Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 januari 2014

Superspännande bok! Mona av Dan T Sehlberg

 Boktips!


Mona av Dan T Sehlberg var verkligen en superspännande bok. En vild chansning, en bok jag inte hade hört talas om, författarens debutbok.

Inledningen fångade mig inte, men det tog inte många sidor innan jag var helt fast i berättelsen.

Berättelsen börjar med ett litet barn som plockar upp något hon leker är en tigerunge. Flickans namn är Mona. Tigerungen visar sig vara något riktigt, riktigt farligt och dödar Mona och hennes familj. Pappan bestämmer sig för att hämnas och skapar ett datorvirus som ska slå ut världens ekonomi. Han börjar med att lägga in viruset på en av de stora världsbankerna.

Eric Söderqvist är forskare vid KTH i Stockholm, han är på gränsen till ett genombrott för sin banbrytande uppfinning, Mindsurf, ett tredimensionellt internet som kontrolleras med tankekraft och som visas direkt i människans hjärna. Den första person han provar systemet på är sin fru, Hanna. Hon loggar in på sin bank och hamnar oförklarligt i koma efter en tid av hög feber och fasansfulla hallucinationer. Det liknar en virusinfektion, kan hon vara smittad av det datavirus som samtidigt hotar att slå ut Israels och hela västvärldens banksystem?

En riktig nagelbitare, en bok du inte lägger ifrån dig i första taget. Fråga min käre make, han tyckte jag var oändligt tråkig som till och med på nyårsafton var tvungen att lyssna på boken. "Den är snart klar!" sa jag medan jag förberedde nyårsmiddagen. Efter ett tag undrade min käre make om inte boken var klar snart. "Det är upplösningen nu!" svarade jag och lyssnade vidare... Till slut var boken klar och jag ville bara läsa mer av samma författare. 

Boken tog mig med till platser jag aldrig tidigare hade besökt, till en värld jag knappt anade fanns. Läs den!

Fråga efter boken hos din bokhandlare. Du hittar den även hos internetbokhandlare, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 10 januari 2014

Skrivtävling: Skriv en bok och vinn 30.000

Arbetets museum har utlyst en skrivtävling där du vinner 30.000 kronor och får din bok utgiven.

Mitt liv – mitt arbete


Skriv en bok och vinn 30 000 kronor. Den ska handla om ditt liv med tyngdpunkt på yrkeslivet.

Tävlingen är öppen för alla och arrangeras av föreningen Liv i Sverige i samarbete med Arbetets museum, Norrköping. Manuset, som ska vara skrivet på svenska får inte tidigare ha publicerats. Det ska vara mellan cirka 200 och 400 A4-sidor långt, vara skrivet med 12 p teckenstorlek, 1,5 radavstånd och 2,5 cm marginaler. Det ska skickas in på papper (vi tar inte emot bidrag på mejl) senast den 31 januari 2014.

Liv i Sverige är en ideell förening som i trettio år har verkat för att främja det självbiografiska berättandet, i tal och skrift. Vi har under den här tiden hjälpt 130 böcker ut på marknaden, varav flera antologier. Vi efterlyser nu en självbiografisk berättelse, men den här gången ska yrkeslivet vara i fokus, även om livets andra sidor naturligtvis inte får glömmas bort. Böcker om arbetslivet är det ganska ont om.

En vinnare får 30 000 kronor i pris. Dessutom garanterad utgivning på Migra förlag, Stockholm, efter eventuell redigering. Om nytryck blir aktuellt skrivs avtal som reglerar royaltyersättning till författaren. Eventuell vinstskatt betalar vinnaren själv. Boken och vinnaren presenteras på ett seminarium på Arbetets museum i september nästa år, samt vid Bokmässan i Göteborg. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare alls. Vill du ha ditt insända manus i retur ska du bifoga ett frankerat kuvert med din adress på.

Inkomna tävlingsbidrag arkiveras hos Arbetets museum och en del av dem kommer att publiceras på deras webbplats, efter att respektive skribent har lämnat sitt godkännande. Tävlingsjuryn består av lektörer i Liv i Sveriges styrelse samt av representanter från Arbetets museum och Migra förlag.

Vi vill ha ditt manus senast den 31 januari 2014.

Skicka det till:
Liv i Sverige
Västra Kanalgatan 23
151 71 Södertälje

Märk kuvertet: Mitt liv – mitt arbete.

För mer information kontakta: info@livisverige.org eller med brev till inlämningsadressen ovan. Det går också bra att ringa: 08-550 164 75.

Här hittar du fler Skrivtävlingar.

Lycka till!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 9 januari 2014

Min 28:de bok är färdigskriven

Förra året kom jag ut med fyra nya böcker: Back to Pompeii (ja den är egentligen inte ny, utan en översättning av Tillbaka till Pompeji), Månstenen, Persiens Pärla och Spöket på Stora Mossen. Sedan dess har jag skrivit färdigt ytterligare två böcker.

Igår skrev jag klart min 28:e bok. En underbar känsla! Har suttit och läst igenom några kapitel och får en känsla av att det här nog är den bästa bok jag har skrivit...

Du som känner mig vet att jag alltid tänker så när jag har avslutat en ny bok.

Just den här boken har det tagit mig tre år att bli klar med. Som du vet skriver jag alltid på många böcker samtidigt, och den här boken har jag passat på att skriva på under lediga stunder. Då menar jag de stunder då jag inte har skrivit på någon av mina historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona, eller bearbetat någon av mina byrålådsböcker, eller skrivit på den första boken i den nya fantasyserien om Theo och Ramona.

Du anar inte vilken underbar känsla som bubblar inom mig just nu. Är så nöjd med mig själv och min nya bok.

Om du tror att jag tänker ta ledigt och vila nu tar du fel. Nu ska den 28:e boken korrekturläsas och skickas vidare till korrekturläsarna. Därefter ska jag slänga mig över den 19:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Älskar att skriva.

Nej, nu måste jag fortsätta korrekturläsa. Ha det så gott!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 8 januari 2014

Att springa för livet

Att springa för livet är något som Angelica gör i min bok Den där dagen.
Att springa för livet kan ha olika innebörd. När man använder sig av de orden i romanform brukar det ofta syfte till att huvudpersonen springer ifrån en fara.

Jag springer för livet, och då menar jag att jag springer för att må bra och med löpningens hjälp må ännu bättre.

I hela mitt liv har jag haft spring i fötterna. Förr brukade grannarna alltid säga "Varför springer du när du kan gå?" Då svarade jag "Varför ska man gå när man kan springa?"

Anledningen till deras fråga var att jag alltid sprang, från ytterdörren till brevlådan, till garaget, mellan rabatterna, när jag lekte med hundarna. Dessutom sprang jag en mil om dagen vid den tiden, ja, jag hade verkligen spring i benen.

Jag sprang så mycket att jag drog på mig utmattningsbrott, muskelinflammation och benhinneinflammation, allt på samma gång. Då blev det tvärt slut på springandet, jag var tvungen att hålla mig stilla. Det fick mig att känna stor frustration och jag saknade även endorfinerna som min kropp alltid var fullpumpad av tack vare löpningen.

Nu är jag igång med löpningen igen och det känns helt ljuvligt. Jag springer för livet, för endorfinerna, för bra blodtryck, för att inte få diabetes, för starkare ben och uthålligare hjärta, för att må bra helt enkelt.

Angelica i boken Den där dagen, hon springer däremot ifrån något fasansfullt.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 7 januari 2014

Skrivtävling "Förnekelse"

År 2014 börjar med en skrivtävling utlyst av tidningen Skriva. De har återkommande skrivtävlingar, där vinnande bidrag får presentkort och blir publicerat i tidningen.

Missa inte nästa omgång av Skrivas novelltävling på temat ”Förnekelse”. Deadline 20 januari.
 
Bidragen ska vara på max 4 000 tecken inklusive mellanslag. Skicka in ditt bidrag på vår hemsida: www.tidningenskriva.se/novellbidrag. Observera att vi inte längre tar emot bidrag via epost.
 
Eventuella frågor rörande tävlingen hänvisas till redaktionen@tidningenskriva.se.
Vinnaren belönas med ett presentkort på 500 kronor på bokus.se och får sin novell publicerad i tidningen.

Då är det bara att sätta igång att skriva, fler tävlingar kommer under året, det är lika bra att du håller pennan glödande!


Du har gott om tid att skriva din novell, att göra den till det bästa du någonsin har skrivit.

Du hittar skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. 
 

Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

måndag 6 januari 2014

Två olika bokserier om Theo och Ramona

Det finns det två bokserier om Theo och Ramona.

Den allra första serien är den Historiska äventyrsserien som är uppbyggd runt riktig historisk fakta, med riktiga historiska personer. Den serien heter Theo och Ramona.

I den här serien reser Theo och Ramona tillbaka i tiden och upplever de olika historiska händelserna. Dessa böcker avslutas med en gedigen faktadel. Här lär du dig mycket, samtidigt som du får ta del av en spännande berättelse som är svår att lägga ifrån sig. Flera skolor använder böckerna som Temaböcker. Jag får många brev från tacksamma elever, som har fått högsta betyg när de fått prov i ett ämne där de har läst min bok före provet.

I serien Theo och Ramona ingår bland annat Faraos förbannelse och Theos Pompeji.

På omslaget till Faraos förbannelse ser du hur Theo och Ramona ser ut.

På omslaget till Theos Pompeji ser du hur Theo och Pluto ser ut.

"Kimselius har hittat sitt koncept med denna bokserie
som ger en känsla av Blytons Femböcker fast med mer välarbetade berättelser."
BTJ, Anna Wilner
(Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.)


 

Den andra serien är en Fantasyserie, som kallas för Theo- och Ramonaäventyr.

Här får du följa med Theo och Ramona på olika äventyr. Även här ingår det lite fakta, men här hittar du ingen faktadel, för här släpper jag loss fantasin lite mer. Dessutom är det DU, som läsare, som bestämmer vad böckerna ska handla om. Det är bara att skriva till mig, Kim M Kimselius, och berätta vad du tycker att nästa bok ska handla om. Jag har redan fått många förslag, därför kanske det dröjer ett tag innan jag skriver en bok om just din idé.Månstenen är 1:a boken i Theo- och Ramonaäventyr.
"Mycket spännande och på vissa ställen väldigt skrämmande. Katastrofen som Kim beskriver i boken känns verklig, som att det faktiskt skulle kunna hända." Journalist Gabriella PoopuuPå omslaget till Månstenen ser du Theo och Ramona.


Theo och Ramonas alldeles egna hemsida, kan du skriva kommentarer om mina böcker och berätta vad du tycker om dem. Där kan du även lämna förslag på vad du tycker jag ska skriva om.


 Kramisar Kim 

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

söndag 5 januari 2014

Skrivarkurs 2014 London i maj

Låt 2014 gå i skrivandets tecken!

Vill tipsa dig om en romanskrivarkurs i London som hålls av Ann Ljungberg och Dag Öhrlund.

Romanskrivarkurs i London 11-15 maj 2014

Fem intensiva dagar för dig som vill hinna skriva mycket och träffa andra för teori, skrivövningar och textsamtal.  I härliga London, där vi också kommer att utforska några riktigt spännande platser som får din skrivlust att sprudla.


Du har en romanidé och har förmodligen kommit en bit på vägen. Ta med ditt manus - de flesta av de övningar vi gör kan användas för din egen text.

Kursledare: Författarcoachen Ann Ljungberg & Författaren Dag Öhrlund. Dessutom kommer Förläggaren Ewa Åkerlind (Ordberoende Förlag) med och pratar om följebrev mm.

Såhär skrev Svenska dagbladet om en tidigare kurs i London.

Kursprogram (med reservation för ändringar):

Vi startar kl 14 på söndag 11 maj -  så att du som har kort om tid kan resa in under morgonen. Men kom gärna redan på lördagen då vi har en informell träff på kurspuben kl 19.

Dag 1. Söndag - Träff kl 14.00-17.00  i teaterbaren, en trappa upp på The Victoria Pub i Paddington. Teori och skrivövningar + hemläxa. Gemensam middag till självkostnadspris för de som önskar.

Dag 2. Måndag - Under förmiddagen finns tid för eget skrivande och Londonbesök. Publunch på The Victoria kl 13.00. Kurs 14.00 - 17.00 på puben. 
Dag 3. Tisdag - Under förmiddagen finns tid för eget skrivande och Londonbesök. Kurs 14.00 - 17.00 på puben.

Dag 4. Onsdag - Idag byter vi miljö och startar på Europas största bokaffär. Du får skrivövningar att genomföra på egen hand under dagen. På eftermiddagen har vi berättarstund i samband med Afternoon Tea (självkostnadspris).

Dag 5. Torsdag - Kurs 10-13 på puben

Under de gemensamma timmarna har vi teorigenomgångar, korta och längre skrivövningar och textsamtal. Du kommer att få chans att skriva på ditt eget material under dessa sammankomster.

Pris för kursen inkl publunch måndag, 4900 kr inkl moms. Avbetalningsplan möjlig, Kontakta ann (@) annljungberg.se för mer information.

Coaching på plats kan köpas till. I en coachingtimme ingår läsning av 10-30 sidor.

Resa och boende tillkommer - det ordnar deltagaren själv men vi tipsar gärna.

För mer information se Ann Ljungbergs hemsida.

Visst låter det spännande? Tänker du ta tillfället i akt och komma iväg ut på ett skrivaräventyr? Ha det så kul!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här