Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 augusti 2018

Lägg upp dina berättelser på Wattpad

Lägg upp dina berättelser på Wattpad
Igår skrev jag och berättade om hur en av mina berättelser på Wattpad, Resa utan slut, plötsligt hade lossnat och tagit fart igen. Det gav mig många frågor om vad Wattpad är för något, därför gör jag en repris på mitt tidigare blogginlägg om Wattpad. Blogginlägget är från 2014 och jag har lagt ut många berättelser på sidan sedan det här inlägget skrevs. Den första berättelsen var Mördande foto, som nu har 54.900 läsningar på Wattpad. Den berättelsen lade jag ut på Wattpad efter att jag hade skrivit nedanstående blogginlägg.

Mördande foto fick så mycket respons på Wattpad, och väldigt många förfrågningar om jag inte kunde ge ut den som vanlig pappersbok, eftersom de ville "äga berättelsen". Nu finns Mördande foto som vanlig bok, många skolor har den som klassuppsättningar, eftersom boken handlar om faran med internet och om att leva med skyddad identitet. Här hittar du Mördande foto på Bokus.


Läs nedan och ta del av vad Wattpad är för något och se till att lägga upp berättelser där. Mina fysiska böcker har hittat nya läsare, tack vare att de har upptäckt mina berättelser på Wattpad. Folk är duktiga på att berömma varje kapitel på sajten. Det är något om uppmuntrar en att skriva vidare. Tveka inte! Gå med i Wattpad idag, helt kostnadsfritt!Upptäck Wattpad
När jag hade besök av mitt 11-åriga barnbarn, Frida, introducerade hon mig till Wattpad. Idag tänkte jag berätta lite om den tjänsten för dig.


Wattpad är en plats där du kan upptäcka och dela berättelser: en social plattform som förenar människor genom ord. Det är en gemenskap som sträcker sig över gränserna, intressen, språk. Med Wattpad, kan vem som helst läsa eller skriva på en enhet: telefon, iPad eller dator.

Tusentals berättelser läggs in varje dag, så det finns alltid något som du vill läsaVill du läsa en historia om en tidsresande groda med superkrafter? Den berättelsen finns på Wattpad och vi skulle gärna vilja att du skriver ytterligare berättelser.

Wattpad berättelser är gratis. Oavsett om du är online eller offline, kan du använda de enheter du redan har för att bära ett helt bibliotek med dig.

Oavsett om du aldrig har skrivit tidigare, eller publicerat böcker, erbjuder Wattpad  fördelar för skribenter oavsett kvalifikationer. 

Delta i samtalet om de historier du har läst: skriv till författaren och interagera med andra människor som älskar historien lika mycket som du. 

meddelande när din favorit författare delar ett nytt kapitel. 

Du behöver ingen förläggare, redaktör, eller färdiga manus för att skriva Wattpad. Vem som helst kan dela sitt skrivande. Allt du lägger Wattpad kan publiceras på många andra platser som du vill. Vi kräver inte några rättigheter till ditt arbete, eller någon kontroll över var du delar din berättelse. 

En av de största fördelarna med Wattpad är att det finns ett direkt samband mellan författaren och 30 miljoner läsare över hela världen. Läsaren får meddelanden när ett nytt kapitel i en berättelse läggs ut. Många författare delar sitt arbete genom att publicera berättelsen ett kapitel i taget, så att läsarna kommer tillbaka. 

Publicerade författare använder Wattpad för att förstärka sin närvaro på nätet. De publicerar noveller och utkast, eller attraherar nya läsare genom att dela den första delen i en serie. Våra läsare är socialt engagerade, och de författare som blomstrar Wattpad är de som omfamnar denna direkta sociala kontakten med sina fans.
Beskrivning
★ ★ ★ ★ ★ WattpadTa reda på varför miljoner älskar Wattpad – det världsomspännande biblioteket som hela tiden växer med fler GRATIS böcker och berättelser.
RANKAD SOM EN AV TOPP-5 BOKAPPAR I 3 ÅRS TID!
• Välj mellan över 10 miljoner GRATIS böcker och berättelser: det bästa som finns av science fiction, fantasy, mysterier, romans, fanfiction, thrillers och mycket mer!
• Få kontakt med dina favoritförfattare, bland andra Margaret Atwood, Paulo Coelho och tusentals blivande författare världen runt
• Få bok- och berättelseuppdateringar direkt från författare
• Läs offline och anpassa dina läsinställningar för att personliggöra din upplevelse
• Skriv berättelser och publicera så att andra kan läsa.
Recensioner:
Wattpad har blivit omskriven i tidningar såsom The New York Times, MacWorld, The Guardian och Washington Post. Det här är vad som sägs:
★ "Wattpad öppnar dörrarna och expanderar vyerna där dörrar är stängda och utsikten är begränsad.”- Margaret Atwood
★ "Wattpad är spännande eftersom det finns möjlighet att skapa innehåll som har djup." - Vincent Lam
★ "Jag älskar Wattpad!!"

Ladda ned Wattpad.

Här kan du kika in på min Wattpadsida. Här kommer jag att lägga ut noveller.

Det finns även andra appar där du kan läsa böcker:
EBook Reader.
Fria böcker på svenska.
Amazon Kindle.
Google Play Böcker.
Ebook Reader.
Aldiko Book Reader.
eboksläsare Pro och många fler. Kika längst ned på dessa sidor så hittar du länkar till fler appar där du kan läsa böcker, både på din mobil, iPad och din vanliga dator.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 
 

fredag 17 augusti 2018

Med ens fanns orden där

Med ens fanns orden där 


Resa utan slut började jag skriva efter att ha sett bilden på planet som flyger rakt in i elden (foto är taget av Susanne Nilsson, som även tagit fotot till Mördande foto). Genast fanns orden där. Eftersom jag precis hade avslutat Mördande foto på Wattpad (finns även som bok nu), började jag skriva den nya boken där.

Orden vällde över mig och jag lade ut kapitlen allteftersom jag skrev. Något som den här gången visade sig vara ett misstag, på grund av den teknik jag skriver med.

Jag skriver nämligen huller-om-buller, med andra ord inte i den ordning kapitlen kommer i slutresultatet. Nu snärjde jag in mig genom att lägga ut kapitlen direkt på Wattpad.

Det har gjort att jag inte har skrivit ett enda ord på berättelsen under ett helt år, något som är mycket ovanligt för min del.

Men i natt fanns orden med ens där. De bara vällde över mig, det var som att en propp hade släppt när orden forsade fram. Nu vet jag hur jag ska gå vidare, nu kan jag fortsätta på berättelsen. Hoppas bara läsarna inte har gett upp vid det här laget, för det här är en spännande berättelse, som jag vill ska fortsätta hålla läsaren fängslad.

Hittills verkar jag göra det, utifrån de kommentarer som kommit på berättelsen:

Viktorafrika jun 28 2018
Fantastisk! Man lär sig så mycket där. Det är både roligt och lärorikt. Tack för allt!

Viktorafrika juni 14 2018
Vilken bra start! En strålande början från en strålande författare! Dina böcker är oförnekligt bland de bästa i världen!!!

Denskrivandetjejen aug 09, 2016
Den här boken verkar jättespännande och som alltid skriver du med stor inlevelse så att det känns som om man själv faktiskt är där också.

Dags att sätta igång att skriva igen! Äntligen! Den här berättelsen tycker jag verkligen mycket om. Älskar att ha många berättelser att skriva på samtidigt.

Vet du, upptäckte precis att Mördande foto har över 54.900 läsningar på Wattpad, medan Resa utan slut än så länge har kommit upp i 2.500. Wow! Det känns mäktigt!

Nej, nu måste jag sätta igång att skriva!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

torsdag 16 augusti 2018

Skrivprocess Knyta ihop alla trådar

Skrivprocess: Knyta ihop alla trådar

Det är viktigt att knyta ihop alla trådar när man skriver en berättelse. Att låta läsaren få en upplösning på allt det man har lockat med, och lämnat som cliffhangers i vissa kapitel. Om man inte knyter ihop allt i slutet känner sig läsaren lurad och är inte lika mån om att läsa fler böcker av den författaren.

Just nu skriver jag på min 51:e bok, Staden på andra sidan Pyramiden. Det är tredje och sista boken i trilogin. I den första boken, Staden på andra sidan Kompassen, där allt tar sin början, skymtar pyramiden förbi i handlingen. I den andra boken, Staden på andra sidan Fjäderpennan, berättas det mer om pyramiden. Nu är det dags att Pyramiden får ett avslut.

När jag skriver på mina historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona kan jag inte lämna "trådarna hängande" till nästa bok, eftersom varje bok i den serien är en avslutad berättelse. Där krävs det att jag har knutit ihop allt och berättelsen får en bra upplösning i slutet.

När man skriver en trilogi är det helt i sin ordning att låta någon tråd förbli hängande när man avslutar en bok, eftersom läsaren vet att allt kommer att få sin upplösning till slut. Ändå gäller det att varje bok får sin egen upplösning. Du ska inte låta läsarna leva helt i ovisshet över vad som kommer att hända.

Kompassen är en tråd i serien Staden på andra sidan. Kompassen går som en röd tråd genom alla tre böckerna. Efter hand får läsaren veta allt mer om kompassen, var den kommer ifrån, och vilken betydelse den har.


Fjäderpennan dyker upp i den första boken, men får en helt egen berättelse i andra boken, samtidigt som både kompassen och pyramiden är med i handlingen på något sätt.

Har precis läst igenom Kompassen och Fjäderpennan, för att skriva färdigt Pyramiden. Normalt brukar jag inte läsa de tidigare böckerna för att skriva vidare. Men det hade gått alltför lång tid sedan de två andra böckerna skrevs, och jag kände att det var viktigt att få alla trådarna att föras samman i slutet av boken. Jag vet hur Pyramiden slutar, men vägen dit kan ta många sidospår innan berättelsen når sin upplösning.

Det här är en fantasyserie som jag älskar att skriva. Min favorit av de båda böckerna är nog Fjäderpennan, än så länge. Fast självklart älskar jag båda böckerna, och även den tredje, så långt den är skriven. Jag kommer inte att ge mig förrän jag är nöjd med boken och det känns som ett perfekt slut.

Nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare, annars hittar du dem hos nätbokhandlarna, till exempel Bokus för Staden på andra sidan Kompassen och Bokus för Staden på andra sidan Fjäderpennan.

Har du läst någon av böckerna får du gärna höra av dig med en liten recension. Vem vet, dina ord kanske hamnar på baksidan av Pyramiden!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
onsdag 15 augusti 2018

Vill du ingå i min läsgrupp?

Vill du ingå i min läsgrupp?

Det skulle vara roligt att ha en grupp läsare som vill läsa mina böcker och skriva omdömen om dem, skulle du vilja ingå i en sådan grupp?

Böckerna skickas då till dig när de kommit från tryckeriet och du blir en av de första att läsa nyheterna. Du betalar ingenting.

Det enda du behöver göra är att berätta vad du tycker om boken. Du får väldigt gärna även recensera den på en blogg, inte nödvändigt! Jag är tacksam om du också lägger ut din recension på Goodreads, Bokus och Boktipset, men det är inte heller ett måste.

Det viktigaste är att du läser och berättar för mig vad du tycker om boken.

Du kan ha läst alla mina tidigare 50 böcker, eller så har du aldrig läst en enda bok av mig, det spelar ingen roll vilket, du kan ändå anmäla dig till min Läsgrupp.

Nå, vad säger du? Något som känns lockande?

De böcker jag behöver läsare till just nu är:

Tsunamikatastofen i Lissabon kan du läsa mer om här.

Häxjakten kan du läsa mer om här.

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär kan du läsa mer om här.

Om du vill ingå i min Läsgrupp kommer jag att mejla dig när en ny bok är på gång, för att fråga om du är intresserad av att läsa den. Men innan vi har kommit så lång måste du mejla mig, Kim M. Kimselius, och berätta lite om dig själv, varför du vill vara med i min Läsgrupp, om du har läst några av mina böcker etc. Dessutom behöver jag din postadress och din mejladress. Döp mejlet till LÄSGRUPP!

Låter det som en bra idé? Då är det bara att mejla Kim M. Kimselius, med Ämne LÄSGRUPP och berätta allt det jag bad om ovan. Dessutom vill jag veta vilken av ovanstående böcker du kan tänka dig att få ett gratisexemplar av för att recensera.

Ser fram emot att höra ifrån dig!

Då är det bara att skriva till mig!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 


tisdag 14 augusti 2018

Då var jag igång med en ny bok den 51e

Då var jag igång med en ny bok, den 51:e

Även om jag hade lovat mig själv att röja skrivbordet innan jag satte igång med en ny bok kunde jag helt enkelt inte låta bli. Staden på andra sidan Pyramiden, som påbörjades för två år sedan och sedan har fått stå tillbaka för andra böcker, ska äntligen bli skriven. De tidigare böckerna är Kompassen och Fjäderpennan.

När jag öppnade mappen till Pyramiden trodde jag att jag hade skrivit betydligt fler än två kapitel, men det var allt som låg där. Resten finns i huvudet. Det är bara att skriva på. Städningen av skrivbordet får vänta, eller rättare sagt, jag tar en liten bit varje dag så minskar det förhoppningsvis i högarna, om jag inte lägger dit fler saker.

Det här är en bokserie som jag verkligen älskar att skriva, ren fantasi, med magi, trollkarlar, häxor och bara få skriva på, utan att läsa research innan.

Det här är sista boken i serien, tror jag... Iallafall känns det som jag knyter ihop alla trådarna i slutet. För självklart har jag skrivit slutet först. Det gör jag alltid. Hur ska jag annars veta varthän historien bär?

Nu kliar det i fingrarna över att få förflytta mig till landet Hamingja och staden Gledi, där allt kan hända, och det gör det.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

måndag 13 augusti 2018

Hemligheten bakom Kim M Kimselius framgång

Hemligheten bakom Kim M Kimselius framgång

Sitter här rörd till tårar efter att ha sett en Vlogg som Annika Andebark har spelat in under skrivarkursen i somras. Jättefin film. Den avslutande hälsningen från Alexander Nilsson fick tårarna att flöda. Det var en magisk helg, med många stora författare som du kommer att få höra mer om i framtiden. Att se filmen från sommarens sista skrivkurshelg gjorde att jag längtade tillbaka och vill träffa alla igen, men de kommer tillbaka nästa år. Jippi!

Här kan du se film ifrån skrivarkursen, hur gården ser ut, boendet, maten, skrivkurslokalen och omgivningarna. Kanske vi ses på skrivarkurs på Färgargården i Eringsboda nästa år?Det skulle vara jättekul att få höra vad du tycker om filmen. 

Stort tack Annika och Alexander för det här fantastiska minnet från en oförglömlig helg!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 

söndag 12 augusti 2018

En historisk äventyrsroman som har något extra för alla åldrar Anastasias öde

En historisk äventyrsroman som har något extra för alla åldrar
Anastasias öde

Alexander Nilsson har läst och recenserat min bok Anastasias öde. En bok många av mina läsare tycker om. Det är den 19:e av mina 50 böcker. Tänk vad mycket som har hänt sedan jag skrev den här boken.

Att göra research till Anastasias öde var en märklig upplevelse. Alltsedan jag var liten har jag undrat vad som hände prinsessan Anastasia, det var långt före Disneys animerade film om Anastasia.

Vad som hände den ryska tsarprinsessan, Anastasia, var något föräldrarna pratade om, något som skrevs om i tidningarna och frågan har legat inom mig länge. Till slut bestämde jag mig för att ta reda på vad som verkligen hade hänt henne, och jag fick svar. Vill du också veta får du läsa boken...


"Anastasias Öde" är Kim M Kimselius 19:e bok om Theo och Ramona, två bästa vänner som har förmågan att resa i tiden. Den här gången reser de till revolutionens Ryssland år 1917. Mitt i krigets hetta upptäcker Ramona en annan sida av sig själv, medan Theo försöker komma till underfund med vad de främmande känslorna för en viss storfurstinna kan betyda.

En historisk äventyrsroman som har något extra för alla åldrar. Författaren Kim M Kimselius lyckas ta med vänskap, olycklig kärlek och lindrar in det illavarslande ödet i noggrant utvalda ord.

Rekommenderas varmt!


Tack för den fina recensionen, Alexander!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars så finns den hos nätbokhandlarna, till exempel hos Bokus

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.