Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 januari 2021

Tack Kim för en mycket inspirerande kurs: Att känna glädje i skrivandet

Tack Kim för en mycket inspirerande kurs: Att känna glädje i skrivandet

"Tack Kim för en mycket inspirerande kurs: Att känna glädje i skrivandet. Den var bra uppbyggd med roliga övningsuppgifter efter varje kapitel som det fanns gott tid att beta av".

Carina Hellrup

Efter gårdagens sorgliga inlägg, känns det bra att få lägga ut fina ord om en av mina distanskurser

Strax därpå fick jag ett telefonsamtal från en vuxen läsare som översvallande berömde mina historiska äventyrsböcker och talade sig varm om min bok Faraos förbannelse.


Det fick mig att känna mig gladare.

Om du läser det här inlägget och är sugen på att gå någon av mina distanskurser: Hitta glädje i skrivandet, Skriv om ditt liv, eller Fortsättning Skrivglädje, vill jag ge dig 20% rabatt fram till midnatt på söndag, 31 januari 2021.

Klicka in på den kurs som intresserar dig för att läsa mer.

Här kan du se vad flera personer tycker om distanskurserna:

 

Fortsättning Skrivglädje:

"Tack för en bra kurs. Det var veckans höjdpunkt när veckobrevet kom, det såg jag alltid fram emot. Jag har haft stor nytta av den kunskap du har delat med dig av varje vecka, framförallt i arbetet med min egen feelgood-roman. Som alltid gör du mig motiverad och inspirerad att skriva mer och bättre. Problemet är bara att jag har mer klister än tid. Jag vill bara skriva, skriva, skriva. Jag får ständigt nya idéer till berättelser i mitt huvud. Utifrån dina kursbrev har jag särskilt fokuserat på att sätta upp mål, att jobba med mina karaktärsbeskrivningar och att beskriva i bilder. Det vill jag bli riktigt bra på, och är något jag själv uppskattar när jag själv läser en bok. Jag har hittat mitt sätt att skriva, mycket på grund av dina kurser och din feedback. Jag glömmer aldrig när jag fick det första mailet från dig, när du hade läst mina fem inskickade sidor, jag skrek rakt ut av glädje över din recension. (Mina kollegor i samma rum tittade konstigt på mig). Du har gett mig självförtroende när det gäller mitt skrivande. Jag är så glad att ha dig som mentor.Hoppas på fler inspirerande kurser för dig i framtiden.”Jenny Grand

 

Hitta glädje i skrivandet:

"Fortsätt ditt gedigna författararbete både i ditt egna skrivande och i dina kurser. Du är en äkta gåva till världen!" Jern Blahammar

"Du har byggt upp den här kursen på ett sådant sätt att alla stegen blir mycket utvecklande och framför allt naturliga steg framåt. Jag är mycket glad för din kurs och känner att jag är på väg med sjumilasteg." Marie Höglind-Miles 

 

 Skriv om ditt liv:

"Vänta inte! Du har hamnat helt rätt när du vill börja eller komma vidare med ditt skrivande. Du finner allt du letat efter när du kommer i kontakt med Kim. Hennes skrivarkurser kan bara, kort och gott, varmt rekommenderas! Ta steget idag."Tackar för feedback och uppmuntran samt kursbrev. Du ger värdefull insikt, en kombination av att leka och ha roligt tillsammans med superbra tips och information. Jag är så glad och tacksam att få lära mig mer och mer vecka efter vecka. Tipsen du ger är superbra. Det är utveckling hela tiden. Jag kan redan känna en förändring sedan vi startade" Christina Malak

Hoppas vi ses på någon av mina distanskurser!  Missa inte att det är 20% rabatt fram till midnatt på söndag, 31 januari 2021.

 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

onsdag 27 januari 2021

När orden inte finns...

När orden inte finns...

Du har kanske märkt att jag inte har varit aktiv här på bloggen den senaste månaden.

Det beror på att jag veckan innan julafton miste en kär vän, Lena Westerlund.

Med ens kände jag mig ordfattig. Visste inte vad jag skulle skriva om här på bloggen, eftersom sorgen var så stark.

Lena och jag träffades en gång i veckan, hittade på nya saker, utforskade Blekinge, tränade hundarna, gick promenader, fikade, frossade i växtinköp, ja vi hade en heldag med härliga upplevelser varje gång vi gav oss ut på nya äventyr.

De dagar vi inte träffades pratade vi med varandra varje dag, oftast vid ungefär samma klockslag.

I början grät jag när klockslaget dök upp och Lenas röst inte längre skulle höras i mina öron.

Det var Covid19 som tog henne. Något hon varit så rädd för sedan pandemin bröt ut för ett år sedan. Vi höll avstånd, hade munskydd, besökte inte platser med mycket folk. När vi gick på restaurang väntade hon utanför, jag gick in och beställde mat, sedan satt vi ute och åt, på behörigt avstånd från alla andra och varandra.

Lena älskade julbestyren. Då skulle det städas och pyntas. Något som till slut blev hennes död, eftersom hon föll och bröt höften, hamnade på sjukhus, blev opererad. Allt gick bra och det planerades för hennes hemfärd på måndagen. På lördagen blev hon smittad av Covid19, på tisdagen var hon död. Så fort kan det gå. Det var chockerande och väldigt sorgligt.

Det känns som något fattas mig. 

Vi har känt varandra sedan 1970-talet. Då träffades vi på hundutställningar och Sennenträffar. När jag flyttade till Blekinge 1995 tog vår vänskap fart och vi började umgås mycket.

En vän till mig och Lena sa "Vem ska jag nu ringa när jag har hundproblem!" För det var alltid till Lena alla ringde. Även jag dryftade hundproblem med henne, även om vi hade samma erfarenhet var det skönt att lufta sina problem med någon annan som hade samma kunskap.

Lena var hunduppfödare. Många av mina hundar har kommit från henne. Min Kiara är dotter till Smilla som Lena kramar så kärleksfullt på bilden.

Smilla var hennes allt. Det senaste året var Lena orolig för vad hon skulle göra den dag Smilla inte längre fanns. Vi tittade på hundraser, diskuterade vilka som kunde passa bäst.


Ett tag kom Gösta in i Lenas liv, en glad liten mopspojke på fem månader. Men det fungerade inte. Han var alltför ivrig på Smilla, som inte fick någon ro, något Lena tyckte Smilla förtjänade på ålderns höst.

Nu blev det istället Smilla som blev kvar när Lena förenades med alla sina änglahundar i himlen.

För mig var det självklart att ta över Smilla. Hon har varit en kär gäst hos oss under många år när Lena behövt avlastning. Smilla är en i vår flock och här kommer hon att stanna tills den dag hon förenas med Lena bland änglarna.

Saknaden över att ha mist Lena är överväldigande. 

Allt eftersom åren går försvinner nära och kära ut ur mitt liv. Jag förstår min käre far som sa "Nu räcker det. Nu vill jag dö!" när han började närma sig 92. Alla hans vänner var borta.

Kanske kommer jag att känna samma sak om jag får gåvan att leva så länge. 

Med Lena i minnet och Smilla, Kiara och Kotten vid min sida tar jag mig igenom dag för dag, tänker på löften jag gav min vän och är helt inställd på att uppfylla dem alla. Även om orden inte finns...

Till slut kom de då, orden och jag fick skriva av mig sorgen och saknaden. Kanske har jag nu dragit ur proppen och orden kommer att fortsätta flöda.

Just nu sitter jag med en klump i halsen, den gör fysiskt ont eftersom jag trycker ner den, saknaden, tårarna...

Ändå känns det som om jag tagit ett steg i rätt riktning nu är jag satt ord på sorgen.

Tack för alla fina år vi fick tillsammans, älskade vän. Vi ses i himlen!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

söndag 24 januari 2021

Amy Snow av Tracy Rees

Amy Snow av Tracy Rees

Om du älskar De sju systrarna av Lucinda Riley kommer du att älska Amy Snow av Tracy Rees.

Det här var en bok som fångade från första raden till den sista. Härligt, korrekt språk, spännande handling och en tidsperiod som är spännande att läsa om, 1800-talet.

När jag summerade lästa böcker det senaste året var det just den här boken som fastnade i mig. Amy Snow. 

Det är en skönlitterär bok, samtidigt som det är en pusseldeckare, där ledtråd efter ledtråd nystas upp tills lösningen kommer fram. Ett annorlunda sätt att bygga upp en bok som gör den extra läsvärd.

En bok jag önskar att jag hade kvar att läsa. Helt fantastisk! Läs den!

Året är 1831 när åttaåriga Aurelia Vennaway hittar ett övergivet spädbarn i snön på herrgårdens ägor. Hon tar med sig hittebarnet hem, till föräldrarnas stora förfäran. Men Aurelia övertalar dem att låta barnet stanna, och hon döper henne till Amy Snow. Amy växer upp bland tjänarna, avskydd av Aurelias aristokratiska föräldrar, men för Aurelia är Amy som en syster. En innerlig vänskap som abrupt tar slut när Aurelia dör, endast tjugotre år gammal, och den obeveklige godsägaren skickar Amy på porten.

Det dröjer inte länge innan Amy får ett paket med ett brev från Aurelia, där hon avslöjar att hon burit på en hemlighet. Från graven skickar hon Amy på en skattjakt som bara Amy kan följa - mot en livsomvälvande upptäckt.

Ett övergivet barn, en skattjakt, en hemlighet. Amys jakt på sanningen tar dig med på ett makalöst läsäventyr!


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!