Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 december 2018

Hårda julklappstips Boktips

Hårda julklappstips Boktips

2016 läst jag 267 böcker. 2018 har jag hittills läst 182 böcker. Som du förstår har jag en hel del böcker att rekommendera dig. Anledningen till att jag vet hur många böcker jag har läst beror på att jag är med i Goodreads läsutmaning.


Crossover
Självklart vill jag gärna rekommendera någon av mina böcker.
Tsunamikatastrofen i Lissabon är en bok som passar både barn och vuxna. Det är min 49 bok och den absolut bästa jag har skrivit. Läsarna håller med. Mina isländska förläggare blir så nöjd med boken att de bestämde sig för att ge ut boken redan till våren och hoppa långt fram i ordningen på de historiska böckerna om Theo och Ramona. Men det gör ingenting, för böckerna är fristående.


Barnbok
Jespers supersinnen av Marie Bosson Rydell En bok man inte kan låta bli att älska. Så fint skriven!

Marie Bosson Rydell tar läsaren med in i Jespers huvud. Jag får uppleva det han gör och kan känna hans ångest när ljudnivån blir för hög, när vännerna bråkar och allt inte blir som han har tänkt sig.

Boken avslutas med kapitlet Ett annorlunda sätt att tänka som skildrar Jespers problem.

En mycket välskriven, fängslande bok som gick rakt in i hjärtat! En bok jag rekommenderar dig att läsa, en bok jag önskar varenda skola hade i sitt bibliotek, gärna i varje klass. Det här är en viktig bok. Alla är vi olika, alla är vi unika och alla behöver bli sedda och hörda.

 
Ungdomsbok
Mörkermagiker av Jerker Hultén Sista delen i Drakhjärta och Hamnskiftare, del fyra, Mörkermagiker av Jerker Hultén. Jag har dragit ut på boken i det längsta, även om jag vet att författaren ivrigt har väntat på min recension. Men det här är ingen bok man hastar igenom. Den ska läsas, njutas och uppslukas av. Det är ingen bok man läser i lite då och då, nej man måste ha minst ett par timmar på sig, eftersom när man väl har börjat vill man absolut inte lägga boken ifrån sig.

Upplösningen av boken var lika magisk som samtliga böcker i serien. Men det är en bit av boken som har stannat i minnet, som liksom klistrat sig fast inne i mig. Det handlar om när en av huvudpersonerna är ensam i skogen, det är mörkt och med ens känner personen hur faran hotar. Med små medel bygger författaren upp spänningen och tar läsaren med till platserna han beskriver.

När man känner på det här sättet beror det på att författaren har lyckats gestalta bra. Och det har Jerker Hultén verkligen lyckats med, genom hela boken. Du känner dig förhäxad, förtrollad och delaktig i berättelsen. Det här är en bokserie man kan läsa om och om igen, för man kommer ständigt att hitta nya detaljer. Älskar Jerker Hulténs författarspråk. Läs boken! Ja, läs alla de magiska guldkorn som författaren har skrivit!


Thriller

Tystnaden av Dean Koontz Som vanligt fångade Dean Koontz mig direkt och det var svårt att sluta lyssna på den här boken. Det är inte bara författarens gestaltningar, utan också det tema han skriver om: digitala spår.

Det är en skrämmande läsning, men samtidigt fascinerande. Massor av folk begår självmord, däribland FBI-agenten Jane Hawks man. Hon förstår inte varför och börjar leta ledtrådar till vad som fick honom att göra det. När en man står inne i hennes hus och hotar hennes son, bestämmer hon sig för att sopa igen alla spår och försvinna ur det digitala nätet, för det är där de spårar henne.

Gång på gång dyker de trots allt upp i hennes närhet. Men vilka är DE?

När boken är slut känner jag bara NEJ! Jag vill läsa mer. När jag upptäcker att detta är första boken om Jane Hawk blir jag lugn. Om ett år hoppas jag fortsättningen kommer. Läs boken!  Gör verkligen det!


De som kan leva utan att lämna några digitala spår men ändå röra sig fritt och använda internet sägs befinna sig i tystnaden.

Jag måste verkligen dö nu, är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står hans änka, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att finna sanningen.

Feel-Good/Må-Bra-bok

Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh Det här är en härlig bok som både fick mig att tänka och skratta, men framförallt var det en njutning att lyssna på boken. Det är ett tag sedan nu, men i flera veckor efter att jag hade lyssnat på boken pratade jag om den med alla jag träffade. Någon kanske tänker att det är en ny Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, men den här är betydligt roligare.

Boken handlar om Evie Gallagher, vars son övertalat henne att sälja huset och flytta in på äldreboende för att få mer sällskap. Men där är de bara senila och sitter och sover bort sina liv. Trots att hon är sjuttiofem och nybliven änka, vill Evie inte slänga bort sina sista år i livet.

Hon packar väskan och tar färjan över till Frankrike. Precis när hon kommit av färjan går ena hjulet på resväskan sönder. Två kvinnor som precis kört av färjan förbarmar sig över henne och låter henne följa med till deras Bed and Breakfast, där Evie blir kvar ett tag. Tills hon en dag ser en buss, köper den och ger sig ut på äventyr i Frankrike.

Hon har en ny telefon som hon fått av sonen, Brendan. Hon vet hur man sms:ar och skickar korta små meddelanden från platserna där hon är. Men först efter ett tag utomlands. Det gör att sonen och sonhustrun Maura, som inte alls tycker om sin svärmor, efterlyser Evie hos polisen.

När de får sms:n tar de semester och ger sig iväg till Frankrike för att hämta hem Evie, som i deras tycke är alldeles för gammal för att vara ute på egen hand. Under tiden reser Evie runt och skickar då och då ett nytt liten sms, från en ny plats.

Vill du ha en bok att njuta av och koppla bort vardagen ifrån, kan jag varmt rekommendera den här boken. Jag älskade den!


Deckare

Leah Quiller Begynnelsen av Ramona Fransson Det är en ren njutning att läsa Ramona Franssons böcker, på grund av det vårdade språket, flödet och spänningen som ibland är olidlig.  Första boken i serien om Leach Quiller, Begynnelsen, är inget undantag. Rakt, enkelt och rikt språk, avskalat, utan massa konstlade krusiduller.

En skrämmande berättelse, som väl skildrar det hemska som sker. Baksidestexten gör inte boken rättvisa, så jag tycker du ska läsa en bit av första kapitlet istället. Ett tag var jag nära att sluta lyssna, eftersom man kommer så nära inpå de personer det handlar om. Det är som om man är där och tar del av allt som händer. Eftersom det är ruskiga händelser blir det naket och gripande.

Det är en fascinerande värld Ramona Fransson målar upp för läsarna. Om Leah Quiller som är spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg, men lever ett dubbelliv. Hon är egentligen Caroline von Steinberg, en rik arvtagerska som vill hitta den man som förstörde hennes liv när hon var 20 år. Det är anledningen till att hon blir polis och fokuserar på sexbrott.

Ruggigt spännande bok.

Det finns massor, massor, massor med böcker jag skulle vilja rekommendera dig. Alla hittar du under BOKTIPS här på bloggen. Där hittar du över 700, ja närmare 800 boktips. Glöm inte att trycka på Äldre inlägg när du kommer till botten av varje sida.

Önskar dig en riktigt fin jul med många hårda julklappar!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
fredag 21 december 2018

I slutskedet av en bok

I slutskedet av en bok

När jag är i slutskedet av en bok går det åt mycket choklad. Jag älskar choklad normalt, men när jag skriver det sista på en bok krävs det mer choklad än normalt. Kanske för att det går åt mycket energi, det blir längre dagar, och jag sitter längre pass vid datorn. Jag vill bli klar med boken! Just nu är det Staden på andra sidan Pyramiden som ska bli färdig.

Ta det lugnt i slutet
Det är så lätt att springa iväg och gå händelserna i förväg när man börjar närma sig slutet. Jag är där just nu. Jag vill bara skriva SLUT och avsluta boken. Men då skulle jag lura läsarna. Det finns en hel del saker kvar att berätta, allt ska knytas ihop eftersom det här är sista boken om Markus och Matilda. Så är i alla fall planen.

Det händer att jag ibland läser böcker som gör mig besviken på slutet, just för att författaren har haft bråttom. Deadline närmar sig, slutet hägrar och de sista kapitlen blir bara en transportsträcka tills författaren kan skriva SLUT på sin berättelse.

Gör inte det misstaget!

Ät choklad!
Det är där jag tror chokladen kommer in. Den får mig att ta det lugnt, tänka efter och inte ha för bråttom. Att sticka in en chokladbit i munnen och långsamt suga på den, medan tankarna vandrar både runt njutningen och orden som är på väg ut.

Tycker du inte om choklad kan du hitta något annat som får dig att samla ihop dig och inte ha för bråttom i slutet.

Se till att läsaren blir nöjd när berättelsen är klar. Att DU blir nöjd, även om du läser berättelsen tre månader senare.

Tankehopp
I slutskedet av en berättelse är det lätt att göra tankehopp. Du vet vad som ska hända, du har burit det inom dig så länge och nu ska orden ut. Fingrarna löper ivrigt över tangenterna/pennan raspar över papperet. Det går fort, fort att skriva. Du längtar efter att bli klar för att få påbörja nästa bok som redan pockar på uppmärksamhet inom dig. Eller så har du tankarna på hur skönt det ska bli att vara lite ledig när boken är klar.

Det är då du gör tankehopp. Det innebär att du tror dig ha skrivit det du har haft i tankarna, men du har helt enkelt hoppat över det för att komma vidare i berättelsen.

Om du i det här skedet lämnar ifrån dig det färdiga manuset, kommer du inte att upptäcka ditt tankehopp. Du har fortfarande hela berättelsen i huvudet, även det du inte har skrivit ner.

Låt texten vila
Därför är det viktigt att du låter texten vila innan du skickar iväg den. Gärna några månader. När du då plockar upp berättelsen kommer du att upptäcka att det haltar på slutet, eller kanske till och med mitt i berättelsen. Du har gjort tankehopp som du nu upptäcker.

Choklad
Choklad är inte bara njutning, det är också hälsosamt att äta choklad. Man blir nöjd och glad, det är bra för hjärtat, immunförsvaret och mycket mer. Jag har skrivit många blogginlägg om chokladens hälsosamma effekt.

Nästa gång du är i slutskedet av en berättelse bör du alltså se till att ha ett förråd med choklad hemma. Det har jag.

Lycka till!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

 

torsdag 20 december 2018

Kim M Kimselius nya agent Jonny Mattiasson

Kim M Kimselius nya agent Jonny Mattiasson

Bilden är fotograferad från Boktuggs artikel. En bra sajt om författarvärlden, bokhandelsvärlden och mycket mer som rör författarskap och böcker.
Jag hade inte tänkt berätta det riktigt ännu, men eftersom Boktugg skrev en artikel om det den här veckan känner jag att det är lika bra att göra ett blogginlägg om det.

Min nya agent Jonny Mattiasson
På Bokmässan i Göteborg hösten 2018 kom Jonny Mattiasson fram till mig i montern och undrade om han fick bli min nya agent. Han sa att han visste vilken bra kvalité mina böcker höll, därför ville han bli min agent.

Ända sedan jag startade eget förlag 2002 har jag känt Jonny. Minns hur jag ringde honom för att sälja in Faraos förbannelse, den första bok jag gav ut på Roslagstext, mitt förlag. Jonny var inköpschef för Bokia. Jag bokade tid och körde upp till Kungälv där jag träffade Jonny. Han tog in boken centralt, och den kom ut till alla Bokiabutiker.

Nu har han alltså blivit agent. Så här skriver Boktugg:
Han har i dagsläget två klienter: Ramona Fransson och Kim M Kimselius, två framgångsrika och produktiva egenutgivare med lång författarkarriär.
– Jag får skynda långsamt. Både Ramona och Kim är jättespännande författare som har en stor backlist. Kim är ju utgiven i flera länder redan, bland annat på Island. Så jag börjar med de två, eventuellt är det några andra på väg in också, säger Jonny Mattiasson.

Läs hela artikeln på Boktugg.

Jonny är ivrig, han känner branschen, han är kunnig och har viljan. Jag ser fram emot många års givande samarbete med honom.

Nu vet du. Håll tummarna för att det blir många utlandskontrakt!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


onsdag 19 december 2018

Vi har läst Tsunamikatastrofen i Lissabon och vi är båda mycket imponerade skriver Kimselius isländska förläggare

Vi har läst Tsunamikatastrofen i Lissabon och vi är båda mycket imponerade skriver Kimselius isländska förläggare

Två fina julklappar fick jag igår, ett mejl från mina isländska förläggare och ett mejl från ALIS. Blev så glad, är så glad, jublar.


 "Vi har läst “Tsunamikatastrofen i Lissabon” 

och vi är båda mycket imponerade. 
Den är absolut en av dina bästa böcker,
mycket spännande, informativ och flott skriven.
Vi vill mycket gärna börja översätta den NU
och få den ut i Island till våren." 

Detta skriver min isländska förläggare. Jippi! Kan du förstå hur glad jag blir?

Som om inte den nyheten var nog fick jag även meddelande från ALIS. De berättade hur mycket pengar det hade blivit genom Talboksinläsningarna. Många bäckar små... Är tacksam för alla summor som tickar in så här före jul.

Vi har tryckt upp 8 titlar i år, fem av dem är nya: Den magiska porten vid Färgargården, 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, Häxjakten, Tsunamikatastrofen i Lissabon och Spöket på Torpa Stenhus. Tre av dem är omtryck och det är inte första gången de här tre böckerna trycks om: Vikingaträl, Faraos förbannelse och Snapphaneresan. Så här i slutet av året kan jag blicka tillbaka på ett bra författarår. Jag är så tacksam över det. Tack alla läsare för att ni fortsätter älska mina böcker.

I skrivande stund kom maken inrusande och bad mig uppdatera Skräckresan med Titanic som måste tryckas om, igen, för femte gången. Panik, går iväg till tryckeriet imorgon. Ännu ett JIPPI!!!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.tisdag 18 december 2018

Vill du åka på Skrivspa i mars?

Vill du åka på Skrivspa i mars?

Anna Hellqvist är duktig på att anordna skrivretreater. Nu är det dags för ännu ett. Läs nedan information om tid, plats och kostnad. Ha det så kul!


Dags för SkrivSpa igen!
Den 15 – 17 mars 2019!
Äntligen är det dags för ett SkrivSpa igen och den här gången börjar vi i Dalarna. Min ambition är att hitta en plats med en inspirerande miljö och kanske ett ställe du inte skulle besöka annars. Jag letar guldkorn helt enkelt och drar sedan ihop ett gäng av likasinnade, i det här fallet skrivande människor. Den här gången kommer vi att hålla till i Fattigskogens Vildmarksby.
Det här är alltså inte en skrivkurs utan en helg då du helt ska ägna dig åt ditt eget skrivande, i sällskap med andra som också skriver.
Har du inte gjort det tidigare kommer du att upptäcka hur inspirerande det är att umgås med andra kreativt skrivande personer. Att dessutom få göra det i en inspirerande och vacker miljö borta från alla krav är väl ännu bättre.

Kort vad som händer under helgen
När alla har anlänt på fredag och installerat sig i sin stuga äter vi middag tillsammans och presenterar oss.
På lördag morgon, efter frukost, kickar vi igång dagen och skrivandet med en ”skrivövning”. Sen väljer var och en själv sin plats för sitt skrivande.
Frukost tar du när det passar dig men luncher och middagar intar vi tillsammans. 
Under lördagen kommer vi även få besök av en nyutgiven författare som berättar om sitt skrivande och sin resa fram till utgivning.
Diskussionerna under middagen på lördagen kommer att gå i skrivandets tecken.
Vi avslutar helgen ca 15:00 på söndagen.

Alla kan delta!

Det spelar ingen roll om du är ny i ditt skrivande eller om du skriver sen långt tillbaka. Du är lika välkommen att delta. Det enda kravet är att du vill ägna dig åt din egen text/texter under den här helgen. Även den som själv håller skrivkurser eller på annat sätt jobbar med andras texter kan behöva ett Skrivspa och ”bara få vara” sig själv.

Anmäl och boka din plats

Anmäl dig innan den 15 januari och ta del av Early bird. Då betalar du endast 2.695kr inkl.moms. Observera att betalningen måste ha kommit in senast den 18 januari, annars är det fullt pris som gäller. 
Efter den 15 januari betalar du fullt pris – 2.995kr inkl.moms.
OBS! Max 10 deltagare så det är först till kvarn som gäller.
När du har anmält dig kommer du att få bekräftelse och din faktura via mejl. Tänk på att din plats är säkrad först efter betalning.
Absolut sista anmälan den 1 mars! Om du anmäler dig sent måste inbetalningen vara inne senast den 4 mars (betalning kan ske via Swish).

Det här ingår i din skrivarhelg: 
  • Middag fredag + lördag kväll
  • Frukost lördag + söndag
  • Lunch lördag + söndag
  • Eftermiddagsfika lördag och söndag
  • Sängplats i delad stuga (sänglinne ingår)
  • Kickstarta lördagen med en skrivövning
  • Sitt gärna i storstugan och skriv eller hitta din egen favoritplats
  • Samkväm (eller skrivtid) på kvällarna i storstugan
  • Dusch och toaletter finns i separat byggnad


Anmäl och boka din plats

Läs mer på www.annahellqvist.com


Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.måndag 17 december 2018

Tar du dig tid?

Tar du dig tid?

Veckan före julafton. De är mycket som ska hinna göras, de sista julklapparna ska köpas, slås in och kanske skickas. Julmat ska handlas och tillagas. Kanske tillhör du dem som julstädar hela huset, med garderober och skåp, inför julen.


Eller så kanske du är som jag var förr, kör land och rike runt och signerar sju dagar i veckan hela december?

Vet du, det är jätteviktigt att du tar dig tid att bara vara, att stanna upp och se snöflingorna dala, sitta framför brasan, ta en promenad, eller sätta dig vid datorn och försvinna bort i fantasin genom att skriva på din berättelse.

Jag har lärt mig att stanna upp och ta mig tid. När man har fått några skrämskott om att livet inte är oändligt blir det viktigt att leva i nuet.

En december för några år sedan fick jag en varning
Alla dagar var uppbokade och jag körde kors och tvärs i Skåne för att signera. När jag satt på hotellrummet i Helsingborg ringde pappa. Mamma var jättedålig, skulle förmodligen inte överleva natten. Jag slängde mig i bilen och körde de 2,5 timmarna för att hämta pappa, sedan körde vi vidare till sjukhuset där vi satt och vakade över mamma. Hon klarade natten och jag körde tillbaka till Helsingborg för att signera.

Vidare ned till Malmö, oron över mamma i kroppen, tankarna for omkring och när jag kom till rondellen vid Jägersro center dog bilen.

Jag skrek rakt ut INTE DET OCKSÅ! JAG ORKAR INTE MER!

Sedan fick jag hjälp att knuffa undan bilen. Alldeles där låg ett Volvo servicecenter. Jag gick in och undrade om de kunde hjälpa mig med bilen. Det fanns ingen chans.

Tankarna rusade genom huvudet. Jag var tvungen att ha bilen ifall jag behövde åka till mamma och pappa, jag var tvungen att ha den för att köra runt och signera.

Och tvärs över gatan väntade butiken på att jag skulle komma och signera. Hjärtat slog allt fortare, det började bli svårt att andas. Jag tog stöd i disken och frågade om det fanns någon stol jag kunde sitta på. Sedan minns jag inte så mycket mer. Jag har orden "Hon får en hjärtattack!" i huvudet. Sedan minns jag hur jag vaknar upp i ambulansen, med elektroder på mig.

"Fixa till mig! Jag måste iväg och signera!" sa jag till ambulanssjukvårdaren.

Han klappade mig på axeln och sa:

"Jag skulle bli rik om jag hade fått en krona för alla de som legat här i min ambulans och bett mig fixa till dem för att de ska iväg och jobba. Och vet du! De flesta överlever inte."

Sedan minns jag inget mer förrän jag körs in på sjukhuset...

Det blev inga fler signeringar den julen för min del. Mamma överlevde julen, men dog två månader senare i en hjärtinfarkt.

Numera tar jag mig tid att stanna upp för att njuta av stunden. Vad gör det om jag inte säljer så många böcker varje dag, jag säljer så det går runt. Jag klarar mig och det är det viktigaste för min del. Jag vill leva många, många år till, för jag har ett oändligt antal böcker inom mig och de pockar på att få komma ut.

Ta dig tid till det du tycker är viktigast i livet, du behöver inte hinna med allt. Gör något roligt också, inte bara alla måsten. Och du! Var rädd om dig!

Kramisar från Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.söndag 16 december 2018

Annorlunda Novelltävling

Annorlunda Novelltävling
Ämnet får mig att tänka på några av de tidigare Stephen Kingböckerna, när föremålen får liv och gör oväntade saker. Det är Marva förlag som håller i tävlingen och temat är som du förstår science fiction/skräck. Läs mer om villkoren nedan och lycka till i tävlingen!
 


Novelltävling!
Vad händer när vardagliga tekniska föremål inte uppför sig som de förväntas? När rakapparaten får smak på blod eller mobiltelefonen börjar skicka hemliga meddelanden till alla i din adressbok?

Här kommer en novelltävling där du får chansen att ta ut svängarna och utforska dessa frågor och många, många fler!

Novellen ska ha tema ”modern teknik gone wrong” eller varför inte ”Ghost in the machinery”? Det vill säga, den ska handla om vanliga tekniska apparater och hjälpmedel som de flesta känner till och som används i nutid. Men tekniken ska på något sätt vändas emot sin användare. Exempel på apparater är mobiltelefoner, kaffebryggare, blodsockermätare, brödrost, ja, du fattar.

Regler:
För att vara med och tävla måste du vara 18 år eller ha målsmans tillstånd.
–Bidraget får ej vara tidigare publicerat
–Namnge filen enbart med novellens titel i .docx format (ej PDF) och skicka ditt bidrag senast den 31 mars 2019 till manus@marwaforlag.se. Ange ”Novelltävling” i ämnesraden. I mailet uppger du dina kontaktuppgifter, samt novellens titel. Se till så att sidorna är numrerade, Times New Roman, 12 punkter och med 1,5 i radavstånd.
–Novellen måste kunna kategoriseras till science fiction / skräck / spänning. Maxlängd på novellen är 10 000 ord.

Upphovsrätt:
Genom att skicka in novellen ger du Marwa Förlag rätten att använda ditt verk i antologi, oavsett vilket format förlaget väljer att använda; pappersbok, e-format eller som ljudbok.

Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexemplaret och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

Kika även in på den tidigare novelltävlingen jag tipsade om.

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.