Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 10 mars 2012

Barnsoldater / Joseph Kony / Invisible children

Under en enda dag fick jag många meddelanden från mina unga läsare, alla ville de samma sak, att jag skulle se filmen som jag nu ger dig en chans att titta på.

Judeförintelsen under andra världskriget är något många förfasar sig över och samtidigt frågar sig varför ingen gjorde något. Nu har du en chans att göra något, att förhindra något hemskt som sker.

En man, Joseph Kony, kidnappar barn, utnyttjar flickorna sexuellt och gör pojkarna till soldater. Barnen tvingas mörda sina egna föräldrar. Mannen är ett monster, inte bättre än Adolf Hitler. Ta dig tid att se filmen:



Nu har du en chans att göra något. Sprid filmen.

Du får gärna kopiera hela det här blogginlägget och skicka vidare.

Du kan även gå in på facebook och Gilla Invisible Children.

Jag lyssnade på alla mina läsares röster som ville att jag skulle föra det här vidare. Jag hoppas att du lyssnar på mig och för detta vidare. För tänk om det var DU som var drabbad, om du blev kidnappad och tvingad att bli barnsoldat, eller om ditt barn fördes bort från dig, för att sedan återkomma för att mörda dig och din familj!

Sprid kunskapen om Joseph Kony och hans olagliga barnarmé, gör världen till en bättre plats att leva på för alla de som drabbas av denne mans ondska!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

fredag 9 mars 2012

Författarcoachen Ann Ljungbergs 7 tips för dig som vill bli en produktiv författare

Ann Ljungberg är författarcoach. Hon håller skrivarkurser, tar lektörsuppdrag och mycket mer. Här lämnar hon sju tips som gör dig till en produktivare författare:

1. Gör ett schema för skrivandet – så att det verkligen får plats i ditt liv. Om det inte funkar – Gör ett ickeschema! Vi skjutauppare är specialister på att göra scheman och planera men älskar att bryta våra egna regler. I ett ICKE-SCHEMA lägger du in allt som du vet att du bara inte kan komma undan (sova, äta, plugga, jobba, umgås osv) och sedan räknar du ut hur många timmar i veckan som blir över för skrivandet.

2. Försök skriva varje dag - om det så bara blir 5 minuter. Regelbundenheten gör att skrivandet blir en vana som du får svårt att släppa.

3. Tänk på skrivandet när du inte hinner sätta dig ner och skriva. Ha som målsättning att tänka ut minst 2 nya skrividéer varje dag – en ny lösning på ett intrigproblem, en ny scen i din bok, en ny bloggidé, en ny bokidé … 

4. Jobba med 100-listor för att komma på djupet i ditt skrivande eller för att lossa spärren när skrivandet inte riktigt vill sig. Välj ut ett ämne eller en fråga och skriv den högst uppe på sidan. T ex “Hur ska jag introducera min huvudperson?” och skriv sedan 100 olika alternativ. Yes, 100! Stanna inte innan du kommit dit.   När du sedan läser igenom listan kommer du förmodligen att upptäcka mönster som upprepar sig – vad säger de dig? Mycket kommer att vara skräp (Ja, det är tillåtet!) men sannolikheten att du har kommit på en riktigt bra lösning är stor.

Här kan du läsa resten av Anns tips. Kanske behöver du lektörshjälp, vill gå skrivarkurs etc. Då är det här en bra sida för dig att kika in på.

Lycka till!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

torsdag 8 mars 2012

Elak Mexikobacill blir lunginflammation

Sedan två och en halv vecka tillbaka har jag varit sjuk. Jag insjuknade i Mexiko med hög feber och hosta, men tog mig ändå igenom resan. Mycket med hjälp av bra kondition och starka vilja och mexikansk feberdämpande medicin.

När jag kom hem var jag fortfarande sjuk och hostan blev värre. Kanske för att jag kom från +37 grader till +5-10 grader, eller så var kroppen sliten av mitt tempo i Mexiko och av tidsskillnaderna.

Till slut hade jag sådan svår hosta att jag trodde tarmarna skulle hoppa ur när jag hostade. Det gjorde ont i hela kroppen. Ringde till vårdcentralen och jag fick komma in direkt. Fick en ny, helt underbar läkare. Han satte mig att andas i en speciell maskin, eftersom jag har astma, dessutom fick jag dricka luftvidgande medicin. Hostan dämpade sig och jag grät nästan av lycka.

Febern var kvar och så även hostan. Att ligga och sova var stört omöjligt eftersom jag hostade så fort jag lade mig. Och det var ingen rethosta utan den kom bubblande långt nerifrån lungorna.

Min man Jan har varit ett fantastiskt stöd, både när jag var i Mexiko och när jag kom hem sjuk. När jag var bortrest skötte han pingandet av mina förskrivna blogginlägg och han lade även ut dem på facebook. Han pysslade om mig när jag kom hem och om det bara hade berott på hans omsorg hade jag säkert blivit frisk.

Jag har varit tvungen att avboka mängder av inbokade evenemang de här två veckorna och jag är bara tacksam för att nästa vecka är blank i min kalender, så att jag hinner återhämta mig rejält innan jag ska ut och föreläsa igen.

Med hostan kom även febern, som sagt, och den har varit min ständiga följeslagare sedan två och en halv vecka nu. Dessutom fick jag ögoninflammation och idag ringde jag till vårdcentralen för att få hjälp med det. Inte hade jag en tanke på att få hjälp med hostan också, den skulle ju gå över av sig själv...

Fick samma underbara läkare och han satte mig i andningsmaskinen igen. Han berättade hur mina lungor hade låtit första gången han lyssnat på dem: Som en vattenkokare som bubblar för fullt, samtidigt som den visslar och piper för att säga att vattnet var klart. Log åt hans beskrivning, men skratta orkade jag inte, för jag var helt slut.

Ingen rejäl sömn på ett par veckor, inte mycket mat eftersom jag har svårt att äta. Det visade sig att min hals var rejält svullen och röd. Dessutom hade jag fått lunginflammation. Inte konstigt att jag knappt orkar resa mig upp från stolen, lyfta mina armar, böja mig ned för att klappa hundarna eller ens läsa en bok.

Att skriva blogginläggen brukar gå fort, men nu när jag är sjuk är det inte så lätt, eftersom armarna och huvudet inte riktigt hänger med.

Nu vet du varför jag inte svarat på dina bloggkommentarer på ett tag, heller varit aktiv på de sociala medierna. Jag har helt enkelt inte orkat.

Med hjälp av antibiotikan ska väl hostan äntligen lägga sig och jag kommer att få tillbaka matlusten och orken igen. Tack och lov för Alexander Fleming som upptäckte penicillinet.

Nu ska jag gå och sjunka ned i min fåtölj igen, zappa runt bland alla tv-kanaler och slötitta, och vänta på att medicinen börjar verka så att jag blir människa igen!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

onsdag 7 mars 2012

Skrivartävling för unga

Skriv en novell och få den publicerad!
Julia utlyser i samarbete med BoD en novelltävling med temat "kärlek och kompisar".

Skriv en novell som på något sätt berör temat "kärlek och kompisar", max 9 000 tecken, (cirka fem sidor). Skicka ditt bidrag via post till Julia, Egmont Kärnan, 205 08 Malmö och märk kuvertet med "Novelltävling" eller mejla till julia@egmont.se och skriv "Novelltävling" i ämnesraden. Glöm inte att ange ditt namn, din adress och telefonnummer så att vi kan kontakta vinnarna. Tidningen Julias jury utser 15 vinnare som får sin novell publicerad i en bok. Samtliga vinnare får ett exemplar av boken. Vi behöver ditt bidrag senast den 31 mars. Lycka till och låt fantasin flöda!

Hos BoD kan vem som helst ge ut en bok, oavsett om det handlar om en roman, en ungdomsbok eller en fackbok. För mer information besök http://www.bod.se

En novell är en kort, påhittad berättelse som kan handla om vad som helst, men för att vara med i den här tävlingen ska din berättelse handla om kärlek och kompisar.

Egmont Kärnan AB äger rättigheten att publicera allt material internationellt utan förbehåll. Du behöver målsmans tillstånd för att tävla då de vinnande bidragen kommer att publiceras i en bok. Boken trycks av BoD och har ett ISBN vilket innebär att den finns tillgänglig där böcker säljes.

Läs mer om tävlingen här.

Lycka till!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

tisdag 6 mars 2012

Mexiko Merida Den vita staden

På varje nytt hotell måste poolen måste testas. Jag älskar att bada! Här har jag slängt mig i vattnet innan middagen.

Varje dag var det soppa, varmrätt och efterrätt till middag. Oftast såg den så här vacker ut. Annika, vår guide berättade att hon hade lärt sig hur man gjorde så här vackra mönster, det var bara att ta en tandpetare och dra ut grädden till det mönster man ville ha. Intressant, måste testa en dag!

Tyckte väldigt mycket om den mexikanska maten, som inte alls bara var Chile Con Carne, utan det var stor variation på maten. Även brukostbufféerna var stora och innehållsrika, med massor av färsk frukt: Papaya, Mango, olika meloner, bananer etc. På hotellet i Merida hade de chokladdryck till frukost och eftersom chokladen var ett betalningsmedel under mayatiden var jag tvungen att smaka. Mycket gott!

Här fanns också olika små mexikanska rätter, tapas, chinchilladas och mycket mer. Dessutom fanns det även traditionell mat, såsom äggröra, korv, rostat bröd etc. Men vi skrattade gott den dagen en av oss beställde kokt ägg. Det kom i ett genomskinligt glas, redan skalat och klart, kokt i glaset. Såg häftigt ut, men var inte så gott.

Den här bussen kom att bli vårt hem under rundresan i Mexiko. Varje dag var en ny spännande plats och då blev bussen tryggheten. Ibland sa vi "äntligen hemma" när vi klev på bussen efter en extra strapatsrik dag. Här är vår Temaguide Annika och några av medresenärerna. Nu ska vi ut på stan och lära oss mer om Merida.

Merida ligger i östra Mexiko och är huvudort för delstaten Yucatán. Spanjorerna grundade staden 1542 på den plats där mayastaden T'ho (Ichcaanzihó) var belägen. Staden uppkallades efter staden Merida i Spanien. Staden ligger på den nordvästra delen av Yucatanhalvön och är belägen nära mittpunkten av Chicxulubkratern som är en rest av ett 65 miljoner år gammalt meteoritnedslag. Läs mer här och här.

Här är vi i stadshuset i Merida och tittar på Muralmålningarna som berättade om landets historia. Mycket vackra målningar och mycket intressant historia.

Här skildras majsen som var mycket betydelsefull i mayariket.  Mayafolket trodde att majs, precis som alla andra plantor hade ett inre liv och själ. De såg majsen som Guds heliga solstrålar. Vid jordbävning ropar bonden ut över majsfälten för att lugna de upprörda plantorna. Varje arbetssteg med majsen, såsom plantering, skörd och förtäring av majsen har varit en helig syssla. Män planterar och tar hand om plantorna, kvinnorna sköter tillagningen av majsen.

Här kan du läsa mer om ovanstående muralmålning.

Vi var även med på mässa i katedralen. Eftersom det var askonsdag var mässan välbesökt av folk som ville få ett kors målat i pannan av prästen.

Denna madonnas klänningsfåll kysstes av i stort sett alla som gick förbi henne på sin väg ut och in i kyrkan. Du ser de vackra blommönstren på duken, som även går igen i klänningen huilpa.

Min medresenär Fanny passade på att få Guds välsignelse i form av sotkorset i pannan. I bakgrunden ser du försäljerskor som bär omkring på väskor, sjalar och annat smått och gott till försäljning.

På torget i Merida, som i många andra städer, fanns dessa samtalsstolar. De var nog inte så värst bekväma, eftersom de flesta satt på helt vanliga bänkar när de samtalade.

Torget i Merida med mexikanska flaggan i förgrunden. Just denna dag flaggades det på halv stång, men ingen kunde förklara varför.

Hoppas du kan se på den här bilden hur elkablarna är godtyckligt ihopknutna med varandra...

Det var roligt att besöka marknaden i Merida, där många kvinnor satt i sina huilpas.

Här fanns många spännande saker att titta på, bland annat de är gröna, ovala sakerna som påminner om platta paprikor.

Här är en kryddbod.

Här handlas det färdiglagad mat i små knyten.

De här bollarna var något man köpte och sedan blandade med vatten för att få en dryck. Tror det var majsdryck...

Marknaden innehöll inte bara mat, utan här hittade du King-Kong, grisar och sopkvastar.

Eftersom jag tycker mycket om grisar kunde jag inte låta bli att ta foto på även de här små porslinsgrisarna. När vi kom längre ut på landet fick vi se urgulliga riktiga grisar överallt. Många sprang över vägen med sina kultingar.

Här har du bröllopsklänningar, mycket färggranna. Det fanns även några vanliga enkla, diskreta vita, men det var färg som gällde.

Vid torget stod hästdroskorna på rad. När jag hämtade upp det här fotot upptäckte jag att alla hästar saknar huvud på bilden... Men jag lovar dig att de faktiskt hade huvud på riktigt.

I Merida inköptes feberdämpande medicin för att jag skulle bli av med min höga feber. Tack vare medicinen höll jag mig på fötter under hela resan. Här köpte jag även min allra finaste huilpa och några böcker om djurlivet i Mexiko som jag kan använda mig av när jag skriver min bok Mayafolkets Hemlighet. Det var ju därför jag var i Mexiko, för att lära mig mer om landet, kulturen, naturen och människorna. Allt för att kunna levandegöra detta för dig i min bok.

Nästa gång tänker jag ta dig med till en riktig Mayakyrkogård. En läskig upplevelse för mig.

Här kan du se alla mina blogginlägg om Mexiko och Mayafolket:
Nu är jag på väg till Mexiko. Här kan du läsa om hela resan.
Förälskad i Mexiko.
Mexiko / Chichen Itza.
Mexiko / Merida / Den vita staden.
Mexiko Mayakyrkogård, Mayafolkets begravningsritualer.
Mexiko, Mexikanska golfen, Flamingos och Sötvattenpooler.
Mexiko, ståtlig Hacienda och besök i en mexikansk statlig skola.
Mexiko, Mayastaden Uxmal och annorlunda mexikansk mat. 
Mexiko, Besök i ett Mayahus, fanastisk dag vid Mexikanska golfen, Pelikaner och mycket mer. 

Mexiko, den fantastiska Maystaden Palenque, Del 1.
Mexiko, Palenque, den magiska mayastaden i tropisk regnskog, del 2 samt Welib-Ja vattenfallet.
Mexiko Restaurangbesök i regnskogen, vardagslivet i Mexiko, på väg.
Mexiko Mayastaden Becán, boende i regnskogen i mysiga mayahyddor i Chicanná Ecovillage.
Mexiko Cenote Azul och Laguna Bacalar.

Här kan du läsa om alla mina researchresor runt om i världen.

Kramisar Kim




Min historiska äventyrsbok Mayafolkets Hemlighet är orsaken till min researchresa till Mexiko. Boken utkommer augusti 2012.


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

måndag 5 mars 2012

Tävling!

Nu har Butik Citronodlingen tävling och man kan vinna 1 kg sicilianska mandelkakor!

"Det var länge sedan vi hade någon tävling, så nu är det dags för en ny tycker vi.
Nu har du chansen att vinna 1 kg sicilianska mandelkakor från Butik Citronodlingen!
För att ha chans att vinna ska du göra så här:
(för varje utfört moment får man 1 lott till dragningen).
Blogga om tävlingen och länka till butiken och vår blogg
Gilla oss på facebook
Dela det här blogginlägget på facebook
När du är färdig lämnar du en kommentar där du skriver vilka av ovanstående du har gjort.
Tävlingen pågår till och med söndagen den 11 mars 2012
Lycka till!"
 
Som du vet har jag tidigare berättat om de fina varor som jag fick som present ifrån Helena på Citronodlingen. Läs mer här. Sedan dess handlar jag regelbundet varor ifrån Citronodlingen, både för eget bruk och för att kunna ge bort i present till mina vänner. Alltid lika uppskattade presenter!

Ta nu chansen att vinna de här goda mandelkakorna!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

söndag 4 mars 2012

Mexiko Chichen Itza

Alla pratade om Chichen Itza när jag skulle åka till Mexiko. En plats "Jag måste se". Jag såg den och blev inte hälften så imponerad av Chichen Itza som av många andra av de mayatempel jag besökte.

Visst var templet imponerande, men alla turister och försäljare liksom förtog storheten av det mäktiga mayatemplet. Här har jag lyckats ta ett foto mellan turistgrupperna och fått klippa bort de turister som kom med i kanterna.

Ibland var det riktigt svårt att ta ett foto, som när vi besökte bollplanen. Men här ser du i alla fall en del av bollplanen, med ringen där mayaindianerna skulle få gummibollen igenom, med hjälp av knän, axlar och armbågar. Det vinnande laget var tvungna att offra en person, men vad är det som säger att de offrade en av sina bollspelare. De hade tränat i många år för att bli skickliga. Kanske de offrade någon mindre betydlig person i sitt sällskap? Vem vet?

Varenda väg i området var kantat av försäljare med sina stånd. Efter att många turister klagat införde myndigheterna förbud mot försäljning inne på området. Försäljarna ockuperade då hela Chichen Itza-området och stängde ute alla turister. Nu får försäljarna husera fritt på området igen. Visst hade de många fina saker till försäljning, men som sagt, det förtog storheten av mayaruinerna.

Det här var en av de bäst bevarade murarna där alla dödskallarna syntes tydligt. Lite läskigt, eller hur?

Runt hela området löper en försvarsmur. Den var häftig att se. Här hade tydligen tidigare varit en bevakad port för att inte vem som helst skulle kunna ta sig in på området. Nu ledde vägen ned till cenoten där människor offrades levande.

Dolt bakom grönskan skymtar du cenoten där människorna offrades. Närmare än så här gick det inte att komma.

En leguan fångade allas uppmärksamhet och jag tror att den blev minst lika mycket fotograferad som offerkällan.

Här kan du läsa lite om cenoten och även se en teckning över hur området ser ut.

Så var det alla de där varorna igen. Visst är de färggranna och vackra, men jag vågade inte stanna till någon längre stund, van som jag var vid försäljarna i Egypten som inte gav sig när man väl kastat en blick på deras saker. Men mexikanerna var betydligt lugnare och nöjde sig med ett nej.

I Chichen Itza finns inte bara den stora pyramiden, utan där ligger många fler byggnader.

Här finns även den långa pelargången. Nu får man inte längre gå in mellan pelarna, eftersom där är så många turister.

Överallt fanns det mayateckningar/inskriptioner och det var fascinerande att se något som har bevarats många tusen år.

Mäktigt att stå inför så här gamla byggnader.

Som sagt fanns det försäljare överallt, även ute på tempelområdet och inte bara utefter vägarna. Här mötte vi två charmerande mayaflickor, där den yngsta är klädd i den traditionella huilpan. Dessa flickor sålde broderade näsdukar, och det var inte många i vår grupp som kunde motstå att köpa från dem. Vår guide övertalade flickorna att sjunga en mayasång och jag tror att vi alla blev förvånade när flickorna började "sjunga". För det var ingen sång som vi tänker på som sång, utan de mer talade fram orden i entonigt mässande. Lite som rappande, men inte med någon rytm alls. Mycket roligt att ha fått uppleva det. Bara det värt några pesatas.

Ibland var det svårt att utläsa inskriptionerna på stenarna, ibland syntes de väldigt tydligt.

Här är baksidan av Chichen Itzas största tempelbyggnad. Som du ser är trappan mer raserad.

Vi gick lite längre bort från det stora templet och kom till "Nunneklostret" som är namnet det har fått, eftersom de som först upptäckte byggnaden tyckte att det såg ut som ett kloster.

Det här var en otroligt vacker plats, bort från alla försäljare och turister.

Du ser hur rikt utsirad fasaden är på hela byggnaden.

Vi tittade även på observatoriet. Här tagen ur en annan vinkel än du förmodligen är van vid. När vi stod på planen framför observatoriet satt det två gamar och putsade sina fjädrar högst upp på toppen av kupolen. Som om de bara väntade på att någon turist skulle duka under för värmen.

Så här såg det ut när man kom bort från den stora tempelbyggnaden. Inga turister och inga försäljare, men många gamla byggnader!

Ungefär så här såg området ut innan färgen försvann från byggnaderna. Här ser du den stora tempelbasen.

Min första jaguartron! Det skulle bli många fler under resan runt i Mexiko.

Visst väcker en sådan här byggnad fantasin?

Här är vår fantastiska Temaguide Annika Thorsson tillsammans med några av mina medresenärer. Annika har bott i Mexiko i trettio år och arbetat som Temaguide i femton år. Som jag berättade i mitt tidigare inlägg är hon också lokalguide och har tillstånd att tala på alla platser, något som var väldigt skönt. Annika var otroligt kunnig och jag förstår inte hur hon orkade berätta så mycket som hon gjorde. Först på alla utflyktsmålen och sedan i bussen från och till alla platserna. Annika förhöjde verkligen Mexikoresan med sin kunskap och sitt kontaktnät.

Här står min vän och medresenär Irma utanför ingången till Chichen Itza, där det också finns MASSOR av försäljare och små butiker. Jag undrar hur alla kan livnära sig på turisterna. Jag är jätteglad för att Irma följde med mig på resan eftersom jag blev sjuk. Det kändes tryggt att veta att någon såg till mig och att jag inte låg alldeles ensam på ett hotellrum. Irma såg till att jag fick te till rummet när hon gick iväg för att äta middag. De kom inte bara en gång, utan flera gånger tills jag var väldigt mätt på te! Men det lindrade hostan något.
Dessutom hade Irma och jag väldigt kul tillsammans och mycket att prata om, eftersom även Irma har varit ute och rest en hel del runt om i världen.

Mörkret kom fort. Jag försökte fånga solnedgången med kameran, men så fort solen syntes klart och tydligt dök det upp ett träd utanför bussfönstret. Till slut hade solen nästan försvunnit borta vid horisonten. Men färgspelet på himlen var ändå otroligt vackert!

På kvällen kom vi fram till ett nytt hotell. Det här överraskade verkligen med sina varma färger, utsikt över poolen och luft och rymd i rummet. I resebroschyren hade stått att vi fick vara beredda på att dela en enda smal säng vid vissa tillfällen. Något vi var beredda på, men det hände aldrig, utan standarden fortsatte att vara lika bra under hela resan.

Nu var det även dags att sluta stoppa toalettpappret i toaletten och istället lägga det i hinken som stod bredvid toalettstolen. Det gällde verkligen att tänka sig för, det är ju en mångårig vana att stoppa papperet direkt i toaletten. Men det fungerade. Istället blev det som så att jag första dagen hemma såg mig om efter spannen att stoppa papperet...


Nästa gång tänkte jag berätta om Merida, den vita staden. Det finns otroligt mycket mer att berätta för dig, för jag vill verkligen att du ska få se Mexiko precis så som jag har upplevt landet och människorna. Det kommer mera!

Här kan du se alla mina blogginlägg om Mexiko och Mayafolket:
Nu är jag på väg till Mexiko. Här kan du läsa om hela resan.
Förälskad i Mexiko.
Mexiko / Chichen Itza.
Mexiko / Merida / Den vita staden.
Mexiko Mayakyrkogård, Mayafolkets begravningsritualer.
Mexiko, Mexikanska golfen, Flamingos och Sötvattenpooler.
Mexiko, ståtlig Hacienda och besök i en mexikansk statlig skola.
Mexiko, Mayastaden Uxmal och annorlunda mexikansk mat. 
Mexiko, Besök i ett Mayahus, fanastisk dag vid Mexikanska golfen, Pelikaner och mycket mer. 

Mexiko, den fantastiska Maystaden Palenque, Del 1.
Mexiko, Palenque, den magiska mayastaden i tropisk regnskog, del 2 samt Welib-Ja vattenfallet.
Mexiko Restaurangbesök i regnskogen, vardagslivet i Mexiko, på väg.
Mexiko Mayastaden Becán, boende i regnskogen i mysiga mayahyddor i Chicanná Ecovillage.
Mexiko Cenote Azul och Laguna Bacalar.

Här kan du läsa om alla mina researchresor runt om i världen.

Kramisar Kim




Min historiska äventyrsbok Mayafolkets Hemlighet är orsaken till min researchresa till Mexiko. Boken utkommer augusti 2012.
Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.