Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 28 mars 2020

Flickan med gåvorna av M.R. Carey

Flickan med gåvorna av M.R. Carey

Zombies är inget jag tycker om och aldrig har gjort, men Flickan med gåvorna av M R Carey är mer än en berättelse om zombies. Det är berättelsen om Melanie, en annorlunda flicka som jag direkt tog till mitt hjärta.

Det här är en skrämmande framtidsvision om vad som händer när ett virus sprids över hela världen, människor dör och människor förvandlas. I jakten på lösningen till problemet experimenteras det på barn. Ett av dem är Melanie.

Starka personporträtt, där personerna träder fram en efter en och ger sin egen syn på den värld Melanie redan har sett utifrån sin synvinkel. 

En berättelse som griper tag och inte går att sluta läsa. Som sagt, jag tycker inte om zombies, men jag älskade den här boken. Läs den!


En skrämmande och känslosam berättelse om överlevnad och förlorad barndom.

Melanie är en mycket speciell flicka. Varje morgon väntar hon i sin cell på att dagens lektioner ska börja. När de hämtar henne håller en vakt en pistol riktad mot hennes huvud medan två andra spänner fast henne i stolen.

Flickan med gåvorna är en historia som utspelar sig i ett ödelagt England efter en zombieapokalyps. För de som hann stänga in sig finns det fortfarande hopp om en framtid och lilla Melanie visar sig vara nyckeln till allt.

M.R. Carey är en pseudonym för Mike Carey, en etablerad brittisk författare av skönlitteratur, filmmanus och serietidningar. Han har skrivit för både DC och Marvel, däribland serier om Hellblazer, X-Men och Fantastic Four. Innan han började skriva på heltid arbetade Carey som lärare.

"Flickan med gåvorna är inte heller bara en bra actionhistoria, utan innehåller också åtskilliga referenser till klassisk litteratur, för Melanie kan sina sagor."
Lotta Olsson, DN

"Jag sträckläser. Och blir till och med överraskad flera gånger. Rekommenderas!" Smålandsposten
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!