Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 oktober 2015

Boktips Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen


Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen

När jag var på Akademibokhandeln Nova Lund för några veckor sedan talade jag med en kvinna som varmt rekommenderade Jussi Adler-Olsens böcker. "Men börja från början", sa hon. Det gjorde jag.

Kvinnan i rummet är första delen i serien om Avdelning Q, en enhet för ouppklarade brott inom Köpenhamnspolisen. Noggranna beskrivningar förankrar berättelserna i en verklighet.

Jag älskade den här boken och kommer att läsa samtliga böcker av författaren. Mycket annorlunda deckare, rysligt spännande och mycket oförutsägbar. Bra personskildringar och miljöskildringar som gör berättelsen riktigt, riktigt otäck och svår att lägga ifrån sig.

Det här är en hyllad dansk succédeckarserie. Att jag inte har hört talas om den förrän nu?

Politikern Merete Lynggaard försvinner spårlöst. Poliserna inleder en stor utredning men kvinnan går inte att hitta.

Kriminalinspektör Carl Mørck får ansvaret för utredningen, mest för att de vill bli av med honom. De placerar honom i ett fönsterlöst källarutrymme. Till assisten får han  Hafez el-Assad som är där mest för syns skull, men visar sig ha en ovanligt skarp hjärna. Något som Carl Mørck kan skatta sig lycklig över när de får upp spår på en hänsynslös förbrytare.
Jag tyckte om allt i den här boken, så annorlunda mot alla andra deckare jag har läst. Rekommenderar dig varmt boken och hoppas verkligen att du läser den!

Här kan du se vad andra tycker om boken:
"En bubblande energisk och spännande deckare om en osedvanligt rolig polis." Dagens Nyheter

"Ett strålande porträtt av en stark kvinna som befinner sig i en minst sagt extrem situation. Jussi Adler-Olsens första bok om Avdelning Q är precis så bra som jag hoppades...." Kristianstadsbladet

"Jussi Adler-Olsens böcker om polisen Carl Mørck är en liten sensation enligt mig. Sammantaget är det nog det mest spännande jag läst på länge. Adler-Olsen kommer att bli en skräll, även utanför de skandinaviska länderna... " Västerbottens Folkblad

"Styrkan hos Adler-Olsen ligger i hans realism, både i skildringarna av det oftast tröstlösa polisarbetet och i de klaustrofobiska bilderna av kvinnan i det slutna rummet." FalukurirenDen får fem stjärnor av fem möjliga (fast den är värd tio).


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 16 oktober 2015

Signering i Lund i helgen

 Dags för nya signeringar

I helgen signerar jag i Lund. Kom och hälsa på. Kanske kan vi ta en fika efteråt?

17 oktober 11-14 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. 
 
18 oktober 12-15 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.

Jag vet att båda bokhandlarna har bra priser på mina böcker.

Här hittar du mina övriga signeringstider, nya tillkommer hela tiden så kika in lite då och då.

Årets nya böcker är:


 Staden på andra sidan Kompassen
"Det här är en bok med ett rappt språk och korta kapitel, vilket gör den lättläst. En riktig rysare med både skräck och vänskap och som slutar i en riktig cliffhanger. Kim M. Kimselius är en mycket produktiv barn- och ungdomsförfattare." BTJ-häftet nr 10, 2015. Lektör Karin KarlstrandSveriges Pompeji Sandby borgs öde
"Spännande historia i rafflande tempo som för läsaren genom tid och rum.Jag tror att boken kommer bli läst och omtyckt av många ungdomar! Vilket tempo!" Anna-Karin Andersson, arkeolog och författare


Att hitta glädje i skrivandet
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren TudorRosen Kampen om makten
"Kombinationen av intrigfylld tidsålder och skickligt författande gör TudorRosen till den ultimata historiska äventyrsromanen." Roxana Kaboli


Kramisar Kim
Blev du nyfiken på böckerna och inte kan komma på någon av signeringarna? Fråga efter böckerna på biblioteket eller hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.
Kanske gillar du:

torsdag 15 oktober 2015

"I den här boken hittar jag guldkorn jag vill ta till mig"

Författaren Christina Gustavson har läst Att hitta glädje i skrivandet och har skrivit en härlig recension om min skrivbok. Blir så glad!

"Jag har läst Att hitta glädje i skrivandet, av Kim Kimselius. Det första som slår mig är att boken är så personlig och utlämnande, vilket gör att den inte bara innehåller fakta staplade på varandra utan en dörr öppnas till en inspirerande och engagerande författardag där positivt tänkande slår ut missmod och uppgivenhet i skrivandet.

Boken utgår från att den som läser också blir en författare. För vissa går det fortare och för andra tar det kanske längre tid, men det GÅR. Man får bara inte ge upp utan hela tiden kämpa vidare och skriva på.
Boken är tjock men ändå lättläst. 

Kapitlen är korta, rubrikerna tydliga och en innehållsförteckning i början gör det lätt att hitta tillbaka till ställen man vill läsa om. Jag har redan skrivit några böcker, men i den här boken hittar jag ändå guldkorn som jag vill ta till mig och med mig."

Christina Gustavson

Tack så mycket för de fina orden, Christina.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 14 oktober 2015

Novelltävling 30 nyanser av saknad


Här är en novelltävling på temat saknad. Det är Älskanoveller som utlyst tävlingen.

 #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad#
Vad är saknad för dig? Tanken med temat är att gestalta saknad. För övrigt är temat fritt.


Viktigt att tänka på Innan du skickar in ditt bidrag:
Formatet på texten är berättande, en novell (alltså inte en dikt). Skriv i Word med 1,5 radavstånd, 12 pkt, Times New Roman och indrag. Använd ” tecken för dialog. Alltså ”Hej”, sa Anna. Det är enklast att alla gör likadant direkt. Öppna närmaste bok så ser du.Din berättelse ska vara minst 10.000 tecken och maximalt 16.000 tecken lång.Tempus är valfritt.


Skicka din text med post senast den 15 november 2015. Texten ska vara framme den 17 november 2015. Poststämpelns datum gäller.Du skickar in omärkt pappersmanus i fem exemplar, samt bifogar ett igenklistrat kuvert med novellens titel utanpå. Skriv ditt namn, adress och mailadress på en lapp i kuvertet.På manuset ska ort och titel framgå, men alltså inte ditt namn, exempelvis: Stockholm – En oförglömlig kväll. Alltså ort och titel. Skriv gärna om orten du bor på - bra i marknadsföringssyfte och gör det lätt att komma med i lokalpress/radio.Läs igenom novellen noga innan du skickar in den. Vi kommer denna gång att tillåta ENDAST ETT korrigeringstillfälle för antagna noveller (i detta ingår även ändring av titel och författarpresentation.)


Manuset skickas till:

Projekt #Saknad, Box 20010,
161 02 BROMMA 


Vi som arbetar med projektet räknar inte med någon vinst. Du betalar in en anmälningsavgift på 950:- (plus moms) som ska täcka kostnad för projektledning, redigering och korrläsning när du blivit antagen och sedan beställer du minst 10 böcker för 110:- styck plus moms 6%, plus fraktkostnad. Det som ingår är redigering, språkgranskning, formgivning av omslag, tryck, isbn-nummer, upplägg på Bokrondellen, tillgänglighet för alla bokhandlare och bibliotek att beställa, tio böcker per deltagare och pressmeddelande på MyNewsdesk. Böckerna kommer skickas hem till dig med MyPack. Juryn förbehåller sig rätten att redigera texterna vid behov och även att tacka nej om materialet inte håller.


När du blivit antagen:Du skickar in ett HÖGUPPLÖST porträtt på dig själv i svartvitt, en kort författarpresentation (se mall) och novellen till manus@ordberoende.com . Du betalar in startavgiften för dina 10 böcker och skriver under avtalet som du får per mejl tillsammans med besked om att din berättelse blivit antagen. Du kan beställa fler än 10 böcker. Följande böcker kostar cirka 110:-/styck plus moms 6%.
Boken kommer ut i maj 2016.


Vill du ha inspiration? - läs gärna #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek och 26 nyanser av Sverige. Kan beställas hos Adlibris eller köpas från förra årets novellister eller direkt från Ordberoende Förlag. Lycka till! Juryn & Ordberoende Förlag
Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 13 oktober 2015

Man blir aldrig besviken på Kimselius böcker

 Sveriges Pompeji - Sandby Borgs öde

Av Kim M. Kimselius


Boken om Sandby Borg kommer som en lysande uppföljare till de tidigare Theo- och Ramonaäventyren, där vi får följa de för fansen bekanta karaktärerna Theo och Ramona. Kimselius gör ett utmärkt jobb med att ta en händelse som många inte känner till, och få den att verka levande. Intresset väcks mer och mer under tiden man läser. Redan i första kapitlet kände jag en sorts nostalgi inför att åter läsa om något som utspelade sig under järnåldern, vilket jag gjorde mycket när jag var yngre.

Theo och Ramona är i bokens början med under utgrävningar av en av Ölands forntida borgar, Sandby Borg. De är där tillsammans med Amanda som är en ny person i serien, men som man genast känner sig bekant med. Eftersom utgrävningen bara ger utrymme till spekulationer, och inga faktiska svar på vad som hände i Sandby Borg, känner Ramona att hon vill åka dit för att få svar och kanske till och med rädda borgens invånare. Theo är motvillig, men går till slut med på det, och de åker dit tillsammans med Amanda som råkat höra deras konversation. Vi får sedan följa deras liv från ankomsten till borgen fram tills katastrofen och även följa med Theo på ett uppdrag som legosoldat tillsammans med männen i borgen.

Det är en riktigt spännande bok som är väldigt lätt att ta sig igenom. Dels på grund av Kimselius sätt att beskriva svåra situationer med lätthet, och dels på grund av en spännande och framåtdrivande handling. Boken är i sin helhet mycket bra, men speciellt slutet var det som fick mig att älska den. Det är spännande och genomtänkt och man kan inte undvika att fortsätta läsa för att få reda på vad som händer. Att man sedan kan ifrågasätta Theo och Ramonas dödsönskan när de ständigt beger sig till katastrofer är en sak, men jag tror vi alla kan hålla med om att vi är ytterst tacksamma för det när det resulterar i den här typen av böcker.

Man blir aldrig besviken på Kimselius böcker. Även när det är inför ett ämne man inte känner sig insatt i får hon det att bli intressant, och som alltid otroligt lärorikt. Jag kan nu säga att jag känner till Sveriges Pompeji, och även mer om järnålderns strider och upptäcksfärder. Bara genom att ha läst en spännande bok. Den är verkligen att rekommendera, och jag tror den kommer underhålla många!
 

Fanny Olsson

Tack snälla Fanny för alla fina ord om Sveriges Pompeji Sandby borgs öde. Blir så glad.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 12 oktober 2015

Håller på att göra en bloggbok

 Bloggbok 2009

Just nu håller jag på att göra en bloggbok. Något jag har planerat under många år, men inte tagit mig tid till att göra. Men nu ska det bli av.

Först testade jag att göra bloggboken i Blogg till Bok, men det blev så otroligt dyrt. Det skulle vara okej om jag bara skulle göra ett enda exemplar, men min tanke är att trycka upp ett fåtal exemplar som mina fans kan köpa. Det är mycket lätt att göra en bok på den här sajten, bara att lägga in bloggnamn och vilka datum bloggboken ska innehålla, sedan hämtar sajten upp materialet och gör om det till en bok. Det gick på 30 minuter.

Nu gör jag bloggboken som mina vanliga böcker och trycker upp dem på mitt vanliga tryckeri.  Betydligt mycket mer arbete och oändligt mycket mer tid, men då kan jag också tillföra boken lite extramaterial, som inte har funnits på bloggen.

Bloggboken är inte bara en bloggbok från 2009. I boken berättar jag mer än vad jag har skrivit på bloggen, där finns också många fler foton, både från signeringarna och från mina researchresor. Roliga berättelser om saker som har hänt under resorna etc. Det blir mer som en dagbok, där du kan läsa om allt som händer under ett år i en författares liv. Kanske hittar du dig själv på någon av bilderna?

Nå, tycker du att det låter som en kul idé?

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 11 oktober 2015

Boktips Den stumma flickan av Hjort och RosenfeldtDen stumma flickan av Michael Hjort och Hans Rosenfeldt

Tycker du om serien Bron på SVT? Då ska du läsa den här boken och föregångarna. Det är Hans Rosenfeldt som har skrivit Bron. Det var så jag blev nyfiken på författaren. Gissa om jag blev glad när jag såg att han hade skrivit böcker också.

Skickligt väver Hjort och Rosenfeldt ihop intriger och håller spänning på hög nivå genom hela boken. Jag har svårt att lista ut vem som är mördaren.

Berättelsen börjar med ett bestialiskt mord av en hel familj. Torkel som är chef för Riksmord kallas in med sitt team och som vanligt tar han med Sebastian Bergman, en person man har svårt för att tycka om.

De upptäcker att någon faktiskt har överlevt mordet, men vem? Hela familjen har blivit mördad. Det visar sig att kusinen Nicole, tio år, har varit på besök hos familjen.

Polisen förstår att de måste hitta henne innan mördaren får veta om att någon har sett honom när han utförde mordet. Men var finns hon?

Sebastian Bergman är den enda som kan lösa gåtan med den lilla flickan, samtidigt är han tvungen att gräva djupt i sina egna minnen från tsunamin där han förlorade sin egen dotter.

En rysligt bra bok. Läs den!

 
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.