Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 25 april 2020

Midnattsrosen av Lucinda Riley

Midnattsrosen av Lucinda Riley

Älskar du också Lucinda Rileys serie "De sju systrarna"? Då kommer du att älskad den här boken också.

Den är skriven i samma anda som ovanstående böcker. Nutid och förfluten tid som vävs ihop. En fascinerande skildring av Indien och England. Spännande, skrämmande och helt omöjlig att sluta läsa. Läs boken! Oförglömlig läsning!

Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka och bortskämda prinsessan Indira. Väninnan Anahita följer med Indira till England just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor.

Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca Bradley. Hon har världen för sina fötter, men när hennes turbulenta förhållande med den lika välkände pojkvännen tar en oväntad vändning blir hon lättad när hon inser att hennes kommande filmroll, där hon spelar debutant på 20-talet, för henne långt från offentlighetens ljus till ett avlägset hörn av den engelska landsbygden. Strax efter att filmproduktionen startat på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari Malik, Anahitas barnbarn, oväntat upp, sökande efter svar från sin familjs förflutna. Han och Rebecca börjar tillsammans avslöja de hemligheter som hemsökt släkten

En mångfacetterad och filmisk berättelse fylld med oförglömliga karaktärer fångna i historiens svepande vingslag. Lucinda Rileys finaste stund!

Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv skrev hon vid 24 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till 34 språk och sålt över 8 miljoner exemplar över hela världen. Hon har legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor. Romansviten De sju systrarna har gjort stor succé i samtliga länder den getts ut i, och ligger högt på bästsäljarlistorna. En tv-serie baserad på böckerna är planerad.

Lucinda bor med sin man och deras fyra barn vid North Norfolk-kusten i England och i West Cork på Irland. 

Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

onsdag 22 april 2020

Du är en äkta gåva till världen!

Du är en äkta gåva till världen!

Kan man bli annat än glad när man får sådana här ord från kursdeltagare i distanskursen Hitta glädje i skrivandet!

Jag jublar inom mig. Orden känns så stora och är svåra att ta till sig, men jag är glad, så glad.

Både över alla fina ord och att jag tycker det är så roligt att ha distanskurser.

"Fortsätt ditt gedigna författararbete både i ditt egna skrivande och i dina kurser. Du är en äkta gåva till världen!" Jern Blahammar


"Du har byggt upp den här kursen på ett sådant sätt att alla stegen blir mycket utvecklande och framför allt naturliga steg framåt. Jag är mycket glad för din kurs och känner att jag är på väg med sjumilasteg." Marie Höglind-Miles

"Jag svävar på små rosa moln... Tusen tack Kim M. Kimselius, för en superbra kurs med många lärorika och utvecklande uppgifter att 'bita i'" Journalist Titti Nilsson

Är glad att jag tagit din kurs. Här finns så många fantastiska idéer, förslag som jag tidigare inte samlat på mig och jag är så glad att du delar med dig av din erfarenhet. Efter att ha slutfört novellkursen för dig, börjar jag tänka på ett annat sätt. Är så tacksam för din optimism och ditt vida kunnande. Det gör mig nyfiken på ett fortsatt skrivande. Underbart att få ta del av all din erfarenhet. Inte undra på att alla dina kurser är fulla. Har köpt din tjocka om skrivandet som jag hyllar till skyarna." (Att hitta glädje i skrivandet)  Bibbi Ahrnstedt

"Jag är jätteglad att jag gick din kurs. Jag har alltid skrivit kortare texter men aldrig på riktigt satt ihop en text till en sammanhängande historia. Kursen var därför en bra utmaning som fick mig att tänka lite större än det lilla formatet jag är van vid. Jag tycker om ditt kravlösa sätt att leda och lotsa. Det känns skönt att alla uppgifter var frivilliga så att jag, som så ofta varit en fröken duktig, kunde släppa lite på kraven och försöka hitta mitt eget språk." Hanna

Visst är det fina ord?

Det alla talar om är distanskursen Hitta glädje i skrivandet.

För någon vecka sedan startade även distanskursen Skriv om ditt liv och där är det också full fart.

Nu har jag fått förfrågan om att hålla en distanskurs om att skriva skräck och spökhistorier. Något du skulle vilja gå?

Nu ska jag fortsätta jobba med mina egna böcker, inspirerad av alla fina ord från kursdeltagarna.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

måndag 20 april 2020

Ny vecka nya idéer

Ny vecka nya idéer

En ny vecka har startat. Ingenting är sig likt pågrund av Coronaviruset. Här är jag i Paris för många år sedan, research inför min bok Giljotinen som handlar om drottning Marie-Antoinette och franska revolutionen.

Nu lär det dröja innan det blir någon researchresa. Men man kan resa i fantasin, något jag är bra på när jag skriver böcker. Men man kan även läsa researchböcker, eller reseböcker. Ingenting jag gör just nu däremot, eftersom jag håller på att skriva Silverskatten vid Johannishus slott, bra att ha nära till platsen jag skriver om. Dessutom läser jag korrektur på den ombrutna boken Din självbiografi 10 sätt att skriva ditt liv.

Som du vet har jag massor av andra böcker på gång. Jag längtar tills de här två böckerna är klara, då ska jag ta itu med några av de påbörjade manus som ligger i datorn. Nu vill jag att de böckerna kommer ut!

Om Coronapandemin ställer till det så jag inte kan hålla skrivarkurs i sommar ska jag skriva på något av mina manus.

Som om det inte var nog med alla påbörjade manus i byrålådan formades en ny bok inom mig när jag vaknade. Hela första kapitlet, ord för ord fanns där. Önskar så att jag hade tid att ta itu med den boken, men jag skrev inte ens ner alla orden. Jag har för många påbörjade böcker. Finns inte en chans att jag hinner skriva klart alla innan jag dör. I och med Coronapandemin har döden kommit betydligt närmare. Vem vet när vår tid är ute?

Jag skriver på och är tacksam för varje minut jag får. Var rädd om dig! Håll avstånd! Även om du är ung! Tänk på oss som är äldre! Och tänk på dig själv, även du kan bli drabbad!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

söndag 19 april 2020

Pojken på bron av M.R. Carey

Pojken på bron av M.R. Carey

Som du kanske minns var jag helt lyrisk efter att ha läst Flickan med gåvorna av M.R. Carey. Därför kastade jag mig över författarens nästa bok, Pojken på bron. Det är en bok som utspelar sig före Flickan med gåvorna, men som skickligt knyter ihop båda böckerna på slutet.

Efter tips om att det fanns en film utifrån första boken fick jag tag på den och har sett filmen. Den sitter fortfarande på näthinnorna och det kändes bra att ha sett filmen innan jag läste Pojken på bron.

Den här boken var inte riktigt lika stark som föregångaren, men ändå en riktig bladvändare. Stephen Greaves är en stark karaktär i berättelsen, en femtonårig autistisk pojke med hög intelligens. Han spelar en avgörande roll för hur allting utvecklar sig.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa. En högaktuell bok så här i Coronatider. Läs den!

Det var en gång en mycket intelligent pojke. I ett land förlamat av skräck. Människorna trodde att pojken kunde rädda dem, så de öppnade grindarna och skickade ut honom i den ödelagda världen. Där monstren fanns.

Tio år har gått sedan det ofattbara skedde. Sedan smittan spred sig som en löpeld och utplånade stad efter stad. Det enda som finns kvar därute är de andra. De hungriga.

I ett sista försök att finna ett botemedel ger sig några överlevande forskare ut på en farlig resa. Deras färdmedel är ett laboratorium på hjul, utrustat med pansar och vapen för att hålla undan horderna av hungriga som sätts i rörelse så fort de känner lukten av människa. Med ombord är också Stephen Greaves, en femtonårig autistisk pojke med ovanligt hög intelligens. En dag gör de en chockerande upptäckt en grupp vilda barn som tycks vara hälften hungriga, hälften mänskliga. Kan barnen vara nyckeln till ett botemedel?

Pojken på bron är en fristående prequel till M.R. Careys bästsäljare Flickan med gåvorna (2016) som även blivit en hyllad film med Glenn Close i en av rollerna.Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!