Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 1 september 2018

En bok man vill aldrig tar slut Mörkermagiker av Jerker Hultén

En bok man vill aldrig tar slut Mörkermagiker av Jerker Hultén

Sista delen i Drakhjärta och Hamnskiftare, del fyra, Mörkermagiker av Jerker Hultén. Jag har dragit ut på boken i det längsta, även om jag vet att författaren ivrigt har väntat på min recension. Men det här är ingen bok man hastar igenom. Den ska läsas, njutas och uppslukas av. Det är ingen bok man läser i lite då och då, nej man måste ha minst ett par timmar på sig, eftersom när man väl har börjat vill man absolut inte lägga boken ifrån sig.

Upplösningen av boken var lika magisk som samtliga böcker i serien. Men det är en bit av boken som har stannat i minnet, som liksom klistrat sig fast inne i mig. Det handlar om när en av huvudpersonerna är ensam i skogen, det är mörkt och med ens känner personen hur faran hotar. Med små medel bygger författaren upp spänningen och tar läsaren med till platserna han beskriver.

När man känner på det här sättet beror det på att författaren har lyckats gestalta bra. Och det har Jerker Hultén verkligen lyckats med, genom hela boken. Du känner dig förhäxad, förtrollad och delaktig i berättelsen. Det här är en bokserie man kan läsa om och om igen, för man kommer ständigt att hitta nya detaljer. Älskar Jerker Hulténs författarspråk. Läs boken! Ja, läs alla de magiska guldkorn som författaren har skrivit!

Striden mot Molgor närmar sig och Nordandländernas kungar och drottningar samlar en motståndsarmé för att möta honom och hans horder av mörkervarelser. Men det finns en spion bland dem. En spion som är beredd att ta till vilka medel som helst för att säkerställa att Molgor går vinnande ut den kommande striden.
Under tiden ha Albin, Rurik och Gillis gett sig av för att i största hemlighet leta efter Feorine Beskyddarens torn i hopp om att finna något som kan vara motståndarmén till hjälp, medan Vera, Agata och drakarna spanar efter Molgor. Men jakten på Feorines torn blir svårare och mer farofylld än någon av dem kunnat förutspå och var Molgor och hans armé egentligen befinner sig är en gåta. Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Bokus.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!