Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 29 juli 2021

Öppet hus hos Kimselius 2021 inställd

Öppet hus hos Kimselius 2021 inställd

Måste tyvärr meddela att Öppet Hus är inställd även i år på grund av pandemin. 

Vi vågar inte chansa på att ta emot så många gäster i vårt hus. Jan och jag har hållit oss i karantän sedan pandemins början och har lyckats undvika att bli sjuka.

Vi får satsa på nästa år, 2022, istället. Om det fortfarande är pandemi får det bli munskydd för alla gäster, för jag kan inte skjuta på det ytterligare ett år. Längtar så efter att träffa mina läsare.

Under tiden skriver jag på Hotet mot Venedig, min 62:a bok.

Boken beräknas komma ut under hösten.

Hade du räknat med att köpa mina böcker den här helgen, får du antingen spara det till nästa år, be din bokhandlare ta hem böckerna till dig, eller beställa dem på nätet.

Tycker det är så tråkigt att behöva ställa in. Lade ut detta på min hemsida för några veckor sedan, men inser att det inte är många som har läst det.

Vi ses första helgen i augusti 2022 istället.

Härligt välkomna! 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

onsdag 28 juli 2021

Sommarens skrivarkurs för Kimselius på Färgargården i Blekinge

Sommarens skrivarkurs för Kimselius på Färgargården i Blekinge

Sedan 2014 har jag haft skrivarkurs på Färgargården i Eringsboda, Blekinge. Vissa somrar har jag haft 5 kurser.

Sedan pandemin startade har livet förändrats. Förra året var det ingen sommarkurs, men en höstkurs. I år var det en sommarkurs, men med bara fem boende, så att de slapp dela rum. Avstånd och mycket handsprit.

I nuläget har jag bestämt mig för att det här är sista året jag har skrivarkurser på Färgargården. Istället skulle jag vilja göra om det till Författarretreat. En samlingsplats för författare att träffas, skriva och dela tankar med varandra.

Tanken kom till mig eftersom många av kursdeltagarna har gått i flera år för mig. De behöver inte mig på samma sätt längre, däremot behöver de träffas och bolla idéer, åka iväg och skriva intensivt under några dagar. Något de har gjort under den här skrivkurs helgen.

I år satt vi mycket i köket och jobbade. Både för att det var lätt att hålla avstånd, men också för att där fanns en luftkonditionering och det var varmt, 27 grader ute.

Så många fina berättelser kom till de här dagarna. Jag blir imponerad över skrivkursdeltagarna och piskar på dem för att de ska våga ta språnget att skicka till förlag. Några av dem har faktiskt vågat, debuterat och fått fina omdömen. Nu gäller det att peppa de andra.

Vi brukar alltid ta promenader när vi träffas. I år var det extra roligt, eftersom parken i Eringsboda var färdigställd, samt promenadslingan runt Togölen.

Den här skrivkurshelgen blev mycket annorlunda mot alla tidigare. Visst, jag höll kurs veckan efter att min pappa hastigt hade dött, och det tog en hel del på krafterna. Men den här helgen var min hund mycket sjuk. På lördagen ringde de från djursjukhuset och sa att jag skulle hämta hem henne, trots att febern inte hade gått ner. De trodde hon hade det bättre hemma. Jag trodde jag fick hem henne för att hon skulle dö.

 

Medan jag tog en tur till Kalmar för att hämta Kiara skrev kursdeltagarna på en överraskning till mig. En berättelse, inspirerad av mina sista ord innan jag åkte. Berättelsen läste de upp på söndagen. Du kommer att få läsa den i nästa Färgargårdsbok som kommer våren 2022.

Fantastiska skrivkursdeltagare och jag är innerligt glad att de alla har anmält sig till att komma till Författarretreat nästa år.


Omdömen om skrivkursen
Givande med att diskutera redan klara texter. Bra att gå igenom om hur man tar och ger konstruktiv kritik. Genomgång av utgåvor med flera var givande. Alltid bra att få Kims raka, men vänliga respons.
Jane-Helene

Tack för ännu en fantastisk skrivarkurs. Som alltid håller du en hög kvalité och jag längtar att komma tillbaka nästa år på författarretreat. Du är en ständig inspirationskälla, och piska - det säger jag med all kärlek. Det var annorlunda med tanke på pandemin, men det blev bättre med ett fåtal personer på kursen. Vi hjälptes åt, samtidigt som vi har skrattat och umgåtts mycket. Ses igen nästa år!
Alexander Nilsson

Ännu en härlig skrivkurs hos Kim är till ända. Dagarna har gått alldeles för fort, men som vanligt har kursen gett massor med inspiration. Kreativiteten har flödat och all feedback från både Kim och övriga kursdeltagare, har varit enormt värdefull. Miljöerna runt Färgargården har alltid varit inspirerande, i år är det vackrare än någonsin. Byborna har gjort ett fantastiskt arbete runt Togölen och med Nordensköldska Parken. Tack för en underbar helg!
Marie Robé

En kurs som ger en oerhörd boost att hitta sätt att komma vidare i sitt skrivande. Inspiration av alla deltagares entusiasm för skrivandet och en miljö som triggar fantasin och skapar glädje i skrivandet. Så givande med omgivningen både Färgargården och naturen. Fantasin "goes bananas". Tack för denna sommar Kim!
Susanne Lifjord

Underbar kurs. Kim är en fantastisk lärare och person. Lärt mig ännu mer om mitt skrivsätt. Jättegod mat, längtar redan till nästa år, spännande med skrivretreat. Tack så mycket Kim och Jan för fina stunder som alltid kommer vara med mig.
Michaela Larsson

Tack för en härligt inspirerande skrivkurs! Lärorika och motiverande skrivövningar. Lagom antal deltagare och härlig stämning. Roligt och inspirerande, som vanligt. Stort tack!
Jenny Grand

Blir rörd över alla fina ord från skrivkursdeltagarna.

Men ännu är det inte slut med skrivarkurser på Färgargården. Vecka 43 och 44 håller jag de sista skrivarkurserna. Därefter satsar jag på Författarretreat vecka 27 och vecka 44 nästa år. Har du lust att komma?

Längre fram kommer jag att berätta mer om hur jag har tänkt mig upplägget. Jobbar fortfarande fram det.

Vi har just kommit ut med den sjätte Färgargårdsboken: Kärleken slår klorna i Färgargården.

Även nästa år kommer det ut en bok: Allting kan hända på Färgargården. Skrivkursdeltagarna jobbar för fullt med sina berättelser.

Hoppas vi ses på Färgargården!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!