Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 24 oktober 2015

Boktips Kall som graven av Peter Robinson


Kall som graven av Peter Robinson

Peter Robinson har hittills aldrig gjort mig besviken. I den här boken får Alan Banks i uppdrag av polismästare Jimmy Riddle att hitta hans dotter. Detta efter att polismästarens yngre son har sett en porrbild av sin syster på nätet. Banks får inte gå de vanliga vägarna, eftersom polismästaren är rädd att det ska komma ut vad hans dotter håller på med.

Banks har själv en ung dotter och vet vad polismästaren går igenom. Men samtidigt är Jimmy Riddle hans fiende och den man som en gång sagt sig vara fast besluten att sätta punkt för Banks karriär inom polisen.

För flickans skull åtar sig Banks uppdraget, något som han snart kommer att ångra, eftersom spåren leder honom till London, till knarkkarteller, prostitution och kriminalitet. Den ena hemligheten efter den andra i polismästare Riddles liv nystas upp och katastrofen är nära.

Mycket fängslande bok med många vändningar innan allt får en upplösning på ett oväntat sätt. Rekommenderas varmt!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 23 oktober 2015

Signering Akadembokhandeln Halmstad lördag 23 oktober

 Nya signeringstider

Nu är det dags för en ny signering. Den här gången hittar du mig i Halmstad.

24 oktober 11.30-14.30
signerar Kim sina böcker hos
Akademibokhandeln i Halmstad.

När jag pratade med bokhandlare Ulrika Larsson i Halmstad igår sa hon att Skräckresan med Titanic bara säljer och säljer i hennes butik. Jättekul.

Det ska bli spännande att se vilket mottagande de nya böckerna får den här gången.

Här är fler signeringstider och föreläsningstider:
14 november 11-14 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

15 november 12-15 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund

21 november 18-21 Bokprat på Kalmar Slott. Det handlar om spöken ;-)

29 november 12-15 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Center Syd Löddeköpinge

Missa inte webbseminariet jag håller nästa vecka, den 29 oktober 12-13. Läs mer om webbseminariet i samarbete med Hjälp en journalist. Tänk på att det hela tiden tillkommer nya signeringstider/evenemang. Ta för vana att kika in på Kimselius hemsida.


Årets nya böcker är:

 Staden på andra sidan Kompassen
"Det här är en bok med ett rappt språk och korta kapitel, vilket gör den lättläst. En riktig rysare med både skräck och vänskap och som slutar i en riktig cliffhanger. Kim M. Kimselius är en mycket produktiv barn- och ungdomsförfattare." BTJ-häftet nr 10, 2015. Lektör Karin KarlstrandSveriges Pompeji Sandby borgs öde
"Spännande historia i rafflande tempo som för läsaren genom tid och rum.Jag tror att boken kommer bli läst och omtyckt av många ungdomar! Vilket tempo!" Anna-Karin Andersson, arkeolog och författare


Att hitta glädje i skrivandet
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren TudorRosen Kampen om makten
"Kombinationen av intrigfylld tidsålder och skickligt författande gör TudorRosen till den ultimata historiska äventyrsromanen." Roxana Kaboli


Kramisar Kim
Blev du nyfiken på böckerna och inte kan komma på någon av signeringarna? Fråga efter böckerna på biblioteket eller hos din bokhandlare, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 22 oktober 2015

”Sveriges Pompeji Sandby borgs öde av Kim M Kimselius är en medryckande bladvändare"


”Sveriges Pompeji - Sandby borgs öde av Kim M. Kimselius är en medryckande bladvändare där man får följa Theo och Ramona på en arkeologisk utgrävning på Öland av Sandby borg. När de bestämmer sig för att med hjälp av Månstenen resa i tiden för att besöka borgen vid tiden för dess undergång på 400-talet, slår den kaxiga Amanda följe med dem. 

Med tanke på att Amanda ser borgen som en korsning mellan ett museum och ett nöjesfält så skulle rätt dråpliga kulturkrockar ha uppstått, men hon blir mycket snart brudrövad. Amandas roliga äventyr förvandlas till någonting riktigt otäckt när hon hamnar i klorna på Gorm som är helt fascinerad av hennes eldröda hårsvall. Och under tiden är hövdingens lille son Agnar på väg att drunkna, eftersom ingen i borgen kan simma. Medan vi biter på naglarna får vi uppleva hur det är att leva i en borg under folkvandringstiden, och det är extra intressant när man är medveten om att denna borg faktiskt existerat i verkligheten. 

Det är en rafflande ungdomsbok om ett forntida Sverige med en hel del historiskt riktiga fakta som levereras med en stor dos berättarglädje, ett spännande och fartfyllt äventyr i järnåldern där vänskapen spelar en oerhört stor roll. Dessutom får man ännu mer intressanta fakta i slutet av boken. 

Men jag undrar varför Ramona får gråta ut när Theo är skadad men inte tvärtom, det står ordagrant: ”Inom sig grät Theo, utan att det syntes ett spår av hans smärta utanpå.” Och eftersom denna mening står oemotsagd, ringer klichévarningsklockan för starka, tysta pojkar, men det kan också bero på att jag ännu inte har läst de tidigare böckerna i denna serie, vilket gör att jag även antar att Theo alltid vill visa sig stark och stå upp för den svage, och att han därför inte tillåter sig att gråta. Sammantaget får boken i alla fall fyra bjällror av fem.” Sandra Petojevic

Tack så mycket för den fina recensionen Sandra!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 21 oktober 2015

Bygg upp förväntan inför din bok 5 viktiga punkter om marknadsföring

Bygg upp förväntan inför din bok

Vänta inte med marknadsföringen
Många gör misstaget att invänta marknadsföring av sin bok tills boken är färdig och har kommit ut. Helt fel. Du ska börja berätta om boken så tidigt du kan, utan att för den skull tjata ihjäl folk om boken.

Jag minns när jag hade debuterat med min bok Tillbaka till Pompeji och var ute och föreläste i skolorna. Då berättade jag om min kommande bok, Jag är ingen häxa. Något jag tyckte var ett smart drag, eftersom jag byggde upp förväntan hos mina läsare.

När jag berättade om det på förlaget tyckte de inte alls att det var lika bra, de tyckte jag skulle sälja in den bok som fanns ute i handeln. De hade fel! Det visade sig att min marknadsföring var bra, för min andra bok sålde lika bra som den första.

Tiderna förändras
Jag tror att jag var före min tid. Jag har alltid gått på magkänsla, redan då kändes det  rätt att göra på det här sättet. Nu är förlagen väl medvetna om att det gäller att marknadsföra en ny bok så tidigt som möjligt.

Jag minns en smart reklamkampanj. Ett förlag lade ut nederdelen av ett bokomslag på en hel annonssida, med orden kommer den... Nästa gång de lade ut en annons var omslaget lite större, samma sak följande gång. Nyfikenheten var väckt och jag väntade med spänning på att få se hela omslaget och få reda på vad boken hette.

Börja i tid
Det har egentligen aldrig varit en medveten tanke att jag ska marknadsföra en bok innan den kommer ut. Jag tycker helt enkelt bara det är roligt att få berätta om det projekt jag håller på med. Dessutom älskar jag att få lägga ut bokomslagen allteftersom de växer fram hos illustratören.

Jag har märkt att just att få se bokomslaget växa fram är populärt hos läsarna. De kommer med åsikter och tycker till, något jag tycker är riktigt bra. Jag lyssnar och tar till mig det de säger, även om jag kanske inte alltid går efter deras förslag. Men ibland har deras ord fått mig att ändra på omslaget.

Ta hjälp av dina följare
Ta hjälp av dina läsare och de som följer din blogg. Låt dem vara delaktiga från allra första början. Bolla idéer med dem, rubriker, bokomslag. Visa dem olika förslag på omslaget, olika färgsättningar. Utlys en tävling och lotta ut en bok när den är tryckt.

Skaffa provläsare, både innan boken kommit ut och efter att den är utkommen. Få dem att skriva recensioner om boken, ta hjälp av dem att sprida kunskap om att din bok finns.

5 viktiga punkter om marknadsföring
Börja berätta om boken så tidigt som möjligt.
Gå på magkänsla.
Låt läsarna vara delaktiga i omslaget, rubriken, texten.
Skaffa provläsare.
Skaffa läsare som vill recensera din bok.Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 20 oktober 2015

"Det var svårt att släppa taget om boken" TudorRosen Kampen om makten

Nu börjar recensionerna av TudorRosen Kampen om makten komma in. Så många fina ord om den bok som betyder oerhört mycket för mig. En bok som var nära på att aldrig bli till på grund av allt som hände i mitt liv just då.


"Jag har nu läst ut Kims fantastiska alster om Ramona och Theo och har fått nya vänner i detta underbara kärlekstörstande unga par.

Det var svårt att släppa taget om boken. Tyvärr skapade denna bok ett beroende som blir svår att bekämpa och kanske bli av med.

Strax ska jag söka upp mitt bibliotek för att låna på mig några nya böcker ur serien om det unga paret.

Kan tro att det blir ett trevligt nöje under mina resor, att följa mina nya vänner under deras resor i de olika tiderna.

Jag uppskattar verkligen Kims förmåga att väva ihop sann historia med eminent fantasi. Dessutom fick jag nyttig fakta som avslutning.

Tack för det Kim." Jan Sjöberg
Tack själv, Jan, för de fina orden om TudorRosen Kampen om makten.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 19 oktober 2015

Författare från dröm till verklighet


Den 8 oktober var jag och föreläste hos PRO i Karlskrona, under rubriken Författare från dröm till verklighet. Jag berättade om just det rubriken talar om, hur jag som liten drömde om att bli författare och om hur jag nu har lyckats uppnå drömmen.

Jag älskar att föreläsa för vuxna, utan att behöva tänka på orden, om de är för svåra, om jag måste säga något annat ord istället. Det är bara att prata på. Och de uppskattade det. Många skratt hördes i lokalen och alla leende ansikten som strålade mot mig fick mig att känna eufori.
Även om de på just den här bilden ser allvarliga ut, men det kan ha att göra med vad jag just då talade om, för jag pratade även om allvarliga saker.

Det blev fikapaus och då hade vi en hel del att prata om också.

Tycker inte om när någon fotar mig nedifrån för det blir inga bra bilder, eller hur? Men iallafall, så här ser jag ut, det är bara att acceptera att åren går. Men jag tycker något har hänt med mitt utseende sedan pappa dog. Jag känner inte riktigt igen mig... På just den här bilden pratar jag om sorg och berättar att min syster dog medan jag höll på att arbeta med boken Giljotinen. Jag vet att jag även berättade om pappas död och att tårarna då kom.

Okej, tillbaka till föreläsningen. Jag var supernöjd när jag lämnade lokalen. När jag sedan satt i bilen och min käre make uttryckte sin beundran och sa att det var den bästa föreläsningen jag hade hållit och att jag hade utvecklats mycket sedan min första föreläsning, då blev jag oerhört lycklig. En bra avslutning på en härlig föreläsning.

Jag älskar att vara författare, älskar att skriva och älskar att föreläsa och inspirera andra att läsa och skriva. Jag älskar mitt liv helt enkelt, även om livet har varit tufft emot mig i år.

Missa inte föregående inlägg som kom ut i morse: "Det kom ett mejl som knep till om hjärtat!"

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Det kom ett mejl som knep till om hjärtat...

 Det kom ett mejl som knep till om hjärtat...

 
"Hej Kim!
Nu har jag och mamma läst färdigt "
Tillbaka till Pompeji".
Jag tyckte jättemycket om boken!
Den fick mig att vilja lära mig mer om Pompeji och vulkaner, särskilt Vesuvius. Jag har lånat faktaböcker och frågat mamma en massa för att lära mig mer.
Boken var väldigt spännande, lite läskig och sorglig.
Både jag och mamma har gråtit...
Ibland tvingade jag mamma att läsa flera kapitel för att det var så spännande. Som tur är har mamma läst den innan och vet vad som ska hända. Så någon gång har hon berättat lite i förväg, men hon har berättat lite lurigt för att inte avslöja för mycket i förväg.
Det jag tyckte bäst om i boken var att jag lärde mig saker och att läsa om själva utbrottet.
Tack Kim för en bra bok!

Kram Oskar Lill-Kim
PS. Nu ska vi börja med "
Vikingaträl" som jag köpte på bokmässan"


Det är den här lille killen som fått hjälp av sin mamma att skriva meddelandet. Han är döpt efter mig, eftersom båda hans föräldrar är stora fans till mina böcker. På bokmässan kom Lill-Kim och gav mig en bok med orden: "Nu ska du samla mina böcker i din bokhylla, precis som jag samlar dina böcker i min bokhylla." Du ser hans gula bok som han håller i handen. Den var mycket präglad av Tillbaka till Pompeji. Underbart att se :-)

Tack för ditt fina mejl Oskar/Lill-Kim

 
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 18 oktober 2015

Boktips Mia och farmor av Mariana Steinmetz En underbar bok om sorgearbete

Mia och farmor av Mariana Steinmetz

En underbar bok om sorgearbete. Den får mina ögon att tåras samtidigt som jag ler. Den här boken handlar om Mia som saknar sin farmor som har dött. Varför har farmor flyttat till himlen undrar Mia och hur är det där uppe bland molnen? Det här är en varm berättelse om döden, ett sätt att få barn att känna glädje mitt i sorgen. En bok jag innerligt rekommenderar dig att läsa.

Hur berättar man för våra minsta barn om döden? Hur blir man glad igen? Vem ska laga plättar nu? Varför gråter inte pappa?

Det får mig att tänka på det treåriga barnbarnet som på begravningen i kyrkan frågar varför alla gråter. "Det är för att din farmor är död!" "Då gråter jag också, för jag är också ledsen för att farmor har dött" svarade barnbarnet och lät tårarna släppa loss.


Den här boken hade varit perfekt för henne!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Bokus .

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.