Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 september 2014

Boktips: Alef av Paulo Coelho

Alef av Paulo Coelho.

Det här är en fängslande, osannolik, men samtidigt fascinerande bok. Den fick mig att tänka efter och fundera.

Jag börjar alltid varje ny dag som ett oskrivet blad, med spänd förväntan över vad dagen kan föra med sig. Jag kände igen mig i den här boken.

Det var fascinerande att följa Paulo Coelho på resan med transsibiriska järnvägen genom Ryssland. Ständigt kom han in på saker jag har skrivit om, ryska tsarfamiljen: Anastasias öde, Häxförföljelsen: Jag är ingen häxa och många fler för mig bekanta saker.

Många av hans tankar och funderingar kunde ha varit skrivna av mig. Önskar så att jag hade varit med på resan.

När jag skriver mina historiska äventyrsböcker känner jag många gånger att jag har varit där, att jag har upplevt det här personligen, att jag har levt många tidigare liv. I Alef får jag vara med om Paulo Coelhos resa tillbaka till hans tidigare liv, skrämmande verkliga skildringar.

Det här är en bok jag verkligen rekommenderar dig att läsa, eller varför inte lyssna på den, så som jag gjorde. Det förhöjer upplevelsen.

Läs mer om boken:
Varje ögonblick är en ny början

Ibland känner man behovet att förändra sig. Behovet att återskapa sig själv. Sätta upp nya mål. Experimentera, uppdaga. Tro på sina drömmar och erövra det okända. Ställa frågor och vara medveten. Känna sig levande.

Det finns dagar då vi undrar om vi är det vi vill vara och gör det vi vill göra. Alef bjuder in oss att handla.

Paulo Coelho är en av världens mest lästa författare. Skickligt och flyhänt griper han tag i läsaren, och han tycker om att överträda gränsen mellan verklighet och fantasi. Sundsvalls Tidning

Vill du följa med när en av världens mest lästa författare reser för att hitta sig själv läs! VagabondDen får fem stjärnor av fem möjliga.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 12 september 2014

Skrivtävling: LitteraturMagazinets novelltävling

Här kommer en ny skrivtävling för dig som drömmer om att få dina alster utgivna. Tävlingen är bara för debutanter. Läs nedan vad som gäller.

Drömmer du om att bli författare?

Nu drar LitteraturMagazinets stora novelltävling igång! I samarbete med Brevnoveller söker vi efter Sveriges nästa och bästa novellförfattare som koras till "Årets debutant 2014". 

Vinnarbidraget publiceras både i LitteraturMagazinet och av Brevnoveller. Vinnaren får också en prissumma på 5000 kronor.

Novellen ska både vara språkligt intressant och ha en engagerande berättelse.

Tävlingen sker i två steg. Först vaskas fem finalister fram. Deras bidrag publiceras i LitteraturMagazinet och presenteras under ett evenemang i Stockholm i november. I steg två får finalisterna skicka in ytterligare texter (till exempel delar av ett prosaprojekt, en påbörjad novellsamling, ett utkast till ytterligare en novell). En vinnare koras i december.

Senast den 9 oktober 2014 vill vi ha in ditt bidrag.


Tävlingsregler för "Årets debutant 2014"
• Du ska vara debutant, dvs ej tidigare publicerad med skönlitterär text på något förlag (antologier och tidskrifter/magasin räknas ej).
• Temat är fritt.
• Endast ett bidrag per deltagare.
• Novellen ska vara 10 000 – 30 000 tecken inkl. blanksteg och ha dubbelt radavstånd.
• Alla fem finalister publiceras i LitteraturMagazinet (www.litteraturmagazinet.se)
• Du intygar att den novell du skickar in är tidigare opublicerad och att du är upphovsman.
• När du skickat in ditt bidrag ger du oss samtidigt rätten att publicera novellen ifall du blir finalist eller tävlingsvinnare.
• Vinnaren får 5000 kr (ev. vinstskatt betalas av vinnaren) och publiceras av Brevnoveller och LitteraturMagazinet i december 2014.
• Juryns beslut kan ej överklagas.

Deadline 9 oktober 2014

• Obs! Ange novellens titel, ditt namn, ditt telefonnummer och din e-postadress överst i dokumentet. Lägg sedan in novellen direkt i samma dokument (ej pdf-format). Använd typsnittet Times New Roman, 12 punkter och dubbelt radavstånd. 
• Om du vill vara anonym i tävlingen går det bra. Skicka in ditt bidrag från en anonym mejladress och ange bara novellens namn och din anonyma mejladress i dokumentet (se ovan).
• Skicka novellen till: novellen@litteraturmagazinet.se


Frågor om novelltävlingen besvaras av Hanna Modigh Glansholm, chefredaktör på LitteraturMagazinet, hanna.glansholm@litteraturmagazinet.se

Tävlingen "Årets debutant 2014" arrangeras av LitteraturMagazinet i samarbete med Brevnoveller.


Lycka till!

"Träningsappar" är dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kika gärna in på Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

torsdag 11 september 2014

"Anastasias öde är en berättelse som på ett levande sätt skildrar tsarfamiljens undergång"

Åh, vilken härlig BTJ-recension av Anastasias öde. Jag jublar och studsar på stolen av glädje! Tänk på att detta bara är en del av den långa, positiva recensionen! Jag är jätteglad!


"Anastasias öde är en berättelse som på ett levande sätt skildrar tsarfamiljens undergång och tar fasta på myten om att en av dem, Anastasia, skulle ha överlevt. Samtidigt lyckas författaren med känsla förmedla det svartsjukedrama som utspelas mellan Ramona och Theo när en tredje person kommer emellan dem. --- Boken passar bra som bredvidläsning i historieämnet. Sammanfattningsvis en av de starkaste böckerna om Ramona och Theo." BTJ, lektör Anna Wilner 


Baksidestext till Anastasias öde:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.


Jippi! Jippi! Jippi! Är otroligt glad för den här recension, av en bok som betyder mycket för mig. Har du läst den? Vad tyckte du om den?

"Bubblar av glädje!" är rubriken på Kim M Kimselius Författarblogg idag.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 10 september 2014

Lyssna på soundtracket till Kimselius liv på P4 Radio Blekinge

Den 9 september 12-13 var jag i direktsändning i Radio P4 Blekinge. Där jag berättade om mitt liv, från när jag var liten fram till idag. Så här skriver Radio Blekinge om programmet:

30 böcker har hon skrivit hittills, men det är inte bara litteratur som spelar stor roll i hennes liv. Musik betyder också mycket för författaren och Publiknätverkaren Kim M. Kimselius som var dagens gäst i dela i P4. 

Musik är starkt förknippat med minnen för författaren Kim M. Kimselius.

– När jag hör ett stycke kan jag ibland minnas exakt var jag var och vad jag gjorde till den låten för länge sedan. Jag ser bilder, berättar hon.

Kim, som också är medlem i P4 Blekinges Publiknätverk, berättade i dagens Dela i P4 om sin uppväxt i skogarna utanför Göteborg. Där fick hon inspiration till sina första berättelser.

– Jag fantiserade ihop läskiga historier som jag till och med blev rädd för själv, berättar hon.

Första låten Kim M. Kimselius valde att spela i dagens program var "Stumblin' in" som hon har speciella minne till sin make till.

– När vi just hade träffats åkte vi till Mallorca. Varje dag passerade vi en bar och varje gång spelades den här låten. Det blev vår låt, berättar hon.

Hör hela intervjun med Kim M. Kimselius här.

Här kan du lyssna på Stumblin' in med Chris Norman och Suzi Quatro. En låt som betyder mycket för mig:Rubriken är "Hektisk dag" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 9 september 2014

"Detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills!" Anastasias öde av Kim M Kimselius

 "Detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills!"

Det kom en härlig recension från Fanny Olsson, som hade läst Anastasias öde. Jag vet att Fanny har läst alla mina böcker och följt mitt författarskap under många, många år. Det här är Fannys ord om Anastasias öde:

Anastasias öde:
I den senaste boken skriven av Kim M Kimselius om Theo och Ramonas äventyr, tar hon oss med på en resa till Ryssland, mitt under Ryska revolutionen. I bokens början får vi vara med om hur Theo förflyttas i tiden utan sin bästa vän, och trolovade, Ramona, till den mytomspunna prinsessan Anastasia. Handlingen tar sedan fart när Theo inser var han är och inser att han måste försöka hjälpa familjen Romanov. På andra linjen har vi sedan Ramona som inser var Theo har hamnat, och därför själv försöker åka efter honom för att hjälpa till. När hon väl lyckas komma dit och hittar Theo har historien tagit en stor vändning på ett sätt som aldrig tidigare har drabbat det unga paret.

Personligen var det en av de böcker av Kim som jag sett mest fram emot att läsa, för ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av legenden om Anastasia, och med Kims böcker vet jag att jag kommer få lära mig om vad som egentligen hände med henne. Boken är till större del historiskt korrekt, och de få ändringar som Kim har gjort kan man läsa om i slutet av boken, där hon har skrivit en faktadel med årtal och ordlista. Den hjälpte mycket, och är även den underhållande. Det är ett lättsamt sätt att lära sig historia på.

En sak som jag tycker gör att Anastasias öde utmärker sig från resterande böcker i serien, är hur Theo och Ramonas relation påverkas under den tid de spenderar i Ryssland. Från att alltid ha varit det perfekta och självklara paret stöter de här på lite motstånd, och det behövs visas, då livet inte alltid är spikrakt och perfekt. Det är något som jag tror Theo och Ramona har insett många gånger under sina tidsresor.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills, då den innehåller allting man förväntar sig av den, och lite till. Historian visas på ett bra sätt, och man lär sig otroligt mycket; känslor visas tydligt och man rycks med i handlingen. Ett strålande jobb av Kim helt enkelt!

Tack för den fina recensionen Fanny!

Om du har skrivit en recension får du gärna mejla till mig så kanske din recension hamnar här på min blogg.
 
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 8 september 2014

Vill du bli administratör för en fanblogg?


Kim M Kimselius Idolblogg
Under en tid startades det många fanbloggar om mig och mina böcker. Nu har personerna blivit äldre och har inte samma tid för fanbloggarna, de har fullt upp med sina studier. Därför undrar jag om du som älskar att läsa mina böcker kanske vill ta över någon av fanbloggarna?

Kimseliusbooks
Mejla till mig, Kim M Kimselius, så sätter jag dig i kontakt med de ansvariga för bloggen. Jag upptäcker att jag står som ansvarig för en av fanbloggarna och det känns lite konstigt.

Kimselius Fan-Fic!
Det är tre olika bloggar: Kimseliusbooks, Kim M Kimselius Idolblogg och Kimselius Fan-Fic!

De som tidigare har ansvarat för bloggarna har gjort ett enastående arbete och jag tycker det är synd att se bloggarna ligga nere.

Älskar du att skriva fanfiction, alltså skriva om en redan utgiven berättelse, kanske just Kimselius Fan-Fic är något för dig. Då gäller det att skriva påhittade berättelser om mina huvudpersoner, skriva ett annat slut på mina böcker, eller plocka upp någon av personerna i boken och skriva om dem. Det är inte bara du som ska skriva dessa berättelser, utan fansen kan skicka in dem till bloggen, så lägger du bara ut dem.

Älskar du mina böcker kanske Kimseliusbooks är något för dig. Där berättar du saker runt omkring böckerna, lägger in recensioner etc.

Kanske vill du bara skriva om mig och vad jag håller på med, då är Kim M Kimselius Idolblogg något för dig.

Om du tar över någon av bloggarna får du givetvis sätta din personliga prägel på bloggen och presentera dig i ett blogginlägg.

Nå, vad tycker du? Låter det intressant? Mejla till mig, Kim M Kimselius, så sätter vi fart på bloggarna igen!

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Att vakna med huvudet fullt av en bok".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 7 september 2014

Första utkastet på omslaget till min nya fantasybok Staden på andra sidan - Kompassen

Så här ser första skissen ut till den nya fantasyboken Staden på andra sidan - Kompassen. Jag tycker omslaget ser läckert ut, vad tycker du? Nu väntar jag bara på färgskissen. Mats Minnhagen är en otroligt skicklig illustratör.

Boken kommer ut våren 2015 och är första delen i en trilogi om Markus och Matilda.

Baksidestext till Staden på andra sidan - Kompassen:
I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.

Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.

I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

Skriver redan på andra delen i serien. Älskar att skriva de här böckerna!

Nå, vad tyckte du om baksidestexten och omslaget?

Kim M Kimselius Författarblogg kan du läsa om gårdagens boksläpp av Skräckresan med Titanic och Afternoon tea.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.