Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 juli 2011

Den här är farligt god...

Du har säkert läst mina tidigare inlägg om de produkter som jag köpt från Butik Citronodlingen på Sicilien.

Nu ska jag berätta om en av de saker som jag handlade som är FARLIGT GOD!

NUCILLA NERA
Honung med finhackade, rostade hasselnötter och kakao.
Inget tillsatt socker, inga färgämnen och inga konserveringsmedel
Honung: 55%
Rostade hasselnötter: 42%
Kakao: 3%
Innehåller 220 gram

Jag tycker mycket om Nutella, men den här krämen var ännu godare. Den gav verkligen en smak av hasselnötterna, tjockare konsistens och lite "matigare". Supergod att äta som den är, men jag kan tänka mig att den är perfekt som fyllning i bakverk.

Tänk vad mycket spännande det finns att upptäcka på nätet. Vill du veta mer om Butik Citronodlingen kan du kika in här.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

fredag 8 juli 2011

Vinn boken På liv och död i andra världskrigets skugga

Nu ligger första boken om andra världskriget På liv och död i andra världskrigets skugga hos tryckeriet. Snart kommer böckerna till mig och då tänkte jag passa på att lotta ut några böcker till mina bloggföljare.

Vill du ha chans att vinna en bok är det enda du behöver göra att följa min blogg. Om du redan har lagt till dig som bloggföljare behöver du inte göra något. Om du INTE har lagt till dig som bloggföljare kan du göra det till höger här på min bloggsida under: FÖLJ GÄRNA MIN BLOGG.

När På liv och död i andra världskrigets skugga kommer från tryckeriet lottar jag ut flera böcker. Ju fler bloggföljare, desto fler böcker lottas ut.

BAKSIDESTEXT:
En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!
En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.


Omdömen om boken:
"En spännande och välskriven berättelse från vår mörka historia. Jag skulle inte vilja byta plats med Theo och Ramona." Ingela Svensson

"Mycket bra skrivet. Personligt och fångande!" Kristina Fridensköld

"Trots ett tema som är både känsligt och ofta tabubelagt tycker jag att Kim gjort ett storartat jobb med den här boken!" Annelie Nilsson

Om du inte har turen att vinna Första boken om andra världskriget har du en chans att vinna den Andra boken På flykt från andra världskrigets fasa, när den kommer från tryckeriet.

Glöm inte att kika in här på bloggen för att se om du har vunnit! Lycka till!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

torsdag 7 juli 2011

Boktips: "Bärböckerna" av Eva Swedenmark och Annica Wennström

Idag tänkte jag tipsa dig om riktiga sträckläsarböcker att ligga i hängmattan, ute i båten, eller sitta i skuggan av ett träd och läsa: Det är "Bärböckerna" av Eva Swedenmark och Annica Wennström. Böcker som jag själv sträckläste förra sommaren. Nu vill jag berätta om dem för dig.

Vi börjar med första boken i serien: Smultron och Svek
Liselotte kämpar för att finna balans i tillvaron. Hennes man Mario driver Östersunds mest populära restaurang, La Stella, och arbetar jämt. Själv har Liselotte fullt upp med barnen Sandra och Elias, med arbetet på resebyrån, med hemmet och med sina föräldrar. Och någonstans har hon en gnagande känsla av att livet inte blev som hon tänkt sig.
Första delen i serien om familjen kring La Stella i Östersund, som senare följdes av Vinbär och vemod, Hallon och hat, Lingon och lust samt receptsamlingen Kärlek och käk. Utgiven i originalutgåva 2005.


Den här boken fångade mig direkt, och jag var mycket glad över att jag hade de övriga tre böckerna i serien, så jag snabbt kunde kasta mig över nästa bok.Andra boken i serien är Vinbär:
Familjen kring La Stella är tillbaka. När vi möter dem i den efterlängtade fortsättningen på Smultron och svek, börjar det gå mot höst. Vinbären lyser i trädgårdarna och vemodet ruvar över Östersund.
Liselotte Pontis nystartade resebyrå går alldeles lysande och tillsammans med sin man Mario och barnen planerar hon för ett nytt liv i en stor villa på Frösön. Ett liv som ska få dem alla att slippa tänka på sveken och familjelögnerna - eller?
Vinbär och vemod är en berättelse om drömmar och svikna förhoppningar. Men också om oväntad lycka och insikter om livet som är mer svårgripbara än de trott. Lyckan finns, liksom kärleken, frågan är bara; hur stort får priset bli?
En charmig och underhållande roman om att hitta sig själv, om kärlek och vänskap, om modet att våga bryta upp och inte minst om mat - familjen samlas kring många goda middagar! Vinbär och vemod är andra delen i serien om Familjen kring restaurang La Stella i Östersund.

Tredje boken är Hallon och hat:
 Det är juli och de hallon som inte plockats jäser. Samtidigt med sommarens tunga och söta doft gror någonting annat. Kärleken drabbar några, andra blir övergivna och hatet ligger snubblande nära den tidigare kärleken.
Liselotte drömde om en ny kärlek, men när hennes förhoppningar grusas kastar hon sig in i arbetet. Hon fortsätter att överraska både sig själv, sina vänner och företagarna i Östersund. Hon är full av idéer som går lättare och lättare att genomföra. Men när dottern Sandra fäster sin kritiska tonårsblick på henne inser hon att hon inte längre kan undvika de svåraste frågorna. Var det så här hon tänkt sig livet? Vart tog kärleken vägen?
Susanne och Håkan kämpar vidare för att deras nya ömtåliga relation ska accepteras. Anita känner hur marken skälver under henne när hon utmanar allt hon någonsin trott på. Hur klarar hennes man Börje de omvälvande förändringarna? Linda gör en tvärvändning som påverkar livet för både henne och Anders. Hon vågar ta plats igen.
Elias flyr till sin pappa Mario som vacklar under ansvaret. En dag står han plötsligt i Liselottes yogalokal och letar efter en annan dimension i tillvaron.
Hallon och hat är den tredje fristående delen i romanserien om Familjen kring La Stella.

Nu har vi tyvärr kommit till sista delen i serien, Lingon och lust:
Det är höst, i skogen lyser lingonen röda. Familjen kring La Stella har efter en turbulent tid kommit varandra nära igen. Mycket ser ut att gå deras väg. Ändå vill inte lugnet och ron infinna sig.
Liselotte har förverkligat många av sina drömmar, ändå känner hon en obestämd lust och längtan som driver henne att ta nya beslut. Marios restaurang har fått ett uppsving, men svårigheterna han upplevt har förändrat honom på djupet. Ska han få svar på sina frågor då han söker sig ut i den jämtländska fjällvärlden? Barnen Sandra och Elias står inför nya utmaningar när deras föräldrars längtan driver dem alla vidare. Anita upplever en sällsam kraft i gamla känslor. Hemlighetsfullt smyger hon iväg med hinkar och bärplockare, men det är inte skogens rikedomar som lockar, utan något helt annat.
Men alla är inte lika förtjusta när förändringar återigen står för dörren. Lingonens röda färg lovar en annan sötma än de ger. För vissa i familjen kring La Stella känns tillvaron som om den är färgad av denna bittra eftersmak.
Lingon och lust är den fjärde fristående delen i romanserien om familjen kring La Stella. 

Där är tyvärr bokserien slut. Hoppas att författarna håller på att skriva ännu en bok i serien, för det kändes VÄLDIGT tomt när böckerna var slut.

Eftersom hela bokserien utspelar sig runt en restaurang och det i varje bok finns recept på maten de äter, har författarna nu samlat ihop alla recepten och gett ut en kokbok: Kärlek och käk

Östersunds mest omskrivna restaurang är tillbaka - nu med recept ur romanerna Smultron och svek, Vinbär och vemod, Hallon och hat och Lingon och lust. Bokserien om familjen kring La Stella har haft en trogen publik. Kärlek och käk ur La Stellas skafferi är 128 sidor, inbunden med skyddsomslag, otroliga matbilder och en och annan Östersundsvy, massor av recept och känslosamma ord från romanernas karaktärer.


Den här boken ingår ännu inte i min samling, men jag lovar dig att den till slut  kommer att stå i mitt kök!

Missa inte den här serien, för det är böcker som fångar från första till sista raden och helt enkelt inte går att lägga ifrån sig!

Skriv gärna och berätta vad du tyckte om böckerna när du har läst dem.

Kramisar KimKommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

onsdag 6 juli 2011

På ett ögonblick...

Det var en underbar försommardag, den första riktigt varma dagen. Redan dagen innan hade han bestämt sig för att ta en tur på motorcykeln, en liten kort tur, eftersom det var årets premiärtur med hojen.

När han väl gränsat motorcykeln och kände fartvinden omsluta kroppen, lockades han att fortsätta turen. Han bestämde sig för att köra vägen mellan Hindås och Lerum.

Det var en populär väg för motorcyklister, eftersom vägen slingrade sig fram mellan sjö och skog, upp och nedför backar. En väg som fick det att killa i magen många gånger, samtidigt som den var en fröjd för ögat.

Det var sen eftermiddag när han kom fram till vägen och påbörjade den slingriga färden. Det kittlade upphetsande i magen när han svängde runt kurvorna. Han mötte en och annan bil, och desto fler motorcyklar. Det här var livet, tänkte han.

När han kom fram till Lerum vände han, för att köra tillbaka samma väg. Nu var trafiken glesare på vägen och han ökade farten något. En gång slirade motorcykeln i grus som blivit kvar efter vinterns halkbekämpning. Men det fixade han lätt, van som han var att köra motorcykel, även om det var årets premiärtur. Han skrattade högt innanför hjälmens visir. Han kände sig fri och lyckligare än på länge.

Sjön blänkte på hans högra sida när han svängde runt kurvan och på ett ögonblick hände det...

Framför honom stod en råbock, stor och grann, med vackra horn. Råbocken stirrade på honom och tycktes säga: "Det här är min väg! Jag tänker inte flytta mig!"

Det fanns ingen tid för eftertanke, det gällde bråkdelen av en sekund innan han skulle träffa det ståtliga djuret. Han vräkte motorcykeln åt sidan och hoppades att han råbocken skulle fortsätta stå still så att han lyckades köra runt honom.

Motorcykelns däck slirade i grus. Han kände hur hjulen plötsligt tappade fäste om marken och han flög rakt ut i naturen. Motorcykeln landade före honom och han hörde dunsen och ljudet av metall som klämdes ihop och slets sönder. Det gjorde ont i honom. Men inte hälften så ont som när han själv träffade marken.

Han hade oturen att falla rakt på en sten. Hjälmen spräcktes, visiret gick sönder och han tänkte: "Nu dör jag!"

När han till slut vaknade upp på sjukhuset mindes han ingenting. Flera dagar hade försvunnit ur hans liv. Han visste inte varför han låg på sjukhus, hade inte en aning om att han hade varit ute och kört motorcykel.

De berättade för honom vilken tur han hade haft. Att hans motorcykel var totalförstörd, hans hjälm, hans skinnställ. Men att han hade överlevt.

Han grämde sig över cykeln, skinnstället och hjälmen. Han led när han försökte röra sina avslitna muskler. Han hade svårt att höra vad de sa, eftersom blod rann ur hans öron. Han var yr och hade ont och ville inte alls vara där. De sa att han hade haft tur, men han själv tyckte att han hade haft världens otur som hamnat här.

Samtidigt förstod han vad de menade. Han levde, han hade inte brutit några ben... Men hans huvud hade fått en rejäl smäll, hans ansikte var sönderskrapat och hans kropp såg ut som en paljett av färger.

Han fick gå med kryckor, och alla sa att han hade haft tur. Han mindes fortfarande inte vad som hade hänt... Han mindes knappt vad han hade gjort för bara en liten stund sedan. "Det blir bättre", sa läkaren. Och han trodde honom. Men istället blev det sämre, han förlorade känseln i benen, sedan armarna. Han kunde inte arbeta, han kunde inte tänka, han stod inte ut med folk.

"Det går över", sa läkaren. Men han visste att det inte skulle gå över. Det var så här det skulle bli framöver. Han tyckte inte att han hade haft tur.

Han tyckte att han hade haft oturen att överleva...

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

tisdag 5 juli 2011

Invigning av Berättarfesten i Blekinge

I söndags invigde jag Berättarfesten Berättelser under Eken i Blekinge.

Evenemanget hade "tjuvstartat" med ett Berättarläger. Deltagarna i lägret fick börja invigningen med att berätta.

Här är det ledarna för lägret storycoacherna Zarah Necksten och Sofie Wiblom, tillsammans med mattanten och gitarristen som framför Barettas sång. Vill du veta mer om Storytellers kan du kika in här.

Därefter framförde eleverna berättelser som de hade skrivit under lägret, det blev som en hel teaterföreställning.
Här är alla uppställda inför avslutningen av lägret.

Det delades ut godisstänger till deltagarna efter att de hade framfört berättelsen om Stora Hammar där lägret hade hållits och där invigningsceremonin var.

Deltagarna avslutade med att hylla kursledarna med en egenkomponerad sång.

Ser du den lille killen som vänder sig om?
Han blev livrädd när det berättades spökhistorier.
När sedan spöket kom in genom stora dörren blev han
väldigt rädd. Förmodligen sitter han och kikar så att
spöket inte ska komma tillbaka.
Därefter var det dags för mig att säga några ord om berättandet, innan vi gick ut i den vackra sommarkvällen för att "klippa av bandet".
Bandet gick till en knippe heliumballonger där deltagarna i Berättarlägret hade fått knyta fast sina berättelser.

Ballongerna steg till skyn och enligt arrangörerna ska de kunna flyga i fyra dagar innan de landar. Tänk vad spännande att få en hel knippe färgglada ballonger neddimpande på sin tomt, att därefter få läsa spännande berättelser... Åh, jag önskar att vinden hade blåst åt mitt håll, istället för åt helt motsatt håll.

Nu fortsättar Berättarfesten hela veckan, med bland annat: Historiska vandringar, Fladdermussafari, Medeltidsberättelse i Lockansmålas medeltidsby, Berättarvandringar i Kristianopel, Jubileumskonsert vid Nättrabyån, Berättarauktion med Katarina Mazetti och Michael Helgesson, och teater "Kur i Fur". Hela programmet hittar du här.

Som du ser är ingen författardag lik den andra. Det händer massor av spännande saker hela tiden för oss författare. Det är det som ger inspiration och spänning i livet!

Kramisar Kim

 
Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/har-kan-du-kopa-kims-bocker.html

måndag 4 juli 2011

På tur i Blekinge

Följ med mig på en tur i naturen.

Vi börjar med Tickie och Pluto bland alla Hundkexen.

Innan det bär av ut i skogen finns det massor av vackra saker i trädgården. Till exempel de här underbara rosorna som doftar gudomligt!

En perfekt plats att äta frukost, med morgonsol, citron- och mandarinträd och doftande, ljuvliga blommor runt omkring.

En nattfjäril passar på att åka snålskjuts under promenaden.

Närmast i bild är Pluto, därefter Tola och Tickie skymtar inne bland växtligheten till höger.

Det är "de små detaljerna som gör det" och den här ljuvliga plantan av klöver var otroligt vacker.

Blekinge har många sjöar och där jag bor kan jag promenera runt till många olika underbara sjöar. Här är det Tickie (i förgrunden) och Tola (bakom Tickie) som tar ett litet dopp i sjön.

Pluto tycker det är säkrast att stå stadigt på en klippa och titta ut över sjön.

Detta är utsikten som Pluto tittar på. Så vackert att det gör ont i bröstet att stå där och blicka ut över sjön, stillheten den tidiga morgonen över det spegelblanka vattnet.

Nu har solen stigit högre upp på himlen och hundarna rusar mot sjön för ännu ett dopp.

Minns hur det såg ut förr när höet hade slagits, alla höskärvar som stod uppställda på ängarna. Vilket också påminner mig om en mycket hemsk berättelse som min mor läste för mig som barn. Minns inte namnet. Men den handlade om ett troll, han var egentligen en sådan där ställning av hö, som stod spetsig mot skyn under dagen, men på natten förvandlades han till ett hemskt elakt troll med vårtor på näsan. Jag tyckte det var en jätteotäck berättelse och ibland är jag nästan tacksam över de vita plastbalarna av hö, eftersom där absolut inte kan finnas några troll, eller...

Blomsterängen hemma är fylld av fjärilar.

När hundarna springer ut bland de vilda blommor yr fjärilarna runt dem och det är SÅ vackert!

Tog hur många bilder som helst för att få med alla fjärilar och humlor som surrade runt de här blommorna. Men jag lyckas inte hitta en enda fjäril eller humla när jag tittar på den här bilden, gör du?

Ja, nu har du fått följa med på en underbar tur hemma hos mig och i min omgivning. Som du ser är Blekinge fantastiskt! Här spirar fantasin, här får jag lugn och ro att bygga upp mina berättelser som utspelar sig på helt andra mycket hektiska och farliga platser...

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

söndag 3 juli 2011

Skrivprocess: Gula lappar och innehåll

"Gula lappar" är mitt sätt att arbeta fram berättelserna. Idag tänkte jag även berätta om ännu ett bra sätt att bygga upp en berättelse.

Här har det blandat in sig några röda och gröna lappar
bland de gula, men det var bara för att jag tog
vad som fanns till hands när idén poppade ut
Tycker att det känns bra att bygga upp berättelsen med hjälp av Gula lappar innan jag skriver berättelsen.

Vill du också jobba med Gula lappar kan du göra så här:
Ta en bunt Post-it lappar (gula klisterlappar). Skriv ned de idéer som ploppar ut ur ditt huvud, en idé för varje lapp. Tänk i kapitel, händelser, människor, platser och skriv det på lapparna.

Gå igenom lapparna och lägg till mer detaljer på varje lapp. Sedan sorterar du dina lappar i den ordning du vill att saker och ting ska hända. Var noga med att inte fortsätta att skriva på din berättelse förrän du har kommit på slutet och skrivit ned det på en gul lapp. Sätt upp lapparna på väggen, studera dem, flytta om dem om det behövs, stryk och lägg till.

Glöm inte berätta hur personerna ser ut. Tankar, känslor, vänner, fiender, till huvudpersonen osv. Skriv gärna korta noteringar om även detta på lapparna, eller lägg upp ett "persongalleri" där du antecknar varje person du börjar skriva om, vem den personen är, hur den ser ut m.m.


Nu har jag börjat använda ännu ett nytt sätt att arbeta på, det är med hjälp av en Innehållsförteckning:

Här ser du exempel på Innehållsförteckningen
till På flykt från andra världskrigets fasa
Som du ser är det några tomma rader mellan
kapitlen. Det beror på att jag inte alltid skriver
kapitlen i den ordning de kommer.
Då är Innehållsförteckningen mycket värdefull för mig!
Den fungerar på två olika sätt, både som ett komplement till de Gula lapparna och som ett stöd för mitt minne om vad de tidigare kapitlen handlar om.

Jag gör två kolumner i datorn, i första kolumnen skriver jag KAPITEL 1, osv. I den andra kolumnen berättar jag kortfattat vad kapitlet jag just har skrivit handlade om. Men ibland kan jag även skriva in vad kommande kapitel SKA handla om, det är då som Innehållsförteckningen kompletterar de Gula lapparna.

Det här med Innehållsförteckning började jag med i våras när jag skrev de båda böckerna om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Eftersom jag arbetade parallellt med böckerna var det inte lätt att hålla isär de gula lapparna. Därför började jag med Innehållsförteckningen. Jag lade även en liten bild på omslaget på varje boks innehållsförteckning för att jag med en enda blick skulle se vilken bok innehållsförteckningen tillhörde.

Det här sättet visade sig vara alldeles perfekt för mig. Istället för att sitta och bläddra tillbaka i kapitlen för att se var och vad jag hade skrivit om en viss sak, kunde jag bara kika på innehållsförteckningen och visste direkt i vilket kapitel jag skulle leta.

Även om jag inte kommer att skriva två böcker om samma ämne i fortsättningen kommer jag ändå att använda mig av Innehållsförteckning, för att jag lättare ska kunna hitta i berättelsen. Men... Jag kommer givetvis att fortsätta bygga upp berättelsen med Gula lappar, för det är genom de gula lapparna som berättelsen växer fram.

Du kan givetvis bygga upp hela din berättelse genom en Innehållsförteckning, istället för att arbeta med Gula lappar. Det blir liksom en tankekarta, där du skriver in allt som ska hända i korta stolpar. Men var inte rädd för att förändra, lägga till kapitel, flytta om kapitlen och stryka kapitel... Det är när du vågar arbeta på det sättet som din berättelse växer och blir bättre. Var flexibel, men se först till att du har en stabil grund att stå på när du börjar din berättelse!

Lycka till!

Kramisar Kim

Tidigare inlägg om Skrivprocessen

Min allra första bok
Skriva en bok
Ge ut böcker på eget förlag 
Bokomslag, från idé till färdig produkt 
När blir du författare?
Min källa till inspiration 

Skriv en bok, föreläsning på Bokmässan i Göteborg 23 september 2010

Att arbeta med flera böcker samtidigt 


Spökskrivare 
Tänk vad ett ord betyder mycket
Lugn och harmonisk av böcker
Skrivarskolor Sommarkurser 2010
Skrivarkurser Sommaren 2011


 


Skicka din berättelse till förlag
Jobba med gula lappar och se exempel.
Nya gula lappar och skrivtips.
Hitta ditt författarspråk 
Kött på benet

Huller om buller-tekniken
Första meningen
Slutet 
Ge dig tid att stanna upp

Om jag ändå kunde tänja på tiden
Motivation och disciplin
Snart klar 
Korrekturläsning
När allting finns där och har bråttom att komma ut 

Det kom ett mail 
Skriva för skrivandets skull
Skriva synops 

Att arbeta med ordspråk

Synonymer, en spännande lek med ord
Läsarna är viktiga

Att använda sig av livserfarenhet i sina böcker

När inspirationen flödar 
Sprudlande skrivarglädje 
Kreativitet och vardagsbestyr
Skrivprocess och drömmar

Mellan dröm och verklighet
Skrivandet och livserfarenhet
Korrekturläsarna

Skrivkramp? 
Vad händer på nätet när jag dör?
Skrivglädje 
Skriv medan du sover
Skriv direkt ur hjärtat!
Iaktta och memorera...
Tid att skriva

Bygg upp din berättelse
Skrivandets alla små stunder
Skrivlängtan
Skrivklådan stillad...
Skrivar-endorfiner
När skrivandet känns som bäst
Vad ska jag berätta om?
Skriva för barn och ungdomar
Så många ord!
Steg för steg

Ord föder ord

Hur viktig är bokens titel och hur väljer du namn på boken?
Skicka din berättelse till ett bokförlag
Det händer något magiskt... 
Att ta kritik
Glöm inte backupen!!!
Skriva slutet först...
Fasta Gula lappar 
När fantasin tar över kan det bli så här...

Berättelsen färdig, fortsätt jobba!  

Skriv din berättelse genom någon annan / Spökskrivare
Hur gammal ska man vara för att bli författare?

Hjälp på vägen
En gång

Det är så många ord 
Första raden i berättelsen

Svar på många frågor 
Bli en ny Camilla Läckberg!
Boken inom dig

Vill du ha fler skrivtips kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se 


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se