Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 24 oktober 2009

Kimselius är mycket nöjd med signeringen på Gleerups i Lund


Här är två av tre vinnare i tävlingen om mina böcker. Det var många som tävlade, vilket jag tyckte var jättekul.

Det har varit en intensiv och rolig dag på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Mycket folk, många att prata med, både bekanta och obekanta. Det är alltid lika trevligt att signera, att få tala med många olika typer av människor, vilket väcker idéer och ger mig nya uppslag till böcker. Tänk vad många intressanta människor det finns. Är trött efter en intensiv dag som började tidigt. Resväskan står packad, jag har "mellanlandat" i Skåne på min väg till Island, dit jag far imorgon bitti. Pirrigt och spännande. Mer rapporter följer!
Kramisar Kim

fredag 23 oktober 2009

Kimselius är fascinerad av Facebooks möjligheter

Tänk att kunna sitta mitt ute i skogen och ändå känna sig som om man är överallt i hela världen.

För så känns det när Facebook sidan är uppe och många av mina vänner gör inlägg och berättar om var de är och vad de gör. Eftersom jag har otroligt mycket fantasi, ser jag platserna framför mig och på så sätt "reser jag" varje dag över hela världen tillsammans med mina vänner.

Du ska veta att mina vänner hade ett hårt arbete innan de lyckades övertala mig att gå med i Facebook. Och när jag väl var där rasslade det bara till och nu är jag fast. Tycker det är jättekul att ha kontakt med så många människor på en gång, utan att egentligen behöva lägga alldeles för mycket tid på det. För tid är något jag aldrig tycks få tillräckligt av, och skulle det råka bli någon tid över, då skriver jag. Jag älskar att låta fingrarna dansa fram över tangentbordet för att forma ord och meningar som i slutändan blir berättelser som fansen älskar.

Facebook är ett bra sätt att hålla kontakt med fansen också. Speciellt roligt är det att det finns en fanklubb på Facebook. Den hade jag inte upptäckt om jag inte gått med i Facebook.

Som ni vet nöjde jag mig inte bara med att gå med i Facebook. Jag upptäckte även Twitter, tack vare mina vänners övertalningsförmåga. Ett perfekt sätt att hålla mina vänner uppdaterade om vad jag gör, trots att jag inte har tillgång till någon dator för tillfället.

Därefter kom bloggen som något helt naturligt, ett sätt att berätta mer än det jag kan göra på Facebook och Twitter. Om du inte har upptäckt dessa medier ännu, gå in och testa. Du kommer inte att ångra dig. Kanske även du kommer att känna dig som om du har gjort en resa runt världen, när du stänger ned datorn för kvällen. Dina drömmar kanske tar dig med till både Nya Zeeland, Kina och Japan, vem vet?

Var tvungen att göra ett avbrott i packandet. Jag avskyr att packa. Oftast lägger jag fram det jag vill ha och så packar Jan. Men det innebär att jag aldrig hittar mina saker när jag kommer fram, så det är bäst jag packar själv den här gången.Jag har börjat i god tid för en gångs skull, normalt brukar jag packa en timma innan jag ska iväg och då kommer inte alltid det med som jag behöver. Kanske kommer det för mycket med den här gången när jag har så gott om tid. Bäst att återgå till packningen så det blir en väl genomtänkt garderob som passar för alla tillfällen på Island.

På bilden ovan ser ni mig föreläsa och berätta om min bok "Faraos förbannelse".

Kramisar från Kim

torsdag 22 oktober 2009

Kimselius är på väg till Island

Är i tankarna på väg till Island: vilka kläder ska jag packa ned, vilka skor, är det kallt, regnar det mycket, hur kommer det att vara på Island.

Samtidigt ser jag fram emot lördagens signering på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Denna veckan har de frågor om mina böcker, prisutdelning på lördag när jag är där och signerar. Spännande.

Har i stort sett avslutat mitt engelska föredrag som jag ska hålla på bland annat Lärarhögskolan på Island och på några bibliotek och några skolor. Ska få till slutet ordentligt, är inte nöjd med det ännu. Därefter ska jag läsa och memorera föredraget. Gott om tid på planet och söndag kväll. Sedan är det full fart ända tills jag reser hem igen.

Idag har jag haft kontakt med Finland och mailat fram och tillbaka angående föreläsningarna där, bokat flygbiljetter med mera. Det är många bollar att hålla i luften just nu och vet du vad... Då trivs jag som allra bäst! Det ska vara full fart och fläkt, det ska hända mycket. Men det ska också finnas tid för skogspromenader med hundarna, att sitta och prata med min man och bara njuta av livet. Det är en härlig kombination.

Läste ett inlägg på Facebook idag om morgondagens media. Något jag har intresserat mig väldigt mycket för sedan jag var på seminariet Sociala Medier som Joakim Jardenberg höll på Bokmässan i Göteborg. Jag vill veta mer! Jag är nyfiken på att utforska nätet. Det har aldrig funnits möjlighet till det tidigare eftersom vi har haft ett vanligt modem, där allt har gått såååååååååååå långsamt. Med ADSL och Mobilt bredband går det mycket fortare, även om de som har Bredband med hög hastighet tycker att hastigheten på min uppkoppling sker med snigelfart. Tänk hur olika vi uppfattar internet!

Nu ska jag fortsätta med mitt engelska föredrag, samtidigt kan jag inte sluta och tänka på Finland och föredragsresan dit, för det kommer också att bli en höjdarupplevelse. Och Island som hägrar och där jag snart kommer att vara... Livet är kul, om man bara tar vara på alla tillfällen och tackar ja till allt som utvecklar och förhöjer livet.

Ha det så gott. Få se om jag hinner skriva igen innan jag åker, annars hörs vi från Island eller när jag kommer hem! Med foton!

På fotot ser du mig och Ingemar Lönnbom på Historisk Författarkväll arrangerat av S:t Knuts Gille på Kulturcentrum i Ronneby. Tyckte bilden illustrerar bra att jag är på väg, för det känns som om jag alltid är på väg någonstans.


Här kan du läsa fler inlägg om mina researchresor.
 
Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2013:
(Min bok Riddarsvärdet/Töfrasverdid släpptes den 14 oktober och låg på 6 plats på topplistan den 18 oktober)Island är en magisk plats som väcker fantasin.
Akureyri på Island är en fantastisk plats.  
Heta källor, Myvatn, Godafoss, Dimmurborgir och mystik på Island.  
Föreläsningar i undersköna Akureyri på Island.  
Vikingamuseet i Reykjavik.
 
Hösten 2009 var jag på Island i samband med att min bok Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska (Aftur til Pompei). Här kan du följa min resa över halva Island och se många av de foton jag tog och en liten kort filmsnutt. Jag har även bloggat om min resa efter att jag kom hem, där hittar du fler och andra foton.


Blogginlägg gjorda under mitt besök på Island 2009: 
Kimselius är på väg till Island 
Första dagen på Island 
Andra dagen på Island besöker jag bland annat Pingvellir 
Tredje dagen på Island har jag en nära-döden-upplevelse 
Fjärde dagen på Island Selfoss och mycket mer  
Femte dagen på Island Reykjavik 
Sjätte dagen på Island Golden Circle 

Blogginlägg om Island med många foton:
Island Pingvellir Golden Circle

Blogginlägg om Vulkanen Eyjafjallajökull:
Eyjafjallajökull på Island har fått utbrott 

Onormal tystnad på grund av vulkanutbrottet 
Vulkanförfattaren 
Vulkanaskan kväver mig 
 

 Filmer från Island:
Filmsnutt från Island 


Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 20 oktober 2009

Kimselius är uppbokad hela hösten

En intensiv telefondag då jag bokat upp de sista signeringstiderna. Nu är mitt signeringsschema fullspikat! Och föreläsningsschema! Det är lika fullt denna höst som de föregående höstarna, trots att jag varje år brukar säga: "Inte en sådan höst igen!" Ändå älskar jag när det är fullspikat i kalendern, jag älskar att föreläsa, att vara ute och signera, möta mina fans, mina läsare och få möjlighet att inspirera nya läsare till mina historiska äventyrsböcker. När jag minst anar det möter jag en läsare som ger mig beröm för böckerna. Det skänker mig glädje och kraft att fortsätta ha fullspikat schema varje höst. Tack för alla uppmuntrande ord, tack för alla brev och mail. Ni ska veta att de betyder mycket för mig.
På bilden ser ni mig föreläsa i Vinslöv förra veckan. Två intensiva och mycket givande dagar.
Kom just på att jag måste gå och kontrollera mitt pass... Tänk om det har gått ut! Ve och fasa! Vi hörs snart igen!
Kramisar Kim