Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 november 2022

Årets sista Författarretreat hos Kim M Kimselius på Färgargården

Årets sista Författarretreat hos Kim M Kimselius på Färgargården

Då var sista Författarretreaten på Färgargården över för i år. Det kändes lite som i "10 små negerpojkar" av Agatha Christie, eller den kanske heter "Så var det bara en" nuförtiden...

Men i alla fall, en efter en insjuknade deltagarna så det till slut bara blev fyra personer på Författarretreaten. De tyckte det var jättemysigt. Egna rum och nära kontakt med varje person. Jag var oändligt tacksam över att ingen hann komma till Färgargården innan sjukdomen slog till. På så sätt slapp vi andra bli smittade.

Av erfarenhet vet jag att det är bättre med fler deltagare, det blir många fler givande diskussioner och faktiskt mer skrivande.

Kotten och Trollet fick vara med även den här helgen, eftersom min man, Jan, ännu inte har återhämtat sig helt från sin hjärnblödning. Hundarna tyckte det var jättekul, även om de nog blev besvikna över att ingen gav de av sin mat.

Fina omdömen blev det av samtliga deltagare. Hittade tyvärr inte det fjärde papperet. Men så här skrev tre av deltagarna:

Den ljusgrå novemberhimlen ovan, svirvlande höstlöv runtom Färgargården, erbjöd en perfekt inramning av en enastående entusiasmerande helg under Kim M. Kimselius guidning, med stimulerande samtal, inspirerat skapande och många, långa meningar. Monica Branting.

 En retreat på Färgargården, mitt på hösten med dess skiftande färger, ger en möjlighet att i lugn och ro få spendera tid för skrivandet, diskutera infallsvinklar av berättelsen, få feedback och konstruktiv kritik. Promenader tillsammans med andra deltagare, kända eller okända, samtal kring böcker, att författa eller det du brottas med i din berättelse. Miljön på Färgargården, dess historia, byn och den lilla sjön Togölen triggar din fantasi. Kim finns hela tiden med och fyller på lusten att skriva och uppmuntrar din skrivprocess. Susanne Lifjord

Återigen har jag haft en härlig och inspirerande skrivretreat på Färgargården. En hel helg med bara skrivande och intressanta samtal med nya och gamla författarvänner, är precis vad jag behöver då och då. Jag har fått värdefull feedback och tips om skrivandets konst, av både Kim och övriga deltagare. Jag kommer tillbaka till sommaren. Marie Robé

Tack alla deltagare för den här gången. Vi ses kanske i sommar!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!