Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 januari 2015

Boktips: En orolig grav av Elly Griffiths

En orolig grav av Elly Griffiths

Den här boken börjar väldigt skrämmande och griper tag direkt.

Det är fascinerande att läsa om kung Arthur och allt som rör sig kring fyndet av hans skelett. Dessutom tycker jag det är intressant att läsa om Ruth Galloway och kommissarie Nelson relation, ett mycket udda radarpar i en deckare som är något utöver det ovanliga. Läs den!

En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.

Allt medan Ruth kartlägger Dans upptäckt börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.

En orolig grav är femte boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 16 januari 2015

Boktips: Känslan av död av Elly Griffiths

Känslan av död av Elly Griffiths

Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway och kommissarie Nelson är en frisk fläkt i deckarvärlden. Här ligger det mesta dolt i det förflutna. Intrigerna är skickligt sammanvävda. Det är som en pusseldeckare där läsaren försöker lista ut mördaren med hjälp av ledtrådar, utan att för den skull lyckas. Lite av Agatha Christies stil. När en av huvudpersonerna drabbas blir det många nervkittlande kapitel innan boken får sin upplösning.

En bok jag varmt rekommenderar.

Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop som levde på 1300-talet.

Arkeolog Ruth Galloway kommer i god tid för att övervaka öppnandet. Men museet verkar märkligt tomt och tyst. Efter en stund hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, mördad, blödande från näsa och mun. Ett fönster står öppet och en död orm ligger inglasad i ett hörn av rummet.

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Men är detta verkligen motivet? Museet ägs av lord Smith och vid besöket på familjen Smiths lantegendom inträffar det mystiska saker, döda ormar påträffas på märkliga ställen och Nelsons misstänksamhet ökar.

Då ytterligare en person dör och Nelson oförklarligt insjuknar förstår Ruth att det måste handla om något mer än kranierna. Frågan är hur pusselbitarna hänger ihop. Nelson svävar nu mellan liv och död, och svaret på mordgåtan tycks vara det enda som kan rädda honom.

Känslan av död är fjärde boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation. Torr humor, ett ovanligt persongalleri och skickligt sammanvävda intriger har gett Elly Griffiths böcker en stor och hängiven läsekrets.

"Museideckare med stor charm, mycket miljöskildring från Norfolks saltängar. (Fjärde boken om Ruth Galloway, alla är läsvärda.)" Dagens Nyheter

"Elly Griffiths är i sitt esse. Känslan av död är en välskriven kriminalgåta som omfattar såväl misstänkta dödsfall som knarksmuggling. Men framför allt handlar den om gamla ben och gamla synder." Skaraborgs Allehanda

"Lästipset! Ellt Griffiths har ett trevligt sätt att skriva och lyckas få till en småputtrig stämning, trots morden. En del spännande och övernaturliga inslag och upplösningen blir minst sagt överraskande." Året Runt

"Makabert men riktigt mysigt ändå... Detta är på sätt och vis en deckare, men att Ruth inte själv är polis känns bra, inte minst som omväxling."Norran

"Det känns som att träffa gamla bekanta som man visserligen inte träffat på ett tag, men som man har längtat efter att få spendera några trevliga och händelserika timmar tillsammans med...Elly Griffiths styrka ligger i personbeskrivningar och relationer. Det är för att få träffa personerna i böckerna igen som jag redan nu längtar efter nästa del i serien."LitteraturMagazinet

"...det är intressant, oerhört brittiskt och fascinerande." Ystad Allehanda
"En annorlunda och sympatisk kvinnlig huvudfigur...Griffiths mixar framgångsrikt vidskepelse med klassiskt polisarbete medan historien bakom dödsfallen nystas upp." Smålands Tidning

"Känslan av död är en högklassig deckare. Det är den engelska författaren Elly Griffiths fjärde bok på svenska och utan tvekan hennes bästa. Griffiths oefterhärmliga språk fyllt av understatements och humor får läsaren att spinna av välbehagliga rysningar och otåligt vänta på nästa bok om Ruth Galloway." BTJ

"Jag slog igen boken ? uppfylld av en skön känsla, den som bara en riktigt intelligent skriven mordhistoria kan ge." The IndependentDen får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 15 januari 2015

Omslaget till TudorRosen - Kampen om makten är nu klart

Omslaget till TudorRosen - Kampen om makten är nu klart. Här kan du se hur omslaget har vuxit fram.
Som vanligt får jag en första skiss i svartvitt.

Därefter kommer en färgskiss, för att vi ska bestämma färgerna på omslaget.

Här ser du hur omslaget nästan är klart. Efter att jag hade lagt ut den här bilden blev det många diskussioner om namnet TudorRosen. Illustratören fixade snabbt en ny bild med rätt rubrik. Ser du att illustratören Mats Minnhagen nu har vänt bilden. Jag blir alltid lite full i skratt för han gör oftast så när han väl har färglagt omslaget.

Här ser du det färdiga resultatet från illustratören. Jag arbetar för fullt med själva innehållet och boken kommer ut i augusti 2015.

TudorRosen - Kampen om makten handlar om Henrik VII och hans familj. Henrik VII var den förste kungen av huset Tudor. Han hävdade sin rätt till tronen genom sin härkomst från huset Lancaster. Genom att besegra Rikard III i slaget vid Bosworth Field övertog han Englands krona. Han slog samman ätterna Lancaster och York, genom att gifta sig med Elisabet av York, vilket blev slutet för Rosornas krig.

Den röd-vita Tudorrosen var symbol för huset Tudor. I slutet av Rosornas krig skapades den röd-vita rosen, genom att ena Yorks vita ros och Lancasters röda ros.


Det här är ett ämne jag tycker väldigt mycket om att arbeta med. Intriger, spänning och många hemligheter. Jag fortsätter skriva...
 
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 14 januari 2015

Skrivtävling hos FEL förlag

Som du förstår gäller det att hela tiden hålla igång skrivandet, eftersom det ständigt dyker upp nya skrivtävlingar. Här är det FEL förlag som har utlyst en skrivartävling. Läs mer nedan:

Skrivtävling hos FEL förlag
Efter att tre av bidragen i vår första sf-antologi nominerades till årets bästa sf-novell 2010 och massor av fin respons från läsare och recensenter tycker vi det är dags att göra en tvåa! Något större, häftigare, blåare och ballare!

Förlaget har vuxit ordentligt sedan vi gav ut den första antologin, vilket kommer märkas på produktionen, distributionen och marknadsföringen.

Nu söker vi alltså massor av nya bidrag till uppföljaren! Det kan vara noveller, kortromaner, dikter, illustrationer (svartvita), fotografier (svartvita), recept, protokoll ja vad som helst bara det platsar i en sf-antologi.

Eller utmana oss och genren och skicka in något som tveksamt har med sf att göra!Skicka manus till sf2@felforlag.se

DEADLINE ÄR NU SATT TILL: 31 juli

Lycka till!

Här hittar du fler Skrivtävlingar.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 13 januari 2015

"Det är så intressant att läsa boken!!! " Att skriva med glädje av Kim M Kimselius

Det kom ett mejl annandag jul 2014, som gjorde mig mycket glad. En glad flicka som hade fått min skrivbok Att skriva med glädje i julklapp. Nedan kan du läsa hennes ord:


"Hej Kim!

I julklapp fick jag din bok "Att skriva med glädje". Idag började jag läsa den idag och den är jättebra! Jag har lärt mig saker om dig som jag inte visste om innan. Hur du blev en så bra författare och hur det går till att få ut en bok i affärerna. Hur envis du är och hur du planerar inför en ny bok. Jag ska nog använda mig av Post-it-lapparna nästa gång. Verkar vara en suverän idé. Det är så intressant att läsa boken!!! 

När jag ska skriva en berättelse så har jag allting i huvudet och vill få ner det på datan direkt men det leder till att det blir en kort och VÄLDIGT konstigt berättelse. Men tack vare din Post-it-lapp idé blir dem nog mycket bättre!

Kram Isabell Sundberg (IssaBookGirl)"

Tack så mycket Isabell :-) Kanske ses vi på min skrivarkurs i sommar?

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 12 januari 2015

Skrivprocess: Var flitig med skrivandet!

Hoppas att du skriver flitigt hela tiden. För det kommer ständigt nya novelltävlingar som du kan skicka in ditt material till. Även om den berättelse du har skrivit inte har tillräckligt många tecken, eller är för lång, är det möjligt att lägga till eller ta bort ord och bokstäver för att få till rätt längd på texten.

Att det blir rätt genren är en annan sak, det är inte så lätt att ändra på en redan skriven text, men... Om du skriver noveller ofta har du mycket lättare för att kasta dig över en ny novelltävling, orden kommer av sig själv och meningarna byggs upp med lätthet.

Jag har märkt att om jag gör ett avbrott på några dagar i skrivandet, då flödar orden inte lika lätt. Därför håller jag igång så gott jag kan och skriver något varje dag. Det gör också att jag alltid är inne i berättelsen, den flyter omkring i huvudet och bearbetas hela tiden. Då är det lätt att sätta sig och fortsätta skriva.

Tänk på att det ska vara roligt att skriva, skriv till dig själv, något du brinner för att berätta, något du gärna vill dela med dig av, eller en berättelse som pockar på att få se dagens ljus. Skriv! För snart kommer det ännu en skrivtävling här.
Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta alla tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 11 januari 2015

Här hittar du massor av olika skrivtävlingar för 2015


Skriv från hjärtat och glöm inte att korrekturläsa ditt manus innan du skickar in det! Lycka till!


Skrivtävling med Tema Klockan. Deadline 26 januari 2015.

Skrivtävling Ordkonst Victorias hemlighet. Deadline 31 januari 2015.

Skrivtävling i EU: Så lika, så olika. Deadline 27 februari 2015.

Skrivtävling Drugsmart. Deadline 31 mars 2015.

Skrivtävling Berätta din historia. Deadline 31 mars 2015.

Skrivarsidans Novelltävling 2015. Deadline 8 mars 2015.

Skrivartävling Arbetarskrivares stipendium. Deadline 15 januari 2015.


Skrivartävling Slottets hemlighet. Deadline 31 januari 2015.

Allas novelltävling 2015. Deadline 15 mars 2015.

Novelltävling Framtidsvision. Deadline 31 januari 2015.

Skrivtävling med Spöktema. Deadline 15 januari 2015Kapitel 1 har novelltävling varje månad hela åretLycka till!

Här hittar du fler Skrivtävlingar. Sidan uppdateras hela tiden, så kika in lite då och då.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim


"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.