Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 juli 2019

Då var sommarens skrivarkurser igång

Då var sommarens skrivarkurser igång

Kan man ha en skrivarkurs på en mer idyllisk plats än Färgargården i Eringsboda? Nedanför gården ligger en liten sjö där kursdeltagarna badar. Vackra omgivningar att promenera i och trevliga invånare i byn. Det kanske inte är underligt att många kommer tillbaka år efter år, efter år.

Det här fotot är taget från andra sidan sjö. Här ser du ladorna och hustaket på Färgargården, samt badbryggan.

Det här är min favoritplats på Färgargården. I det här rummet sitter jag och läser kursdeltagarnas berättelser. Solen tittar in från två håll, eftersom det är ett hörnrum. Det är inte bara jag som trivs i det här rummet. När detta foto togs hade ännu ingen deltagare kommit.

Sedan droppade de in, en efter en och tog genast plats vid sina datorer. Här är det Michaela och Mikaela.

"Jag måste säga att det är härligt att du hela tiden är positiv. T.ex. säger du alltid "när" och inte "om". Kursens styrka är din positivitet och gruppens gemenskap.Jag har haft mycket trevligt och blivit inspirerad till att skriva ännu mer." Mikaela Adolfsson
 
Marie, Iréne och Jenny.

"Tack för en inspirerande kurs! Jag känner mig så otroligt inspirerad att fortsätta skriva, både på mina redan påbörjade projekt och på att testa nya idéer och genrer. Roliga gruppövningar och utmanande och utvecklande att testa ett för mig nytt område - skräck. Värdefullt framförallt med personligt utvecklingssamtal och feedback på våra egna medhavda berättelser. Jag är mycket nöjd med kursen och kommer gärna tillbaka nästa år." Jenny Grand

Lars och Alexander.

"Kursen har varit underbart inspirerande. Framförallt är det Kim och den härliga elevgruppen som ger mersmak, och lockar till att komma tillbaka nästa år. Att möjligen vara med i kommande novellsamling är ett första steg mot författarskapet." Lars Gustafsson

Byalaget håller på att göra en promenadväg runt sjön. Jag skickade ut de först anlände skrivkursdeltagarna på en promenad. De tog bildbevis för att visa mig att det inte alls var röjt runt hela sjön som jag hade fått höra.

Än så länge gick det bra...

Sedan blev det riktig djungel. Kanske har det en gång varit röjt här, men växtligheterna har tagit fart efter värme och regn.

Marie som fotograferar under promenaden ser lite orolig ut, för ett tag trodde de alla att de hade gått vilse.

Kursen börjar på fredagen och deltagarna fick genast uppgifter som de tog sig an med bravur. Jag var imponerad.

"Kursen innehåller intressanta övningar som ställer krav, varvat med eget skrivande och information om vad man ska tänka på. Allt serverat med värme, omtänksamhet och djup kunskap." Jane-Helene Berntsson

Här sitter jag i favoritrummet, i favoritfåtöljen och läser kursdeltagarnas manus, medan jag har skickat ut dem på uppdrag runt om i byn.

När de återkommer sätter de sig gruppvis och arbetar på sina olika projekt.

"En härlig helg i skapandets tecken tillsammans med nya trevliga bekantskaper. Ett tillfälle att dyka ner i skrivandet utan vardagens avbrott. jag känner mig inspirerad och har utmanat mig själv och mitt skrivande. Jag vill bara gå vidare och fortsätta att utvecklas, men framförallt glädjas och må bra av skrivprocessen." Jennie Svärd

I den här gruppen skrattade de mycket och när jag hörde deras berättelse förstod jag varför. De hade mycket roligt när de satte ihop den.

"Kursen, var som alltid stimulerande och innehållet eggande. Du är en inspirationskälla med en outsinlig fantasi och energi. Varje dag innehöll något nytt, och trots att du åker hem motiverade du oss att skriva ända in på småtimmarna. Jag är så glad att jag kom hit, för jag lär mig så mycket!" Alexander Nilsson

När jag vandrade mellan grupperna passade jag även på att föreviga omgivningarna. Det var fredag kväll och solen stod lågt.


Här diskuterar de fortfarande sin berättelse, strax innan de ska framföra den.

Den obligatoriska gruppbilden. Så roligt att alla ville vara med på den. För de här bilderna får mig att komma ihåg alla personerna. Otroligt bra författare i den här gruppen!

"Underbar kurs. Kim är jättebra lärare och som vanligt har jag lärt mig så mycket. Roligt att träffa alla duktiga författarkollegor. Färgargården är en underbar plats att skriva på. Längtar redan tillbaka!" Michaela Larsson

Älskar den här bilden, för den visar på den glädje som genomströmmade hela den här kurshelgen. Vi hade så roligt tillsammans.

"Mycket bra kurs! Kul med många skratt. Bra med frihet att kunna arbeta vid ledig tid. Intressanta uppgifter med blandat innehåll. Mest värdefullt har varit feedback och kommentarer från Kim. Det har känts som personligt, individuellt för att jag ska utvecklas. Roliga, intressanta deltagare för utbyte av idéer. Tack Kim för fantastiska dagar. Du är superbra." Iréne Jansson

Här sitter jag och lyssnar på när ovanstående grupp läser upp sin berättelse.

Jag hade den här gången något som kursdeltagarna döpte till kvartssamtal. Efter att ha läst berättelsen samtalade jag en stund med varje författare och berättade vad de kunde göra för att förbättra sitt manus. Här är det Marie som får ta del av mina kommentarer.

"Återigen en mycket bra kurs. Bra mix på kursdeltagarna och man får tips från alla håll, inte bara från Kim. Trevligt och lärorikt att arbeta tillsammans i grupp." Marie Axelsson

Alla åt med god aptit så fort vi samlades till de gemensamma måltiderna.
"Trevligt och givande att få ägna sig åt eget skrivande." Mari Jagdell

Hustomten Jan var den som stod för maten, såg till att soporna försvann, plockade ur diskmaskinen och hjälpte till på alla sätt och vis. Bland annat är han den som hämtar deltagarna vid flyg och tåg. Han har fullt upp under skrivarkurserna.


Då var första kursen över. Nu förbereder jag inför nästa skrivarkurs och hoppas på samma tur med vädret. Deltagarna har varit med i många år, så jag vet att vi kommer att få en magisk helg tillsammans med orden.

Vill du också gå skrivarkurs för mig? Jag har några platser kvar vecka 44 i höst. Kanske vi ses?

Varje år ger jag ut novellsamlingar tillsammans med skrivkursdeltagarna. Här kan du se de böcker som hittills har kommit ut:

Samtliga böcker finns att köpa hos nätbutikerna, till exempel Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

   

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!