Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 21 juli 2018

Sommarläsning

Sommarläsning

För många är sommaren läsningens tid, för mig är det tvärtom. På somrarna håller jag skrivarkurser. Det innebär att hela veckan går åt till antingen kursen eller förberedelser.

Efter varje kurstillfälle säger jag åt mig själv att jag ska ta en dag till att bara läsa, men det går inte. Det är hela tiden mycket att förbereda.

Det är tur att ljudboken är uppfunnen. Jag hinner lyssna de fem minuter det tar till skrivkurslokalen, och den timma hundpromenaden tar varje morgon. Men jag hinner inte läsa de recensionsböcker som pockar på uppmärksamhet, de är många och jag längtar intensivt efter att få läsa dem alla. Jag vet vilka skatter som göms där.

Under etiketten Boktips här på bloggen hittar du drygt 700 bra böcker att välja på.

Vill du bara ha guldkornen ska du läsa under etiketten Bästa boktips. Där hittar du de böcker som har fångat mig mest, de jag har sträckläst och inte kunnat sluta lyssna på. Som du förstår är de flesta ljudböcker.

Under 2018 har jag bara hunnit läsa/lyssna på 84 böcker. 2016 lyckades jag läsa och lyssna på 267 böcker. Förstår inte hur jag hann med det.

Goodreads kan du se alla böcker jag har läst. Eftersom jag inte recenserar alla böcker här på bloggen kan det vara en god idé att gå in där för att hitta lite fler tips.

Hoppas att du har tid att läsa/lyssna på böcker nu i sommar, för det finns en hel värld att upptäcka genom böckerna.

Just nu, i skrivande stund, lyssnar jag på Stephen Kings bok 12/11 1963, på engelska. Den är på 30 timmars lyssning. Det hade varit en perfekt bok att lyssna på när jag målade staketet, nu känner jag frustration för att jag inte hinner lyssna så mycket jag vill, eller läsa Jerker Hulténs bok Mörkermagiker. Fjärde och sista delen i den fantasyserie som jag älskar att läsa.

Hoppas du hittar lite läsinspiration under mina länkar. Ha en fin boksommar!

Och du... Missa inte mina 50 böcker. De tio första finns att lyssna på hos Storytel, Bokbeat etc.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.fredag 20 juli 2018

Samarbete åstadkommer underverk

Samarbete åstadkommer underverk

Snart kommer boken 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, av mig, Kim M. Kimselius, Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson. Men det var egentligen inte boken jag skulle prata om, utan samarbete.

Just nu rullar skrivarkurserna på. Den här helgen har jag min tredje Eget skrivandekurs. Två avverkade och tre grundkurser kvar under året.

Förra helgen blev det många avbokningar på grund av sjukdom, vilket resulterade att det bara var tre damer kvar. Alla har gått hos mig tidigare, men ingen av dem hade träffats förut.

Alla skriver bra, men när de satte sig för att skriva tillsammans hände något magiskt. Berättelserna lyfte, de skrev som en person och fick en ny, gemensam författarröst. Tillsammans kommer de här kvinnorna att uträtta storverk, men de har också fantastiska egna författarröster: Marianne Toftebjörk, Tuula Löfborg och Marie Robé.

Tänk vad samarbete kan göra, oavsett vad det är man sysslar med. Efter att ha sett vad deras samarbete åstadkom är jag glad att vi, i Tre hattar, har skrivit boken 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Kanske kommer fler att upptäcka nyttan med samarbete när det gäller skrivandet?

Här är ett prov på deras gemensamma författarröst:
Andedräkten gjorde små moln i den kalla morgonluften. Jan Ersa gnuggade sig i ögonen. Sträckte ut sin gängliga kropp i träsoffan. Morgonfisen steg långsamt och ljudlöst upp från bädden. Bestämt slet han av sig täcket. Nu var det dags.
 
Golvet var kallt så att fotsulorna krullade sig. Jan Ersa tog några bestämda steg mot träskorna och sprang sedan halvnaken mot utedasset.
 
Han var strax tillbaka. När han drog näven genom kalufsen tänkte han på gårdagen. Tänk om han skulle våga göra ett försök. Dansen skulle hållas på lördag kväll, det var redan torsdag idag, så det fanns ingen tid att förspilla. Hon var verkligen grann flicka, Hanna. Med ljuvliga blonda lockar och ögon som glittrade som stjärnor, var hon den vackraste tösen i bygden. Tyvärr var han inte ensam om den åsikten och han var orolig att konkurrensen skulle vara för hård för honom. 
 
Vad kunde en enkel lärling i Färgeriet erbjuda en sådan som Hanna? Han med sina fräknar och rödlätta hår. Några av de andra lärlingarna brukade skrika att elden var lös när de såg honom. Hanna däremot, var alltid glad och god, när hon kom kaffe till honom och de andra lärlingarna på färgeriet. Visst hade hon skojat lite extra med honom sist? Kanske skulle han ta undan henne och fråga om hon ville ha följe till logdansen när hon kom med kaffet idag?
 
Medan han arbetade spanade han upp mot backen. Vad hon dröjde? Varför kom hon aldrig? Så äntligen skymtade han en randig kjol mellan syrenerna. Till sin besvikelse såg han även den självgode Martin komma gående. Jan Ersa kunde höra hur han skrävlade och bredde på när han berättade om sina bravader för Hanna. Han såg hur hon skrattade och slängde med håret. Martin bar kaffekorgen åt Hanna. Framme vid dörren räckte han över den till henne, bockade och sträckte ut handen i en charmant gest, som att han visade in en prinsessa i ett slott.
 
Åh, usch, vilken sliskig typ. Den där Martin hade allt serverat. Son till färgmästarn, minsann. Besviket satte han sig ner på pallen, utan att ge Hanna en blick. Då kände han ett par mjuka fingrar glida genom håret. Ett par frågande ögon tittade in i hans:
 
"Vill du följa med mig på dansen på lördag?”

Kan du se skillnaden på texten, upptäcker du att det är tre personer som har skrivit den här korta berättelsen?

Har du någon författarvän du kan tänka dig skriva ihop med? Det finns många exempel på författare som skriver ihop och lyckas bra. Det är skönt att inte behöva göra allt arbete själv. Dessutom har man stöd och uppmuntran från den man skriver ihop med. Jag tycker det är kul att jobba tillsammans med Lennart och Kristina. Precis som jag tycker det är roligt att ge ut novellsamlingar tillsammans med mina skrivkursdeltagare.

Ut och leta upp någon att skriva tillsammans med och håll utkik efter 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Snart finns boken hos nätbokhandlarna!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
torsdag 19 juli 2018

Med förväntan inom mig

Med förväntan inom mig

Idag är det torsdag. Jag väntar på att en ny grupp skrivsugna ska anlända. Efter de två tidigare skrivarkurserna den här sommaren är det inte utan att jag har höga förväntningar på kursdeltagarna som kommer. (Läs om de två tidigare kurserna, Första Eget skrivandekursen, Andra Eget skrivandekursen.)

Det är en stor grupp den här gången. De flesta har gått flera år hos mig tidigare, en av dem var med på min första skrivarkurs 2014 och har återkommit flera gånger, trots att hon nu är utgiven. Några av dem är nya, en spännande blandning av gammalt och nytt, lite som vid bröllop: Något nytt och något gammalt, något lånat och något blått. Så sa man i alla fall på min tid när man skulle gifta sig. En perfekt kombination för ett lyckat äktenskap, precis som den här veckans skrivarkurs.

Medan jag väntar funderar jag på framtiden.

Redan nu är 2019 års skrivarkurser uppsatta på schemat, bara att boka.

Datum för skrivarkurserna 2019:
Vecka 27, 5-7 juli Eget skrivande

Vecka 28, 12-14 juli Eget skrivande

Vecka 29, 19-21 juli Grundkurs

Vecka 30, 26-28 juli Grundkurs

Vecka 44, 1-3 november Grundkurs

Men det är inte nästa års skrivarkurser jag tänker på, inte just de här, utan en helt annan kombination.


Ny typ av skrivarkurs, är du intresserad?

Lennart Guldbrandsson, Kristina Svensson och jag har hållit flera lyckade seminarium på Bokmässan i Göteborg, de har alla dragit mycket publik. Varför inte ha en gemensam kurs med dem?

Vi har oerhört mycket erfarenhet tillsammans, av olika sidor av bokbranschen. Vad skulle du tycka om att gå en kurs för oss tre tillsammans? En kurs där vi lär ut så mycket vi bara hinner om skrivprocess, att ge ut en bok, att marknadsföra sig, att samarbeta, att få till en bästsäljare?

Vi har gett ut tre böcker gemensamt under namnet Tre hattar: 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet och 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär (den sistnämnda kommer ut i augusti).

En fjärde bok är på gång. Jag älskar verkligen att jobba tillsammans med Kristina och Lennart, de är härliga personer och bär mycket kunskap inom sig.

Nå, vad säger du? Skulle du vilja gå en kurs för oss alla tre? Ska vi börja jobba fram en plan för det? Nästa höst kanske, eller tidigare?

Hör av dig direkt till mig, Kim M. Kimselius, eller skriv här i kommentarer. Jag är mycket nyfiken på att få höra vad du tycker om min idé. Måste presentera den för Lennart och Kristina också... Hmmm. Jag är övertygad om att de kommer att nappa på mitt förslag, gör du?

Nej, nu måste jag sätta fart om jag ska ha allt klart innan de första kursdeltagarna kommer. Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 

onsdag 18 juli 2018

Känslorna kröp innanför huden på mig när jag läste Döden på Island

Känslorna kröp innanför huden på mig när jag läste Döden på Island

En fråga jag ofta får är: "Vilken är din bästa bok?" Jag älskar alla mina böcker, men vissa älskar jag lite mer. Döden på Island är just en sådan bok. Den är skriven med vånda, med många tårar, med glädje och kärlek till Island och landets historia. Så jag grät när jag skrev boken. Älskar omslaget, där personerna befinner sig i Thingvellir, en magisk plats på Island, eftersom landet delar sig där, en liten bit varje år, på grund av de båda kontinentalplattorna som drar åt olika håll.

Leila Bramkvist recension av boken hittade jag igår när jag gick igenom mina inkorgar, som alltid innehåller runt 1000 mejl, trots att jag dagligen försöker besvara så många som möjligt. Det här var en glad överraskning, ett år gammalt mejl, med en otroligt fin recension av min älskade bok Döden på Island. Har du också läst boken? Vad tyckte du isåfall om den? Jag är nyfiken och vill veta!"Jag har läst en mycket spännande och gastkramande berättelse om ”Theo och Ramona”, som med sina vänner och hunden Pluto kommer till Island på sin tidsresa. 

Tempot är högt. Detta gör att både historik och miljöskildringar smyger sig in utan att det någon gång blir tråkigt. Är tyvärr inte så intresserad av historia men har börjat upptäcka att genom Kims sätt att skriva så får jag det per automatik.

Miljöskildringarna gör att jag satt Island på min lista över ett land som jag skulle vilja besöka.

Det som berörde mig mest var känslan av att en bok med så mycket sorg och hur man hanterar sorgen, ändå kan vara så hoppfull. Den nära vänskapen och kärleken sätts på prov flera gånger, vilket gör att känslorna tar tag i en. Skuldkänslorna ligger och pyr som en glöd.

Ändå offrar vännerna sig för varandra även om de sker på olika sätt.

Jag ville också ställa mig och skrika av sorg. Känslorna kröp innanför huden på mig. Det var en bok som berör på många sätt. Jag rekommenderar den. Läs den!"
 
Med vänlig hälsning Leila Bramkvist

Tack Leila för den jättefina recensionen.

Vill du veta mer om Island kan du läsa om det här och se mina foton från signerings- och föreläsningsresorna i landet:

ISLAND September 2017 var jag på Island för boksläpp av min bok Svarta Döden på isländska, Svartidudir. En magisk upplevelse. Har redan blivit bokat för att komma tillbaka maj 2019, med ännu en bok om Island. Du har väl inte missat Döden på Island och Det osynliga folket på Island?
Blogginlägg från min resa till Island 2017:Island i mitt hjärta.
Föreläsning i Hella och Selfoss Island.
Vulkanen Hekla och Lavacenter på Island.
Lava på Hemön Island och boksignering. 
Det kommer fler blogginlägg om den här resan, har bara inte hunnit, det har varit en hektisk höst. 
 

 
Hösten 2013 var jag tillbaka på Island, då var det dags för min femte bok, Riddarsvärdet, att komma ut där. Men det var inte förlaget som hade bjudit in mig, utan Nordens Förening som tog mig runt Island på en föreläsningsresa. Här kan du läsa om resan och se många fantastiska foton på Islands underbara natur.

Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2013:
Island är en magisk plats som väcker fantasin.
Akureyri på Island är en fantastisk plats.
Heta källor, Myvatn, Godafoss, Dimmurborgir och mystik på Island.
Föreläsningar i undersköna Akureyri på Island.
Vikingamuseet i Reykjavik.

Hösten 2009 var jag på Island i samband med att min bok Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska (Aftur til Pompei). Här kan du följa min resa över halva Island och se många av de foton jag tog och en liten kort filmsnutt. Jag har även bloggat om min resa efter att jag kom hem, där hittar du fler och andra foton.

Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2009: 
Kimselius är på väg till Island 
Första dagen på Island 
Andra dagen på Island besöker jag bland annat Pingvellir 
Tredje dagen på Island har jag en nära-döden-upplevelse 
Fjärde dagen på Island Selfoss och mycket mer  
Femte dagen på Island Reykjavik 
Sjätte dagen på Island Golden Circle 

Blogginlägg om Island med många foton:
Island Pingvellir Golden Circle

Blogginlägg om Vulkanen Eyjafjallajökull:
Eyjafjallajökull på Island har fått utbrott 

Onormal tystnad på grund av vulkanutbrottet 
Vulkanförfattaren 
Vulkanaskan kväver mig 

Filmer från Island:
Filmsnutt från Island 


I maj 2019 ska jag tillbaka till Island för ännu ett boksläpp av mina böcker översatta till isländska. 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Bokus.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

 
Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

 

tisdag 17 juli 2018

Det handlar om glädje!

Det handlar om glädje!

Lyssnade på radio när jag gick igenom mejlen. En tränare blev intervjuad om fotbollsträning för barn, hur man hittade en ny Zlatan, om scouter var där för att hitta talangerna etc. Jag älskar mannens svar:

"Allt handlar om glädje!"

Han brydde sig inte om ifall barnen hade talang eller inte, bara de hade roligt.

Precis så är det med skrivandet, det ska handla om glädje.

Två av årets sex skrivarkurser är avslutade, och så vi har skrattat. Visst har det varit tårar ibland, men då har det berott på att någon har läst upp en fantastisk berättelse som fått oss att gråta av glädje.

Det är inte utan anledning som mina skrivarkurser heter Att hitta glädje i skrivandet eller Hitta glädje i skrivandet.

Här tar jag några glädjefyllda danssteg framför min monter B09:20 på Bokmässan i Göteborg.

Eller att mina handböcker om skrivandet har namnen Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet.

Allt som har med skrivandet är glädjefyllt för mig och det vill jag föra vidare till alla de som vill gå skrivarkurs eller bara vill skriva hemma på kammaren, efter att ha läst någon av mina böcker, eller gått på distanskursen.

Visst får de jobba hårt på kurserna, men det varvas med glädjefyllda övningar som får alla att skratta i slutändan.

Hela mitt liv handlar om glädje. Det ska vara roligt att leva. Jag försöker skänka glädje till andra, att göra livet lättare för mina medmänniskor och att le, för ett leende sprids och skänker glädje åt många.

Även om du inte läser mina handböcker om skrivandet, går på mina skrivarkurser eller följer mig på Twitter, Instagram eller Facebook, hoppas jag att du gläds åt mina inlägg.

Skriv och ha kul! Skrivandet ska inte vara ångestfyllt, det ska vara roligt, annars är det något som är fel.

Om du tycker det är lite trist kanske du blir gladare av att lyssna på den låt jag har skrivit: Vingar av glas? 
 
Här skämtar jag till det med fotografen inför det årets bild på Bokmässan i Göteborg.
Livet blir inte roligare än man gör det!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

måndag 16 juli 2018

Årets andra Eget skrivande kurs på Färgargården

Årets andra Eget skrivande kurs på Färgargården

Ny helg och nya deltagare. Oj, så få vi blev. Först blev det avbokningar på grund av att andra saker kom emellan. I sista stund insjuknade två av deltagarna och från att ha varit åtta deltagare var det med ens bara tre. Eftersom två av dem kom långväga ifrån och redan var på väg när vi fick sjukbuden, var det för sent att ställa in kursen.


Du kanske kan ana hur jobbigt de här tre hade det, när allt mitt fokus låg på dem och deras skrivande. De fick kämpa, skriva om och skriva nytt. Men roligt hade vi och skrattade hjärtligt hela tiden, förutom när de lät sig uppslukas av orden och skrivflödet.

I år var Tudor med i kurslokalen för första gången. Det blev till att städa rejält för eventuellt allergiska deltagare de kommande helgerna. Om du inte vet vad som har hänt kan jag berätta att Tudor gick igenom en glasdörr i onsdag och det blev rena blodbadet hemma hos oss. Vi åkte till veterinären som sydde honom. För säkerhets skull ville jag ha honom nära och han verkade nöjd med att få vara med. Kiara var däremot ledsen för att hon fick vara hemma varje dag.

Marie Robé skriver flitigt och låter sig uppslukas av orden. Hon är med i den senaste boken Den magiska porten vid Färgargården.

"Efter ännu en härlig och inspirerande helg, är jag helt säker på att jag återkommer på skrivkurs även nästa år. Att i några dagar få ägna all energi åt ord och skrivande, i gemenskap med människor med samma intresse, är fantastiskt. Kim bjuder, som vanligt, på alla tips och råd han kan komma på. Hennes erfarenhet som författare, eget förlag, är ovärderlig för en nybörjare som jag. Kim har dessutom, detta året, sått ett väldigt spännande frö, där jag är oerhört nyfiken på resultatet. Stort tack för i år!" Marie Robé

Även Tuula Löfborg är med i den tredje boken som utspelar sig på Färgargården, novellsamlingarna som kursdeltagarna skriver tillsammans.

"Skrivarkursen sommaren 2018 har berikat mig på flera sätt. Jag har för första gången i mitt liv hållit en bok där jag bidragit med texter i min hand. Den känslan är ovärderlig. Jag gömmer den i den skattkammare där mina finaste minnen förvaras. Jag har blivit lyft och uppmuntrad för mina texter. Dessutom en rad med goda råd att använda i mitt fortsatta skrivande. Jag har även kunnat vara mig själv, känt mig trygg. När jag har varit rädd för spökena har jag känt mig respekterad och omhändertagen. Den mat som serverats har varit superb och min gom har faktiskt sjungit en liten hyllningstrudelutt till måltidens ära. Jag har verkligen uppskattat guldkanten med blåbär, moringa, hallon etc. Första natten låg jag och lyssnade till husets röster, men de följande nätterna vaggades jag snabbt till ro. Jag har rent ut sagt njutit, av skrivandet, miljön och sällskapet. Något av det allra bästa har varit att jag har fått nya vänner. Nu väntar nya projekt och jag tycker att det ska bli så kul och SPÄNNANDE!" Tuula Löfborg

Marianne Toftebjörk är inte med i årets novellsamling, däremot de två första, Färgargårdens andar och Morden på Färgargården.

"Fantastiskt med all hjälp och allt stöd. Med bara tre i gruppen har vi fått oerhört mycket respons, både från Kim och varandra. Börjar tro på mitt skrivande (efter fyra års kurser). En härlig känsla." Marianne Toftebjörk
Med endast tre kursdeltagare blev det mycket intensivt. Hela tiden diskuterades det och skrevs anteckningar. Berättelser lästes upp och det blev många applåder och goa skratt.

Att bygga upp en berättelse med Gula Lappar, som jag berättar om i Grundkursen, samt i mina böcker Att hitta glädje i skrivandet och i Att skriva med glädje, var något den här gruppen tyckte var extra roligt och höll på till sena kvällen. Allt för att överraska mig när jag kom dagen därpå.


Jag hoppas att alla tre vill vara med i den fjärde Färgargårdsboken, Historiens vingslag runt Färgargården.

Ännu en skrivkurshelg är avslutad, en annorlunda sådan, eftersom det bara var tre personer. Jag trodde att det skulle bli lättare, men det var tvärtom svårare att bara ha tre personer. En sak är jag dock övertygad om, de här tre personerna kom varandra riktigt nära under kursen och jag hoppas få se dem på ännu en Eget skrivande kurs nästa år.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


söndag 15 juli 2018

Är du bra på att skriva noveller?

Är du bra på att skriva noveller?

Den frågan ställer Hemmets Journal, som gärna vill ha nya noveller till sin tidning. Läs mer nedan:

Om du vill få dina noveller publicerade skickar du dem i ett bifogat Word-dokument till novell@hemmets.aller.se (vi tar endast emot noveller digitalt).

Ett par praktiska detaljer bara!
1)    Novellernas längd: 5 000, 8 000 eller 12 000-13 000 nedslag inklusive blanksteg. OBS! Vi kan endast publicera dessa tre längder!

2)    Skicka endast ett novellmanus per mejl.

3)   Ange följande information i mejlets ämnesrad uppe i mejlhuvudet: Novellens längd, årstid den utspelar sig och vilken genre den tillhör (spänning, romantik, humor, feelgood).

Skicka inte noveller som redan är publicerade i annat forum eller som du tänker skicka till en annan tidning.

Vi betalar honorar för publicerat material.
Vi hör av oss så snart vi har hunnit läsa din novell!


Tänk på att verkligen hålla antal tecken. Ibland kan det ta lång tid för dig att få svar. En annan sak du ska tänka på är att tidningar som denna har lång produktionstid, därför kan du inte skicka in en vårnovell under våren, utan skicka den minst tre till sex månader innan.

Önskar dig lycka till!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.