Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 19 juli 2019

Viktiga ord från Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd

Viktiga ord från Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd

Det kom ett inlägg från Bokboxen. Där tipsar Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd om intressanta böcker han har läst. Men den här gången skrev han om något helt annat.

Hans ord är tänkvärda och jag vill gärna sprida dem, eftersom jag tycker det är oerhört viktigt att vi får behålla våra bokhandlare. Visst är det speciellt att gå in och strosa runt bland böckerna i en bokhandel och komma hem med en bärkasse nya, oanvända böcker?

Jag brukar alltid avsluta mina boktips med: Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet...

Jag har varit iväg och signerat hos många bokhandlare under de 22 år jag har varit etablerad författare. De har alltid varit vänliga och ställt upp för mig. Nu tycker jag att vi författare och förlag ska tänka på bokhandlarna och ställa upp för dem. För om de inte finns... Var skulle vi författare då signera våra böcker?

Här sitter jag och signerar min bok På liv och död i andra världskrigets skugga. Som du ser var det en oerhört populär bok redan vid boksläppet. Nu är boken omtryckt många gånger.


Nedan kan du läsa Johan Zillens inlägg i sin helhet.

Hej på er allihop!
Jag hoppas att ni alla har en bra sommar, oavsett om ni nu ligger lediga på en strand - med en kall öl i ena handen, en lunchpaella i den andra och en spännande pocket i den tredje - eller om ni sitter på kontoret slavande över manus till höstutgivningen.

En liten tanke bara, innan jag släpper tillbaka er till hängmattan.
Ni vet hur varje gång, nästan, när ni berättar om era kommande titlar i olika kanaler, hur ni nästan alltid avslutar med "går nu att beställa i näthandel X och näthandel Y"?

Skulle det inte vara väldigt trevligt om ni, som standard i era inlägg, också kunde skriva      "... eller i din lokala bokhandel"?

För ni har väl alla, hoppas jag, full koll på att så fort boken registrerats och finns på Bokinfo så går den precis lika bra att förhandsbeställa även i alla fysiska boklådor?

Även den minsta lilla kvartersbokhandel har precis samma sortiment som den allra största nätbutiken (specialutgåvor med författarsignatur eller särskilda ljudboksserier undantaget).

Har boken ett ISBN, finns den hos leverantörerna så tar vi hem den åt våra kunder. 
Inte nog med det skulle jag säga. Vi är oftare både snabbare och säkrare vad det gäller leveranser än våra onlinekollegor. Vi plockar hem böcker till butikerna varje dag. 
Från små och stora leverantörer. 
Oavsett om den är centralköpt eller inte.

Så är ni alla måna om att den fysiska bokhandeln skall finnas kvar under överskådlig framtid, och det är jag faktiskt helt säker på att ni alla vill, så blir vi alla tacksamma om ni börjar formulera er som jag föreslår ovan.

Tack.
Ni kan nu återgå till påbörjad kall Mythos i frostad sejdel (eller motsvarande). :-)

// Eder vänlige kvartersbokhandlare, Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


torsdag 18 juli 2019

Kombinera Öppet Hus hos Kimselius 3-4 augusti med Skärgårdsfestivalen i Karlskrona

Kombinera Öppet Hus hos Kimselius 3-4 augusti med Skärgårdsfestivalen i Karlskrona

Nu närmar sig Öppet Hus-helgen med stormsteg. Det är mycket att förbereda och många trådar att hålla i. Är det något jag har glömt, är den ständiga frågan inom mig. Om du kommer långväga ifrån tycker jag att du ska kombinera mitt Öppet Hus med Skärgårdsfestivalen i Karlskrona.


Det känns lite märkligt att ha boksläpp hemma hos mig. Tre helt nya böcker, Pirater och vulkanutbrott på Island, Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott och Petit och Rödben möter Monsterkatten. Dessutom är det två nya böcker som kom ut i juni: Historiens vingslag runt Färgargården och Staden på andra sidan Pyramiden. Med andra ord fem nya böcker för mina läsare. Lite som på Bokmässan i Göteborg med andra ord. Du har väl inte missat att jag inte kommer till den i år, utan har Öppet Hus istället?Samtliga böcker kommer att finnas till försäljning till bra priser, det kommer att vara tipspromenad, sagoläsning för de mindre, naturskön omgivning, gästande författare, fika bakat av en mästerkonditor... Ja, det kommer att hända mycket här hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda 3-4 augusti.

Vi slår upp portarna 12.00 och stänger dem igen 18.00. Du kommer att ha sex timmar på dig att njuta av mitt paradis och allt som händer här. Eftersom jag i år öppnar mitt hus på det här sättet, hoppas jag du respekterar att jag inte tar emot besök övriga dagar under året.

De gästande författarna är:
Ulrika Amador

Åsa Persson

Karin Sallander
Alla tre författarna har boksläpp av sina nya böcker här på Öppet Hus. Med andra ord finns det många spännande böcker att ta del av.

Här är GPS-koordinaterna till mitt hus som ligger mitt ute på landet, utan några kommunikationer. Gå gärna samman och åk i en bil. Adress Kolshult 28, 372 98 Eringsboda, Blekinge.


HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!
 29 maj 2019 om Öppet Hus


Kommer du på Öppet Hus
hos Kim M Kimselius
3-4 augusti 2019?


3 till 4 augusti 2019 har jag Öppet Hus här hemma hos mig Kolshult 28, Eringsboda, Blekinge

Vill du försäkra dig om att få exemplar av de nya böckerna kan det vara bra att berätta att du tänker komma. Då är chansen större att jag har tillräckligt många böcker hemma för att du ska få ditt signerade exemplar. Mejla Kim M. Kimselius, döp mejlet till ÖPPET HUS, eller skriv här i kommentarer att du planerar att komma.

Som du vet har jag inte längre alla böcker hemma, utan jag tar hem det antal böcker jag tror kommer att gå åt.

Redan nu har två titlar kommit ut: Staden på andra sidan Pyramiden och Historiens vingslag runt Färgargården.

Under Öppet Hus har jag boksläpp på FYRA nya böcker om allt går som planerat. Jag jobbar på!

Gästförfattarna släpper även de nya böcker samma helg (berättar mer om dem längre fram). Med andra ord händer det mycket spännande saker i mitt Paradis den helgen. Du kan läsa mer nedan på de tidigare inläggen om Öppet Hus.

Hoppas vi ses! Glöm inte berätta om du planerar att komma!
24 februari 2019 om Öppet Hus
Då var det bestämd. Första helgen i augusti blir det Öppet Hus hemma hos mig, Kim M Kimselius. Till dess är tanken att jag ska ha presterat fler än de 50 böcker jag har skrivit och gett ut fram till nu. Med andra ord kommer det att finnas nya böcker att köpa. Någon av dem kommer förmodligen att släppas under de här dagarna.ÖPPET HUS
3 TILL 4 AUGUSTI 2019
12.00-18.00
Hemma hos Kim M. Kimselius

I fredags träffades kärntruppen för Öppet hus. Våren hade kommit på avvägar och vi hade fått 10 cm snö dagen innan.  Det var soligt och vackert och vi plumsade i snön för att diskutera var allt skulle ske.

Här ser ni alla de som bollade idéer. Många av dem kommer att medverka under de båda dagarna i augusti.

Kim M Kimselius böcker till Bokmässepris
Självklart kommer mina böcker att finnas till försäljning med Bokmässepriser, eftersom vi gör det här istället för att åka till Bokmässan i september.


Gästande författare
Det kommer att finnas andra författare på plats för att visa upp och sälja sina böcker.


Aktiviteter för barnen
Eftersom vi även hade barn i kärntruppen kommer det att finnas aktiviteter för barn.


Aktiviteter för alla
Dessutom kommer vi att ha aktiviteter som passar alla åldrar, ung som gammal.


Kaffe och fikabröd
Vi kommer även att sälja kaffe och fantastiskt gott kaffebröd, bland annat kladdkaka som efterfrågades av de yngre, eftersom de vet hur god min kladdkaka är.


Korvgrillning
Det kommer även att finnas grillad korv till försäljning.


Välkomna!
Nu hoppas vi på fint väder och att alla mina läsare vill komma för att hälsa på, pussa på hundarna, besöka min skrivarlya och se hur jag bor.

Eftersom jag öppnar mitt hem första helgen i augusti för bokförsäljning, hoppas jag alla respekterar att inte komma övriga tider under sommaren.

Vi ses första helgen i augusti!

Hjärtligt välkomna


Blogginlägg:
Hemma hos Kimselius.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

onsdag 17 juli 2019

Kimselius nya böcker om Petit och Rödben på Kalmar slott är kapitelböcker för barn 6 till 9 år

Kimselius nya böcker om Petit och Rödben på Kalmar slott är kapitelböcker för barn 6 till 9 år

Nu börjar jag närma mig siffran 60 av utgivna böcker. Det känns mäktigt. Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott, samt Petit och Rödben möter Monsterkatten är de senaste böckerna som kommit från tryckeriet. Nummer 54 och 55 om jag har räknat rätt. Snart kommer även bok 56 från tryckeriet, Pirater och vulkanutbrott på Island. I höst kommer ytterligare böcker. Tänk vad produktiv jag har varit sedan förra året. Magiskt! Alla tre böckerna har boksläpp på Öppet Hus hemma hos mig den 3-4 augusti. Hoppas du kommer!

Sedan böckerna skickades iväg till tryckeriet har det varit en nervös väntan. Skulle de hinna tryckas i tid innan Öppet Hus? Jag var sent ute eftersom jag hade skrivit så många böcker som skulle färdigställas samtidigt. Illustrationerna skulle läggas in i båda Petitböckerna innan de kunde gå till tryck.

Jag har inte bytt illustratör, det är fortfarande Mats Minnhagen som gör bokomslagen till mina andra böcker. Men Sofie Andersson gör illustrationerna till serien Petit och Rödbens äventyr. Jag tyckte att hennes härliga figurer passade perfekt till kapitelböckerna för barn sex till nio år. Eller vad säger du? Båda böckerna är rikligt illustrerade med färgbilder.


Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben
Den minsta lilla musen på Kalmar slott har en stor dröm. Han vill bli riddare. En dag smyger Petit ut ur slottet för att vara med vid ett riddarspel. Det går inte riktigt som han har tänkt sig. På vägen tillbaka möter han spökkatten Rödben. Ett möte som förändrar slottsmusen Petits liv.

"Vi får följa den modiga lilla musen Petits drömmar och äventyr på Kalmar slott. En fin berättelse med blandning av äventyr och fakta, precis som Kim brukar skriva. Boken är för de yngre barnen. Jag känner att många kan känna igen sig i Petit och att det kan ge styrka. Sonen sa när vi läste att boken handlar honom. En modig liten kille som följer sina drömmar trots att det finns de som vill reta och hindra, men är man bara sig själv så vinner man och får riktiga vänner." Jessica Bengtsson med sonen Oskar.

Detta är första delen i serien Petit och Rödbens äventyr.


Petit och Rödben möter Monsterkatten
En monsterkatt har flyttat in på Kalmar slott. Monsterkatten slukar så många möss han kan, alla är livrädda för den. Slottsmusen Petit och hans familj vågar inte ge sig ut efter mat och spökkatten Rödben är försvunnen. En dag blir Petit tillfångatagen av prinsessan Cecilia som säger att hon ska mata monsterkatten med honom. Till slut står den lille musen Petit öga mot öga med den stora Monsterkatten.

"I den andra boken om Petit får vi följa den modiga lilla musen och hans vän katten Rödben på nya äventyr på Kalmar slott. Det är ett spännande, lite läskigt äventyr, där de möter prinsessan Cecilia och de andra invånarna på slottet. Ska det snälla och goda vinna? När Kim skriver får man en målande bild av omgivningen, och det känns som om man är på plats. Petit och Rödben har blivit förebilder då det gäller att tro på sig själv och följa sitt hjärta, även om man är rädd." Oskar Bengtsson

Detta är andra delen i serien Petit och Rödbens äventyr.

Kim M. Kimselius har under drygt 22 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2019 har Kim gett ut närmare 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa böcker på Island 2009.

Idén till böckerna om Petit och Rödben tog form efter att Kim hade gjort ett upplevelseäventyr om musen och katten på uppdrag av Kalmar slott. Med andra ord kan du hälsa på Petit och Rödben på riktigt och ta del av deras äventyr på Kalmar slott.


Tycker du böckerna låter spännande och intressanta? Då hoppas jag du kommer på boksläppet den 3-4 augusti i Kolshult, Eringsboda. Hjärtligt välkommen!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

 

tisdag 16 juli 2019

Magiska berättelser föds på Kimselius skrivarkurs på Färgargården

Magiska berättelser föds på Kimselius skrivarkurs på Färgargården

Ännu en Eget Skrivandekurs är slut på Färgargården. Som vanligt skulle vi ta den obligatoriska gruppbilden. Den här gången tog vi flera olika motiv. Ovan ser du oss vid skulpturparken utanför Färgargården.

Här står vi nere vid sjön med Färgargården i bakgrunden.

Och här har vi precis undgått att ramla i sjön allihop när bryggans fäste gav vika och en del av oss for ner i vattnet upp till anklarna. Du kanske ser att några av oss håller sig krampaktigt i stolpen. Nu vet du varför.

En av deltagarna som varit här många gånger hade den här gången kört vilse på väg till Färgargården. Därför tog jag upp Google Maps för att se var hon hade kört fel. Döm om min förvåning när det står KIMSELIUS SKRIVARKURSER på Google maps. Wow!

"Det var min första skrivkurs och hur det skulle bli kunde jag inte ana. Jag känner mig mycket nöjd med dagarna. Har fått utmärkta skrivtips, både om språk och om att skriva berättelser så att läsarna vill fortsätta läsa. Jag har verkligen fått använda min fantasi, vilket känns härligt." Carina Blid

På fredagen startade kursen. Deltagarna delades upp i två grupper och skickade ut i omgivningarna för att hämta inspiration. Jag satt och läste deras medhavda manus och njöt av alla orden.

När de kom tillbaka slog de sig ned vid olika bord och började forma berättelserna.

"Kursen är utvecklande för det praktiska skrivandet/hantverket. Förutom det är det välgörande att bli "duschad" i pepp från Kim och de andra på kursen." Marianne Toftebjörk 
 
Jag tycker Färgargården är så vacker och ligger naturskönt. Skrivarkurserna på Färgargården har blivit en del av sommaren för mig.

Här är en bild av några av förra veckans skrivkursdeltagare. De hamnade på bild på Boktuggs nyhetsbrev. Gissa om de var glada över det.

När det var dags för enskilt skrivande drog deltagarna sig tillbaka till olika delar av huset. Några av dem valde att stanna kvar på sina platser i kurslokalen.

Vi hade många trevliga pratstunder. Deltagarna var engagerade och härliga skratt fyllde lokalen.

"Det var under stor anspänning som jag kom till kursen då jag under 3/4 år känt att jag tappat orden. Gruppen var fin och tillåtande. Sakta kom orden tillbaka.Jag fick bekräftelse på att jag kan skriva. Trots en del tekniskt strul, känner jag mig nöjd. Jag har presterat långt fler ord än jag vågat hoppas på. Ett enda ord från mitt innersta: TACK!" Tuula Löfborg.


"Allt är till största belåtenhet. Kim och Jan har tagit mycket bra hand om oss. Gruppen var väl sammansatt och uppgifterna givande och lärorika. Samarbetade bra och hoppas på att se alla igen." Pia Hansen

"Kursen har bidragit till att få skrivarådran att pulsera igen. En effektiv igångsättning när det gäller insomnat eget skrivande. Jag har fått inspiration att våga fortsätta, att verkligen prioritera skrivandet igen. Kim ger personlig vägledning, har en blick för var och en. Samtidigt en förmåga att förmedla tillit - att vi har det som behövs för att skriva vidare." Jenny Morén Karlsson

De har åter samlats i sina grupper och väver ihop sin gemensamma berättelser. Ett under av ord blev resultat.

På lördagen kom ett stort åskoväder in över Eringsboda. Åskan dundrade och blixtarna for över himlen. STORA hagel hamrade på bilarna utanför och studsade upp från marken. Färgargården dränktes i regn och hagel.

Men där inne var det varmt och skönt. Ena gruppen hade samlats i köket och gick igenom sin berättelse.

"Som vanligt en fristad för tankar och skrivande. Denna kurshelg blir varje år någon slags egentid för mig som är så värdefull. Att få lära och utvecklas i en helt prestigelös miljö är ovanligt nuförtiden. Men det kan man verkligen hos Kim!" Ulrika Amador

Jag kröp upp i fåtöljen och fortsatte läsa i sällskap av en kopp te. Här hade jag sedan "kvartssamtalen" som kursdeltagarna kallade det, när jag gick igenom deras berättelse, en och en.

När regnet upphört gick jag ut för att se efter om några bilar blivit skadade av de stora hagelkornen. Allt såg nytvättat ut och solen sken strax på Färgargården igen.

Inne var det dags för lördagens middag som avåts med god aptit. Tänk vad hungrig man kan bli av att skriva.

"Som vanligt en fantastisk helg. Direkt man kliver innanför dörrarna blir man så välkomnad. Både av Kim och sina härliga kompisar. I år var dessutom temat skräck, något som är min hemmaplan. Tack, fantastiska Kim!"

Söndag. Sista dagen på kursen. Solen sken och vi samlades utomhus där det var högläsning av de gemensamma berättelserna.
Här är det Åsa Persson som läser.

"Jättekul att träffa alla artfränder, särskilt dem man träffat innan. Skrivövningen där vi i grupp skrev på en novell var bara så bäst! Tack för allt stöd och uppmärksamhet. Kim är toppen att se oss alla!" Åsa Persson.
Susanne Lifjord.

"En alltid inspirerande kurs, så mycket samlad kunskap i skrivandets konst. Mötet med Kim och alla deltagare ger en sådan glädje i skrivandet när man behöver en kick. Miljön i och runt Färgargården är fantastisk. Mysigt boende och fantastiskt god mat." Susanne Lifjord.

Marie Robé.

"Återigen har jag fått uppleva en härlig helg på Färgargården i Eringsboda. I en underbar miljö har jag fått möta fantastiska människor som har samma kärlek till ord och berättelser som jag. Det har varit inspirerande och lärorikt. Att få Kims vägledning och stöttning känns tryggt." Marie Robé
 
Vår "vaktmästare" Jan, min man. Han är vår fixare. Tog med slägga och slog ned stolparna som hade släppt när vi var nära att ramla i sjön. Han kommer med maten, plockar ur diskmaskinen och kommer med det jag råkat glömma hemma, eller om kaffet har tagit slut, eller mjölken. Då ringer vi Jan och han är strax där med det som saknas.

Det har varit en helt magisk helg och alla har sagt att de kommer tillbaka samma tid nästa sommar. Något jag innerligt hoppas på, för alla var fantastiska författare. Några av dem har fått sina böcker utgivna: Ulrika Amador, Karin Sallander och Åsa Persson. Det är bara en tidsfråga innan du kan läsa alla de andras böcker också.

Vill du gå skrivkurs för mig på Färgargården? Jag har några platser kvar vecka 44 i år.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 måndag 15 juli 2019

Kooikerhunden Kotten får besök av Berner Sennenvalparna M och M

Kooikerhunden Kotten får besök av 
Berner Sennenvalparna M och M 

Då har ännu en vecka med Kotten passerat. Han har blivit åtta månader och tar allt större plats i våra hjärtan för varje dag. Mycket har hänt den här veckan. De 14 veckor gamla Berner Sennenvalparna M och M har varit på besök. De var gigantiska jämfört med Kotten. Jag hade börjat tycka att Kotten var stor, men han var bara en liten valp i jämförelse med dem. Men de blev trots allt vänner.

Kotten har fått ljusare hår på ryggen. Det ser ut som en toupé som sitter lös ovanpå den mörkare färgen. Ibland när han har badat i sjön står "toupén" ut som vingar på hans rygg. Rätt charmigt faktiskt. Jag undrar vad de säger på hundutställningen om det?

Vår gräsmatta är en blomsteräng där Kotten rusar omkring och leker med en stor basketboll. Han får inte grepp om den, men han har lärt sig hur man handskas med den. Kotten älskar utmaningar.

Jag älskar att cykla. Nu önskar jag att jag hade vant Kotten vid att sitta i cykelkorgen redan när han var liten, för då hade han kunnat följa med på mina cykelturer. Kanske dags att börja träna honom?

Så kom då M och M. De 14 veckor gamla Berner Sennenvalparna, ägda av Ulrika Wahlgren. Först morrade Kotten, men det skrämde inte de båda bröderna. De tog över hundgården och var trygga med varandra. Här är Kotten fortfarande lite avvaktande och Kiara söker stöd hos husse.

Snart är leken i full gång.


Men 14-veckors Bernervalpar orkar inte lika mycket som en 8-månaders Kooiker. Snart var det dags att söka skugga och vila för M och M.

Men först lite vatten.

Och lite kel...

Sedan hittade M och M den absolut bästa platsen i hela hundgården. Kiaras plats. Kotten ser lite förfärat på när de båda valparna kryper in till henne. Något Kotten aldrig har vågat sig på. Kiara orkar inte bry sig, utan kryper ut på andra sidan.

Ha! Vi vann! ser M och M ut att tänka, slår sig till ro och somnar
.
Det har hänt en hel del här den här veckan. Vi har fått besök av vildsvin. De har krupit in under vårt nät och börjat rumstera om i trädgården. På bilden ser man inte hur illa det är, men du kanske kan ana... Kiara och Kotten tyckte det var spännande dofter inne på tomten. Nu springer de dit varje gång vi tar en runda i trädgården. Vildsvinen har försökt ta sig in på ännu ett ställe, så även där har vi vildsvinssäkrat. Till hösten ska vi gå igenom hela staketet ut mot grannens mark där vildsvinen nu har slagit läger.

Vi har varit till dammen även denna vecka. Den här gången simmade Kotten fint. Han hittade även en sten som han kunde kasta sig i vattnet ifrån. Något han tyckte mycket om.
....

Även om Kotten har gått upp på fel strand, är han noga med att hålla ögonen på mig, han är aldrig långt ifrån mig.

När jag vattnar blommorna vandrar han vid min sida och dricker ur vattenkannan, eller direkt ur kranen från vattentunnorna.

Det växer för fullt i mitt paradis. Rosorna älskade förra sommarens värme och är vackrare än någonsin.

Det är en ren njutning att vandra runt i trädgården, även om där också är fullt av ogräs. Men en del ogräs är mycket vackra.

Ännu en tur på cykeln.
På långt håll hör jag en get som bräker och ser hur en liten killing har klättrat upp på stengärdsgården. När jag kommer närmare försöker mamma get locka ned sin lilla killing.

Hemkommen från cykelturen möts jag av Kiara och Kotten. Kiara står kvar på trappan, medan Kotten rusar till staketet för att ta emot mig.

Ännu en skrivarkurs på Färgargården, tillsammans med det här glada gänget. Om det kan du läsa mer om här på bloggen imorgon.

Medan jag lockade orden ur skrivkursdeltagarna kom budbil med mina kapitelböcker för 6-9 år. De berättar jag mer om på onsdag.

Efter skrivarkursen har maken, hundarna och jag tagit kvällspromenad, även om det varit sent. Det är en stor fördel med sommaren, kvällarna känns oändliga.

Älskade fina Kiara får den avslutande bilden för den här veckan. Kotten har fått henne att känna sig tryggare, hon busar mer och känns bitvis som om hon är tillbaka till sitt gamla vanliga jag efter försvinnandet strax före nyårsafton. Vi tar en dag i taget.

Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.
Bernersennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten
Kooikervalpen Kotten 7 månader.
Kooikervalpen Kotten en sakletare.
Utställningsträning för Kooikerhunden Kotten.
Kooikerhunden Kottens första besök i skrivarstugan.
Kooikerhunden Kotten på skrivarkurs.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!