Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 februari 2020

Stormsystern av Lucinda Riley

Stormsystern av Lucinda Riley

Jag är mäkta imponerad av författaren, Lucinda Riley, som har kommit på det här fantastiska upplägget i sin bokserie De sju systrarna.

Här finns allt: kärlek, historia, tragedier, sorg, nya miljöer, möten med kända personer... Ja, en härlig mix av allting som gör att man inte kan lägga ifrån sig den här boken.

Det här är andra boken i serien om systrarna som vid adoptivfaderns död får ledtrådar till sitt förflutna. I den här boken får vi följa Ally, genom berusande lycka och nattsvart sorg. Men vi får även följa sångerskan Anna och Edvard Griegs historia. En härlig mix som gör boken spännande, med oväntade vändningar.

Visst vill jag slänga mig över nästa bok i serien, men jag väntar lite med det, för jag vill ha något att se fram emot. Jag vill verkligen längta efter att läsa nästa del, något jag redan gör som du kanske förstår. Men några dagar till, sedan är det dags. Längre än så står jag inte ut.

Har du läst serien? Om inte, gör det! Läs böckerna! Du kommer inte att bli besviken.


Stormsystern är den andra delen i en storslagen serie om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna.

Den framgångsrika seglaren Ally D'Aplièse återvänder till sitt barndomshem när hon nås av nyheten om sin adoptivfars hastiga bortgång. Där tilldelas hon och hennes fem systrar varsin ledtråd som fadern efterlämnat. En pusselbit som ska hjälpa dem att finna sina rötter ...

Ally reser till Norge, och där upptäcker hon en etthundra år gammal historia om en sångerska som inte bara har kopplingar till kompositören Edvard Grieg, utan också till henne själv. Ju mer Ally lär sig om Anna, desto mer förstår hon om sitt förflutna. 




Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!