Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 september 2016

Boktips Sagan om isfolket del 47 av Margit Sandemo

Sagan om isfolket del 47 av Margit Sandemo
Är det någon där ute? Isfolkets långa och farliga kamp mot Tengel den onde var över. Tanghil, jordens gissel och plåga, var över för alltid. Men därmed var det inte garanterat att allt skulle bli bra i framtiden. Ännu var det många obesvarade frågor, och isfolkets medlemmar hade spännande år framför sig... 

Nu har jag läst den sista delen i Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. 47 böcker. Det känns tomt nu när serien är över. Den serie jag började samla på för över 30 år sedan och först nu har tagit mig tid att läsa. Ja, egentligen har jag inte läst den, utan jag har lyssnat på den på Storytel. Annars hade nog inte serien varit klar ännu.

Tycker du om trolldom, magi, historia och spänning är den här serien något för dig.

Jag är glad att allt inte är över, för nu börjar nästa serie Häxmästaren. Det är inte så konstigt att jag funderar över vem som kommer att vara Häxmästaren, men jag har mina aningar. 

Rekommenderar dig varmt böckerna. De finns inte längre att köpa som komplett serie hos nätbokhandlarna, men du kanske kan få tag på dem hos antikvariaten eller på Bokbörsen. Eller så kan du helt enkelt göra som jag har gjort, lyssna på böckerna hos Storytel.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Lyssna på den hos Storytel.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 16 september 2016

Boktips Tänk dig frisk av Joe Dispenza

Tänk dig frisk av Joe Dispenza

Tänk om det skulle fungera? Att du genom tankens kraft skulle kunna heala dig själv. Ja, varför inte. Jag vet människor som bestämt sig för att dö och gör det inom några dagar, utan något våld. De bara tänker tanken. Varför skulle man då inte kunna tänka sig frisk?

Efter att ha läst boken Tänk dig frisk av Joe Dispenza tror jag absolut att det är möjligt.

Placeboeffekten har länge studerats som ett mystiskt fenomen. Tänk dig frisk tar oss ur den begränsning det innebär att se det som en avvikelse, och får oss att se att det är en möjlighet. Tänk dig frisk är en ren vetenskapsthriller. Här krossas myten att vår hälsa ligger utom vår egen kontroll.

Rekommenderar varmt boken.


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 15 september 2016

Fullspikade dagar

Fullspikade dagar
Dagarna bara rusar iväg. Upp tidigt, iväg till Bräkne Hoby Folkhögskola där jag proppas full med information som jag bör ha för att ingå i projekt Hållbar Personlig Utveckling.


När jag kommer hem har mejlen rasat in under dagen. Jag skummar och besvarar de som absolut måste besvaras, de andra får vänta. Det viktiga är att jag hinner blogga och tala om att jag inte har glömt av er alla och att jag mår bra, trots att jag inte är så aktiv på de sociala medierna.

Bokmässan i Göteborg närmar sig med stormsteg och jag tror att jag har full kontroll över det mesta, förutom vad jag ska ha för kläder med mig.

Dagarna blir allt kortare och jag hinner inte vara ute i trädgården så länge som jag vill. Älgflugorna är ettriga och till råga på allt föddes en ny bok inom mig inatt. "Lyckliga du!" kanske du tänker. Javisst är jag lyckligt som har en flödande fantasi, men det är också frustrerande att inte hinna skriva ned alla ord som formas inom mig.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 14 september 2016

Foto i Bokmässans tidning och 3 nya titlar anlänt

Foto i Bokmässans tidning och 3 nya titlar anlänt
Vilken dag!

Jag har tidigare berättat för dig att jag den här veckan går på utbildning för projekt Hållbar Personlig Utveckling. Det innebär att jag är borta hela dagarna. Något jag grämde mig extra mycket över idag, eftersom de nya böckerna Döden på Island, Det osynliga folket på Island och 10 misstag författare gör skulle komma från tryckeriet. Och jag skulle inte vara hemma...

När jag åt frukost tog jag Bokmässans tidning och bläddrade slött igenom den, men ryckte hastigt till när jag fick se mig själv stirra upp från tidningen.
Flera sidor med monterprogram och endast 16 foton och ett av dem var på mig. Konstig känsla. Okej jag har varit med förr, men av någon anledning var det större den här gången, för jag visste inte om det. Bokmässan hade hämtat ett av mina Pressfoton, vilket fick mig att inse hur oerhört viktigt det är med bra pressfoton. Jag har rätt många nu och försöker ta nya varje år. Dessutom ska jag hålla seminarium på Bokmässan tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

När jag rastade Tudor i trädgården precis innan jag skulle åka iväg till kursen hörde jag ljudet av DHLs lastbil.

Jag blev så lycklig att det kändes som om jag skulle spricka. Trodde inte jag kunde bli gladare än jag redan var efter upptäckten i Bokmässans tidning. Nu kom de efterlängtade böckerna.

Den här chauffören har varit hos oss många gånger. Förr skickade vi böckerna direkt ifrån vårt förlag, vilket innebar att han hämtade paket två gånger i veckan. Han vet att vi är morgontidiga och att han därför kan komma före 8 på morgonen till oss. Nu var jag extra glad över att han gjorde det.

Tudor som inte hade sett honom på länge blev överlycklig över att träffa honom igen. De här böckerna ska med till Bokmässan nästa vecka.

Jan roar sig med att fotografera mig från olika vinklar. Det var svårt ljus, eftersom solen fortfarande stod lågt. Först tog jag två böcker av varje, men det blev för många att hålla i samtidigt. Det fick bli en bok av varje titel.
Kunde inte välja vilken av bilderna jag skulle välja, så det fick bli båda två, för båda visar hur innerligt lycklig jag är över att hålla ytterligare tre av mina böcker i famnen. 10 misstag författare gör, Det osynliga folket på Island och Döden på Island.
Har ännu inte hunnit sätta in dem i bokhyllan. Ska göra det efter jag har skrivit det här blogginlägget. Som du förstår är det nu tisdag kväll när jag skriver blogginlägget. Imorgon har jag inte tid, då ska jag iväg på ännu en kursdag.

10 misstag författare gör fick en egen bild, eftersom jag har skrivit den boken tillsammans med författarna Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson och jag visste att de längtade lika mycket efter boken som jag har gjort. Kristina funderade till och med på om hon inte skulle beställa boken från Bokus för att få den i sin hand. Nu är böcker på väg till dem.

Nästa vecka vid den här tiden är jag i Göteborg och packar ur bilen med alla böckerna och allt material till monter på Bokmässan. Tänk vad tiden går fort. Kom gärna och hälsa på mig i monter B09:20. Vill du hemskt gärna ha någon av böckerna gäller det att du inte väntar till på söndagen. De nya titlarna säljer ofta slut redan på lördagen, oavsett hur många böcker vi har med. Skräckresan med Titanic fanns det bara 10 ex kvar av på lördag morgon. Förra året hade vi sålt slut 17 titlar redan på fredagskvällen. Helt underbart! Ska bli spännande att se hur det går i år.

Vi ses!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 13 september 2016

Akademibokhandelns läsutmaning

Akademibokhandelns läsutmaning
Var med i Akademibokhandelns läsutmaning och njut av orden. Jag fick reda på utmaningen genom en av mina läsare som ville hitta böcker till utmaningen. Hon valde Tillbaka till Pompeji, Kimberlie Ett nytt liv och Skräckresan med Titanic. Kärlek, sorg och Skräck. Någon humoristisk bok hittade hon inte. Men jag är glad att hon hittade tre av mina böcker till läsutmaningen. Läs nedan vad du ska göra för att vara med i läsutmaningen.

Läsutmaningen 2016

– En tävling för dig som går i åk 1-9.

Läs, tävla och vinn fina priser till både dig och din klass! Läsutmaningen pågår t o m den 9 december 2016.

Läs en bok för varje känsla!

Läs totalt fyra böcker – en för varje känsla: sorg, skräck, kärlek, glädje. Skriv ett kort omdöme om varje bok och motivera i formuläret vilken av böckerna som var bäst och varför.

FYLL I DITT TÄVLINGSBIDRAG HÄR


Det här kan du vinna:

1:a pris: Presentkort till dig på 1000 kr på Akademibokhandeln och en klassuppsättning av en bok som passar din klass.*

2:a pris: Presentkort till dig på 500 kr på Akademibokhandeln en klassuppsättning av en bok som passar din klass.*

3:e pris: Presentkort till dig på 200 kr på Akademibokhandeln en klassuppsättning av en bok som passar din klass.*

*högst 25 ex av boken

Ta nu chansen att både läsa en bra bok och vinna pris tack vare din läsning!

Lycka till!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

måndag 12 september 2016

Vinnare av biljetter till Bokmässan är...

Vinnare av biljetter till Bokmässan är...
Vilket gensvar! Tack alla som har kommenterat här på bloggen och mejlat mig med era kommentarer. Önskar jag hade haft biljetter till er allihop! Tyvärr är det inte så, men det blev ändå en hel del vinnare, 3 seminariebiljetter och 8 entrébiljetter till Bokmässan i Göteborg 23-26 september.

Vinnare av Seminariebiljetter är:
Hanna Kronblad
Rosita Lunder
Erika Ekeso Andrén

Vinnare av entrébiljetter är:
Tessa Woodall
Malin Lindqvist
Lisa Kylenfeldt
Jimmy Nilsson
Jennnie Jonasson
Angelina Hedlund
Josefine Sandblom
Sofia Bengtsson

Grattis till er alla. Biljetterna kommer på posten. Kika gärna in och hälsa på mig i min monter B09:20 så jag får ett ansikte till biljetterna. Jag är i stort sett i montern hela tiden, förutom vid lunchtid och när jag håller seminarium 10 misstag författare gör., tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson.

Hoppas vi ses!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och kommer ut som vanlig bok vecka 37. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

 

söndag 11 september 2016

Boktips Tick Tack av Leffe Grimwalker

 Tick Tack av Leffe Grimwalker

Oj, vilket tempo! Detta är andra boken jag lyssnar på i Storytel Original. Specialskrivna böcker för Storytel, där varje avsnitt är uppdelat i cirka 50 minuter och det är totalt 10 avsnitt. Jag retar mig fortfarande på att det inte finns någon funktion som låter nästa del komma upp direkt, utan jag måste gå in i min bokhylla för att hämta upp den. Irriterande när man kör bil och vill fortsätta lyssna, för lyssna vill man. Det går inte att sluta. Det tog mig en dag att lyssna igenom boken. Jag ville veta hur det gick för Nico, som är huvudpersonen.

Gillar du spänning, action och den undre världen är den här boken perfekt för dig. Varje avsnitt är en riktig rysare.

Jag tycker speciellt mycket om hur författaren väver ihop Nicos barndom med händelserna som just då utspelar sig. Mycket bra tänkt. Det ger mer liv åt berättelsen och sympati för huvudpersonen, som inte alltid är så värst trevlig. Skulle gärna se den här boken som film!

På väg hem från en ovanligt dålig dag på jobbet får Nico ett telefonsamtal som kullkastar alla planer han någonsin haft om sitt fortsatta liv, han får veta att han har tio dagar kvar att leva. Men Nico skulle inte vara Nico om han inte gjorde det mesta av den utmätta tiden. I hans huvud börjar en plan ta form och den involverar hela Stockholms undre värld. 10 dagar kvar. Tick Tack är en halsbrytande och stenhård thriller där tiden är utmätt och absolut ingen går att lita på. Vill du följa med? 

Läs boken!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Boken finns bara att lyssna på hos Storytel.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.