Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 februari 2020

Stormsystern av Lucinda Riley

Stormsystern av Lucinda Riley

Jag är mäkta imponerad av författaren, Lucinda Riley, som har kommit på det här fantastiska upplägget i sin bokserie De sju systrarna.

Här finns allt: kärlek, historia, tragedier, sorg, nya miljöer, möten med kända personer... Ja, en härlig mix av allting som gör att man inte kan lägga ifrån sig den här boken.

Det här är andra boken i serien om systrarna som vid adoptivfaderns död får ledtrådar till sitt förflutna. I den här boken får vi följa Ally, genom berusande lycka och nattsvart sorg. Men vi får även följa sångerskan Anna och Edvard Griegs historia. En härlig mix som gör boken spännande, med oväntade vändningar.

Visst vill jag slänga mig över nästa bok i serien, men jag väntar lite med det, för jag vill ha något att se fram emot. Jag vill verkligen längta efter att läsa nästa del, något jag redan gör som du kanske förstår. Men några dagar till, sedan är det dags. Längre än så står jag inte ut.

Har du läst serien? Om inte, gör det! Läs böckerna! Du kommer inte att bli besviken.


Stormsystern är den andra delen i en storslagen serie om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna.

Den framgångsrika seglaren Ally D'Aplièse återvänder till sitt barndomshem när hon nås av nyheten om sin adoptivfars hastiga bortgång. Där tilldelas hon och hennes fem systrar varsin ledtråd som fadern efterlämnat. En pusselbit som ska hjälpa dem att finna sina rötter ...

Ally reser till Norge, och där upptäcker hon en etthundra år gammal historia om en sångerska som inte bara har kopplingar till kompositören Edvard Grieg, utan också till henne själv. Ju mer Ally lär sig om Anna, desto mer förstår hon om sitt förflutna. 
Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

fredag 21 februari 2020

En bok alla borde läsa Skärmhjärnan av Anders Hansen

En bok alla borde läsa Skärmhjärnan av Anders Hansen

En tänkvärd och intressant bok som jag tycker alla borde läsa. Jag vet inte om författaren, Anders Hansen, har rätt i sina åsikter, men samtidigt instämmer jag i många av de saker han skriver.

Född och uppväxt utan mobiltelefoner har jag svårt att förstå att mina vänner plockar upp sin mobil vid middagsbordet och börjar skriva på den. Jag lever här och nu, inte på någon social media, jag umgås med dem som sitter bredvid mig istället för de vänner jag har på nätet.

Jag ler lite vid förslagen om att lägga ifrån sig mobilen, stänga av den, inte titta på den under ett tag. Min mobil ligger i fickan för att räkna mina steg, och för att användas om jag behöver ringa. Ibland lägger jag ut en bild på Instagram och passar då samtidigt på att besvara kommentarer på mina tidigare bilder, det kan gå dagar mellan tillfällena. Jag är inte slav under mobilen, som många tycks vara om jag förstått den här boken rätt.

En tänkvärd bok som kanske får dig att ändra ditt mobiltelefonbeteende om du är slav under den. Något du kanske inte ens har reflekterat över, förrän du har läst den här boken. Läs!


Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud! Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!torsdag 20 februari 2020

Kimselius håller skrivkurs om hur du skriver en bok om ditt liv

Kimselius håller skrivkurs om hur du skriver en bok om ditt liv

Jag älskar att dela med mig av min erfarenhet som författare, därför håller jag nu en kurs i hur du ska skriva en bok om ditt liv, dina memoarer.

Med 60 skrivna böcker, egen självbiografi och pappas biografi, bär jag mycket kunskap inom mig. Vill du ta del av min kunskap? Då är kursen Skriv om ditt liv något för dig.

Kursen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona den 18 april, 09.00-16.00. 

Anmäl dig till kursen här.

Här kan du läsa vad Studiförbundet Vuxenskolan skriver om kursen:

Kim är en flitigt anlitad föreläsare och håller många skrivarkurser runt om i landet. Nu har du chans att gå en endags skrivkurs för Kim i Karlskrona.
I ”Skriv om ditt liv” berättar Kim om hur du kommer igång med att bygga upp boken, från idé till färdig produkt.

I kursen får du lära dig hur du metodiskt plockar fram det viktiga i ditt liv, hur du gör boken intressant för andra än dig själv och mycket mer. Alla har en historia att berätta, även du. En glädjefylld kurs för alla som vill skriva om sitt liv.

Kim har ca 25 års erfarenhet som författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt, noveller antagna i tidningar och litteraturpris. http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Så här skriver författaren Mariette Lindstein som gjort succé med boken Sekten på Dimön: “Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje.”

I kursen ingår Kim M. Kimselius handbok om att skriva memoarer, "Skriv om ditt liv" fika och lätt lunch. Är du allergiker meddela det vid anmälan.

Om Kim:
Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island. Kim har nu gett ut närmare 60 böcker.

Kim har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige.

Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”. Kims självbiografi Författare Från dröm till verklighet har fått många fina omdömen, bland annat skriver författaren Kristina Svensson: “Wow vad mycket hon hinner dela med sig! Kim är fantastisk. Hon är å ena sidan så vanlig, jordnära och äkta. Fast samtidigt så ovanligt generös. Det finns ingen som kan förmedla samma "kan jag så kan du, det är bara att sätta igång”.”

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius

Hoppas att vi ses, antingen där, eller på någon av mina andra skrivkurser.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

 

onsdag 19 februari 2020

Ny bok av Kimselius Petit, Rödben och Riddaren

Ny bok av Kimselius, Petit, Rödben och Riddaren

Då var det dags igen!

Tredje boken om Petit och Rödbens äventyr,
men även årets första bok från Roslagstext förlag.

Petit, Rödben och Riddaren.

Boken går iväg till bokhandlare och nätbokhandlare idag. Just nu kan du lägga en bevakning på boken så att den snart finns den hos dig.

Det här är en kapitelbok för barn 6-9 år.

Berättelsen handlar om slottsmusen Petit och Spökkatten Rödbens äventyr på Kalmar slott. Den här gången möter de riddare Rick. Trots att Petit och Rödben är betydligt mycket mindre än riddaren, kan en mus och en spökkatt uträtta underverk när de verkligen vill.

Boken är skickligt illustrerad av Sofie Andersson.

För dig som har sportlov kan det vara roligt att veta att du kan uppleva Petit och Rödbens äventyr på Kalmar slott.


Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

tisdag 18 februari 2020

Skräcken på Färgargården femte boken av skrivkursdeltagarna hos Kimselius

Skräcken på Färgargården femte boken av skrivkursdeltagarna hos Kimselius

Nu är det dags. Den här veckan går Skräcken på Färgargården iväg till tryckeriet. Det är den femte boken som jag har gjort tillsammans med skrivkursdeltagarna som har gått skrivarkurs hos mig på Färgargården i Eringsboda, Blekinge.

Det märks att många har gått flera år hos mig och varit med i många av antologierna i Färgargårdsserien, för berättelserna blir bara bättre och bättre.

Författarna till den här boken är jag, Kim M Kimselius, Lisa Stenberg, Åsa Persson, Karin Sallander, Carina Blid, Jane-Helene Berntsson, Susanne Lifjord, Alexander Nilsson, Marie Robé, Jenny Grand, Helen Boström, Linnéa Nilsson, Michaela Larsson, Pia Hansen, Marie Axelsson, Jenny Morén Karlsson, Julia Ejestrand Råsberg, Lars Gustafsson, Åsa Johansson, Lotta Träff.


Baksidestext till skräcken på Färgargården:
Vad är det egentligen som händer i den gamla Färgargården? Människor försvinner i allt större mängd från Eringsboda. Mystiska saker sker. Vem är det som är roten till allt det onda? En bok fylld av skräckhistorier som får håret att resa sig på dig. Läs och njut! Moahahaha....

Skräckfyllda berättelser av skickliga författare, gör att det här är en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är slut.

Nu vet jag att det är fler än jag som går i väntans tider på att få sätta sin bok i bokhyllan, men ännu dröjer det.

Kunde bara inte låta bli att berätta hur stolt jag är över mina fantastiska skrivkursdeltagare.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 
 

söndag 16 februari 2020

Sanslöst bra De svarta tornen av Astrid Ahlberg

Sanslöst bra De svarta tornen av Astrid Ahlberg

Ända sedan jag läste den allra första boken av Astrid Ahlberg har jag uppslukats av hennes böcker och väntar ständigt på nästa bok. De svarta tornen är ännu en bok som har gripit tag och hållit mig fast, även om den är annorlunda mot alla Astrid Ahlbergs tidigare böcker.

Redan från första boken hade författaren ett väl utvecklat språk, härliga karaktärer, bra miljöskildringar och fantastiska skildringar av djuren. Jag trodde inte att det var möjligt för henne att utvecklas mer, men det har hon gjort med De svarta tornen.

Den är så annorlunda mot de tidigare böckerna, även om alla formidabla personskildringar, miljöer och djur fortfarande finns där, är de nu ännu starkare och klarare. Det går bara inte att lägga ifrån sig den här boken. Jag längtar redan efter nästa.

Berättelsen handlar om Maria, en medelålders dam, författare. Hon bor ensam i en stuga ute i skogen. En dag stöter hon på en främling på promenaden. Han säger sig ha gått vilse och behöver hjälp. Maria tar med honom till sin stuga och genom det börjar det stora äventyret. Saker som Maria, som författare, inte ens hade kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Det här är fantasy när den är som bäst! En hudnära skildring av relationer, främmande världar och vänskap. Kan det bli bättre än så här? Läs boken!


Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!