Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 22 april 2019

Kooikervalpen Kottens första värmebölja

Kooikervalpen Kottens första värmebölja

För varje vecka som går blir Kotten en allt charmigare hund. Han utvecklas mycket, blir grövre, blir allt mer lätthanterlig och följsam. Vi är noga med att följa uppfödarens uppmaning om att låta honom upptäcka nya saker varje vecka. Något han älskar att göra.

Men det är också tröttande. När Kotten är jättetrött kryper han in i sitt lilla hus för att sova. Han har sovit mycket i det den här veckan.

Vi hade ju besök av Åttan och Ellie, med matte Anki och Matilda. Här är hela flocken samlad i vår hall.

Hundarna fick var sin leksak. Kottens favorit var den Kiara fick. Kanske för att det inte var hans leksak...

En nyhet för den här veckan är arbetet i växthuset. Kotten har varit med när vi har kört ut jord och kört in gödsel och ny jord. Han har hjälpt till genom att stjäla små gödselklumpar som han sprungit ut med för att mumsa i sig...

Kiara har det inte lätt, eftersom hon låter Kotten göra precis vad som helst med henne. Här ser han ut att ha tagit stryptag på henne där de busar i soffan.

Är man valp så är man. Kiara håller fortfarande Kotten ren när han kissat. Perfekt att passa på att slicka när han står uppe på stenen.

Ser inte värst bekvämt ut att ha ett ben som huvudkudde, men Kotten sov gott på det vid mina fötter.

De senaste dagarna, hela påskhelgen har det varit varmt. Runt 20 grader och lite till vissa dagar. Till och med Kotten föredrog skugga i vissa lägen. Han har funnit sin plats på verandan. Där han han bra utsikt över grinden och de gäster som kommer. Här med en pinne som sällskap.

Både Kiara och Kotten går kurs. Här är det Kiara som får träna i att sitta uppbunden. Förra veckan fick hon panik, den här veckan gick det bra. Hon satt ju fast i ett träd under 26 timmar när hon vara försvunnen, så jag kan förstå hennes rädsla.

Kottens älskade soffa. Där har han många olika sovställningar.

En dag var han extra trött. Det var efter att ha gått grundkursen. Då slocknade han i soffan med en igelkott som sällskap.

Det finns en hund till här i Kolshult, Frida, en goldentik. Det är inte ofta vi möter henne, men när vi gör det blir Kotten jätteglad. Kiara såg lite ledsen ut den här gången, för Frida hade bara ögon för Kotten. Normalt brukar hon leka med Kiara.

Kotten har upptäckt paddor. Han har insett att de smakar vedervärdigt. Här hittade han två paddor i full fart med att para sig.

Helena kom på besök med Timmi och Matti. Kotten älskar dem. Speciellt Timmi som har nästan samma färg som han.
De låg nära varandra, när de inte travade omkring i trädgården. Men gårdagen var riktigt, riktigt varm och det blev ingen full fart med lek.
....
Efter en halv dag med Matti och Timmi var Kotten trött och somnade på verandan. Där låg han tills det var dags att stänga dörren för kvällen.

När han kom in lade han sig bakom myggdraperiet. En plats som Tickie tyckte mycket om. Kiara ligger gärna vid spegeln, vilket innebär att den i stort sett alltid behöver putsas.

Den här krukan har stått på verandan sedan i höstas då jag satte krokus, hyacinter, påskliljor och tulpaner i den, som ett litet experiment. Både Kotten och Kiara har haft svårt att låta bli jorden i krukan, därför har vi fått ha galler för. Men nu blommar det för fullt. Bara tulpanerna som inte har slagit ut ännu. Nu kan gallret tas bort och vi kan njuta av blomsterprakten.

Det här är en typisk morgonbild. Fotot är taget imorse. Jag skalar ägg och vänder mig om, där sitter Kiara och Kotten och väntar på att få en äggskiva. Båda älskar ägg.

Jag är så tacksam över att ha sådana underbara livskamrater, min man Jan, Kiara och Kotten, som fyller mitt liv med kärlek och glädje.

Det är annandag påsk. Solen lockar utanför, men orden pockar på uppmärksamhet, så idag arbetar jag. En ny vecka har börjat.

Ha en fortsatt trevlig påsk!


Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!