Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 1 september 2012

Vinn en spännande bok av Kim M Kimselius. September månads tävling

Med anledning av att  mitt förlag, Roslagstext, i år firar tio framgångsrika år, vill jag fira det med att varje månad skänka en bok. Samtidigt firar jag att jag i år kommer ut med min TJUGONDE bok: Mayafolkets Hemlighet. Dessutom kommer jag ut med en Skrivbok - Att skriva med glädje, en Tonårsbok - Den där dagen och en Novellsamling - Mysrys. Med andra ord blir det totalt TJUGOTRE utgivna böcker! Det tycker jag är värt att firas!

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva en recension/berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Den sista varje månad meddelas vem som vunnit månadens bok. Du får lov att delta hur många gånger som helst och väljer själv om du vill skicka in flera recensioner en månad, eller sprida ut dem över hela året.

Här ser du maj månads vinnare.
Här ser du juni månads vinnare.
Här ser du juli månads vinnare.
Här ser du augusti månads vinnare.

Tävlingen pågår fram till 31 december då årets sista vinnare meddelas.För att vara med i varje månadsutlottningen ska recensionen ha kommit till oss FÖRE den sista i månaden. Vi drar vinnaren endast från de recensioner som är inskickade den månad utlottningen gäller.

Du väljer om du vill lägga ut recensionen här i kommentarer på bloggen, skicka den i ett brev, eller maila. Märk ditt bidrag med "Recension tävling". Skriv namn, adress och eventuellt mailadress om du snabbt vill få reda på om du har vunnit.

Skicka ditt bidrag till:
Roslagstext
Trullebo, Kolshult 28
370 17 Eringsboda
forlag(at)roslagstext.se (byt ut (at) mot @-tecknet)
 
Du får fritt välja vilken bok du vill ha utav dem som har kommit ut. Observera att du inte kan önska dig  Att skriva med glädje förrän boken är utgiven! Dessutom kan du välja Den där dagen och Mysrys när de har kommit ut.

NÅGON AV NEDANSTÅENDE BÖCKER KAN DU RECENSERA OCH VÄLJA
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.
Du kan även välja en bok ur Kimberlieserien som utspelar sig på Nya Zeeland.
Eller någon av 2012 års nya böcker: Mayafolkets Hemlighet, Att skriva med glädje, Den där dagen eller Mysrys - novellsamling.


Här hittar du fristående böcker, alla nya för 2012:

Att skriva med glädje, en Skrivbok.

Med en dunderdebut: 11.000 sålda böcker på en vecka, 23 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M. Kimselius hur man skriver en bok. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok.

Läs mer här.
Den där dagen, en tonårsbok.

Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva...

Läs mer här.


Mysrys - Novellsamling. 30 års samlade noveller. Här möter du både glädje, sorg och död.

Många läsare har fascinerats av Kim M Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker. "Känner du mig?" börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna författaren och hennes flödande berättarglädje!

Läs mer här.
 
Tillbaka till Pompeji är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här. Jag är ingen häxa är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

F
Faraos förbannelse är tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden  är fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.Vikingaträl är femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR

Svarta Döden är den sjätte boken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR
Snapphanar! är sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 
Giljotinen är åttonde boken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR


Riddarsvärdet är nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR
Det glömda kriget 1808-1809 är tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?Snapphaneresan är 11 boken i serien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 

Kinesiska draken är den tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


 Theos Pompeji är trettonde fristående boken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄR

Boudicas strid mot Romarna är fjortonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄRPå liv och död i andra världskrigets skugga är femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!

På flykt från andra världskrigets fasa är sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄRMayafolkets hemlighet är sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalender upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?LÄS MER HÄR.

Utkommen

En helt ny serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlie-serien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR


Kimberlie - Ett nytt liv, andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 
Kimberlie - Främlingar, tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄRVill du veta mer om böckerna, läsa recensioner eller läsa Smakprov ur böckerna, bläddra igenom flera kapitel och mycket mer. Då ska du fortsätta vidare till min hemsida www.kimselius.se där hittar du allt du behöver veta om böckerna och lite till. Du kan även titta in på Roslagstext förlags hemsida för fler upplysningar. Du kan även följa arbetet med de nya Theo- och Ramona-böckerna på deras alldeles egna hemsida.

Lycka till!

Kramisar Kim
Vinn en signerad bok: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2012/08/vinn-en-av-kim-m-kimselius-bocker.html (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/p/har-kan-du-kopa-kims-bocker.html

fredag 31 augusti 2012

Vinnare av Kim M Kimselius böcker i månadstävlingen Augusti månad

Ännu en månad har sprungit ifrån oss i rasande fart och nu är det återigen dags att dra vinnare i månadstävlingen. Om du ännu inte har deltagit tycker jag det är dags att ta chansen att vinna någon av de nyutgivna böckerna. En ny tävling börjar imorgon.

Så här skriver månadsvinnaren om Svarta Döden:


"Svarta döden är en av de böcker du har skrivit som har gjort starkast intryck på mig. Det är en spännande bok om den hemska pesten och skräcken den förde med sig. Jag tänkte på Svarta Döden långt efter att jag hade läst ut den, det är verkligen inte en bok man glömmer i första taget! En bra bok som man lär sig mycket av och som är svår att lägga ifrån sig."

Den som har skrivit den här recensionen är Vilma Nyberg. GrattisVilma, hoppas att boken inte gav dig mardrömmar. Håller med dig om att det är en ruskigt spännande och lite otäck bok!

Här kan du läsa mer om Svarta Döden.

Imorgon startar nästa månadstävlingen som gäller hela september månad. Det enda du behöver göra är att skriva och berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Ser fram emot din recension. Lycka till!

Kramisar Kim  


Vinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Svarta Döden.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

torsdag 30 augusti 2012

Äntligen har Mysrys kommit. Kim M Kimselius 23 bok!

Då var den äntligen här, min 23:e bok, Mysrys. En novellsamling med mina samlade berättelser från 30 års skrivande.

Här kommer trucken med den ena pallen med böcker:

Tony, som ägare lagerhotellet Selo där jag har mina böcker, hjälper mig att ta bort de hårda plastbanden som hållit kartongerna på plats under transport.
Sedan lämnar han över den vassa kniven till mig, så att jag ivrigt kan slita upp kartongen och plocka upp det allra första exemplaret av den bok jag väntat på så länge.
Det är knappt jag kan bärga mig att få se boken. Ser du min glädje när jag skymtar böckerna i kartongen?

Så här lycklig är jag när jag håller det första exemplaret i min hand! Vilken känsla, 23 böcker på 15 år!

Då var det dags att posera med den nya boken Mysrys. Inte alltid så lätt att hålla en bra min, eftersom jag pratar för fullt samtidigt som jag blir fotograferad. Men bokomslagen syns, och det är det viktigaste!
Jaha, då har alla de fyra nya böckerna kommit från tryckeriet. Vad ska jag se fram emot nu? Jo, signeringarna och bokmässan och fansen och få höra läsarnas kommentarer. Det finns massor att se fram emot, dessutom ska jag skriva en ny bok, vilken glädje!

Kramisar KimVinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

onsdag 29 augusti 2012

Möten med bloggvänner och fans vid signeringarna i Eslöv och Lund

I helgen som var signerade jag hos Kindvalls bokhandel i Eslöv och Akademibokhandeln Nova Lund. Många fans slöt upp och jag sålde många böcker. Men framförallt fick jag möjlighet att möta mina fans och prata lite med dem.

Här är jag i Eslöv och möter en av mina facebookvänner i bakgrunden skymtar Christina, ett av mina stora fans.

Det är alltid roligt att ha tid för en pratstund.

Här är jag tillsammans med Christina och Roxana, båda lika stora fans.

På lördagen körde jag till Lund och signerade på Akademibokhandeln Nova Lund. Där var jag i god tid eftersom de inte hade fått böckerna levererade till sig, utan jag hade de med mig, på grund av att böckerna precis hade kommit från tryckeriet. Trots att jag var två timmar före min signering kom folk som ville köpa mina böcker.
Så fort roll-upen var uppe stannade folk och blev intresserade. Givetvis signerade jag och sålde trots att jag egentligen inte hade börjat arbeta.

Det är därför det är lite stökigt i bakgrunden, jag har ännu inte packat upp böckerna ur de kassar jag har burit in böckerna i. Men det är redan full fart!

Jag hann smita iväg och äta lite innan det var dags för mig att signera. När jag ser den här bilden undrar jag om jag någonsin kommer att lära mig att kika in i kameralinsen istället för att titta på den som fotograferar. Det här var ett kärt möte, min bloggvän Astrid kom och hälsade på. Vi har aldrig träffats på riktigt, utan bara pratat med varandra på nätet. Fler överraskningar väntade mig den här signeringen...

Pontus och hans mamma är trogna fans som kommer varje gång jag är på Nova Lund och signerar. Pontus träffade jag första gången när jag var och föreläste i hans skola.

Läsarna och fansen fortsatte att strömma till och jag försökte komma ihåg att ta upp kameran och få en bild av mötet, men det var inte alltid jag hann med, eller kom ihåg.

Det här var en STOR överraskning! Min bloggvän Ingrid från England har precis flyttat tillbaka till Sverige och stod mittuppi flyttkartongerna, men tog sig ändå tid att komma och hälsa på med sina två döttrar. Det var första gången Ingrid och jag träffades på riktigt, trots att vi har pratat med varandra över nätet i... jag tror närmare två år! Jättekul att äntligen få träffas!

Här är ännu ett stort fan och jag borde komma ihåg namnet... Hmmm

Samma här, stort fan med lillebror och namnet är som bortblåst...

Caen kommer jag ihåg, både för att han har ett ovanligt namn, precis som sin mor. Dessutom minns jag första gången vi möttes när Caen kom med en hel väska fylld av mina böcker som skulle signeras. Här köper han alla de tre nya böckerna. Fast jag tror nog att det bara är den som han håller i handen som var hans, de andra var till hans mamma.

Alltid lika roligt att se att de har pyntat upp med mina böcker i skyltfönstret inför mitt besök. Det gör att det kommer mer folk, speciellt om de har skyltat minst en vecka innan!

Två helt underbara signeringsdagar, med många kära besökare, härliga återseenden och nya ansikten. Jag är verkligen nöjd över den signeringshelgen.

Nu väntar en ny signeringshelg. Den här gången signerar jag på Bokia i Karlskrona 1 september 12.00-14.00. Hörde det ryktas om att det skulle bli lite extra arrangemanget, eftersom det är boksläpp på min bok Mysrys!

Missade du mig förra helgen kanske du dyker upp nu i helgen! Vi ses!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

tisdag 28 augusti 2012

Vill du ha ett exemplar av Den där dagen? Tonårsbok av Kim M Kimselius

Nu har du möjlighet att få ditt alldeles egna, signerade exemplar av boken Den där dagen.


Skriv i kommentarsrutan att du vill vinna boken Den där dagen, om du även länkar till detta inlägg i din blogg och/eller facebook får du fler vinstchanser. Lägg länken till ditt blogginlägg om boken i kommentarsfältet. 


Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:

"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...

Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.

"Starkt skrivet av Kimselius!" Lektör Ingela Svensson

"Kimselius beskriver mycket målande känslorna hos en ung flicka. Man 'ser" flickans känslor inifrån hennes tankar. Det är skrämmande verklighet bakom beskrivningen. Jag hoppas innerligt att denna bok kan hjälpa någon..." Lektör Anneli Nilsson

Utdrag ur Den där dagen:
Minns du första dagen efter sommarlovet? Du kom leende emot mig. Vinden försökte rufsa om ditt ljusa, korta hår. Det hår som jag smeksamt brukade dra genom mina fingrar. Du gick med lätta steg och såg glad ut. Du riktigt strålade. Det var härligt att se dig, men samtidigt...

En smärta sköt upp genom magen, for genom min kropp och jag stelnade till.

Förmodligen såg du min förändrade kroppshållning, för dina steg var inte längre lika självsäkra och lätta. De saktade lite, tvekade, men fortsatte ändå sin färd framåt. Men leendet fanns kvar på dina läppar, ja över hela ditt ansikte. Där visades inte den tvekan som fanns i dina steg. Åh, vad ditt leende värmde. Det sköt en ny intensiv smärtvåg genom min kropp. Jag ville suga i mitt det leendet, få det att stanna kvar för evigt i ditt ansikte, få det att etsas fast i mitt minne. 

För jag var rädd att det kanske inte skulle stanna kvar där. Jag var rädd för att du inte längre ville ha mig.

Rädd...

Du ropade... Minns du? Du ropade på långt håll mitt namn. Det tycktes eka över skolgården, det kändes som om allas blickar vändes mot dig och mig.

"Angelica!"

Det låg glädje i ropet. Mycket glädje, längtan och samtidigt... anade jag inte också lite smärta?

Min blick flaxade osäkert bort från dig och din utstrålning, ned till asfaltens svarta tomhet. Ett kolapapper fångade min blick, en färgklick i allt det svarta. När jag lyfte blicken igen, insåg jag att det var samma sak med dig. Du var färgklicken i allt det grå som omslöt mig. Du var den som stod mig närmast. Säkert den som skulle förstå mig bäst om jag berättade.

Men du skrämde mig. Din självsäkerhet, din ägandemin, din lycka och glädje. Allt det skrämde mig. Helst ville jag bara vända mig om, rusa därifrån, gömma mig, gå upp i rök. Vad som helst utom att befinna mig just här, just nu. Och det fastän du, den person som jag tyckte mest om i hela världen, just nu befann sig bara några meter ifrån mig. Det lyste av glädje i ditt ansikte. Jag kunde tydligt se att du älskade mig. Skulle du fortsätta att älska mig om jag berättade?

Den där dagen är Angelicas berättelse, något hon skriver till sin pojkvän Rikard. Boken är berättelsen om en alldeles speciell dag. Den här boken var både lätt och svår att skriva. När jag började skriva den flödade orden ur mig, samtidigt som jag satt och grät över orden som formades på papperet. Ja, den skrevs faktiskt på papper, för Den där dagen skrev jag för 30 år sedan. Långt innan jag slog igenom som författare.

Minns hur vår sons (17 år) flickvän låg i soffan och läste mitt manus. Hon låg med huvudet i sonens knä och läste. Vi andra såg en spännande film. Någonstans i bakhuvudet hörde jag hur hon vände manusblad. Efter ett tag insåg jag att det hade blivit helt tyst. Hon hade vänt huvudet in mot sonens mage. Jag frågade om hon inte tyckte om boken. Då vred hon på huvudet och visade upp ett rödgråtet ansikte, och svarade att det var den bästa bok hon hade läst i hela sitt liv! Då fick jag tårar i ögonen.

Den där dagen har legat i mina byrålådor och följt med på flytt runt om i landet. Nu har den äntligen fått se dagens ljus och jag hoppas att du kommer att tycka lika mycket om boken som jag gör, för det här är den absolut bästa bok jag har skrivit! Det är i alla fall min åsikt! Vad tycker du? Hör av dig när du har läst boken så jag får veta!

Du kan delta i tävlingen fram till den 9 september, genom att skriva i kommentarsfältet. Om du länkar till blogginlägget i din blogg får du två vinstchanser, har du facebook och berättar om boken där får du ytterligare en lott osv. Vinnaren meddelas den 10 september.

Lycka till! 

Kramisar från KimVinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

måndag 27 augusti 2012

Vinnaren av skrivboken Att skriva med glädje är...

Intresset för att vinna den här boken var överraskande stort. Därför har jag valt att dra två vinnare.

Min man, Jan, fick den stora äran att dra vinnarna. De lyckliga vinnarna av Att skriva med glädje är:

Dakota
Imitttankerum 

Hör av er till mig med era adresser så skickar jag er varsitt signerat exemplar av Att skriva med glädje.

Om du inte hade turen att vinna den här gången kan du vara med i nedanstående tävling. Eller ta del av tävlingen imorgon då jag lottar ut boken Den där dagen.

Kramisar KimVinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.