Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 15 april 2010

Vulkanutbrott på glaciären Eyjafjallajökull på Island, fascinerande och skrämmande

Ett vulkanutbrott kan vara både fascinerande och skrämmande. Efter att ha läst mycket fakta om vulkaner och vulkanutbrott inför min bok "Tillbaka till Pompeji" som kom ut 1997, har jag stor respekt för vulkaner.

I höstas var jag på Island när min bok "Tillbaka till Pompeji" släpptes på isländska och jag fascinerades av landet. Jag fick många nya vänner som jag håller kontakt med och jag längtar efter att få resa tillbaka till Island.

Därför följer jag med spänning vulkanutbrottet på glaciären Eyjafjallajökull på Island.

Det är med skräckblandad förtjusning jag läser tidningar, ser filmer från vulkanutbrottet och återupplever min bok om vulkanutbrottet som utplånade staden Pompeji.

En sak som fascinerar mig i detta sammanhang är att min bok "Aftur til Pompei" blev utsedd som en av årets fem bästa utländska böcker på Island 2009. Tänk, i ett land där det är ständigt vulkanisk aktivitet, älskar de att läsa en bok om en stad som blir utplånad av ett vulkanutbrott.

Aldrig hade jag kunnat tänka mig att vi här i Sverige skulle bli drabbade av vulkanutbrottet på Island. Men nu stängs flygplatser ner i Sverige, i England, Danmark, ja i nästan hela Europa. Tänk vilka konsekvenser det kan få om vulkanen fortsätter att vara aktiv i flera år. Vad händer då?

Ja, det är bara att vänta och se! Under tiden kommer jag att fortsätta följa händelseutvecklingen av vulkanutbrottet på glaciären Eyjafjallajökull på Island.

Här kan du läsa fler inlägg om mina researchresor.

Kramisar Kim