Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 24 mars 2020

Välskriven och spännande Pirater och vulkanutbrott på Island av Kimselius

Välskriven och spännande Pirater och vulkanutbrott på Island av Kimselius
 

Böckerna om Ramona och Theo är en serie om två ungdomar som kan resa tillbaka i tiden. De hamnar ofta bara slumpvis i en historisk händelse.

Den här gången befinner de sig plötsligt på Hemön på Island. Året är 1627 och på väg till Island och Hemön är tre fartyg med turkiska pirater. Där ska de tillfångata människor som är kristna för att ta med sig som slavar. Mitt i allt detta hamnar Ramona och Theo, och de får uppleva pirater som dödar och fångar både vuxna och barn, kvinnor och män.

Ramona och Theo blir även de tagna, och får färdas till olika länder i fartyg. Ungdomarna kommer från varandra och Theo får veta att Ramona är död. Hela hans liv blir upp och ner. Hur ska han kunna överleva utan sin älskade Ramona, och hur ska han kunna komma till nutiden igen utan hennes hjälp?

Jag har läst många av Kim M. Kimselius böcker och jag älskar dem väldigt mycket. Även om böckerna är skrivna för ungdomar, kan de precis lika gärna läsas av vuxna. Böckerna är både välskrivna och spännande. De skulle mycket väl kunna användas på historielektionerna i mellan- och högstadiet som bredvidläsning. Både barn och vuxna lär sig mycket om historiska händelser genom dessa lättlästa och intressanta böcker. I slutet av böckerna finns det trevliga bilder från ställen boken handlar om och även mer fakta.
 
Kristina Simar

De här fina orden har Kristina Simar skrivit om Pirater och vulkanutbrott på Island på sajten Omnible. Tack så mycket Kristina!Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!