Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 juli 2012

Boktips: Navigatören av Clive Cussler

Tips om sommarläsning. Kika in på mina tidigare boktips för fler böcker. Idag tänker jag berätta om Navigatören av Clive Cussler

Sedan många år tillbaka har jag läst Clive Cusslers böcker. De är spännande och fartfyllda och det känns som om författaren lägger ned mycket arbete på faktaresearch inför varje bok. Förmodligen är det därför jag tycker om Clive Cusslers böcker, för de innehåller alltid historia blandat med fantasi. I den här boken är det Kurt Austin som är hjälten och jag saknar min tidigare favorit Dirk Pitt, som är en riktig James Bond. Alltid nya kvinnor, alltid gentleman, alltid hjälte. Visst har Kurt Austin mycket av det här, men det känns inte lika självklart som i böckerna om Dirk Pitt. Ändå är det här en fängslande bok, där skurken är riktigt elak och berättelsen tar dig med runt hela världen. Mycket läsvärd!

Kung Salomos förlorade skatter
Ett klassiskt Cussler-äventyr fyllt av historiska hemligheter, snabba båtar och hårresande spänning!
Den kända statyn Navigatören stjäls från ett museum i Bagdad och försvinner sen spårlöst. Åratal senare fortsätter sökandet i det tysta och det finns de som är villiga gå över lik för att få tag i statyn. En skum antikhandlare mördas kallblodigt, FN-inspektören Carina Mechadi är nära att bli offer nummer två, men med oväntad hjälp av Kurt Austin och Joe Zavala undkommer hon mördarna med en hårsmån.
Varför är just denna staty så åtråvärd? Och vart har den tagit vägen? Jakten på svar tar med Kurt Austin och hans team från NUMA på en osannolik resa genom tid och rum. En resa som involverar topphemliga forskningsprojekt såväl som Kung Solomos försvunna skatter.


Missa inte mina tidigare boktips, ifall du saknar sommarläsning.

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om På liv och död i andra världskrigets skugga.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

fredag 6 juli 2012

Gästberättare: "Det här är ingen vanlig berättelse" av Linnea Withalaskolan i Vetlanda

Det här är ingen vanlig berättelse. Den är inte berättad av nån tonårstjej med kärlekstrubbel eller av en maffiaboss i Italien. Den handlar inte om politik eller historia. Inte om kriminalitet eller skolan. Den handlar om mig och är berättad av mig. Låt mig berätta om hur en dag kan se ut, så får vi se om du kan komma underfund med vem, eller vad jag är.


Nu var det morgon. Igen. De morgontrötta barnen lommade in i rummet, ställde iordning sina stolar och notställ, packade upp de glänsande instrumenten och satte sig, efter en stunds funderande på vilken stämma de tillhör, på varsin av stolarna med ruggliga blåa dynor. Snart kom fröken in med famnen full av noter och partitur och ställde sig på sin plats med ryggen mot mig. Som vanligt. Oförskämt, kan tyckas, men så gjorde alla. Tja, alla dirigenter i alla fall. När hårdrocksband övade här fanns det ju ingen dirigent, utan då kanske jag fick stirra in i en rufsig långhårig kalufs istället.


Barnen fick ett A från det skraltiga pianot som ständigt flyttades runt till olika delar av rummet - men aldrig ut genom dörren så länge jag funnits här, och det var ett stort antal år, det - och stämde instrumenten. Ester, Adam och Hussein fick precis som alla andra måndagsmorgnar hjälp av läraren Anita. Hon var rätt ny här, men redan väldigt omtyckt. Kanske just för att hon hjälpte dem att skruva fram rätt ton.


Jag hade tur som placerades här, och inte i nån tråkig lagerlokal eller ännu värre, på en toalett. Under alla dessa år fastankrad i väggen, har jag utvecklat ett visst musiköra, och kan faktiskt skilja på Brahms, Vivaldi och Takida.


Näst på tur var en stråkkvartett, och cellisten var det som ansvarade för beröringen av mig den här gången. Ljusrören hackade igång efter ett efter ett, precis som alltid, och de tre violinisterna och cellisten satte igång. När de svurit över trioler och återställningstecken i en timme var det dags för den långa pausen. Innan de lämnade rummet tog andreviolinisten på mig. Det blev skumt och dörren stängdes. Nu åt alla människorna. Lunch, kallades det har jag hört, när de äter mitt på dagen. I vilket fall blir det väldigt tomt här inne då.


Eftersom klockan hänger ovanför mig kan jag inte säga hur dags den sista gruppen för dagen kom in, men de avbröt sin övning tidigare än vanligt för att läraren tydligen hade ett möte. Hon gav mig ett snabbt tryck när hon stressade ut med håret på ända. Sedan var det tyst och mörkt i en evighet, innan det åter blev morgon och någon tog på mig.


Ja, så ser en dag ut. Inte så lattjo, kan tyckas, men kombinationen av musik, mycket utrymme för egna tankar och en liten beröring då och då passar mig fint. Dessutom känns det bra att kunna kasta ljus över människornas tillvaro då de önskar det.


Jag är en lampknapp!

Den här fina berättelsen var skriven av Linnea Samuelsson på Withalaskolan i Vetlanda.

Under våren har jag föreläst runt om i vårt avlånga land, mött många elever och arbetat med skrivprocessen. Eleverna har fått som uppgift att skriva en berättelse, om precis vad som helst. Den vinnande berättelsen publiceras här på min blogg OCH vinner en signerad bok.

Med andra ord har Linnea vunnit en bok genom sin mycket annorlunda, fängslande berättelse!

Här kan du läsa fler gästberättare.

Här kan du läsa om mitt besök på skolan.

Är imponerad av alla elevernas berättelse. Det var många som fångade mig direkt och höll mig fängslad genom hela berättelsen. Tack alla andra elever för era magiska berättelser!

Hoppas du tyckte om Linneas berättelse!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Kinesiska Draken.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.  

Här kan du köpa mina böcker.

torsdag 5 juli 2012

Singapore massor av orkidéer i Botaniska trädgården, del 2

Här fortsätter inlägget om Botaniska trädgården i Singapore. Nu ska du få se många underbara orkidéer.
 Den skira spindelliljan var helt underbar.

Så här mycket blommar inte mina orkidéer här hemma!

Eftersom regnet hängde i luften var det inte så väldigt många turister i orkidéeträdgården. Alla tycktes de samlade runt fotoplatserna, då fick vi vänta ut dem.


När det var min tur att fotograferas kändes det bra, speciellt när fotot blir så här lyckat!

 De här blommorna var fantastiska där de hängde ned från de höga stammarna.


Jag älskar blommor och naturen, så detta var verkligen rätt plats att ta mig till. Tack Marina!


 De här gulliga elefanterna stod bland orkidéerna.


 Förbudsskylten tyckte jag var mycket gullig!

 Nu är regnet inte långt borta och vi tar plats under regnskyddet.

 Flera besökare skyndar till platsen och snart är där fullt.

Till slut har vi fått nog av att sitta still och tar på våra fina regnkläder som vi fick när vi gick in i parken. Sedan bär det av på nya äventyr i Singapore. Om det berättar jag i nästa inlägg om Singapore.

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om Singapore:
Föreläsningen i Singapore bokad.
Singapore, min födelsedag, shopping, massage och strålande utsikt
Singapore Sentosa Raffles hotell och Singapore Sling.
Singapore Svenska skolan och nytt boende.
Singapore Sidendistriktet och Orchard Rd.
Singapore, fantastisk utsikt över staden från hotel Marina Bay.
Singapore, Botaniska trädgården, del 1.
Singapore, Botaniska trädgården, del 2.
Singapore. Vandring genom staden, del 1.
Singapore. Vandring genom staden, del 2, Husen.
Singapore. Vandring genom staden, del 3, Kyrkogården.
Här kan du läsa om alla mina andra researchresor runt om i världen: Mexiko, Kina och många fler spännande resmål.

Kramisar KimVinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om På flykt från andra världskrigets fasa.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

onsdag 4 juli 2012

Spännande skiss till boken om Snapphanar

Nu har jag fått en ny spännande skiss av min illustratör Mats Minnhagen.
Visst är omslaget läckert, och det här är bara första skissen! Längtar efter att få se fler skisser. Tänkte ta med dig även på det här omslagets resa från skiss till färdigt omslag.

Omslaget är till boken Snapphaneresan:
Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde...

Denna bok är en fristående fortsättning på boken Snapphanar.

Några omdömen om boken:

"Språket flyter lätt och berättelsen håller fint. Ser fram emot nästa resa!" Annelie Nilsson

"Kimselius väver fint in sin historia om 1600-talet... Genom sin väl genomförda fiction fångar hon intresset för platsen." BLT, Brita Elmers

"Kimselius har hittat sitt koncept med denna bokserie som ger en känsla av Blytons Femböcker fast med mer välarbetade berättelser. Styrkan i boken ligger i skildringen av de historiska miljöerna och händelser... Snapphaneresan passar för ungdomar som gillar en kombination av äventyr och historiska miljöer." BTJ, Anna Wilner

"Boken är en fristående fortsättning på Snapphanar! (2006) och författaren har återvänt till den spännande miljö som snapphanetiden stod för i Skåne. Huvudpersonerna Theo och Ramona beger sig ut på jakt efter Loshultsskatten i sällskap med kusinen Robert. Det dröjer inte länge innan de befinner sig mitt i äventyret. Det här är en minst lika spännande bok som de tidigare i den historiska serie av böcker som Kimselius hittills givit ut. Hon berättar lättläst och engagerande om en tid som känns avlägsen; skickligt tar hon greppet redan på bokens första sida. Det här är en perfekt bok att läsa i mellanåldern, och den borde fungera utmärkt för högläsning i samband med temaarbeten i skolan. I bokens avslutning finns en faktadel med en utförlig ordlista samt fakta om författaren och tidigare verk." BTJ, Agneta Blomgren 


Så här ser omslaget ut just nu:

Att vi ska byta omslag beror på att detta omslag är för likt den tidigare boken om snapphanar:
De är faktiskt identiska, förutom lite ändrade färger och andra färger på rygg och baksida. Att det blev så, beror på att min dåvarande illustratör, Susanne Demåne, inte hade tid att göra ett nytt omslag när den andra snapphaneboken skulle komma ut.

Det ska bli spännande att ha olika omslag på böckerna. Många har inte sett att det har funnits två snapphaneböcker, utan de har trott att det har varit samma bok. Därför ändrar vi nu omslaget!

Vad tror du, blir det bättre?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker). Läs mer om Det glömda kriget 1808-1809.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

tisdag 3 juli 2012

Mitt underbara växthus

Förra året fick jag ett växthus i födelsedagspresent av min man. Det tog många veckor innan det var på plats, med jorden utgrävd, gödsel och ny jord inkörd och några små stackars förskrämda plantor inköpta, de sista på plantskolan. Det blev inte mycket till skörd förra året. Men i år verkar det bli ett kanonbra år!
Här ser du tomat och paparikaplantor på tillväxt. Samtliga plantor blommar redan, så gör även melonplantorna, som står på kortsidan av växthuset.

Gurkor har vi redan njutit av i flera veckor och jag älskar mina gurkdrinkar. De tar jag på morgonen, en eller två gurkor, någon annan frukt, psylliumfrö och lite mjölk. Sedan står jag mig i flera timmar. Perfekt start på dagen.

Tusensköna växer utanför växthuset, tillsammans med persilja och andra vackra blommor som ännu inte slagit ut.

Här ser du min gurkkorg, som jag fyllt med både gurka och persilja. Snart kommer det även att ligga tomater, paprika och melon där. Jag längtar!

Våra jordgubbar blev klara lagom till midsommar och några små egna färskpotatis! Gott! Det känns skönt att gå ut och plocka egenhändigt odlade grönsaker och veta att de inte är giftbesprutade!

När vi bodde i Lindholmen utanför Stockholm hade vi också ett växthus. Där fick vi så stora skördar att vi delade med till våra grannar. Vi hade även vindruvor i växthuset, men det var mest till besvär. Här nere i Blekinge skulle vi kanske kunna ha vindruvor utomhus...

Jag njuter av sommaren och av alla mina grönsaker, bär och frukter.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

måndag 2 juli 2012

Min hemliga bok är klar: Den där dagen...

Under en längre tid har jag pratat om min "hemliga" bok. Nu är den klar. Det blir den 21:a boken i ordningen av mina utgivna böcker. Det är en mycket annorlunda bok mot de jag tidigare har gett ut.

Baksidestext:
Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:

"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att..."

Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.

Omdömen om boken:
"Starkt skrivet av Kimselius!" Lektör Ingela Svensson

"Kimselius beskriver mycket målande känslorna hos en ung flicka. Man 'ser' flickans känslor inifrån hennes tankar. Det är skrämmande verklighet bakom beskrivningen. Jag hoppas innerligt att denna bok kan hjälpa någon..." Lektör Annelie Nilsson

Ja, då har jag berättat om den hemliga boken. Den som jag i många år har sagt är den absolut bästa bok jag har skrivit. Boken skrevs nämligen 1992 och nu har jag plockat upp den ur byrålådan, putsat till den och lämnat den för tryckning. Det ska bli spännande att höra vad läsarna tycker om den.

Boken släpps augusti/september 2012.

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om På flykt från andra världskrigets fasa.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

söndag 1 juli 2012

Vinn en valfri historisk äventyrsbok. Månadstävling Juli

Med anledning av att  mitt förlag, Roslagstext, i år firar tio framgångsrika år, vill jag fira det med att varje månad skänka en bok. Samtidigt firar jag att jag i år kommer ut med min TJUGONDE bok: Mayafolkets Hemlighet. Dessutom väntar det ytterligare överraskningar för mina läsare.

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva en recension/berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Den sista varje månad meddelas vem som vunnit månadens bok. Du får lov att delta hur många gånger som helst och väljer själv om du vill skicka in flera recensioner en månad, eller sprida ut dem över hela året.

Här ser du maj månads vinnare.
Här ser du juni månads vinnare.

Tävlingen pågår fram till 31 december då årets sista vinnare meddelas.För att vara med i varje månadsutlottningen ska recensionen ha kommit till oss FÖRE den sista i månaden. Vi drar vinnaren endast från de recensioner som är inskickade den månad utlottningen gäller.

Du väljer om du vill lägga ut recensionen här i kommentarer på bloggen, skicka den i ett brev, eller maila. Märk ditt bidrag med "Recension tävling". Skriv namn, adress och eventuellt mailadress om du snabbt vill få reda på om du har vunnit.

Skicka ditt bidrag till:
Roslagstext
Trullebo, Kolshult 28
370 17 Eringsboda
forlag(at)roslagstext.se (byt ut (at) mot @-tecknet)
 
Du får fritt välja vilken bok du vill ha utav dem som har kommit ut. Observera att du inte kan önska dig Mayafolkets Hemlighet förrän boken är utgiven! Dessutom kan du välja Att skriva med glädje när den har kommit ut.

NÅGON AV NEDANSTÅENDE BÖCKER KAN DU RECENSERA OCH VÄLJA
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.

Tillbaka till Pompeji är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här.


 Jag är ingen häxa är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

F
Faraos förbannelse är tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden  är fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.Vikingaträl är femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR

Svarta Döden är den sjätte boken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR
Snapphanar! är sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 
Giljotinen är åttonde boken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR


Riddarsvärdet är nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR
Det glömda kriget 1808-1809 är tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?Snapphaneresan är 11 boken i serien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 

Kinesiska draken är den tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


 Theos Pompeji är trettonde fristående boken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄR

Boudicas strid mot Romarna är fjortonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄRPå liv och död i andra världskrigets skugga är femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!

På flykt från andra världskrigets fasa är sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄRMayafolkets hemlighet är sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalender upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?LÄS MER HÄR.

Utkommer 15 augusti 2012

En helt ny serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlie-serien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR


Kimberlie - Ett nytt liv, andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 
Kimberlie - Främlingar, tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄR


Vill du veta mer om böckerna, läsa recensioner eller läsa Smakprov ur böckerna, bläddra igenom flera kapitel och mycket mer. Då ska du fortsätta vidare till min hemsida www.kimselius.se där hittar du allt du behöver veta om böckerna och lite till. Du kan även titta in på Roslagstext förlags hemsida för fler upplysningar. Du kan även följa arbetet med de nya Theo- och Ramona-böckerna på deras alldeles egna hemsida.

Lycka till!

Kramisar Kim
Vinn en signerad bok: (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.