Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 4 januari 2020

En oväntad jul av Natalie Cox

En oväntad jul av Natalie Cox

En charmig berättelse om Charlie som inte älskar jul och inte tycker om hundar. En riktig feelgoodbok. Skildringarna av hundarna älskar jag, den ödmjuka inställningen till djuren, kärleken till dem som spirar genom hela berättelsen. Jag, tyckte verkligen om den här boken.

Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare strax före jul, hennes mamma är på långresa med sin nya man och Charlies Londonlägenhet har blivit helt förstörd genom en gasexplosion.

Kusinen Jez erbjuder henne att komma och bo på Jez hundpensionat i Devon. Med lätt hjärnskakning blir Charlie hämtad av Jez för att vara konvalescent bland alla hundarna.

Men allt går inte riktigt som planerat. Jez får en inbjudan hon inte kan motstå och med Charlie i huset har hon hundvakt och reser bort på 14 dagar. Den dräktiga beaglen Peggy ska inte föda förrän Jez kommer hem.

När värmesystemet i hundhuset går sönder bestämmer sig Charlie för att ta in alla hundarna och det blir fullt i köket. Den stora grand danoisen Malcolm vakar över den dräktiga Peggy och allt hade varit frid och fröjd om inte en mystisk vit skåpbil med jämna mellanrum skymtar utanför gården.

Självklart finns det även två män som slåss om Charlies gunst. Allting är laddat för en riktigt mysig OCH spännande bok. Rekommenderar den varmt!
 

Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

fredag 3 januari 2020

Skulden av David Baldacci

Skulden av David Baldacci

David Baldacci är en författare vars böcker jag älskar. De är spännande och svåra att sluta läsa/lyssna på. Men Skulden grep inte tag i mig på samma sätt. Bitvis var den lite tråkig och jag ville bara att boken skulle ta slut. Det var först i de sista kapitlen spänningen kom. 

Det här är första boken om Aloysius Archer. Jag kommer självklart att läsa nästa bok, eftersom jag tror att den kommer att ha ett högre tempo än den här.

Därför tycker jag att även du ska ge boken en chans. Kanske tycker du bättre om den än vad jag gjorde?


ÅRET ÄR 1949. Krigsveteranen Aloysius Archer har precis avtjänat ett fängelsestraff för ett brott han inte begått. Hans övervakare har gett honom stränga order: anmäl dig med jämna mellanrum, skaffa ett jobb, drick ingen alkohol och umgås inte med kvinnor på glid.

I en mörk bar i småstaden Poca City får Archer ett jobberbjudande: han ska driva in en skuld åt en lokal affärsman. Men det som skulle vara ett enkelt jobb slutar med att Archer blir misstänkt för mord. För att rentvå sitt namn och rädda sig undan galgen är det upp till honom själv att hitta den verkliga mördaren.

Skulden är första delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om krigsveteranen Aloysius Archer.

 
Boken får tre stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

onsdag 1 januari 2020

Stipendier att söka under 2020

Stipendier att söka under 2020

Tänker du satsa på ditt författarskap under 2020? Då tycker jag att du ska försöka få ett stipendium för att kunna ta lite ledigt och få tid för skrivandet.

Författarförbundet har sina ansökningstider i februari, då är det Författarfonden och Fotokopieringsfonden du kan söka. Men det finns även vistelsestipendium, där du får bo gratis på någon naturskön plats för att få tid för skrivandet.


Stipendier på 5.000 kr från föreningen Arbetarskrivare, deadline 15 jan. Dags att ansöka med andra ord: arbetarskrivare.wordpress.com

Arvid Lindmans 60-årsfonds stipendier för unga politiska skribenter på 15.000 kr, löpande ansökningar: arvidlindmansfond.se/att-soka-anslag

Byggnads kulturstipendium på 15.000 kr, deadline 2 mars: Byggnads.se/om-oss/om-oss/kulturstipendium

Lilly och Tages find för unga författare (födda efter 1983), varierande belopp, deadline sommaren 2020: forfattarforbundet.se/stipendier

Stipendium för att bekosta arbetsrum, högst 3.000 kr/mån i 3 år, deadline juni 2020: forfattarforbundet.se/stipendier

Jubileumsfondens stipendier för författare med ekonomiska svårigheter, deadline i april: forfattarforbundet.se/stipendier

Du kan även söka kommunala kulturstipendier. Tidigare fanns det en bok med alla stipendier på biblioteken. Vet inte om den boken har uppdaterats, nu när allt finns sökbart på internet. Med andra ord tycker jag att du ska söka efter fler stipendier på nätet.

Lycka till!

För att du ska veta att det inte är alldeles hopplöst att få ett stipendium vill jag berätta att jag sökte resebidrag från en stiftelse för att göra research inför min bok Faraos Förbannelse. Jag bestämde mig för att jag bara skulle skriva boken om jag fick pengarna.

Du ser, jag lyckades få stipendium, för resultat blev en riktig bok.

Baksidestext:
Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt. Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen. Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.

Några av alla omdömen om boken:
"Detta var en otroligt bra och spännande bok. Den var skriven på ett sätt som gör läsaren nyfiken och håller intresset uppe. Det är inte svårt att förstå varför Kim M Kimselius är en uppskattad författare." Veronica Cadji

"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad." BTJ, lektör Lars Rask.

Se nu till att söka stipendium. Jag håller tummarna för dig!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

måndag 30 december 2019

Gott Nytt År önskar Kooikerhunden Kotten

Gott Nytt År önskar Kooikerhunden Kotten

Då har ännu en vecka passerat. För första gången på 10 år har jag inte bloggat varenda dag under julhelgerna, utan faktiskt varit lite ledig. Den tiden har jag ägnat åt hundarna och vi har haft riktigt mysigt.

En av dagarna tog vi en promenad runt den nya promenadslingan vid Färgargården. Slingan går runt Togölen och är grusad och fin hela vägen.

Du kan ju tänka dig att utsikten från promenaden kommer att vara hänförande på sommaren, när den är så här vacker på vintern. Hundarna älskade att gå här, många nya lukter.

Efteråt somnade Kotten på Tudors stora apa, som numera är Kottens sovkudde och vän.

Kiara är mer lättväckt. När jag fotograferar vaknar hon och undrar vad som står på.

Efter mina cykelturer på motionscykeln, brukar jag och hundarna krypa upp i soffan och mysa. Den här dagen var det bara Kotten som la sig bredvid mig. Här en närbild...

...och här lyckades jag sträcka kameran en bit längre ifrån för att du ska se hur mysigt vi har det.

Kotten tyckte tydligen det var väldigt mysigt, för han ville inte lämna soffan när jag gick därifrån.

Många sovstilar... Här ihoprullad...

...här utsträckt.

Ibland flammar himlen så vackert när vi kliver ut för en sista promenad i skymningsljuset.

När det lagas mat samsas hundarna om biabädden i köket.

Det här är Kiaras nya favoritplats. Här har hon uppsikt över hela huset och alla utgångarna, ingen kan passera henne utan att hon vet om det. Bra vakthund.

Som vanligt har veckan varit full av bus med hundarna. När de inte har busat har vi tränat.

....
Vi hade en mini-bernersennenträff här under söndagen. Här förbereder jag inför gästernas ankomst.

Tyvärr lämnade många återbud eftersom förkylningar och influensa slagit till. Men vi som var där hade jättekul.

Vi värmde oss vid brasan och grillade korv.

När gästerna hade gått var det dags att laga mat. Självklart satt Kiara och Kotten på första plats. Man vet ju inte vad matte råkar tappa i golvet. Hon snubblade ju utomhus och tappade hela fatet med de grillade korvarna. Som tur var hann inga hundar fram för att ta dem...

Kotten och Kiara har fått ett nytt aktiveringsspel i julklapp. Ett supersvårt... Men det lär de sig säkert snart.


Gott Nytt År
önskar
Kotten, Kiara och matte Kim.Läs tidigare inlägg om Kotten, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.
Bernersennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten
Kooikervalpen Kotten 7 månader.
Kooikervalpen Kotten en sakletare.
Utställningsträning för Kooikerhunden Kotten.

Kooikerhunden Kottens första besök i skrivarstugan.
Kooikerhunden Kotten på skrivarkurs.
Kooikerhunden Kotten får besök av Berner Sennenvalparna M och M. 
Kooikerhunden Kotten på upptäcktsfärd i Kristianopel.
Kooikerhunden Kottens första arbetsdag i Kimselius skrivarlya.

Kooikerhunden Kotten på Kimselius Öppet hus

Kooikerhunden Kotten på sin första utställning.

Kooikerhunden Kotten åker hiss för första gången.

Kooikerhunden Kotten börjar fortsättningskurs.

En varm vecka för Kooikerhunden Kotten

Kooikerhunden Kotten 10 månader.

Kooikerhunden Kotten ute i spårskogen

Kooikerhunden Kotten testar rallylydnad.

Kooikerhunden Koten 11 månader

Kotten och Kiara njuter av att vara i skrivarstugan i Skåne.  

Kotten på besök hos mormor Smilla.

Kotten provar på agility

Kooikerhunden Kotten på Skrivarkurs.

Kooikerhunden Kotten ett år

Aktiveringsbräda till Kooikerhunden Kotten

En aktiveringsvecka för Kooikerhunden Kotten

Första snön för Kooikerhunden Kotten.

Full fart i snön på Kooikerhunden Kotten

Aktiveringsvecka för kooikern Kotten.
Kooikerhunden Kotten på utflykt med Kiara och Smilla
 
 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!