kommer att samla de bästa berättelserna och utge dem som en fin bok som släpps den 6 juni i Långasjö i samband med ett uppläsningsarrangemang!

Hur fortsätter det?

”Historien om ärterna var Lisas första karaktärsprov, men inte den sista…

Torsdagens ”ärter och fläsk” var helig hos familjen som överallt, där gammal svensk sed hölls i ära. Aldrig förr hade det fallit någon in att söka undslippa. Uppståndelsen var därför stor, då Lisa denna torsdagsmiddag lade ner sin sked och tyst knep läpparna samman framför ärttallriken.


Modern som satt bredvid henne, märkte det först och stötte förstulet till henne. ”Skynda dig nu, innan far ser det.” 


Men Lisa rörde sig inte.


Med läpparna fast slutna följde hennes ögon spänt faderns rörelser. Hon visste, att det var där kampen skulle komma att stå. 


Hon såg med levande intresse, hur han böjde sig över tallriken – med välbehag åt han den varma ärtsoppan och doppade stycken av det kokta fläsket i senapen på tallrikskanten. Först då han räckte den tömda tallriken till hustrun för att få den fylld på nytt fick han syn på Lisa, som satt orörlig framför sin fyllda tallrik.


Han studsade till: Lisa, vad vill detta säga? Tänker du inte äta dina ärter?
Lisa spände sina ögon stadigt i fadern.


”Nej”, sade hon.


Nu blev det dödstyst kring bordet. Det ryckte av skrattlust i brödernas kinder – men de visste av bitter erfarenhet, att det var klokast att hålla sig för skratt, när fadern rynkade ögonbrynen…”


Skriv vidare! Glöm inte att hitta på en rubrik, när din berättelse är färdig. God skrivlust!!

Arr. Elisabeth Bergstrand-Poulsen sällskapet

Berättelsen skickas till
Melsene Laux
Kyrkvägen 51
361 95 Långasjö
melsene.laux(at)gmail.com
eller

Annika Hjalmarsson
Hembygdsvägen 1
361 95 Långasjö
annika.hjalmarsson44@gmail.com


Lycka till!

Här hittar du fler Skrivtävlingar.

Idag berättar jag om veckans signeringar på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 24 mars 2015

"Riktigt spännande rakt igenom!" Anastasias öde av Kim M Kimselius"Nu är Anastasias öde slut och vilken bok! Jag ville bara vända blad hela tiden för att få reda på hur det skulle gå med Theo och Ramona. Riktigt spännande rakt igenom och lite annorlunda, vilket gjorde den ännu mer nervkittlande. Slutet var oväntat!" Emelie Fagerström


Att få sådana här ord om min bok gör mig mycket glad, tack så mycket Emelie för de fina orden och tack för att du skrev och berättade vad du tyckte om boken.

Baksidestext till Anastasias öde:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 23 mars 2015

På morgonpromenad i Paradiset med mina Berner Sennen


Följ med mig och mina hundar på en morgonpromenad i Paradiset när solen just stigit upp. Jag har avslutat morgonträningen, medan hundarna tittat på och spänt väntat på sin motion. Här ser du mig, lyssnande på en ljudbok som jag alltid gör på promenaderna. I bakgrunden ser du Tudor, Tickie och Pluto och solen :-)

Det här är lilla valphundkojan som hundarna använder som utsiktspunkt. När vi har valpar brukar de slåss om vem som ska använda hundkojan. Pluto som är uppväxt på gården använder fortfarande hundkojan, men han har fått bita och rumstera om i den, ta bort lite av väggarna, dörren etc, för att han ska kunna komma in. Här är det Tickie som använder sig av kojans tak.


Pluto och Tudor i lilla valphundgården, som nu när vi inte har valpar får bli utevistelse får alla våra stora växter under sommaren.


Pluto, herre på täppan.

Tudor sitter lite lägre ned på trappan. Inte av samma rang.

Just nu är hundarna som tokiga i jorden, eftersom jag håller på att lägga ut kompost. De hittar ibland något som inte är riktigt smält, eller om det är maskar de äter, vad vet jag. Men roligt har de varje promenad runt markerna.

Hundarna hittar alltid platser där de tränar agility. Här är det Tudor och Pluto som hittat varsin sten i gärdsgården.

Ute i skogen. Närmast i bild är Pluto, längre bort ser du Tickie och Tudor.


Kaprifolens små blad börjar veckla ut sig och solen får dem att lysa i guldgult.

Tudor tar en liten paus under promenaden, Tickie och Pluto väntar snällt.

Det bor så mycket glädje i Tudor. Inte kan han bara ligga stilla, han rullar runt, tuggar på pinnar och njuter av livet.

Tudor i full fart, som vanligt! 

Tudor och Pluto utforskar markerna efter nattens alla besökare. En räv, en grävling, ett rådjur, en hare, en älg. Kan undra vilka spännande dofter de hittar.

Under vår promenad har solen stigit allt högre över horisonten och går just upp över hustaket.

Efter den härligt uppfriskande promenaden är det dags att starta upp datorn och sätta igång att arbeta. Skrivbordet är lika rörigt som vanligt, med researchböcker, pärmen med utlandskontrakt och mina gula lappar som talar om vad jag ska skriva om idag.
Ja, nu har du fått följa med mig och hundarna på morgonpromenad och fått ta del av min författarvardag, hoppas du tyckte om det.


Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 22 mars 2015

Skrivkurs: Dokumentera din livshistoria

Vill du gå en skrivarkurs i år? Här på bloggen kommer jag att tipsa dig om skrivarkurser under året.  

Dokumentera din livsberättelse 13 - 17 juli 2015

Det är nog många som någon gång tänkt tanken att man skulle vilja dokumentera sin livsberättelse – men det blir sällan av. Orsakerna till det kan vara många. Tidsbrist till exempel, eller så vet man inte riktigt hur man ska gå till väga.


Nu har du möjligheten att under handledning skriva om ditt liv - för din egen del, eller för barn och släktingar.


Att skriva om sitt liv blir ett livsdokument – ett kulturarv. En möjlighet till överblick och självinsikt. Något som kan leda till att man lär känna sig själv bättre, och komma närmare sin familjs historia. Förstå släktmönster och traditioner… Livsberättelsen kan också bli en fantastisk gåva till anhöriga och nästkommande generationer. 


Kursen innehåller tid för enskilt skrivande, och för formella samtal. Vi utgår från olika teman, och inspirationsfrågor. I de gemensamma samtalen delar vi med oss av delar av våra historier (det är frivilligt), för att inspireras av, och reflektera över, varandras berättelser.
 
Inga förkunskaper krävs.  Det grammatiska, och skrivtekniska, är sekundärt. Hur du skriver är valfritt. Det finns inga skönlitterära krav att leva upp till.  Du väljer själv vilken teknik du vill använda. Dator eller papper och penna. Det spelar ingen roll. Det viktiga är att ditt liv blir dokumenterat.

Kursledare är Sonja Östergren, journalist och fotograf. Har arbetat som frilans i trettio år, med inriktning dokumentära reportage.  Är nu verksam i egen regi, i Life Telling, som dokumenterar livsberättelser och leder kurser och workshops i livsberättande. Ger även ut bildboxen – Minnesbilder, på Gothia förlag.


Kostnad 4600 kr för kost och logi.

Läs mer om skrivarkursen här.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Boktips: Ull av Hugh Howey när fantasy är som bäst

Ull av Hugh Howey

En skrämmande framtidsvision, som är så väl beskriven att den känns verklig. Det här skulle kunna hända.

Redan med första raden griper författaren tag i mig och det är helt omöjligt att sluta lyssna. Promenaderna blir allt längre, sömnen allt kortare eftersom jag lyssnar halva natten. Jag måste få veta hur det går!

Hugh Howey skildrar mästerligt alla karaktärer och med fasa inser jag att han även avrättar den i mitt huvud tänkta hjälten. Jag förstår att ingen går säker i boken, vilket gör den oändligt mycket mer spännande.

Tycker du om fantasy kommer du att älska den här boken. Läs den!

Till min glädje upptäckte jag att detta är första delen i en trilogi.

Beskrivning av boken:
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror.

Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.