Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 mars 2021

Jakten på Bockstensmannen av Peter Gissy

Jakten på  Bockstensmannen av Peter Gissy

En annorlunda deckare med härliga förvecklingar. De båda mörkhyade barnen får ständigt frågan om varifrån de kommer och svaret blir FINLAND. De är nämligen på besök i Varberg, bor normalt i Finland, men är adopterade.

Att lära känna Bockstensmannen genom en deckare är ett roligt inslag.

En lättläst bok, uppbyggd som en traditionell deckare för barn, om än med lite udda vinklingar.

En bok jag rekommenderar.

SKA MYSTISKA KLUBBEN FÅ TAG PÅ TJUVARNA?

Något vitt syntes mitt i allt. Niki satte sig
på huk och plockade upp det. Ett kvitto.
Kolla, Nelson.
Vad är det? Är det från tjuvarna? sa Nelson ivrigt.

Sommarlov. Niki och Nelson besöker sin mormor i Varberg och blir indragna i en spännande polisjakt när några tjuvar bryter sig in på museet för att stjäla den berömde Bockstensmannen från 1300-talet. Mystiska klubben som de kallar sig bestämmer sig för att försöka fånga tjuvarna på egen hand. Men det som börjar som en oskyldig lek blir till något annat när de råkar komma tjuvarna lite för nära.
 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

torsdag 11 mars 2021

Skrivarkurser på distans för Kim M Kimselius

Skrivarkurser på distans för Kim M Kimselius

Har just skickat iväg kursbreven på samtliga skrivkurser på distans. Efter det är gjort besvarar jag alla mejl. Där hittade jag bland annat ett omdöme om skrivkursen Hitta glädje i skrivandet, som du kan läsa längre ner.

Nu erbjuder jag dig 10% rabatt på mina distanskurser veckan ut, fram till klockan 23.59 söndagen den 14 mars.

Här är de kurser du kan välja mellan:

Hitta glädje i skrivandet
Vill du lära dig hitta glädje i skrivandet och behålla skrivlusten? Då är distanskursen Hitta glädje i skrivande den perfekta kursen för dig.

Detta är en självstudiekurs som genom 17 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på en berättelse på max 5 A-4sidor.

I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje.

Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter.

I kursen går vi bland annat igenom följande ämnen: Att känna glädje i skrivandet, Hitta din författarröst, Gestalta, Fånga läsaren, Att komma ur skrivkramp, Skicka till förlag och många, många fler saker.

Ett bra komplement till den här kursen är boken Att hitta glädje i skrivandet

"Man kan delta i skrivarkurser där det från första dagen febrilt produceras texter.Att ha deltagit i en skrivarkurs för Kim Kimselius var en annorlunda upplevelse. Plötsligt blev det fokus på berättelsen. Den är det viktiga.För om den kommer igång då kommer också ett passande språk att infinna sig. Att kunna lära ut övergången från text till berättelse det är det kluriga. Kim klarar det galant.Hon är själv en gudabenådad berättare men också ett proffs på att lära ut det hon kan. Kim är faktiskt något tredje också. En tvättäkta för-fattare.Det är en sådan som går före och visar vägen både för sina läsare och för sina skrivarnoviser. Tack för en intressant skrivartid. Jag har haft bra flow hela tiden." Hälsningar Jern Blahammar

 

Skriv om ditt liv
Vill du skriva om ditt liv, en självbiografi, och göra avtryck i historien? Då är denna kurs för dig. Det här är en kurs för dig som drömmer om att skriva om ditt liv. Den erfarna författaren Kim M Kimselius ger dig tips om hur du kommer igång med din egna berättelse, samt information som gör att du hittar glädje i skrivandet.

Detta är en självstudiekurs som genom 20 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen
avslutas med att du får respons på 5 A-4-sidor av din berättelse. Du får också hjälp under kursens gång om du skickar in dina övningar.

I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje och din självbiografi.

Ett bra komplement till distanskursen Skriv om ditt liv är boken Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien.

"Är glad att jag tagit din kurs. Här finns så många fantastiska idéer, förslag som jag tidigare inte samlat på mig och jag är så glad att du delar med dig av din erfarenhet. Efter att ha slutfört novellkursen för dig, börjar jag tänka på ett annat sätt. Är så tacksam för din optimism och ditt vida kunnande. Det gör mig nyfiken på ett fortsatt skrivande. Underbart att få ta del av all din erfarenhet. Inte undra på att alla dina kurser är fulla. Har köpt din tjocka bok om skrivandet som jag hyllar till skyarna.” Bibbi Ahrnstedt om skrivarkursen på distans

 

Distanskurs Fortsättning Skrivglädje
Den här kursen passar dig som har gått min Grundkurs på Färgargården, eller Distanskursen Hitta glädje i skrivandet. Eller redan har gett ut en bok, men vill lära dig lite mer. Kursen utmanar dig lite extra.

Detta är en självstudiekurs som genom 10 kursbrev ger dig möjlighet att jobba med skrivglädje, disciplin och att få orden ur dig.

Varje vecka kommer ett nytt kursbrev i din inkorg. Du bestämmer själv när du vill göra uppgifterna. Det är viktigt att du gör kursen i din egen takt, utan någon stress.

"Tack för en bra kurs. Det var veckans höjdpunkt när veckobrevet kom, det såg jag alltid fram emot. Jag har haft stor nytta av den kunskap du har delat med dig av varje vecka, framförallt i arbetet med min egen feelgood-roman. Som alltid gör du mig motiverad och inspirerad att skriva mer och bättre. Problemet är bara att jag har mer klister än tid. Jag vill bara skriva, skriva, skriva. Jag får ständigt nya idéer till berättelser i mitt huvud. Utifrån dina kursbrev har jag särskilt fokuserat på att sätta upp mål, att jobba med mina karaktärsbeskrivningar och att beskriva i bilder.

Det vill jag bli riktigt bra på, och är något jag själv uppskattar när jag själv läser en bok. Jag har hittat mitt sätt att skriva, mycket på grund av dina kurser och din feedback. Jag glömmer aldrig när jag fick det första mailet från dig, när du hade läst mina fem inskickade sidor, jag skrek rakt ut av glädje över din recension. (Mina kollegor i samma rum tittade konstigt på mig). Du har gett mig självförtroende när det gäller mitt skrivande. Jag är så glad att ha dig som mentor. Hoppas på fler inspirerande kurser för dig i framtiden.”Jenny Grand

 

Amanda Nedermans ord om distanskursen Hitta glädje i skrivandet
I framtiden kommer jag säkert även gå fortsättningskursen men först ska jag djupdyka i konsten att korrekturläsa. 

Jag har försökt skriva ett omdöme om kursen men kan inte hitta ord som på ett rättvist sätt beskriver kursens innehåll. Så jag kan inte säga mer om kursen än att jag har tyckt att det var väldigt roligt och inspirerande att gå kursen.

Kika in på min hemsida under Författartips för att läsa mer om de olika kurserna.

Hoppas vi ses på någon av mina populära distanskurser.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

tisdag 9 mars 2021

Laddar för digitala föreläsningar

Laddar för digitala föreläsningar

Nästa vecka är det dags för mig "att stå på scen" igen. Men det blir inga vanliga föreläsningar i år, inga kramar, inga "Hej Kim!" när jag kommer gående över skolgården.

I år är det digitala föreläsningar som gäller på grund av pandemin. Jag känner mig väl förberedd. Har gått så många kurser i digitala föreläsningar jag bara kan och testat på mina författarkollegor och vänner. Nu hoppas jag att internet inte slutar fungera, att våra system är kompatibla med varandra och att jag lyckas nå fram till eleverna när jag sitter på andra sidan dataskärmen.

Jag vet med mig att jag kommer sakna att kunna känna av stämningen, se alla leenden ansikten, höra deras förvånade utrop... Kanske det sistnämnda ändå går fram över datorn. Vi får se.

Innan jag är redo för att möta eleverna i min författarlya måste jag röja undan lite.

Visst är det bra med två stora skrivbord, lätt att bara lägga saker på hög och låta högarna växa, tills det till slut bara finns en liten plats för varje armbåge när jag sitter och skriver. Allt det ska plockas undan, arkiveras och beundrarbreven besvaras. Jag eftersträvar ett så rent skrivbord som möjligt till nästa vecka när de digitala föreläsningarna sätter igång.

Ser fram emot att få klä mig fin inför mötet med alla eleverna.

Dags att sätta igång och röja skrivbordet.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!